СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 97 377
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 540
О, а за тезата кой знае какви изненади ни чакат..  hahaha С този роман от примерни ключови думи... Mr. Green Има ли някой, който да се похвали, че детето му е упоменало едновременно и метафора, и страдателно причастие, и притежателно местоимение със съответните  внушения, особено онова за прекъснатия порив? Ако да, браво на  такова дете! Моите не са  от направилите го.  PeaceИмат само частични попадения..

То с всички ни е така. За това не очакваме пълни точки от първи модул. Е, днес разбрах, че и заради "На прощаване" можело да ни резнат... ooooh!

# 541
  • Пловдив
О, а за тезата кой знае какви изненади ни чакат..  hahaha С този роман от примерни ключови думи... Mr. Green Има ли някой, който да се похвали, че детето му е упоменало едновременно и метафора, и страдателно причастие, и притежателно местоимение със съответните  внушения, особено онова за прекъснатия порив? Ако да, браво на  такова дете! Моите не са  от направилите го.  Peace

Ееее, стига де, то ясно си беше казано примерни посоки, но никъде не е посочено, че всичко това трябва да фигурират в тезата. А и на практика е невъзможно.
В крайна сметка, докато не се види реално как са оценявани работите, само може да се гадае. Всичко е от източник "една жена каза".
А, ако наистина има разлики в критериите в различните области, шум може да се вдигне до небесата, както миналата година с объркания въпрос. Ефектът беше, че поне тази година нямаше подобна издънка.

# 542
  • София
Примерни, колко да са  примерни...Търсят се баш ключови думи или пък  техни синоними. В противен случай как се решава коя от примерните подтези  е с по-голяма тежест? Ако аз съм писала за метафората и причастието и съответно какво с внушава с тях, а ти си наблегнала на местоимението като символ на принадлежност, на болката от  раздялата с родното, кой е ще се се справил по-добре според проверителите? WinkСамо гледай как точно там здраво ще са рязали..

# 543
  • Бургас
В училищата в 17 часа на 04.06 дали вече ще ги има изнесени резултатите? Че ако сайта блокира да тичаме до там!
Само да споделя предложението на големия ми син/ кандидат-осмокласник е малкия / - Влез за проверка на резултатите на 04.06 в 23.59 часа и няма да имаш проблем с входа в сайта. Лесно му е на него!

# 544
  • Пловдив
Русалке, и двамата, щом са се аргументирали достатъчно добре в рамките на тези 3-4 изречения. Тук не става въпрос за сравнение, а за оценяване на всяка теза по отделно. То там винаги има субективен фактор. Но не може да се очаква да си писал и по шестте дадени посоки на разсъждение. Все пак първо децата са 7 клас и второ, обемът е ограничен. Аз пък там бих рязала, ако тезата е по-дълга от 5 изречение.

# 545
О, а за тезата кой знае какви изненади ни чакат..  hahaha С този роман от примерни ключови думи... Mr. Green Има ли някой, който да се похвали, че детето му е упоменало едновременно и метафора, и страдателно причастие, и притежателно местоимение със съответните  внушения? Ако да, браво на  такова дете! Моите не са  от направилите го.  PeaceИмат само частични попадения..

Ако има такова дете - да му пишат 7.
Моето каза - задачата е какво е внушението, а не какви изразни средства са използвани.
(принципно съм съгласна, че Ботев, Вазов, Яворов и т.н. изобщо не са мислили какви изразни средства използват, а какво имат да кажат. Обаче нали затова ходи на курсове  Grinning)

# 546
  • София
Само да споделя предложението на големия ми син/ кандидат-осмокласник е малкия / - Влез за проверка на резултатите на 04.06 в 23.59 часа и няма да имаш проблем с входа в сайта. Лесно му е на него!

И е абсолютно прав, аз мисля в 5часа да съм си по редовния маршрут от офиса до вкъщи и да се логна след 6 - не виждам смисъл да се бутам в неработещ сайт.
Както и сега чета по диагонал без изобщо да се задълбавам в драмите за подсказването и различните критерии, защото смисъл да се психирам от неща, върху които нямам контрол, няма никакъв.

# 547
  • София
Ами именно,Дънди,  всеки пропуск според тези критерии  е недостатъчно аргументиране... "Нашият" носи едно внушение, "изгубен" друго, метафората  - трето. Достатъчната аргументация в една посока не запълва липсата в друга. Не са взаимозаменяеми...

# 548
О, а за тезата кой знае какви изненади ни чакат..  hahaha С този роман от примерни ключови думи... Mr. Green Има ли някой, който да се похвали, че детето му е упоменало едновременно и метафора, и страдателно причастие, и притежателно местоимение със съответните  внушения? Ако да, браво на  такова дете! Моите не са  от направилите го.  PeaceИмат само частични попадения..

Ако има такова дете - да му пишат 7.
Моето каза - задачата е какво е внушението, а не какви изразни средства са използвани.
(принципно съм съгласна, че Ботев, Вазов, Яворов и т.н. изобщо не са мислили какви изразни средства използват, а какво имат да кажат. Обаче нали затова ходи на курсове  Grinning)
Съгласна съм и аз, вижте от миналата година отговора на тезата, нямаше и дума за изразните средства. Цяла година такова нещо са упражнявали

"За достойния човек свободата е най-висша
ценност, в името на която се преодоляват
житейските несгоди. Тези думи на Странджата от
вълнуващата му реч подчертават контраста между
материалното и духовното в живота на
емигрантите. А копнежът на хъшовете по свобода е
неутолим, за тях тя е смисъл на живота и те са
духовно свободни, защото са се отрекли от
материалното в името на отечеството."

# 549
  • Пловдив
психясвате съвсем ... няма как да се аргументираш И в шестте посоки в рамките на тези 4 изречения. Но най-добре ще кажат как са били оценявани тезите тези, които отидат да видят работите на децата си.

# 550
  • София
Ами аз ти го казвам именно от някакъв опит. На голямата ми дъщеря отнетите от 1 модул точки бяха само от тезата. Wink Смислен, аргументиран текст, ама с липсващ синоним на "будно самосъзнание"...

# 551
  • София,Младост 3
Аз да се оплача нещо малко по-далече от темата. Днес за първи ден след отпуската (бях си я взел заради щерката) тръгвам за работа и в метрото не знам какво стана , ама паднах по стълбите! Голям резил!!! После бърза помощ, окръжна болница , снимки рентгенови и накрая заключение изкълчен крак- ама здравата и нова отпуска(болнични). Сега лежа, слагам си лед на крака и се чудя как ще ходя с момата по институциите за преглед на работите, за подаване на документи за записване...

# 552
  • Пловдив
dor77, имаш десет дена да си възстановиш основното средството за придвижване. Може да пропуснеш гледането на работите, ако резултатът е задоволителен. Пък и да ги видиш, освен да се ядосаш на някой проверител, друго не може да стане.
както се казва по турските сериали - скорошно оздравяване  Grinning

# 553
много кофти късмет ,dor - но погледни го от добрата страна - ще си бъдеш у дома , до детето. Пък и изкълчен не значи, че не можеш и крачка да направиш. Бавничко, бавничко - за никъде не бързате - ще проверите и работата. Аз от сега се чудя как ще се случи това с проверката на работите защото съм ангажирана, пък и за един ден цял град.. странно.
По повод излизането на резултатите, аз си мисля, че синът ми, който от днес е 2-ра  смяна и тогава ще е до късно на училище пръв ще си види резултата. Което си е супер!

# 554
dor , бързо възстановяване  Hug
А списъците в училище с името на детето ли излизат или пак се проверяват с номера от служ. бележка ?

Общи условия

Активация на акаунт