СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 816
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Детето му може да е наясно с чувството му за хумор и да не се връзва  Laughing

И така да е.. Шегата му беше неуместна.  Peace Такива бъзици си правят  в по-напечени моменти обикновено novi потребители, регистрирали се с единствената цел да дразнят и да всяват смут , към които той определено  не принадлежи.  Peace

Скрит текст:
Я аз да ви питам нещо... Преди броени дни се видях с група мами  с деца в училищна възраст и зачекнах пред тях следния въпрос. Но имаше разминаване в мненията. Нека става дума съвсем условно  за следната ситуация. Двама близнаци подават заявленията си, имат различен бал и попълват в тотално  различен ред училищата. Излиза класирането. Близнакът с по-висок бал е приет примерно в 73 СОУ с английски по 1 желание, а другият в  9 ФЕГ по пето . Решават обаче накрая да учат в едно училище. И в двете посоки ли важи привилегията?Детето с по-слаб бал може със сигурност надпланово да бъде записано в 73 СОУ, ок. Но може ли да стане обратното, а именно детето с по-високия бал да бъде записано във ФЕГ на база приема на другия, по-слабо представилия се  близнак? Защото тогава няма да го има елемента с "издърпването" . И каквато и да е наредбата по въпроса, знаете ли къде точно може да бъде прочетена в цялост? Че май ще се налага да звъня в РИО за разяснения. Не ми е  съвсем ясна процедурата, а току виж   се наложи да я ползваме.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 00:24 от пенсионирана русалка

# 901
  • Варна
Мили майчета и деца, споко, лека нощ, защото утре ще бъде по-напрегнато от досегашните дни.  Grinning

# 902
Не, твоят коментар исках да го харесам, но тук няма бутон like Simple Smile
Скоро ще има!  Simple Smile

# 903
 А знаете ли каква разлика е допустима между двамата проверяващи, за да не отиде работата на арбитър, и ако тя е в този диапазон как се определя оценката- средно аритметично между двамата или ?

Всъщност повече се притесних от факта,че нашият умопобъркан господин по БЕл ,който цяла година пише безумни оценки на сина ми, още по-безумни забележки и точкувания ( при все че синът  ми ходи на уроци при една  от най-строгите учителки,които познавам, която обръща вниамание  на всяка запетая и му оценява отлично 90 % от прераказите и тестовете),  говори на детето,че нямало и в 35-то да взеле и темнподобни глупости , се оказа милият и той проверител  #Cussing out #Cussing out.....Горките деца ! Искренно се надявам да са му дали да проверява работите на деца от друго училище....Има ли правило, по което проверителите не проверяват работите на децата от собственото си училище ?

# 904
А знаете ли каква разлика е допустима между двамата проверяващи, за да не отиде работата на арбитър, и ако тя е в този диапазон как се определя оценката- средно аритметично между двамата или ?

Всъщност повече се притесних от факта,че нашият умопобъркан господин по БЕл ,който цяла година пише безумни оценки на сина ми, още по-безумни забележки и точкувания ( при все че синът  ми ходи на уроци при една  от най-строгите учителки,които познавам, която обръща вниамание  на всяка запетая и му оценява отлично 90 % от прераказите и тестовете),  говори на детето,че нямало и в 35-то да взеле и темнподобни глупости , се оказа милият и той проверител  #Cussing out #Cussing out.....Горките деца ! Искренно се надявам да са му дали да проверява работите на деца от друго училище....Има ли правило, по което проверителите не проверяват работите на децата от собственото си училище ?

До колкото знам  учители, които 2013/2014г. преподават по БЕЛ и математика на 7 клас нямат право да бъдат проверители тази година!!!

# 905
Русалке, порових, но не намерих конкретен текст в закона, който да не позволява двупосочно да се ползва привилегията на близнаците. Не виждам и защо да не е възможно "низходящо" решение. Това не би объркало приема на другите деца, тъй като така или иначе близнакът би могъл да бъде приет извънпланово (ако се стигне до там), без да променя бройката на останалите кандидатстващи деца. Ако е приет пък в плановите бройки, просто ще освободи мястото си за следващо класиране, било то 3-то или дори 4-то. Не виждам пречка това да стане  Peace.

te_dda , мисля, че тази година разликата между оценките на двамата проверяващи трябва да е повече от две единици, за да отиде на арбитър.  Ако не стигне до арбитър, се пише средно аритметичната оценка.
И не, не може да проверява работите на деца, на които преподава. Това е с цел да не би да разпознаят почерка на дете и съответно субективно да променят оценката.

# 906
Добро утро на всички и дано денят завърши добре за всички ни!
Търпение желая, търпение и пак търпение.
Другото - важното, вече се е случило.
Да похваля нашата класна - щом пристигнат резултатите в училище, лично се е ангажирала да звънне на всеки родител и да съобщи оценките, защото и те очакват срив на сайта на МОН.

