Голямата тема за малките масла - 8

• 75 333
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
А шипковото масло дали е удачно да се ползва при разширени пори на лицето?

Имам и въпрос към ______Freya_______ .Някъде назад в темата прочетох,че си се справила с бързото омазняване на косата с масла.Би ли споделила кои точно?

# 436
А шипковото масло дали е удачно да се ползва при разширени пори на лицето?

Имам и въпрос към ______Freya_______ .Някъде назад в темата прочетох,че си се справила с бързото омазняване на косата с масла.Би ли споделила кои точно?
Присъединявам се и аз към питането на Анчето + моя въпрос за малсата на Ривана   bouquet

# 437
От маслото от шипка не видях никакъв ефект, когато го ползвах. В смисъл, нямаше промяна в състоянието на кожата ми. А го ползвах дълго време.
Първите два пъти купувах това:
Скрит текст:
Последният път това:
http://www.ebay.co.uk/itm/ROSEHIP-SEED-OIL-Organic-Refined-Rosa- … sh=item7481ac9bae

# 438
Относно употребата на маслата върху кожата искам да споделя нещо. Оказа се, че заради самата си структура, маслата няма как да проникват отвъд липидния слой на кожата надолу, защото долните слоеве са хидрофилни - базирани на вода (оттам и защо водата е от изключително значение за кожата). Това, че не прониква надолу, не е чак толкова лошо, така или иначе липидния слой е този, който предпазва най-вече и маслата подпомагат неговите функции чрез изграждане на по-силни връзки и спиране изпарението на водата.
Обаче ако смесим маслото с малко крем, маслата получават по-добра проникваемост (докъде точно, само специалист може да обясни) в кожата. Затова и се препоръчва когато ги използвате (особено за лицето) или слагате директно в бурканчето и добре да разбърквате, или като вземете крем на дланта да капнете една-две капки, да омесите добре и чак тогава да нанесете на лицето. (за справка - питането ми и отговорите на СІ)
Лично аз за тяло не използвам лосиони, а смес от масла и определено откакто започнах по този начин, кожата ми вече не е суха (тоест не губи влага) и го няма предишното лющене.

Маслото от шипки освен за бръчки, по-голям ефект има при предотвратяване на пигменатации, петна, белези...
Letsgo, каква е кожата ти и какъв ефект си искала да постигнеш с него?

# 439
Момичета, с кои точно масла не мога да кажа, защото през годините съм ползвала много и различни в комбинации, на око и т.н. включително и тривитаминола доста време го слагах. Може би най вече ползвах бадемовото, стимуланта на Икаров, който е комбинация от няколко базови и етерични масла, пшеничен зародиш много харесвам, кокосово, авокадово, маслиново и др. Последните две години наблягам на зехтин + рициново и някои от изброените, зависи какво имам в момента.

# 440
Благодаря Фрея.
Мисля серизоно да се захвана с този проблем,защото се появи от няколко години и страшно ме изнервя.Бяха ми казали,че и чаеното дърво помага при омазняване на косата.Ще правя смески и ще опитвам.  Simple Smile  bouquet

# 441

Преди време погрешка купих този крем на хималая:
Скрит текст:
Стоеше захвърлен в шкафа докато една приятелка не сподели, че маже раните на детето си с него и минават много бързо без белези. И при мен действа така на пъпките, които задължително превръщам в рани. След като се обели наранената кожа/коричка, отдолу почти не личи, че е имало нещо.

Този крем е много добър, от години го ползвам, даже преди го ползвах за цялото лице, защото ми харесваше, че хем не изсушава, хем леко матира, не мазнее и не е тежък, а кожата заздравява по-бързо с него. При мен не е като да е нямало нищо след падане на някоя коричка от рана, обаче, но значително по-бързо минават разни дребни ранички.

Пак да питам нещо за аргановото масло Embarassed Как се познава, че е истинско? Предполагам има ментета на арганово масло и се чудя по какво се разпознава истинското от фалшивото такова.
Преди време си бях донесла от Тунис уж истинско мароканско арганово масло, но имах съмнения доколко е истинско, миришеше поразяващо зле  Rolling Eyes

# 442
Здравейте  на всички в темата.Бих искала да попитам-някой използвал ли е масло от сапоте в комбинация с ямайското черно рициново масло или обикновено рициново масло,открих,че чудесно се съчетават двете-"Сапоте е идеално за овлажняване на скалпа, тъй като помага в борбата срещу сухота, задържайки влагата. Маслото е добро за всички типове коса, суха, химически или термично обработвана или боядисвана, защото съдейства за регенериране здравословната структура на косъма, премахва възли и плетеници, оставяйки косата лесно за управление. Резултата е усещане на мекота,в съчетание с  рициново масло- като маска на косата против косопад."

# 443
  • София

Пак да питам нещо за аргановото масло Embarassed Как се познава, че е истинско? Предполагам има ментета на арганово масло и се чудя по какво се разпознава истинското от фалшивото такова.
Преди време си бях донесла от Тунис уж истинско мароканско арганово масло, но имах съмнения доколко е истинско, миришеше поразяващо зле  Rolling Eyes

Да ти кажа ние не сме специалисти и трудно можем да кажем със сигурност как да се разпознава.
Аз съм купувала от различни доставчици /много го ползвам/ и е имало различен аромат, че дори и цвят. Смятам, че се дължи не само на различните сортове и реколти, но и на обработката. Например маслото на Ривана много отчетлив мирис има. Не е неприятен, а самото масло е с тъмен жълто-бежов към ръждиво цвят.
Според мен единствения начин да си сигурна  за маслото е да го купуваш от сигурни магазини, които гарантират за производителя и са с добро реноме. Аз освен от Ривана купувам масла само от Зоя и от още два-три онлайн магазина.

# 444
Аз си взех шипково масло на Ривана и кожата ми стана още по-ужасна, отвсякъде напращях с пъпчоци надути и червени  ooooh!

# 445
Аз си взех шипково масло на Ривана и кожата ми стана още по-ужасна, отвсякъде напращях с пъпчоци надути и червени  ooooh!
А как точно си го ползвала и по колко?
Да не би да си слагала твърде много?

Моето арганово е с някакъв уникален мирис на печени маслини - това е най-близкото, което мога да го определя, много силено, но същевременно приятен аромат. Стои в хладилника и се преборва от време на време с миризмата на евкалипта Laughing.
А иначе подкрепям Магнолия, търсиш задължително произход на маслото, добре направен етикет, срок на годност, всички валидни данни, които да са достоверни. Понякога ровиш и проучваш мнения в Интернет или питаш, преди да купиш - стандартните неща. И вероятно няма да е фалшиво, а или разредено, или развалено.

# 446
О, колко прекрасна тема, която чак сега откривам! Аз обожавам да използвам масла, особено за сухата си коса. Най-много ми харесва маслото от макадамия и арган на Макадамия. Иначе ползвам също и бадемово, арганово, от жожоба и зехтин. Записвам се в темата и с удоволствие ще ви чета. Simple Smile

# 447
А как точно си го ползвала и по колко?
Да не би да си слагала твърде много?

Смесвах по една капка с крема на Авен - Триакнеал / за акне/, който е за през нощта.

# 448
Момичета,  когато си правите маслени маски само един вид масло ли ползвате или ги комбинирате на принципа "колкото повече, толкова по-добре"? Аз по-рано цапах косата с няколко масла, но напоследък забелязах,  че по-добър ефект има ако позвам само едно масло.. Като редувам маслата на всяко ползване... Не знам защо така се получава,  явно има масла, които не е добре да се комбинират и ефекта не е много добър... Същото е и за лицето ми....

# 449
  • на дъното
Привет и от мен.От скоро и аз се "запалих" по маслата  Peace скоро приложих една маска на лицето си остнах много доволна.Мед+няколко капки бадемово масло= резултат  Shocked УОУУ  супер мека и гладка кожа (кожата ми е смесена).Сега съм си взела арганово и смятам да го пробвам за коса(маска) newsm78 може ли съвет как точно да го използвам.Самостоятелно или с нещо да го смеся?

Общи условия

Активация на акаунт