Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 419
  • 367
  •   1
Отговори
# 330
  • София
У нас е така http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/02/2313880_vuv_franciia_sht … _koito_hodiat_na/

После защо София е един от най-замърсените градове в Европа.Еми доволни ще са - ще глобяват идиотите,които са имали глупостта да тръгнат с колело,вместо с кола..а ССф ще протрива доволно ръце сама в колата си на задръстването на околовръстното.

Ползвала ли си някой от изброените автобуси? Защото аз редовно ползвам 98 и е лудница. Хората едвам се качват, толкова е пълно. Събота и неделя е направо ад. И да шофьорите не дават на колоездачи да се качват, лично съм била свидетел как се карат, но са прави.

# 331
Всъщност вашето мнение е точно все едно София е едно болно от шарка дете,а примерно липсата на велоалеи и застрашаването на живота на колоездачите са пъпките и вие виете срещу пъпките,вместо да видите че е симптом .
Поне на мен така ми се струва.
*Не че във Франция са цъфнали и вързали за много неща,обаче като се появи проблем всички вият срещу първоизвора,а не срещу последствията.*

# 332
София, а и България няма да бъде нито като Париж, нито като Копенхаген.
Заради манталитета на живеещите в нея.
А като гледам, от ден на ден става и по-зле.
Изходът е ясен.  Tired

# 333

Изходът от какво е ясен и какъв е той? Да ни стане ясно и на нас, не за друго.

# 334
Да не кажете, че съм мързелива леля с разширени вени, която иска да седне първа в рейса.

Може би, защото вече съм баба, забелязвам, че младите успешно надминаха бабичките в надпреварата за място.

# 335
Да не кажете, че съм мързелива леля с разширени вени, която иска да седне първа в рейса.

Може би, защото вече съм баба, забелязвам, че младите успешно надминаха бабичките в надпреварата за място.

Това го казва всяка бабичка от 40 години насам.
Преди 30 години отлично помня на такава репликата в тролея, що не сме и отстъпили, какви сме такива пионерчета.

# 336
Да, гледните точки се променят. Като ме боли левият крак, кръстът и дясното рамо, разбирам бабичките. Но като си пионерче, няма как да разбереш, че една баба има по-голяма нужда да седне.

# 337
Да, гледните точки се променят. Като ме боли левият крак, кръстът и дясното рамо, разбирам бабичките. Но като си пионерче, няма как да разбереш, че една баба има по-голяма нужда да седне.

Бях пионерче с прясно гиспиран счупен крак и ми избиваха сълзи от болка.

# 338
Нямам против велосипеди в градския транспорт, но не и в пикови часове. Друг е въпросът, че в много малко превозни средства на градския транспорт има условия за велосипеди като например сгъваеми седалки, освобождаващи място. За съжаление това важи и за инвалидни колички.

# 339
  • Пловдив/София
На мен не ми пречи да е разрешено с животни, с велосипеди и т.н., всеки трябва да има достъп до градския транспорт, ако спазва правилата- избягване на пикови часове и дупчене на билет. Другото е дискриминация- ако имаш куче или колело, нямаш право на транспорт.  Ами ако ти се наложи по спешност? Примерно болно животно или навехнат крак. Според мен рядко е за удоволствие, по-скоро е добре да има опция, когато се налага и нямаш кола.

Скоро ще пуснете тема и за забрана на детските колички, защото и те място заемат, нали, може 3 пътника на един крак да застанат, вместо една количка, дай да печелим от количество.

особено в метрото да е забранено за колела и животни е абсурд. Но е добре да има отделено място за такива по-обемни неща, сега дори с количка е трудно да се качиш.

# 340
Колкото цапа колело , толкова цапа и детска количка и място заема . Добър пример , Пипи2013 . То нали за това е градски транспорт .

# 341
В София няма да има нужда да се качват колела в транспорта, ако има хората къде да си ги карат беъ проблеми . София е толкова добре достъпна с колело, хубави големи паркове между квартлите ... само извън парка трябва да има алеи.
Но ако ще се качват да имат рейсовете отделение за тях.

# 342
Разхождахме се преди време с една приятелка с количка и куче . Изведнъж притъмня и като да беше на буря , а ние далече от тях . Чудехме се как да се приберем по-бързо , в автобусите забранено за кучета , а в такси с количката няма как .

# 343
Разхождахме се преди време с една приятелка с количка и куче . Изведнъж притъмня и като да беше на буря , а ние далече от тях . Чудехме се как да се приберем по-бързо , в автобусите забранено за кучета , а в такси с количката няма как .
Според ССФ трябва да киснеш под дъжда,нямаш право да им замърсяваш ГТ с колички или да им навираш тези ''гнусни създания'' -кучетата.

# 344
Достатъчно сте ми гнусни, като сравнявате деца и кучета.

Общи условия

Активация на акаунт