С Бог напред!

# 907
  • София
babaadi, мерси! Grinning

И аз зи мислех, че преподаватели  в 7 клас през съответната учебна година не могат да бъдат проверители. Но според поста на  една мама по-горе, която сподели, че работите  по БЕЛ ще се проверяват в 22 - ро, класната им е проверител. Значи може.

Хубави емоции за всички ни днес!

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 07:09 от пенсионирана русалка

# 908
Добро утро!
Желая на всички удовлетворение от оценките, защото децата ни се трудиха много.
Моето голямо притеснение днес е, че ние едно сме  смятали като брой точки въз основа на това, което е написано, но реално ще бъде по-малко. Дано да няма голямо разминаване в очакваната и реалната оценка.
Хм днес ми е много по-притеснено отколкото когато бяха изпитите.

# 909
Да похваля нашата класна - щом пристигнат резултатите в училище, лично се е ангажирала да звънне на всеки родител и да съобщи оценките, защото и те очакват срив на сайта на МОН.
Учителите по-рано ли ще имат информация от нас?

# 910
  • Варна
До колкото знам  учители, които 2013/2014г. преподават по БЕЛ и математика на 7 клас нямат право да бъдат проверители тази година!!!
[/quote]
Не е така нашата госпожа е проверяваща по БЕЛ

# 911
  • Пловдив
Не се появяват резултатите, защото не са качени.Спокойно, утре ще ги има.

Класната на дъщеря ми е проверяваща и днес е записала на всички
входящите номера, за да ги провери по-рано.
Щерката не си е дала номера, защото не искала госпожата първа да ги види! Mr. Green

Ако има проверяващи и в темата, моля ви да кажете възможно ли е това?

Проверяващи / разсекретяващи / конролиращи могат  да видят само случайно работи и резултати. Всичко е разбъркано и се пада в различни училища / етажи / стаи.

В декларациите за конфликт на интереси се подписваме само, че не сме родители на деца в 7 клас. За ученици нищо не се споменава. Вярно, че не съм проверяващ, но мисля, че декларациите са еднакви за всички дейности свързани с НВО.

# 912
  • Русе
Добро утро!
Желая на всички удовлетворение от оценките, защото децата ни се трудиха много.
Моето голямо притеснение днес е, че ние едно сме  смятали като брой точки въз основа на това, което е написано, но реално ще бъде по-малко. Дано да няма голямо разминаване в очакваната и реалната оценка.
Хм днес ми е много по-притеснено отколкото когато бяха изпитите.

Ей за това не съм гледала нищо свързано с изпитите - точки, проверки и т.н.
Успех на всички и здрави нерви.
И айде оставете Код вече, да не убиваме различните с камъни - така преценил, така направил. Нали успокоихме детето - такава е орисията на мамите - да успокояват.  Laughing Peace

Ей Нямам, той страха не убива, а мъчи. И какво ще ти направят вашите толкова.....? Всичко каквото си направиш е за теб самия, а щом си се трудил достатъчно и резултата ще е според труда (в повечето случаи). Винаги ми е бил странен тоази страх - "Малеее, мама ще ме убие", пък после "Ъ, тя нищо не ми направи, говори там някакви работи"  Joy

Зла вещица, нали накрая някой трябва да ги въведе? Там не се ли виждат.

# 913
  • София
Елан, грешиш определено.. Несъмнено има деца, родителите на които много сурово реагират на оценки
(не визирам  въобще поста на детето в темата) и са максималисти, искат децата им по всичко да са на 6 и всяко отклонение е съпроводено с караници и страх от страна на детето. Нека действащите учители споделят, но моите наблюдения са точно такива.. Ако беше иначе, нямаше  такива деца да крият оценки..

Децата са  притеснени, макар и някои да не го показват. Едната ми дъщеря вчера  ме попита какъв е долният праг от точки, над който не бих била разочарована. Simple Smile Тоест е естествена реакция по детски да искаш да зарадваш и мама, и татко. А колкото до  притеснението какво ще кажат/ направят учителите... То също е разбираемо. За колко преподаватели назад в темата  се сподели, че ще взимат НВО като основна оценка при формирането на годишната? Това си е достатъчен повод за стрес и притеснения.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 07:34 от пенсионирана русалка

# 914
  • София
Добро утро,
станах в 5  #Crazy и се метнах да наваксам с темата  Mr. Green, че през последните дни я изпуснах от поглед, а днес сигурно ще е лудница тук. В офиса са ни отрязали нета  #2gunfire, та днес ще се налага да се мъча през телефона  Crossing Arms
Пожелавам на всички форумски деца в края на деня да са доволни от резултатите и да им стигнат за желаната паралелка  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт