СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 413
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 515
За Варна от морето нет: Общо 1038 са двойките от националното външно оценяване след VII клас във Варна и областта.Средният успех от изпитите по български е 4,272, а по математика е 3,897. Нито един седмокласник не е изкарал пълна шестица по БЕЛ, а 6,00 по математика имат 12 деца.

Много двойки, 25%!
Чисто теоретично - какво става с децата изкарали 2 на матура?

Значи моето с 5.66 по МАТ и 5.38 по БЕЛ си е жив отличник? Пък аз недоволствах...

# 1 516
  • Пловдив
Като гледам резултатите от Русе, от МОН е време да закрият образователната ни система.  #Cussing out
Тази статистика изглежда ужасно на фона на сравнително лесните първи модули.  ooooh!

# 1 517
Поизчетох темите, но не успявам да открия къде бих могла да видя "официално" оценките от матурите по останалите предмети.  Embarassed
В училище на родителската ни казаха някои, но не всички.
Дали някой може да помогне?

# 1 518
  • Русе
само в училище

# 1 519
  • София
Моят син е разочарован от представянето си - 5,1 Бел, 4,1 мат. На всичкото отгоре учителката по Бел определено се заяжда с него и няма да има 6 за срока, а математичката не знам пише ли шестици изобщо.
Та в тази връзка, моля да си кажете мнението за училище с изучаване на английски за момче с по скромен бал /27-28/за София. Разглеждам 12,127,7,134,138-мо училища.
Е, как разочарован от резултата! ooooh!
'Ми вие сте се представили блестящо на фона на миналата година!
Както каза и ганис-  да се радваме на голямата крачка на нашите деца! Hug
Браво на него! Hug

# 1 520
  • Пловдив

Много двойки, 25%!
Чисто теоретично - какво става с децата изкарали 2 на матура?

На този въпрос отговорих няколко страници по-напред - отиват в СОУ в обикновен, непрофилиран 8 клас. Има и такива, просто не сте им обърнали внимание в план приема. А след 8 клас или остават в СОУ-то, или отиват в професионална гимназия с прием след 8 клас /в почти всички ПГ има такива класове/

# 1 521
# 1 522
  • София
Никъде не намирам новини за пресконференцията. Може би в новините в 12ч ще пуснат нещо.
Само да попитам, някой ходил ли е да си види работата? Може ли споделите много ли са големи опашките, бързо ли става?/за София питам/
Днес видяхме работата по БЕЛ в 22-ро СОУ. Малко след 9ч бяхме там, освен ученическата карта и л.к. на родителя на входа искаха и служебната бележка за явяване на изпитите. Бяхме я забравили, но им я показах преснимана на телефона.Пуснаха ни. Пред залите за разглеждане на работите са обособени няколко места по райони/ напр. Триадица, Слатина, Кр.Село/ Тук имаше суматоха, защото нито служителите, нито дошлите за работите знаят към кой район е у-щето. Най-голямата опашка беше само  от 4-5 човека/без придружителите/.На излизане нямаше чакащи. При работите инструктират, че нямаме право са снимаме, преписваме. Мисля, че минахме за 15 мин.

# 1 523
  • Пловдив
Не знам от каква полза би била информацията, но знам, че за Пловдив резултатите по БЕЛ са не много добри. Много висок процент слаби оценки, много малко шестици и малко високи оценки. Балът се очаква да е по-нисък от миналата година. Казвам го, защото не знам кога би излезнала статистиката, ако някой мисли, че това му е от полза...

# 1 524
Поредния сигурно тъп въпрос
Защо разликата между първи и втори модул -оценката за кандидатстване пада с цяла единица това по БЕЛ ?
Детето рев как убедено че се е справило с преразказа като за 30 точки поне , а така излизало че има нула на преразказа
аз не мога да обясня тъмна индия ми е,  newsm78 малко помощ Praynig

Ако искаш, дай оценките на дететето по БЕЛ и по формулата ще ти
изчислим колко точки има на първи модул и на преразказа  Peace

и при нас по БЕЛ разликата е драстична I- модул 5.733   II- модул 5.100  какво показват изчисленията?

# 1 525
Никъде не намирам новини за пресконференцията. Може би в новините в 12ч ще пуснат нещо.
Само да попитам, някой ходил ли е да си види работата? Може ли споделите много ли са големи опашките, бързо ли става?/за София питам/
Днес видяхме работата по БЕЛ в 22-ро СОУ. Малко след 9ч бяхме там, освен ученическата карта и л.к. на родителя на входа искаха и служебната бележка за явяване на изпитите. Бяхме я забравили, но им я показах преснимана на телефона.Пуснаха ни. Пред залите за разглеждане на работите са обособени няколко места по райони/ напр. Триадица, Слатина, Кр.Село/ Тук имаше суматоха, защото нито служителите, нито дошлите за работите знаят към кой район е у-щето. Най-голямата опашка беше само  от 4-5 човека/без придружителите/.На излизане нямаше чакащи. При работите инструктират, че нямаме право са снимаме, преписваме. Мисля, че минахме
 за 15 мин.

Искам да попитам може ли ученика да се лигитимира например със задграничен паспорт? Към самите работи има ли рецензии и при установаване на някакви пропуски от страна на проверяващите какво се предприема? Вие самите установихте ли някакви пропуски в работата на проверяващите? Ние днес ще ходим до 18 СОУ за проверка по математика , а утре ще искам да видя работата по БЕЛ в 22 СОУ.

# 1 526
За Русе излезе някаква безумна статистика. http://www.rio-ruse.org/files/nvo/2014/stat_2014.pdf
дано излезе нещо по-нормално. от това нищо не се разбира. Общо взето отбили номера, отново.

Недей разчита. И миналата година русенската статистика излезе в такъв вид. Всеки ден ровех дали няма да изкарат нещо по-прилично и полезно, но не би...

# 1 527
G..D.., стига с това на курсове език не се учи. Учи се и още как, само зависи дали ще си седнеш сериозно на Д-то. То, ако не си седнеш на трибуквието и да дерзаеш и в ЕГ няма да научиш езика като хората. Език се учи и с 5 часа седмично, само да искаш.  Peace Аз съм учила по 5 часа седмично език, не съм била в ЕГ, но в университета бях по-добра от завършилите ЕГ, защото бях 10 пъти по-мотивирана от тях. И сега с езика си изкарвам хляба. И една камара хора познавам, които работят с език, който не са учили в ЕГ, а на курс.

То същото е да направиш заключения, че в професионалните гимназии нищо не се научава. Ами не е така, научава се, ако искаш. То никъде с фуния няма да ти налеят знанията и ученията в главата.

това за немски ли става въпрос? Защото този език определено не е учи на курс. Не и ако искаш да имаш покритие за да продължиш обучението си навън. Или за да го ползваш активно.

# 1 528
  • Русе
Аз не разчитам.Мнението ми за гояма част от инспекторите е, че изобщо нямат място там - безхаберни са. Макар тази година да са мааааалко по-мърдащи. То моето си признавам е чист нарцисизъм и доста злоба съм насъбрала - искам да разбера дали щерката е първа по успех - че да натрия наколко носа  Twisted Evil

# 1 529
  • София

и при нас по БЕЛ разликата е драстична I- модул 5.733   II- модул 5.100  какво показват изчисленията?

Първи модул - 61 точки
Втори модул - 15 точки на преразказа
Общо - 76 точки

Общи условия

Активация на акаунт