СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 97 243
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 615
  • виртуално
Дъщерята каза, че при тях ще има списъците на другия ден

# 616
  • на вълнолома
Пожелавам на всички "по първо желание на първо класиране". Дишайте дълбоко, ще мине всичко и ще се случи най-доброто за седмокласниците. Знам, че звучи тъпо, но... вярата помага.
Не удържах да надникна и да си припомня миналогодишното си тресене. След като всичко отмина даже седнах да напиша за емоциите си, като терапия.
http://jenatadnes.com/bg/rubrics/85-rubs/911-articles.html
Добро утро! Много точно изразява емоцията на всяка майка със седмокласник! То треска, то чудо, аз и тестове решавах с детето и в сайта " УЧА СЕ"  се регистрирах да разглеждаме задачите с тръбите и басейните  чак. Присъединявам се към пожеланието "по първо желание на първо класиране"! Аз гледаах от 2012 и 2013 мин и макс бала за паралелките и си правя едни сметки без кръчмар....Извинявам се невежеството, но относно статистиката нещо не ми е ясно - каква е и за какво е, дали ще може някой да ме светне?

# 617
  • В тъмната гора.
Дъщерята каза, че при тях ще има списъците на другия ден

И при нас така. На 05,06 ще ги закачат резултатите.

# 618
  • Пловдив
Статистиките дават успеваемостта по БЕЛ, МАТ и БЕЛ+МАТ, отделно за момичета и за момчета. В тях може да се види приблизително на кое място се намира детето спрямо останалите по получени резултати.

# 619
  • на вълнолома
Статистиките дават успеваемостта по БЕЛ, МАТ и БЕЛ+МАТ, отделно за момичета и за момчета. В тях може да се види приблизително на кое място се намира детето спрямо останалите по получени резултати.
  bouquet Благодаря! Тази статистика излиза след резултатите от НВО, така ли?

# 620
  • Варна
Извинявам се невежеството, но относно статистиката нещо не ми е ясно - каква е и за какво е, дали ще може някой да ме светне?

Има го описано в няколко от предните страници. Примерно детето ти е изкарало 5.80 по мат и 5.8 по БЕЛ и в статистиката пише оцентике като бройка по диапазони. Гледаш къде попада и колко деца има преди него... примерно е 400. В заветните две-три гимназии ще приемат по 150 деца общо 450 - ако не дойде някой от друга област детето ти влиза в една от тези гимназии. За презастраховане е добре още няколко позиции или поне 1 гимнзия да се пише, а за големите градове и повече. Проблема е че при едни и същи оценки балът за МГ/3*НВО мат+НВО БЕЛ + мат+БЕЛ/ е различен от този в ЕГ /2*НВО мат + 2*НВО БЕЛ + мат. + БЕЛ/, но... при еднакви оценки и баловете са еднакви. Майките приемат да кажем, че текущите оценки на децата преди твоето и твоето са 6 по БЕЛ и мат. Ако твоето има по-ниски текущи оценки - трябва да се застраховаш с повече позиции...  Не зная дали го обясних добре....  Ако не ти е ясно нещо - питай. Успех на детето ти!

# 621
  • Пловдив
  bouquet Благодаря! Тази статистика излиза след резултатите от НВО, така ли?

Да, принципно я пускат на сайта на РИО.

# 622
  • на вълнолома
ysap, dundi73  bouquet, благодаря ви! Всичко е ясно Simple Smile, освен резултатите ooooh!. И това ще мине, тогава идва другият проблем с желанията. Моят син почти през ден си мени желанията, да се пукнеш значи. Хем не искам да му се бъркам, хем ме е яд , че се влияе от приятелите си - където те, там и той. С вашите деца как е? Радвам се , че макар със закъснение попаднах при вас във форума и че не съм единствената с рядка " кръвна група", че около мен майките много не се тресат.

# 623
Това е от 2012

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2012_docs/s … EL_matematika.PDF

Ето и от 2013, но не е най-добрият линк, струва ми се.

http://danybon.com/index.php/education/maturi/989-statistika-usp … most-7-class-2013

От тези статистики се вижда на кое място горе-долу е детето. И може да се изчисли приблизително на кое място е било последното дете, влязло в желаната паралелка миналата година. Винаги има деца с висок бал, които се разпръскват из училища със самостоятелни изпити или избират нещо, което не е в провъзгласените за ТОП училища, така че... не се отчайвайте, ако детето е примерно на 700-тно място.

# 624
  • София - Рим и обратно

Обясних, че не се знае до последно , а тя се усмихва и
казва "Накои вече си знаем със сигурност резултата"...
Тоест ме прави да се чувствам като абсолютен балък
И сигурно съм такъв, защото не знам как става тази работа....!
Е, голяма работа... Не разбирам нито нея, защо се чувства толкова доволна от себе си, нито теб, че се дразниш и ядосваш. Не сме деца Rolling Eyes.

# 625
  • София
Недейте да се водите по миналогодишни статистики. Всяка година броят на родени деца е различен, грешно е да се правят изводи на база минали години.

В сайта на училището, в което синът ми ще държи изпит за проверка на способностите, има списък на децата, записани за този изпит с техните ЕГН (не знам доколко е редно да се публикува подобна информация, но това е друг въпрос). Та там видях, че има много деца, които са родени 1999 година. Не ми е ясно защо са 7 клас, като някои даже са родени в началото на годината, но това е факт.

Не зная статистиките на база родени през съответния набор деца ли се правят или на база реално кандидатстващи деца...

# 626

Обясних, че не се знае до последно , а тя се усмихва и
казва "Накои вече си знаем със сигурност резултата"...
Тоест ме прави да се чувствам като абсолютен балък
И сигурно съм такъв, защото не знам как става тази работа....!
Е, голяма работа... Не разбирам нито нея, защо се чувства толкова доволна от себе си, нито теб, че се дразниш и ядосваш. Не сме деца Rolling Eyes.

Тя защо е доволна е ясно - защото от малки децата се възпитават да са тарикати, после като пораснат продължават да са тарикати, та чак докато умрат са си тарикати. На дребно. Оценката по-рано ще научи, ще препише, после ще започне да изпреварва отляво колоните по светофара, ще те предреди на опашката в общината... Все дребни тарикатлъци, които да осмислят живота й.

# 627
... Та там видях, че има много деца, които са родени 1999 година. Не ми е ясно защо са 7 клас, като някои даже са родени в началото на годината, но това е факт.

Не зная статистиките на база родени през съответния набор деца ли се правят или на база реално кандидатстващи деца...

Според мен гледат колко деца учат в 7-ми клас в момента. Моят син пък е 2001г., март, и също е 7-ми клас.

# 628
по повод възможността да видя работата на детето според чл.9, ал.8 от наредба 11 от 28,05,2005 оценките от изпитите са окончателни. Моето разглеждане нищо не променя и да снимам, и да я копирам не разрешават, но какво от това и да забележа неточности в оценяването нищо не мога да направя. Защо тогава предлагат възможност за разглеждане на работите, някаква мнима свобода. newsm78

# 629
  • на вълнолома
Последно питане ако може: Първата графа на статистиката от-до с цифри до 12 и натрупване какво означават? Благодаря ви момичета!

Общи условия

Активация на акаунт