Любители на котки – Тема 85

• 40 960
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Be realistic - plan for a miracle.
Наминавам само да кажа "добро утро" от Фрея (ясно е, че е почти обяд, но за нея си е утро, защото сега се събуди, гадчето).  Twisted Evil

Обичайният й вид, когато се събужда:

Скрит текст:

# 556
Приятели, имам и котка, и куче. Но котаракът е страшно своенравен. Казват ми, че всички котки са така и не се поддават на възпитание. Обаче откривам много истории за котки, които са си точно като кучета - излизат със стопаните си, слушат им командите. Мислите ли, че те са изключение и моята котка е нормална.
Искам ей така да си вземам котарака с мен. http://moyatden.bg/naj-dobriyat-partnor-po-patya-kam-varha/

Това коте от бебе го мъкне момчето с него . И аз имах един котарак , най-обичания в нас до ден днешен /не че другите не ги обичаме/ , много умен . Вземала съм го на плаж, с мене , нито с каишка , нито с клетка , лежа с нас на хавлията му правех сянка . Вземала съм го пред блока , разхождал се е и си се връщаше при мен самичък  Heart Eyes Умря млад милия, преди години като нямаше ни кастрации ни хапчета, излизаше в коридора на блока и изчезна , май куче на съседи го удуши  Cry Кат плачех все едно ме разбираше и идваше да ме утешава . Почивай в мир душице  Cry

# 557
  • София
Наминавам само да кажа "добро утро" от Фрея (ясно е, че е почти обяд, но за нея си е утро, защото сега се събуди, гадчето).  Twisted Evil

Обичайният й вид, когато се събужда:

Скрит текст:
Обожавам тези розови езичета Heart Eyes

# 558
Много държа да ви покажа какво се случи за 2 секунди  Laughing

И аз съм чувал, че котките не подлежали на дресировка, но моя примерно като му кажа хайде да те сресваме в която и стая да е бяга и ляга в хола на дивана на ъгъла, като го питам иска ли храна тича при мен и се търка в крака ми само ако е гладен... Така че, според мен, зависи как го възпиташ от малко. Като беше малък излизахме с каишка и той си вървя по улиците без проблем, а сега като излезем стои само на 1 място и се налага да го нося  Laughing

# 559
  • София
arrival, това е прекалено! Хич не го съжалявай, ами му резни крайчетата на ноктите. Нито ще го боли, нито ще му пречи за нещо. Само пораженията ще са малко по-малки. Да има как и зъбките да му изпилиш ...  hahaha Освен това бъди твърд и в такива случаи му викни "Не!" Ако трябва и леко го шляпни, за да се стресне. Не силно, че да го заболи, а за да разбере, че не е редно. А ако обича подобни игри слагай ръкавица от тези готварските за хващане на топли тенджери. Научават се лесно, че с ръкавица има игра, а с гола ръка не бива. И най-вече бъди твърд. Мъро има все по-малко поводи за караници, но и до ден днешен ако му кажа "не" с повишен тон, веднага спира да прави нередното нещо.

Мдаа, знаех си че няма да стане така Simple Smile

Ето заповядайте, запознайте се с Белла - http://bmb2323.snimka.bg/animals/kote.825695  Heart Eyes

Видяхме най-после красавицата!  Heart Eyes

Hug и за розовото езиче на Фрея!  Wink

Да се похваля, че спечелих катерушка от томбола на Нестле Пурина. Предполагам, че ще е някоя мъничка, но все ще е нещо необичайно за Мъро. Чакам с нетърпение да ми я доставят.  Laughing

