СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 97 436
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 570
Не мисля, че са изнесени. Във фейсбук седмокласниците имали някаква група, където обсъждали училищата, та там също я имало тая информация за резултатите, но явно някой си се шегува. Сайтът обаче (http://7klas.mon.bg/) е блокирал, не знам защо и ако сега не са излязли резултатите, не знам за истинското обявяване как ще е блокирал...

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 18:18 от krisal

# 571
 Вижте файла РЕЗУЛТАТИ  http://rioburgas.org/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC_7-8_%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81  и да се въоръжим с търпение.....
 smile3511

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 18:49 от mary 71

# 572
  • София
Не мисля, че са изнесени. Във фейсбук седмокласниците имали някаква група, където обсъждали училищата, та там също я имало тая информация за резултатите, но явно някой си се шегува. Сайтът обаче (http://7klas.mon.bg/) е блокирал, не знам защо и ако сега не са излязли резултатите, не знам за истинското обявяване как ще е блокирал...

И на мен ми се обади една мама, че излезли резултатите, но никъде не ги намерих. Факт е, че само преди 30 мин сайтът беше активен, а сега  не е.

# 573

И на мен ми се обади една мама, че излезли резултатите, но никъде не ги намерих. Факт е, че само преди 30 мин сайтът беше активен, а сега  не е.
Тази мама знае вече резултата или е подочула, че ги има някъде ?
Не знам дали ме гони параноя , но имам усещането, че ще излязат по-рано  Joy Joy Joy, превъртяхме, а още е втори юни.

# 574
  • София
Не го знае, докато говорихме по телефона, рових из нета и в сайта на МОН. Няма за сега. Обаче наистина страницата с резултатите е блокирана.

# 575
  • Пловдив
Спокойно, хора!  Mr. Green
Все някога ще ги извадят резултатите - гледам да не го мисля това много, че започвам да изтръпвам.

Дъщеря ми не дава признаци на притеснение или нервно очакване.
Явно е чопнала правилния ген на олимпийското спокойствие от татко си.  Grinning
Гледа вече с две очи към ваканцията и прави планове за уроци по китара, гледане на аниме, играене на LOL, търсене на уроци по шведски  Crazy и какво ли още не.
Даже за първи юни ми проведе една преднамерено интерпретативна агитация, че видиш ли не иска подаръци, които не е харесала предварително... и ако може подаръкът тя да си го избере .. и  внезапна хрумка: "Мамо, що не ми подариш RP за LOL-а?" Добре изиграно, а?  Laughing
Е па взех и, само мир да има.

п.п. страницата на МОН е забранена за достъп (HTTP Error 403 Forbidden) това означава, че сайтът работи и "разпознава" заявката ви, но има рестрикция за достъпа точно до тази страница. Предполагам, че ще я отключат на 4-ти в 17 часа.

# 576
Но и никъде не пише, че не може да бъде снимана с телефон или таблет, примерно...
Това отнемане на правото да си търсиш правата и на мен ми идва в повече. И много ми се иска някоя година да се намери родител-юрист, който на правно ниво, с правни аргументи да им разкаже играта на другарите и другарките от МОН. Защото това, че са го написали, не означава, че е законно.
Просто плачат да бъдат осъдени!

Ха-ха. Къде точно в някой закон пише, че не мога да снимам изпитната работа на непълнолетното си дете? Какво толкова е свръхсекретно? Къде е логиката, мога да гледам, но не и да си взема доказателства? #2gunfire

(Между другото у нас в педагогическите специалности НЕ се изучават законите, които са свързани с образованието, затова в училищната система цари явна самодейност на тема "незаконосъобразни документи". Даже РИО-тата ги потвърждавали. Сега, нЕкой да не тръгне да опонира, че като не знае някоя теорема, първо си я научава, а после решава задачите.)

Аз ще си снимам. Ако не дават, ще помоля да викнат полицията или аз ще ги викна, за да състави протокол за отказ да получа копие - така ще имам доказателство, че са ме лишили от правата ми (като родител, по АПК, и т.н.)

И после ще поискам по друг закон, РИО да ми я копира и да ми я изпрати по пощата (евентуално може да се наложи да платя малка сума за копирането). Но в този случай за тях бюрокрацията е голяма. Ако 1000 души пуснем такова искане, ще им създадем допълнителна работа. Така догодина услугата "копиране" ще е разрешена.

ПП. Някой може ли да даде пример в коя цивилизована държава не дават на родител да получи копие от училищните резултати на детето си?

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 19:10 от biborana

# 577
  • Бургас сити
Здравейте, мили мами Simple Smile
Виждам, че се разгаря ежегодната дискусия дали ще пуснат по-рано резултатите от НВО. Няма прецедент в други години, винаги е на деня, единствено миналата година ги обявиха на обяд, около 12-12.30 ч. , а не в 17 ч. , както се очакваше. В по-малките градове вече всичко е готово - работите са проверени, разсекретени, сверени за съответствие на фиктивен номер, име и входящ номер, сега се качват в системата. Обикновено се изчакват София и по-големите градове, където и наборите са по-големи и работата е повече, защото изискването е, отварянето на системата в сайта на МОН да стане едновременно в цялата страна. Когато и София е готова - пускат Simple Smile Не се притеснявайте и за забиването на сайта - досега не е имало смущаващи забавяния и забивания на сайта. Невероятно, но сървърът на МОН издървжа. Дано и тази година е така. Веднага, след като МОН обяви резултатите, на служебните пощи директорите получават и файл с резултатите по БЕЛ и МАТ на учениците в техните училища, които трябва да се разпечатат и до 30 минути след това, да се разлепят на видно място. Такова е изискването.

# 578
Ако на 04.06.2014 г. в 17 часа, сайта на МОН  само блокира, можем да го броим за късмет. Има известна вероятност хиляди обезумели от чакането деца и майки да предизвикат по-сериозен срив... #Shocked  Дано МОН  са готови за това. Помня как сайта блокира през 2010 г./както и всяка година между впрочем/, а през 2010 г. набора беше един от най-малобройните. Няма как, ще   издържим до четвърти, дано и сайта да  ни издържи. Crazy

# 579
  • Пловдив

Аз ще си снимам. Ако не дават, ще помоля да викнат полицията или аз ще ги викна, за да състави протокол за отказ да получа копие - така ще имам доказателство, че са ме лишили от правата ми (като родител, по АПК, и т.н.)

И после ще поискам по друг закон, РИО да ми я копира и да ми я изпрати по пощата.

Аз точно си мислех, че НВО е продукт на МОН, който е субект по ЗДОИ- закон за достъп до обществена информация http://lex.bg/laws/ldoc/2134929408 ,
т.е. не мисля, че имат право да не предоставят работите на децата ни - не само за гледане, но и за копиране

# 580
  • София
Мога ли да попитам, дори и да снимате работата, какво ще правите със снимката?

# 581
  • София
може все  още да излизат резултатите от миналата година. Някой в другия форум спомена, че още си висят резултатите на детето му от миналата кампания.

# 582

Ганис, ще си я сложа в рамка. Шегувам се, не съм решила. Хрумва ми, че може да се ползва с педагогическа цел - например, виждаш ли като ме послуша, какво хубав резултат постигна. Сядай сега да реша задачи.  Laughing

Но мразя да ми отнемат правата.  Аз не разбирам, защо да не мога да взема копие - от какво се страхува и какво крие РИО/МОН?

Звездопад,
не съм юрист, но мисля, че в случая се отнася до АПК:

Достъпност, публичност и прозрачност
Чл. 12. (1) Органите са длъжни да осигуряват откритост, достоверност и пълнота на информацията в административното производство.
(2) Страните осъществяват правото си на достъп до информацията в производството по реда на този кодекс, а останалите лица - по реда на Закона за достъп до обществена информация.
(3) По производствата по този кодекс не се събират държавни такси и не се заплащат разноски, освен ако това е предвидено в него или в друг закон, както и в случаите на обжалване на административни актове по съдебен ред и при предявяване на иск по този кодекс.

ЗДОИ е когато се иска обща информация. По него мога да искам статистики - например за броя деца получили двойки по училища в цяла България или колко деца са дали отговор "На прощаване" (без 1868) и колко точки са получили за този отговор - това по области. Така може да се хване различно оценяване!  Mr. Green
Добре е човек не само да си знае правата, но и да има време да се бори за тях.

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 19:29 от biborana

# 583

Въпросът е принципен. Когато отпадне това противозаконно разпореждане да не може да си снимаш работата, ще възникне предпоставка да свериш оценките със зададените критерии. И ако установиш разминаване - да си търсиш правата. От дебата до тук стана ясно, че дори в математиката има доза субективизъм - на едно място ще зачетат незакръгления до цяло число процент, на друго място - ще ги резнат.
А самият факт, че субективно, немарливо и непрофесионално отношение от страна на проверяващите ще бъде санкционаирано, вече стяга редиците. Докато сега - пълна безправност. Сбъркали, орязали едни, поощрили други... И к`во? Гледайте си работата, нищо не можете да ни направите. В тях е ножа, в тях е хляба.
Самата безнаказаност и липса на последствия си е предпоставка за нередности.

# 584
подкрепям biborana и zazo, много се радвам на хора, които си отстояват правата и (евентуално) знаят как да го правят
просто всячески се натяква усещането за обреченост покрай тия НВО-та - първо им треперим да са здрави децата, защото имат право само на едно явяване - това как да е, и животът не дава втори шанс за много неща, но когато иде реч за оспорване на необективна оценка и събиране на доказателства - да те лишат от тая възможност в държавна институция, издържана от нас - не го приемам

Общи условия

Активация на акаунт