Всякакви въпроси относно съдомиялните - 15

• 76 453
  • 896
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета!    Hug
Имам нова съдомиялна и страшно много въпроси. Модела на машинката е Беко 6632
Първо да попитам за солта: след като налея литър вода и сложа сол, как да разбера колко сол е достатъчна? Трябва целия контейнер да се напълни със сол и да излезе водата ли?  newsm78
Имам и питане относно гланца: Напълних контейнера, но не знам на каква степен да го настроя.
И следващия ми въпрос: Как да си настроя солта т.е. с кое копче или по какъв начин се настройва?
И в моя защита да кажа, 1е съм ползвала съдомиялна, но тя беше на повече от 10 години и не съм слагала нито сол, нито гланц, а и имаше само 2 копчета.  Mr. Green
Забравих да попитам и защо не ми пада таблетката? Пуснах я два пъти и двата пъти отварях по средата на програмата за да освободя таблетката.  Shocked
Да кажа също, че изчетох цялата книжка с инструкции и въпреки това има неща които не ми станаха ясни.
Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите.   bouquet

# 526
За солта не мога да кажа за конкретния модел, но на нашата солта се регулира с въртене на един пръстен там, където се сипва, погледни има ли скала и върти ли се.
 Гланцът ми е настроен на 3.
А това не ми се вижда нормално, ако е на празна миялна, т.е. няма какво да блокира отварянето на капачето.
Забравих да попитам и защо не ми пада таблетката? Пуснах я два пъти и двата пъти отварях по средата на програмата за да освободя таблетката.  Shocked

# 527
За солта не мога да кажа за конкретния модел, но на нашата солта се регулира с въртене на един пръстен там, където се сипва, погледни има ли скала и върти ли се.
 Гланцът ми е настроен на 3.
А това не ми се вижда нормално, ако е на празна миялна, т.е. няма какво да блокира отварянето на капачето.

За пръстен на казанчето за солта даже не съм погледнала, утре ще я огледам. На празна беше единия път в който не се отвори, но я бях пуснала на изплакване. Втория път беше на половина празна, така че не мисля че нещо е пречело да се отвори. Утре пак ще пробвам.
 Много благодаря за отговора!  Hug

Някой от Бургас да каже на колко му е настроена солта.   bouquet

# 528
  • София
момичета, по повод сервиз ДЖОТЕКС, колко време ви бавят уредите? казаха ми че за два три дни миялната  ще е готова,а утре става седмица и ни вест,ни кост Sad

# 529
  • На брега на реката
mariana900,
Моята е Беко, но различен модел. На първа страница има табличка с твърдостта на водата по региони, дано ти помогне /защото за моя регион не показва вярно/. Относно таблетката не е нормално да не отваря капачето / изчакай програмата до край/ когато е на програма за миене, а при плакнене наистина не отваря, ама то няма и за какво, тя тогава не взема препарат. Настройката на солта става от комбинация на копчета, предполагам и при теб е така. Към документацията на машинката при мен имаше едно 'хвърчащо " листче - точно на него беше описано как става, ако не го намериш пиши и ще потърся моето, за да ти кажа.  Успех

# 530
Да питам! Като ползвам миялната с таблетка изключвам солта и гланца /натискам копчето за таблетка/, но имам чувството, че харчи от солта. Дали е така? Понеже доста време мих с таблетки и като реших да сложа прах, ми светна индикаторът за сол, а я бях пълнила преди това.... newsm78

Подбутвам си въпроса, ако някой знае.... Praynig

# 531
  • София
Вероятно зависи на каква степен е солта и каква е машината....
А много е вероятно каквато и да е степен пак да взима по малко сол, след като е заредена (има шанса да не взима сол, само ако е на 1 степен )

# 532
Да питам! Като ползвам миялната с таблетка изключвам солта и гланца /натискам копчето за таблетка/, но имам чувството, че харчи от солта. Дали е така? Понеже доста време мих с таблетки и като реших да сложа прах, ми светна индикаторът за сол, а я бях пълнила преди това.... newsm78

Подбутвам си въпроса, ако някой знае.... Praynig

винаги харчи от солта. В първите теми беше обяснено, че солта прави разтвор за да се поддържат смолите в йонообменника. Тази поддръжка се налага и при намалена степен на солта. Съответно разтвора се изтощава и си е необходима още сол. Ако ти е на по-висока степен съответно свършва за по-кратко време. А копчето само удължава програмата с няколко минути за да се разтвори таблетката, не спира нищо освен индикаторите. На първа страница sourcherry го е написала. Peace

# 533
Първо да попитам за солта: след като налея литър вода и сложа сол, как да разбера колко сол е достатъчна? Трябва целия контейнер да се напълни със сол и да излезе водата ли?  newsm78
Имам и питане относно гланца: Напълних контейнера, но не знам на каква степен да го настроя.
И следващия ми въпрос: Как да си настроя солта т.е. с кое копче или по какъв начин се настройва?
И в моя защита да кажа, 1е съм ползвала съдомиялна, но тя беше на повече от 10 години и не съм слагала нито сол, нито гланц, а и имаше само 2 копчета.  Mr. Green
Да кажа също, че изчетох цялата книжка с инструкции и въпреки това има неща които не ми станаха ясни.

Здравей! Аз от около месец имам същата машина.
След като сипах 1 литър вода ми събра около 1 кг сол.Разбъркваш за да я поеме. Така беше и на книжката показано. След определено време сипах и останалата сол,че ми остана в кутията.Като четох,особено тук където е мека водата,може и цяла година да не зареждам сол.

За да нагласиш степента на сол трябва на изключена машина да натиснеш и задържиш бутона за избор на програма и в същото време натиснеш бутона за вкл./изкл. Пускаш бутона за избор на програма и на дисплея ще видиш "r...." С бутона за отлагане на старта може да смениш степента.Ако мека водата дефакто трябва да e r1 и т.н. Като избереш степента натискаш бутона пауза,старт,стоп за да запаметиш
Дано съм била полезна.
Иначе аз никога не съм имала проблем с таблетките,винаги ми се е отваряло чекмедженцето

# 534

Здравей! Аз от около месец имам същата машина.
След като сипах 1 литър вода ми събра около 1 кг сол.Разбъркваш за да я поеме. Така беше и на книжката показано. След определено време сипах и останалата сол,че ми остана в кутията.Като четох,особено тук където е мека водата,може и цяла година да не зареждам сол.

За да нагласиш степента на сол трябва на изключена машина да натиснеш и задържиш бутона за избор на програма и в същото време натиснеш бутона за вкл./изкл. Пускаш бутона за избор на програма и на дисплея ще видиш "r...." С бутона за отлагане на старта може да смениш степента.Ако мека водата дефакто трябва да e r1 и т.н. Като избереш степента натискаш бутона пауза,старт,стоп за да запаметиш
Дано съм била полезна.
Иначе аз никога не съм имала проблем с таблетките,винаги ми се е отваряло чекмедженцето

Хиляди благодарности!  Hug
Иначе в моята книжка почти нищо не пише, хвърчащ лист имам само на Турски без никакви таблици, има и страшно много правописни грешки. Довечера ще си настроя солта както ми каза, а за таблетката всичко е точно вече, явно е опирала някъде (сега вече я троша с чука за пържоли  Mr. Green ) Ще се разровя и в темата назад да видя твърдоста на водата при нас каква е. Още веднъж благодаря на всички за отговорите   bouquet

# 535
момичета, по повод сервиз ДЖОТЕКС, колко време ви бавят уредите? казаха ми че за два три дни миялната  ще е готова,а утре става седмица и ни вест,ни кост Sad
Повече от два три дни не са ми бавили уред, обади се да попиташ какво става.

# 536
  • гр.Варна
Момичета,ММ е решил да ми подари съдомиялна и се започна голямото чудене. Simple Smile Искам да е за поне 12 комплекта,нисък разход на ток и вода,ниско ниво на шум,отложен старт,1/2 програма,защита от преливане и да не е за вграждане.Спрях се на Уърпул 6 чувство,но във Варна я няма налична.Вариант в момента е Хотпойнт Аристон.Тя е за 14 комплекта,7 програми,А++ ......Какво ще кажете ? http://www.technopolis.bg/b2c/details/682525/P11100501/Sadomiyal … STON-LFK-7M124-IT

# 537
Bенито и Angel_Dust , много ви благодаря, момичета!!! Предполагах, че е така, но все пак исках и по-компетентно мнение от моето. Пък на 1-ва стр. нещо съм го пропуснала Crazy Blush

# 538
mariana900 Ако имаш въпроси питай. Аз също нямах на Бг книжка,за сметка на това 20 книжки на какви ли не езици,та превеждах. Чукни в гугъл райони с твърдостта на водата и по-бързо ще намериш.

# 539
Момичета,ММ е решил да ми подари съдомиялна и се започна голямото чудене. Simple Smile Искам да е за поне 12 комплекта,нисък разход на ток и вода,ниско ниво на шум,отложен старт,1/2 програма,защита от преливане и да не е за вграждане.Спрях се на Уърпул 6 чувство,но във Варна я няма налична.Вариант в момента е Хотпойнт Аристон.Тя е за 14 комплекта,7 програми,А++ ......Какво ще кажете ? http://www.technopolis.bg/b2c/details/682525/P11100501/Sadomiyal … STON-LFK-7M124-IT

Моята е Аристон, подобен, но по-опростен модел - нямам никакви забележки, тя ми е голямата любов в момента Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт