Голямата тема за малките масла - 8

• 75 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
И аз съм склонна да се съглася с Дивиана... При мен също го има този момент и стигнах до извода, че проблемът е в хидратацията.
Можеш да пробваш продукти с алое (или да си направиш сама спрей с алое), маслото от макадамия също се препоръчва за добра хидратация...

Макар че все още не мога да разбера добре маслата преди или след хидратиращия крем се слагат (няма значение дали на лице или на коса). Някои постигали добри резултати преди, други препоръчват след, за да се заключи влагата. Чудя се дали всъщност има значение...

# 271
  • София
Момичета, как точно правите маслена баня? Затоплят се масла и се маже косата преди къпане, обаче със или без корените. Освен това, колко време се седи и колко често се прави?

# 272
Момичета, как точно правите маслена баня? Затоплят се масла и се маже косата преди къпане, обаче със или без корените. Освен това, колко време се седи и колко често се прави?
Аз мажа и корените,завивам с найлон и кърпа , стоя около 1 - 1,5 ч. и измивам. Аз лично за себе си установих,че веднъж на 2 седмици е добре за моята коса   Peace

# 273
Благодаря за отговорите, аз уж използвам и хидратиращи продукти, но май по-рядко от протеиновите.. Хидратиращите серии много ми отнемат от обема и ми правят тънката косата по-сплескана и по-бързо омазняваща се...Но явно ми е нужна наистина по-голяма хидратация... Това алое вера как се нанася  на косата - преди или след къпане и за колко време стои?

# 274
Според мен си прекалила и би било хубаво да спреш за известно време употребата на масла върху косата, и да наблегнеш на хидратация.
Хубави хидратиращи серии са Joico Moisture Recovery, Matrix Biolage HydraThérapie, Moisture Extreme и Еластисайзър на Филип Кингсли, Макадамия, TIGI Bed Head Urban Antidotes Recovery и т.н.
Паралелно можеш да си правиш и домашни маски с мед, алое вера, тиква и др., ако си фен.
А как влиаят маслата върху косата- освен подхранване, за растеж и пр. не допринасят ли и за хидратацията на косата, нали някои момичета си правят "домашен еластисайзър" точно с масла. Любопитно ми е , защото аз от професионалната козметика файда не видях ( исках по- дългичка коса, а тя моята като стигне определено ниво и почва да цъфти и се налага да я режа и така, и витамини съм пила , но...) и сега минах на био- преди баня- маслена маска с олио от  репей, от кокос, пшеничен зародиш, бадемово и др.- различни комбинации си правя , следва измиване с мек био шампоан, но маската ми е някоя от професионалните серии за коса. Просто био балсамите са ми "слаби".  
Та защо честата употреба на масла може да доведе до сухота и състояния на косъма,за които пише девойката.

# 275
galena1206, аз също мисля като теб- маслата допринасят за хидратацията, така че не ми се връзва да се спрат и да се започне с хидратация  Mr. Green
На мен косата ми не ги понасяше, когато имаше нужда от протеин!!  Peace

galena1206, за да видиш "файда" от проф. козметика трябва да се научиш какви нужди има косата ти- хидратация, протеин, баланс и да използваш това, което желае тя. А и резултатите се виждат след около година правилно подбиране на продукти. Аз бях с коса до учите, носих екстеншъни,с години не можех да пусна дължина- расте до едно ниво и цъфти и се къса ужасно. Започнах с проф. козметика и сега съм с коса почти до средата на гърба  Flutter Flutter

# 276

РуСа-Мамма и моята коса е до средата на гърба, но искам още, още да порасне Simple Smile)  От 4 години ползвам висок клас професионални продукти за коса, наясно съм с хидратиращите и протеинови продукти.
Косата ми е здрава, небоядисвана и нетормозена - но искам коса -под "средата на гърба ".
 Био продуктите не са за пренебрегване- също си имат своите ползи- например от био касия или био къна, коста става страхотна- то няма такъв блясък и плънност на косъма, с никой професионален продукт не съм го постигала. От маслото от репей -поникват нови косъмчета, т.е. коста се сгъстява и т.н. Кокосовото масло също се страхотно за косъма. Но както казах искам дългааа коса Sad

# 277
Благодаря за отговорите, аз уж използвам и хидратиращи продукти, но май по-рядко от протеиновите.. Хидратиращите серии много ми отнемат от обема и ми правят тънката косата по-сплескана и по-бързо омазняваща се...Но явно ми е нужна наистина по-голяма хидратация... Това алое вера как се нанася  на косата - преди или след къпане и за колко време стои?
Алое вера се слага в маските преди измиване на косата в комбинация с други продукти за овлажняване като мед или кисело мляко. Често се включва и в маслените маски - комбинация от равни части кокосово масло и алое като маска например за скалпа и косата. Аз също съм започнала да го ползвам (алое за пиене, което е като гъст сироп) точно с цел омекотяване на косата.

# 278
Та защо честата употреба на масла може да доведе до сухота и състояния на косъма,за които пише девойката.
Различните коси реагират по различен начин. Някои масла създават усещане за "напротеинчване" на косата, ако се ползват често като терапия преди шампоан на суха коса.
Тук ще спомена, че аз използвам много по-често протеинови козметични продукти и доста по-рядко хидратиращи (също като лунна пътека). Та тези (проникващи в косъма) масла (мононаситени, сред тях кокосово и зехтин, които и тя спомена, че ползва) спомагат за задържането на протеин в косъма и когато съм усещала пресищане/натрупване, аз съм спирала употребата им като терапия преди шампоана, както и протеиновите козм. продукти и съм минавала на хидратация. Въпрос на баланс.

# 279
За мен пък маслата не хидратират  Laughing Нито омекотяват, нито заглаждат, огъвкавяват косъма, което очаквам от един хидратиращ продукт. Като слагам само на краищата накрая чисто масло, стоят сухи, разхвърчани и груби (и това при напълно здрави върхове, без цъфтежи, изтощения и т.н.), както остава за една третирана коса. Те "подхранват" дължините и най-вече кожата на скалпа, бих ги причислила по-скоро към протеиновите продукти, макар че не могат да се класифицират наред с готовите.

Твърдо против къната за коса съм! Пък ако ще и най-качествената да е! Но това е друга тема...

Всичко, което се използва за грижа за косата изисква време и постоянство за да даде някакъв резултат. Аз благодарение на проф. продукти за коса имам коса до кръста и то не каква да е,а жива, блестяща и подвижна. А благодарение на маслата (Дивиана   bouquet ) се справих с цъфтежите и мазния скалп.

# 280
  • София
Различните коси реагират по различен начин. Някои масла създават усещане за "напротеинчване" на косата, ако се ползват често като терапия преди шампоан на суха коса.
Тук ще спомена, че аз използвам много по-често протеинови козметични продукти и доста по-рядко хидратиращи (също като лунна пътека). Та тези (проникващи в косъма) масла (мононаситени, сред тях кокосово и зехтин, които и тя спомена, че ползва) спомагат за задържането на протеин в косъма и когато съм усещала пресищане/натрупване, аз съм спирала употребата им като терапия преди шампоана, както и протеиновите козм. продукти и съм минавала на хидратация. Въпрос на баланс.

Наистина ми звучи много логично. Аз от около 2 години почти всеки път преди миене на косата слагам маслена маска. Нямам този проблем. Защо? В смилъл защо при мен няма изсушаване, като имаше период, в който попрекалих с протеин. Когато го спрях/защото косата доста се втвърди/ и минах на балансиращи продукти или хидратиращи след 2-3 пъти нямаше и спомен от твърдост или фризи ефект, а не съм спирала с маслата.

# 281
За мен пък маслата не хидратират  Laughing Нито омекотяват, нито заглаждат, огъвкавяват косъма, което очаквам от един хидратиращ продукт. Като слагам само на краищата накрая чисто масло, стоят сухи, разхвърчани и груби (и това при напълно здрави върхове, без цъфтежи, изтощения и т.н.), както остава за една третирана коса. Те "подхранват" дължините и най-вече кожата на скалпа, бих ги причислила по-скоро към протеиновите продукти, макар че не могат да се класифицират наред с готовите.

Твърдо против къната за коса съм! Пък ако ще и най-качествената да е! Но това е друга тема...

Всичко, което се използва за грижа за косата изисква време и постоянство за да даде някакъв резултат. Аз благодарение на проф. продукти за коса имам коса до кръста и то не каква да е,а жива, блестяща и подвижна. А благодарение на маслата (Дивиана   bouquet ) се справих с цъфтежите и мазния скалп.
А защо си против къната? Интересно ми е мнението ти. Ако трябва на ЛС.  Praynig Hug

# 282
Наистина ми звучи много логично. Аз от около 2 години почти всеки път преди миене на косата слагам маслена маска. Нямам този проблем. Защо? В смилъл защо при мен няма изсушаване, като имаше период, в който попрекалих с протеин. Когато го спрях/защото косата доста се втвърди/ и минах на балансиращи продукти или хидратиращи след 2-3 пъти нямаше и спомен от твърдост или фризи ефект, а не съм спирала с маслата.
Защото косите са различни. Simple Smile Едни са по-толерантни към много протеини, други не, едни са по-порести/порьозни, други - не. Има значение и какви масла се ползват за терапии преди шампоана (на суха коса) - дали са моно- (проникващи в косъма), или са полинаситени и т.н., и т.н.
Факт е (има много изписано по въпроса в Мрежата), че при много коси редовните (а дори и не толкова) пре-шампоан терапии с кокосово масло (кокосово и зехтин)  водят до сухота и фризи ефект.

# 283
Като ви чета, ми звучи много сложно Grinning Дайте съвет - след последното раждане косата ми доста се разреди и просто не расте. Това, което правя в момента е два пъти в седмицата маска с масло от репей, не ползвам балсами, косата ми става много мека от тях и не стои на никъде. Направих си и спиртен озвлек от коприва, но малко се притеснявам как се отразява спирта на косата и колко често може да се използва.
Пишете за маслени, протеинови маски... Не съм наясно. Може ли някой да коментира схемата ми?

# 284
  • Пловдив
Дивиана , би ли споделила кои масла са подходящи за суха и склонна към накъсване коса?  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт