Православни пости - 5 тема

• 65 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм на вълна кисело зеле Wink.
Днес сготвих боб с кисело зеле  и сушени домати. Много вкусно се получи.

# 346
Искам да попитам дали са подходящи рачешките рулца по време на пости  newsm78

# 347
Цитат
emma.ly
Искам да попитам дали са подходящи рачешките рулца по време на пости 
Не, в тях има яйчен белтък за слепване и много други добавки

# 348
Благодаря   bouquet тъкмо им се бях наточила 

# 349
Здравейте!
Днес правих гръцките сладки меломакарона. Слава Богу станаха супер. Ако успея да ги снимам по-късно ще кача да видите снимка. Но за тези от вас, които обичат много сладки и сиропирани сладкиши ги препоръчвам с две ръце. Hug

# 350
Ох, аз съм обичам сладичко.

Приготвих Куркубиня на фурна, но без шоколад.

Станаха чудесни.

# 351
Е, благодаря за идеята за зелето с ориз/боб.

Междувременно свекървата ми подари тенджера под налягане и направо се родих. Постните ястия стават за 20-на мин вкл. рязането!

Ако някой друг има тенджера да споделя рецепти. Simple Smile
Общо взето при мен става - каквито консерви или замразени зеленчуци имам, ги комбинирам, бухвам вътре с олио, водичка, подпаравки, доматено сосче и 5-10 мин. в тенджерата и готово.
 Sunglasses

# 352
Здравейте,
От известно време издирвам една рецепта, която миналата година правихме с жена ми. Става въпрос за торта с черен шоколад и портокалов сок. Спомням си, че шоколадът се изсипваше разтопен отгоре накрая. Търсих къде ли не, дори в стари теми, но нищо. А съм почти 100% сигурен, че видях рецептата от тук.
Ще съм много благодарен, ако някой помогне  Peace

# 353
Здравейте,
От известно време издирвам една рецепта, която миналата година правихме с жена ми. Става въпрос за торта с черен шоколад и портокалов сок. Спомням си, че шоколадът се изсипваше разтопен отгоре накрая. Търсих къде ли не, дори в стари теми, но нищо. А съм почти 100% сигурен, че видях рецептата от тук.
Ще съм много благодарен, ако някой помогне  Peace

Да не е моята рецепта, която взаимствах от Бобо и префасонирах?

Веган шоколадово-портокалов фъч.

1 1/4 чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/3 чаша неподсладено какао на прах/ION/
1 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена чаша портокалов сок
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/3 чаша олио
сол, съвсем малко

шоколадова глазура

1/2 чаена чаша захар
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици портокалов сок
2 супени лъжици неподсладено какао на прах/ION/
2 пакетчета, екстракт от ванилия

Загрейте фурната до 180 градуса. В купа се смесват продуктите, бърка се докато се смесят наистина добре заедно. Изсипвате в тавичка, намаслена и набрашнена. В блендер се натрошава черен шоколад/аз ползвах на Нестле. След като се изсипе във формата се поръсва отгоре и се разбърка отгоре-отгоре с лъжичка, да се попремеси със тестото. Пече се до готов, около 30 мин.Оставете да се поохлади.

Направете шоколадовата глазура:

За глазурата, в малка тенджера се слагат захарта, зехтина, портокаловият сок, ванилията и какао да заврат. Бърка се постоянно с дървена лъжица да покъкри, ще има мехурчетата. Гореща се изсипва върху тортата. Звездичките и сърчицата са на Йоткер.

# 354
Здравейте и от мен. Този път не можах да постя,но имам въпрос-мога ли да се включа последните 7 дни?

# 355
ЧРД на Дядо хаджия   party023 nbirthday

# 356
Здравейте и от мен. Този път не можах да постя,но имам въпрос-мога ли да се включа последните 7 дни?

Защо да не може, според мен- може! Зависи какво целите, но за християнския пост, доколкото разсъждавам, не би следвало да има възражения към една постна седмица. Peace

И от мен ЧРД на Дядо хаджия!  newsm59

# 357
Снощи менюто си беше просто - талиатели със зеленчуци.

# 358
  • София
Ей и тука ме намерихте бе. Тамън мислех да се скрия.  Laughing
Благодаря за поздравленията!

# 359
  • Sofia
От последния ден с риба в тези пости

Рибни шишчета от толстолоб:

Веган ореховки по тази рецепта:
http://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5rbm93LWhvdy10by1j … jbXNnMjk3MzE2NjY=

Общи условия

Активация на акаунт