# 560
  • Варна
Варненското Лъки получи 2кг Роял канин,но днес ще получи и играчки.Вчера цял ден стоя само горкото,защото и "баща му"имаше рожден ден,та днес ще компенсираме  Laughing

arrival,ние бяхме доста време така надрани до лактите.Винаги ние бяхме победените от игрите.Веднъж прочетох мнение на Мис Нели ако не се лъжа,че трябва да се играе с играчка и ако започне да хапе или драска плясваш с ръце и казваш "НЕ".Получи се от първия път.После свикна с Не-то и продължи.Приятелка ми каза да се правя,че плача и ще спре.Наистина действа.Започва да мрънка,да се гали и да ме ближе по ръцете  Laughing
Като порастне ще спре.Сега Лъкито е голям котарак(6.300кг)и ако реши така да играем ще ме изяде  Laughing

Добре дошли на новите писанки  Hug

tartelette ,заведи принцесата на вет. да види какво е това топче.
Миналата седмица на едно от бездомничетата му се появи топче на бузата.Мяукаше непрестанно и не ядеше.Никак не можах да я хвана и ходих в Ултравет.Док.каза,че не може да гадае,но вероятно е абцес и трябва да я заведа,защото може и да не се спука само.На следващият ден се спука и изтече гной.Не можах да я хвана,но давах само мека вкусна храна(гранули не ядеше) и се оправи само милото.Вече е добре хапва всичко и не мяука жално.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 12:46 от tyzarka

# 561
Малко сте се объркали - това не е от игра. Както си лежах на дивана и той просто скочи, надра ме и избяга  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Още от малък му казвам не, а той започва да мяука и така приключва всичко... Една приятелка ми каза да го удрям леко по нослето като прави нередни неща - и това не помогна  Laughing Laughing Laughing

Отказах се отдавна да се опитвам да го вкарам в ред...

Много странни рожденни дни  newsm78 newsm78 За втора поредна година рождения ден на Дино ще мине в ядене на торта с приятели и алкохолно забавление - за него няма да има нищо специално  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Ние постояно подменяме играчки, защото или ги чупи(разкъсва) или просто не мога да ги намеря къде ги е завлякъл... Напоследък отваря чекмеджето с чорапите, вади 1 на топка и ги носи в банята, след като един вид ги прегръща и така спи - мисля си, че му харесва мириса им  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

Ето още една снимка от периода му на малко момче

# 562
  • Варна
Как да не е игра.Той само дето не ти е казал "Стига си лежал,ставай да играем"  Laughing

# 563
Как да не е игра.Той само дето не ти е казал "Стига си лежал,ставай да играем"  Laughing

Ние играхме вече, даже се и сресвахме  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing както по-рано споменах, той просто си откача за около 4-5 минути  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing може би и играта не му се вижда достатъчна, но колкото-толкова. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Има и още нещо интересно, което прави от около година - когато хапвам нещо, без значение какво, идва и започва да мяука докато не му дам да го помирише - след това нито опитва да си близне, нито да отхапе... Като взема някой плод го мирише, сладоелд да хапвам - пак. Кроасан... Да не говоря като седна да вечерям и чака да помирише абсолютно всичко  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 564
  • София
Да, обичат да помирисват. Аз им давам също. Ели много обича и да пие вода. Където види водоизточник веднага го уважава. Най - обича да влезе след мен в банята и от земята за облизва Crazy Обаче спрях да й давам, защото все пак може да има разни остатъци от душ - гел и други препарати, а тя често повръща/ше.

# 565

tartelette ,заведи принцесата на вет. да види какво е това топче.
Миналата седмица на едно от бездомничетата му се появи топче на бузата.Мяукаше непрестанно и не ядеше.Никак не можах да я хвана и ходих в Ултравет.Док.каза,че не може да гадае,но вероятно е абцес и трябва да я заведа,защото може и да не се спука само.На следващият ден се спука и изтече гной.Не можах да я хвана,но давах само мека вкусна храна(гранули не ядеше) и се оправи само милото.Вече е добре хапва всичко и не мяука жално.
Ами то се помести това,а не я боли - яде като разпрана,спи,играе..Нормални дейности за коте на 2 години.Убедена съм,че е тая капсула -чип.Много я боля като го слагаха,те се въртя,пищя,хапа...Ужас.Та е възможно да не се е закрепил добре.И сега да се разхожда.На ветеринар трябва да ходим тези дни...ама кога,не се знае.

# 566
  • София
tartelette, наблюдавай дали нараства напипаното. Ако нараства, иди на ехограф. И вета предполагам ще иска снимка.

Sway, aма много сладко езиче.  Hug Много обичам език в масло.  Wink

silvestria85, естествено че повечето котки са по-своенравни от кучетата. За какво ти е да ходиш напред-назад с котка? Нали имаш куче. Нормална ти е котката. Не се плаши.  Simple Smile

arrival, това е прекалено! Хич не го съжалявай, ами му резни крайчетата на ноктите. Нито ще го боли, нито ще му пречи за нещо. Само пораженията ще са малко по-малки. Да има как и зъбките да му изпилиш ...  hahaha Освен това бъди твърд и в такива случаи му викни "Не!" Ако трябва и леко го шляпни, за да се стресне. Не силно, че да го заболи, а за да разбере, че не е редно. А ако обича подобни игри слагай ръкавица от тези готварските за хващане на топли тенджери. Научават се лесно, че с ръкавица има игра, а с гола ръка не бива. И най-вече бъди твърд. Мъро има все по-малко поводи за караници, но и до ден днешен ако му кажа "не" с повишен тон, веднага спира да прави нередното нещо.

Да се похваля, че спечелих катерушка от томбола на Нестле Пурина. Предполагам, че ще е някоя мъничка, но все ще е нещо необичайно за Мъро. Чакам с нетърпение да ми я доставят.  Laughing

Честито за катерушката.  Hug

arrival, напълно подкрепям мнението на Таня67. И за мен е прекалено. Ти див звяр ли отглеждаш, котка ли? Хайде малко по-сериозно. Набий го хубаво и го захвърли в някоя стая. Не го пускай да излиза от там. Остави му само вода. Без храна. Ще го усетиш по различното маукане, когато си "победил" и той ти се моли. Може от време на време да влизаш в помещението и да го питаш : пак ли ще правиш така и му показваш какво е направил на ръката, пак шамарче....докато не се наложиш. И друго ще пиша, по-нататък, че сега стана много дълго.

# 567
Koтка не се бие , става по-лошо . Те мъжете така си ги гледат котките, кефят им се да са дивачета . Резни връхчетата и не го мисли . Моята маца ме дереше и хапеше със стискане , защото не разбираше , после намали хапането и от както си има котешки дружки за бой , мен почти не ме закача .

# 568
Мая, ти бъзикаш ли се, тва да не е човек, че да го питаш дали ще прави така или не?

Котка се наказва наистина с временно игнониране, ама чак така продължително, просто излизаш от стаята и спираш да играеш с нея - така и в природатата котенцата спират да си играят едно с друго ако едното е прекалило. Ама чак на тъмничен режим, айде няма нужда, нищо няма да разбере така.

Арайвал, теб ще те посъветвам наистина да не допускаш такова дране, пробвай да играеш повече с котката, да има достатъчно играчки, катерушки, нейно пространство, защото принципно е възможно  (то си зависи ти дали го усещаш, че го прави на игра или с истинска агресия) ако е наистина агресивно нападение да има някакъв проблем с територията и увереността си в нея.

# 569
  • Варна
Непреклонна съм към драскателните изяви на котките върху нас и като бяха малки, все се разправях с моя мъж- позволяваше им да го драскат по ръцете-хич не боляло. Twisted Evil Да, ама като пораснат! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Женя и Мила реагират на изречението 'гладна ли си" с нетърпеливия, умолителен поглед. Laughing

А с думата 'пръчка" имаме и смешен момент. Даваме им понякога котешки пръчици. Като се каже"пръчка" и стават даже от сън и изникват от нищото. Laughing Та обяснявам веднъж на майка ми-като заминем, така и така, давам наставления. И тя се бъзикна: като взема една пръчка, щяла да наложи ред и дисциплина. Та Женя се яви на момента.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт