Голямата тема за малките масла - 8

• 75 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • При децата ми
Здравейте!

Купих си кокосово масло и бих искала да го ползвам, както за косата, така и за лицето. Въпросът ми е мога ли да го нанасям директно върху лицето? Със суха кожа и коса съм. И още един въпрос: как мога да разбера дали маслото е чисто? Внесено е от Филипините.

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 16:38 от Hristugena

# 211
Здравейте момичета !  Имам нужда от помощ. купих си орехово масло и ленено,но не знам за какво да ги използвам. Мисля да си мажа лицето с тях , но не намирам информация за тях и се зачудих дали са подходящи . Rolling Eyes

# 212
  • София
Здравейте момичета,
Бременна съм и искам да си направя смес от масла,за да предотвратя появата на стрии. Четох, че косовото и какаовото са подходящи, но дали са безопасни при бременност? Ще съм благодарна ако ми препоръчате и други.
Хубава вечер !

# 213
Здравейте!

Купих си кокосово масло и бих искала да го ползвам, както за косата, така и за лицето. Въпросът ми е мога ли да го нанасям директно върху лицето? Със суха кожа и коса съм. И още един въпрос: как мога да разбера дали маслото е чисто? Внесено е от Филипините.

Можеш да го нанасяш директно върху лицето, тъй като основното му действие е да  овлажнява и омекотява  епидермиса, изключително полезно за чувствителна кожа, защото застава като защитен филтър между кожата и вредните влияния на околната среда и едновременно запазва влагата. От няколко години го ползвам и като слънце защитно масло когато съм на плаж. Намазвам лицето, тялото и косата /после я вдигам на кок/  и хоп на плаж. Някой от мамите тук го използват и като овкусяват или приготвят  храната  /но аз не съм го правила/, колкото до това как да се провери дали има примеси съм чела, че чистото кокосово масло трябва да се втвърди при температура по-ниска от 24 градуса, ако маслото  не се втвърди, значи съдържанието на кокосово масло в него е малко, всичко останало са минерални масла като бадемово например или съдържа разни консерванти или други подмладяващи/разкрасяващи или пък омекотяващи кожата агенти. Това масло също е полезно, но предимно като масажно. То не е подходящо да се нанася на косата и абсолютно противопоказно да се приема вътрешно. Може да се разчита и на написаното като съставки / ingredients.

# 214
Здравейте и от мен. И аз съм голям фен на маслата , ползвам ги най- вече за маски за коса. Какво бихте ми препоръчали за много суха коса нуждая се от силна хидратация до сега кокосовото при мен е имало най-голям ефект, но ще се радвам и на други мнения. Косата ми не е изтощена не я третирам с нищо почти от време на време се боядисвам и сeшоар 1- 2 пъти в месеца.  bouquet  bouquet  bouquet

# 215
.... Какво бихте ми препоръчали за много суха коса нуждая се от силна хидратация до сега кокосовото при мен е имало най-голям ефект, но ще се радвам и на други мнения. Косата ми не е изтощена не я третирам с нищо почти от време на време се боядисвам и сeшоар 1- 2 пъти в месеца.  bouquet  bouquet  bouquet

Масло от Арган - има  възстановяващи свойства, укрепва структурата на косъма.
Масло от Карите - особено подходящо за хидратация косъма и защита от вредни външни влияния.
Масло от Маслина - подхранва и заздравява косата

тук   карите/ ший/шеа

# 216
  • При децата ми
Тъкмо влизам да споделя впечатлението си от кокосовото масло. Simple Smile Маслото е разкош!! Heart Eyes Много се радвам, че си го поръчах.

Glamur, благодаря за отговора!  bouquet Само не разбрах това:

... Това масло също е полезно, но предимно като масажно. То не е подходящо да се нанася на косата и абсолютно противопоказно да се приема вътрешно. Може да се разчита и на написаното като съставки / ingredients.
за бадемовото масло ли се отнася?

# 217
Тъкмо влизам да споделя впечатлението си от кокосовото масло. Simple Smile Маслото е разкош!! Heart Eyes Много се радвам, че си го поръчах.

Glamur, благодаря за отговора!  bouquet Само не разбрах това:

... Това масло също е полезно, но предимно като масажно. То не е подходящо да се нанася на косата и абсолютно противопоказно да се приема вътрешно. Може да се разчита и на написаното като съставки / ingredients.
за бадемовото масло ли се отнася?

Бадемовото масло при 23 градуса е течно, а чистото кокосово е твърдо. Ако не е твърдо значи има примеси /мин.масла, стабилизатори. . . / и това което е с примеси да не се нанася в/у косата и да не се приема вътрешно. Освен това чистото кокосово масло  има способност да издържа на висока температура и да не се поглъща от храната при пържене и готвене. 

# 218
Направих си мастен извлек от корени на репей. Много бих искала да го използвам за коса и кожа, но малко се притеснявам дали не е противопоказано при бременност. Знаете ли дали може да навреди?

# 219
За външна употреба не е противопоказен.
Може да причини алергична реакция, ако имаш непоносимост към маргаритки, хризантеми, амброзия. За всеки случай тествай предварително върху малък участък от кожата дали ще ти понесе.

# 220
Моят опит с маслата е все още малък, май няма и месец откакто научих каква е ползата от тях, но съм склонна към експерименти, така че в момента съм доста заредена с различни видове. Направих си нещо като крем за очи с масло от ему, жожоба и шипка в почти равни количества (стои като гел за мазане и ползвам съвсем по малко, явно съм прекалила с ему-то), смесила съм кокосово, пшеничен зародиш и гроздови семки за мазане срещу стрии и разширени вени. Отделно за коса ползвам макадамия.
В момента чакам да дойде олио от нароли и вечерна иглика, които смятам да тествам като смес за лицето срещу разширени пори.
В тази връзка искам да споделя една статия за маслата, в която авторката описва своя опит с тях в борбата срещу акнето. Полезната информация е свързана със съдържанието на линоленона и олеинова киселина и как това влия на по-мазната кожа, съответно какви масла е по-добре да се ползват за лицето и какви да се избягват. Не очаквах, че кокосовото и дори това от жожоба могат да се окажат не чак толкова благотворни (за мазна кожа).
Тя споделя за маслото от тиквени семки, с което си прави почистване на лицето и благотворния ефект от него върху кожата. Не знаех въобще, че има подобно олио, но се оказа, че го продават като овкусител за салати. Понеже не успях да намеря в магазините за натурални масла подобно, се чудех дали това за консумиране ще има същата ефективност.

# 221
Кожата ми е доста суха и искам нещо, което да я хидратира, но в същото време да попива добре в кожата, да не мазнее много. И да го ползвам като превенция с/у стрии. Към правилното ли съм се насочила?

Относно попиването и мазнеето да споделя моя опит….
След дълго ползване на какви ли не масла най-после открих, че сухата кожа не иска мазнина, а влага /направо открих топлата вода/  Blush. Започнах да използвам натурален емулгатор за смесване на молекулите на маслото и водата и така разреждам маслата с вода /билков чай, розова вода, понякога и само преварена вода/. Резултата е невероятен. Попива бързо и кожата е хидратирана.  

Здравей! От къде купуваш този натурален емулгатор?  Simple Smile
Аз такова хидратиране усещах с лосионите на козметика Христина. Доста по-течни са от кремовете и затова мисля, че толкова хидратираха кожата ми - заради повечето вода в тях.  Peace

# 222
  • Бургас
Здравей! От къде купуваш този натурален емулгатор?  Simple Smile
Аз такова хидратиране усещах с лосионите на козметика Христина. Доста по-течни са от кремовете и затова мисля, че толкова хидратираха кожата ми - заради повечето вода в тях.  Peace
купих си го от онлайн магазин http://domashna-kozmetika.com/bg/emulgatori/603-naturalen-emulgator.html

# 223
Благодаря, ще го поръчам.  Hug

# 224
Онзиден питах за маслото от репей. Сега намерих място, на което пише, че не бива да се използва от бременни. Ето линк, в случай че още някой се интересува: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/09/babinite-recepti-re … otiv-kosonad.html

Общи условия

Активация на акаунт