РУСЕнска тема

• 70 401
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
 Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя водила ли е детето си предни години
на тези безплатни логопедични прегледи, които ще бъдат др. седмица?
 Интересно ми е как протичат. Синът ми има проблем със "з" и "с"(според мен леко
си фъфли), а в градината не са идвали такива специалисти. Мисля да се обадя да
си запазя час, но ми се иска да чуя някакво мнение преди това!   bouquet

# 61

А за защипаните нерви да ви кажа - аз от няколко години съм с диагностицирана дискова херния, мислех си, че е защипан нерв, ама с ЯМР я доказаха. Допреди това пих хапчета какви ли не, за които се оказа, че вредят доста на черния дроб. Така се отказах от лекарства. Ходила съм на лечебна гимнастика - упражненията са подходящи, особено ако проблемът е около кръста, нооо пусто постоянство - трябва да си ги правиш всеки ден вкъщи...е, мен ме мързи Simple Smile Тук в Русе ми бяха дали координати на лекар на спортисти, при който ходих някъде около стадион Дунав ако не се лъжа - прави масажи, но лечебни - наистина се почувствах добре, но човека ми каза, че единственото спасение от подобни проблеми е движението - препоръча ми танци Simple SmileSimple SmileSimple Smile

мен уж за това личния ме прати на рентгенова снимка на кръста и се видя само хиперлордоза (голямо огъване в кръста - стойка  S  Laughing) и ми каза - Ами от това е, ще имаш проблеми от време на време....ами хубаво ама поне да спре да ме боли, изписа ми прахчета които ужасно дразнят стомаха а и ефект не видях Crossing Arms. Иначе и на мен ми препоръчаха този масажист, май ще отида  Thinking

Miracle@ запиши си час щом имаш някакви притеснения, нищо не губиш от една консултация Peace. Аз не съм ходила защото моят син си посещава логопед и без това. Прегледа предполагам е различен в зависимост от проблема и възрастта на детето, при вас най-вероятно ще го накарат да каже някои думички за да видят при кои звуци точно е проблема Peace.

# 62
Да, карат ги да казват различни думи, да издават различни звуци. Знам, че понякога се налага и инструменти да се ползват, но гледат да не ги прилагат при по-малки деца, за да не ги стресират.
Екипът от логопеди на Медика обикаля по училищата в началото на учебната година и диагностицира безплатно. След това родителите получават една бележка чрез детето с данните и координатите им. Аз се опитах да се свържа с екипа от ІІІ поликлиника на няколко пъти, но все без успех. Сега си ходим на друг логопед и съм много доволна.

# 63
 Благодаря Ви момичета за отговорите! Току що си записах час за кабинета в
Соматологията. И мен това ме притеснява да не се уплаши нещо, но ще опитаме.  Simple Smile

# 64
а вие, които не ходите в Медика, при кой логопед ходите? Големия (5,5) има лек проблем със заекване, не е постоянно, водили сме го в Медика (кабинета в 3-та пол) ....като че ли не останах доволна, щял да го израсте, казаха ми едни суми за лечение, дето няма как да ги отделим....и не знам..а ми се иска преди да започне училище да поработим върху този проблем.... Thinking

# 65
  • Русе
Я кажете за д-р Лисичков на частния кабинет кога и от колко часа преглежда, че майка ми се интересува за всеки случай.

# 66
  • Русе
Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя водила ли е детето си предни години
на тези безплатни логопедични прегледи, които ще бъдат др. седмица?
 Интересно ми е как протичат. Синът ми има проблем със "з" и "с"(според мен леко
си фъфли), а в градината не са идвали такива специалисти. Мисля да се обадя да
си запазя час, но ми се иска да чуя някакво мнение преди това!   bouquet

Къде и кога ще бъдат тези прегледи? И къде се записва?

# 67
# 68
  • Русе
Чиби, мерси много. Ще видя и аз да звъна, дано да има часове.

# 69
Чиби, мерси много. Ще видя и аз да звъна, дано да има часове.
Heart Eyes Дано да има.  Praynig

# 70
p4eli4kataaaa моят син ходи при М.Недева, работи в Дом майка и дете (те скоро ще го затворят, но към момента там и е кабинета) .

# 71
Здравейте!
И аз за първи път чувам за пари за каквито и да било бележки, свързани с детето. Явно си зависи от доктора ...
Колкото до невролог - майка ми е обиколила всички, споменати по-назад в темата - всеки и потвърждава диагнозите, изписва и лекарства (горе-долу еднакви), от които не и минава и/или я пращат я на минерални бани, я на масаж, я на гимнастика или танци.
А за логопеда - във всички ли училища минават през първи клас, че се чудех и аз дали да не му проверя говора (нали е първокласник на есен)?  Rolling Eyes

# 72
  • Русе
При моята майка проблема е, че е със сменена става на единия крак. Болката започна от кръста и се премести в слабините на този крак. Вчера като е ходила при чакръкчията, човека е казал, че там не смее да пипа, заради ставата. Иначе е правил някакви масажи и магии на гръбнака, изпукали са и прешлени, в кръста вече почти не усеща болка, но в слабините, там, където е сухожилието има болка. Така, че масажи едва ли ще могат да и се правят, за танци и е минало времето отдавна Wink

# 73
........ за танци и е минало времето отдавна Wink

Ааа не така никога не е късно  Naughty желание да има човек  Laughing

Иначе сериозно, на моя позната майка й е със сменена тазобедрена става и тя също е с доста болки, правиха и снимка и й казаха, че ставата е разместена и е за смяна  Rolling Eyes

# 74
  • Русе
Майка ходи на контролен преглед - добре си е ставата. Преди 1 година и я поставиха.

Общи условия

Активация на акаунт