Любители на котки – Тема 85

• 40 944
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Първо, бих я оставила един ден поне на диета-да се прочисти като хората и да не се натоварва храносмилателната система в момент на проблем.  Ако разстройството не минава за два-три дни- лекар.
Иначе-оризова вода, специални гранули от ветеринаря за затягане.

# 616
Стейси, благодаря за бързата реакция.  Hug
Оризова вода как да направя?  Embarassed Не ми се е налагало, за радост или за съжаление.

# 617
Дани,стискам палци!
Нашето се е разгонило и затова чак след две седмици ще я кастрираме.Сега обикаля по прозорците и скимти и мяука...

# 618
  • Варна
Стейси, благодаря за бързата реакция.  Hug
Оризова вода как да направя?  Embarassed Не ми се е налагало, за радост или за съжаление.
Пропорции не знам, на око съм варила. На една чаша вода-една лъжица ориз. Вариш, докато се свари ориза. Прецеждаш, а после добавяш чиста вода до първоначалното количество и пак я кипваш.

# 619
Много благодаря! Simple Smile

# 620
Добър вечер.

И моя котарак имаше разстройство когато беше малък. По препоръка на ветеринарката стоеше без храна, само с вода. Самия той не искаше да яде около 2-3 дена. Слагах по много малко, колкото да го пробвам дали ще хапне. След това го занесох и тя му даде витамини, но според мен това не е от голямо значение, защото тя всеки път му дава витамини и му чисти ушите, за да прибере някое евро  Laughing Laughing

Тая Мия голяма красавица  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

# 621
А моята Мия яде като за световно, даже и се е увеличил апетита, да ми е жива и здрава. Simple Smile Сега и варя оризова вода, утре сутрин ще закъснеем с храненето малко и ще видя какви ще ги измъти през нощта. Много благодаря на всички за съветите... и за комплиментите.  Blush Ще докладвам!  Hug

# 622
  • София
Аз борих разстройството на Еличко 5 мес Shocked Не знам какво беше това чудо, още по - малко разбирам как изведнъж й мина. Сега е общо взето е добре. Тя обаче пие супер много вода и не се дехидратира.

# 623
Браво на вас, Циндил! Мия до скоро не искаше да пие вода, но сега се налива доста добре. Снощи й направих оризова вода, пи доста.Ние да се похвалим /да не ни е уроки/, че днес сме по-добре. Даже безстрашно ходихме сутринта до ветеринарната клиника до нас.  Сложиха някаква лека инжекция с нещо затягащо. Взехме гранули за разстроен стомах и пауч на РК. И четвърт хапче с някакви дрожди за храната. Омете всичко. Отново много благодаря за съветите!  Hug

# 624
А защо им слагате тези чипове? Не ги ли дращи или дразни?

Нищо не им дразни, даже не може да се напипа. Чип трябва ако се пътува зад граница, но не за навсякъде. В Гърция и Италия даже не им погледнаха паспортите. Аз ми казвах: "Има две котки в колата.", а те им махаха за поздрав през прозореца.  Mr. Green В Малта обаче понеже е остров и много внимават каква флора и фауна пристига, сканираха им чиповете и сравняваха номерата с тези от стикера в паспортите им. Освен това имаше проверка за ваксини, обезпаразитяване, дата на последен преглед, абе всичко. За целта бяхме уведомили съответната институция и техен вет ни чакаше, макар че беше през нощта.

Сигурно не е новост за пишещите в темата, но ще изразя възхитата си от фурминатора. Изумих се що козина свали първия път от гадинките. Сега ги реша веднъж седмично и косъмче не пада по мебели или по земята. Къде съм бляла, че не съм го купила по-рано ...  Rolling Eyes

# 625
А защо им слагате тези чипове? Не ги ли дращи или дразни?

Нищо не им дразни, даже не може да се напипа. Чип трябва ако се пътува зад граница, но не за навсякъде. В Гърция и Италия даже не им погледнаха паспортите. Аз ми казвах: "Има две котки в колата.", а те им махаха за поздрав през прозореца.  Mr. Green В Малта обаче понеже е остров и много внимават каква флора и фауна пристига, сканираха им чиповете и сравняваха номерата с тези от стикера в паспортите им. Освен това имаше проверка за ваксини, обезпаразитяване, дата на последен преглед, абе всичко. За целта бяхме уведомили съответната институция и техен вет ни чакаше, макар че беше през нощта.

Сигурно не е новост за пишещите в темата, но ще изразя възхитата си от фурминатора. Изумих се що козина свали първия път от гадинките. Сега ги реша веднъж седмично и косъмче не пада по мебели или по земята. Къде съм бляла, че не съм го купила по-рано ...  Rolling Eyes

Хммммм, ясно. Нашата вет не пише кога сме я посещавали, ама ние сме там почти всяка седмица на преглед  Laughing Laughing Laughing сега гледах клип за фурминатор. До сега не бях чувал. Сресвам моя котарак всеки ден с една четка, ама това изглежда много по-ефикасно Laughing Laughing ако го закупя от моя пухен Дино дали няма да остане само Дино? Предпочитам да е пухкав, въпреки, че породата му е късокосместа  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 626
  • София
arrival, на твоя му трябва намордник, не фурминатор.  hahaha
dani_cat, много се радвам, че Мия е оздравяла.  Hug

# 627
Като гледам тия фурминатори че са по 30 евро би трябвало наморника да е подарък  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Хихихихи  hahaha hahaha hahaha

# 628
Здравейте, момичета,

Тъй като вчера намерихме тази красавица под колата ни (плачеше там от предната вечер, но въпреки многото мъки, тогава не можахме да я извадим), искам да попитам дали имате идея къде освен в  Без дом мога да и потърся добри осиновители. Мъжа ми е алергичен и пътуваме много, няма как да се грижим за нея, а вече замъкнах едно друго котараче, което беше в окаяно състояние на майка ми... След три седмици отново тръгваме за повече от месец и ми е много притеснено. Не искам да я връщам на улицата, няма да оцелее. Бяхме на ветеринар, обезпаразитена е. Слагаме капки, тъй като едното и оченце беше възпалено. На около 50 дни е и се казва Багира  Heart Eyes Още от първия път си отиде в котешката тоалетна, въпреки, че едва слиза от дивана...

Благодаря Ви предварително!    bouquet

http://file.bg/c294698HpvFz

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 23:16 от ratanasovabg

# 629
  • Be realistic - plan for a miracle.
 ratanasovabg, ето няколко начина, по които можеш да намериш осиновители.

1. Свържи се с Animal Rescue Sofia - там са много натоварени, но имат приоритет да не позволяват на вече спасени котета да се връщат на улицата, особено бебета. Сигурно ще ти помогнат или поне посъветват.

2. Направи в личния си фейсбук албумче на Багира, където качи нейни снимки, на които е особено сладка Simple Smile И разкажи за нея в описанието на албума - как сте я намерили, каква е по характер, колко е голяма и всичко, което се сетиш. Като публикуваш албума, помоли приятелите си да споделят целия албум с посланието, че котенце си търси дом. Важно е да направиш албумчето й публично, за да го виждат и хора, които не са ти приятели.

3. Ако някой се заинтересува от нея, разпитайте го добре къде живее - ако е на квартира, дали хазяите са съгласни да гледа котка. Дали е наясно какво правят котките -  драскат мебели и т.н. И нещо МНОГО важно - какво мислят за кастрацията и дали биха били достатъчно отговорни да кастрират малката, когато порасне достатъчно, за да се спре безумното размножаване, водещо до плачещи бебета котета под коли на улицата... А тя е красива, прилича на руска синя или британче и може и да има такива, които ще искат да я вземат с "комерсиални" цели...

Общи условия

Активация на акаунт