СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 413
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 485
мячик -едно малко по различно виждане по въпроса за избор,базиран на опита ми след това-АЕ+НЕ или НЕ+АЕ- преценете преспективата за реализация след завършване пък дори и обучение в чужбина,защо не. Peace

# 1 486
Моля за разяснение - От къде се получава служебната бележка с резултатите от НВО?

# 1 487
Моля за разяснение - От къде се получава служебната бележка с резултатите от НВО?

От училището,където е учило детето до момента.

# 1 488
Принципно заявления раздават във всяко гнездо. Но през последните години на много места приемат и попълнени предварително (вкъщи) заявления. Аз точно това смятам да направя. Ако ми ги приемат - ок. Ако ли не, там ще преписвам.

Нали затова става дума при голямото ровене в Гугъл. За да си ги подготвим в къщи трябва образец. Къде е?
Аз и nadezhda96 намерихме нещо, което май не е това, което ни трябва...

Аз се извинявам за въпроса Simple Smile Но и да намерим бланката за участие в първо класиране, къде да намерим кодовете на училищата и паралелките?

# 1 489
  • София
Моля някой да ми разясни. Защо има разлика между оценката за НВО и оценка за кандидатстване. Първата оценка - какво оценява и втората какво? Извинявам се - вероятно сте го обсъждали и то многократно, но наистина не го намирам. Много благодаря!!!   bouquet
Първата е от първи модул, втората е средно аритметично от двата модула.

Не е средноаритметична втората.. Просто оценката от 1 модул се смята на  една база от 65 точки като макс, докато  тази за кандидатстване  се изчислява на съвсем друга  база  от 100 максимално възможни токи.

# 1 490
  • София
Благодаря  Hug

# 1 491
  • Варна
За Варна събирам мнения Първа ЕГ с немски или с английски?
За Статистиката момиче, Варна
Бел 5.733 5.813
Мат 6.00 5.925
Бал за ЕГ 35.476
Бал за МГ 35.588

Браво на момичето!!!  bouquet  bouquet  bouquet Цяла Варна е нейна. Получих по-добри отзиви от пета за немски, а ако ще учи в първа е по-добре английския. Не сме се интересували от ЕГ, защото ще се записваме в МГ.  Joy

# 1 492
  • Пловдив
По-миналата година беше същото, но май във Варна или Сливен - хората изкараха статистики, после им набиха канчето и ги скриха.

В Пловдив  #2gunfire

# 1 493
Тъй като виждам, че се задават въпроси за нивото на "престижност" на училища от различни градове, както и за реалните им предимства като условия, учители и среда - та искам и аз да попитам за Бургас.
Моето впечатление (което и аз не знам на какво точно се базира  Rolling Eyes) е, че НЕГ води класацията преди АЕГ. Не съм се интересувала никога от ПМГ, но ето че сега ми се наложи...

Обаче някои данни за най-ниския бал за прием от миналата година ме объркаха - в НЕГ се е влизало с по-нисък бал. Но това вероятно е заради по-големия прием...  newsm78
Така че в момента вече картинката ми е абсолютно замъглена и ще бъда благодарна да чуя мнения на майки от Бургас.

Ако предпочетете първи немски, то това означава, че в училище ще се набляга на немския, а наглийски ще се изучава след 8 клас като втори език  И обратното.  
В общи линии ако детето иска да научи и немски по-добре е да запише първи немски. А английския може да задълбочава и на курсове. Така в 12 клас ще има два езика, а при желание - и два сертификата с които може да продължи където желае. А ако запише първи английски вероятността за добро усвояване на немски е малка. На курсове тови език не се учи!

Разбира се детето трябва да подреди желанията си на база собствените си приоритети...
Но когато има избор да учи немски+английски в НЕГ и английски+немски в АЕГ ... как да реши кое от двете да предпочете?

# 1 494
Принципно заявления раздават във всяко гнездо. Но през последните години на много места приемат и попълнени предварително (вкъщи) заявления. Аз точно това смятам да направя. Ако ми ги приемат - ок. Ако ли не, там ще преписвам.

Нали затова става дума при голямото ровене в Гугъл. За да си ги подготвим в къщи трябва образец. Къде е?
Аз и nadezhda96 намерихме нещо, което май не е това, което ни трябва...

Аз се извинявам за въпроса Simple Smile Но и да намерим бланката за участие в първо класиране, къде да намерим кодовете на училищата и паралелките?
Кодовете за училищата се попълват на място от тези, които са ангажирани с приема им.

# 1 495
Моят син е разочарован от представянето си - 5,1 Бел, 4,1 мат. На всичкото отгоре учителката по Бел определено се заяжда с него и няма да има 6 за срока, а математичката не знам пише ли шестици изобщо.
Та в тази връзка, моля да си кажете мнението за училище с изучаване на английски за момче с по скромен бал /27-28/за София. Разглеждам 12,127,7,134,138-мо училища.
  С подобни оценки е и моят син! И той е много подтиснат,не очакваше тези резултати.Ние май  ще избираме между 12-то и 30-то СОУ.Вчера позвънях де що имах познати ,с гимназисти ,за съвет и мнение. За 7-мо и 127-мо проучвам!

# 1 496
  • Пловдив
G..D.., стига с това на курсове език не се учи. Учи се и още как, само зависи дали ще си седнеш сериозно на Д-то. То, ако не си седнеш на трибуквието и да дерзаеш и в ЕГ няма да научиш езика като хората. Език се учи и с 5 часа седмично, само да искаш.  Peace Аз съм учила по 5 часа седмично език, не съм била в ЕГ, но в университета бях по-добра от завършилите ЕГ, защото бях 10 пъти по-мотивирана от тях. И сега с езика си изкарвам хляба. И една камара хора познавам, които работят с език, който не са учили в ЕГ, а на курс.

То същото е да направиш заключения, че в професионалните гимназии нищо не се научава. Ами не е така, научава се, ако искаш. То никъде с фуния няма да ти налеят знанията и ученията в главата.

# 1 497
  • В тъмната гора.
Синът ми сега ми се обади много разстроен, защото учителите, за да задържат децата в училището си им казали, че ще им намалят оценките. Аз не мога да разбера как така по физика при наличие на 2 шестици през срока и една шестица от НВО ще му остави пет. Взеха да ми вдигат кръвното и май ще се наложи да се разправяме. По математика го разиграва, днес го е изпитвала на дъската на линейни параметрични уравнения, утре на еднакви триъгълници... #Cussing out и това до кога.

# 1 498
  • Варна
За Варна от морето нет: Общо 1038 са двойките от националното външно оценяване след VII клас във Варна и областта.Средният успех от изпитите по български е 4,272, а по математика е 3,897. Нито един седмокласник не е изкарал пълна шестица по БЕЛ, а 6,00 по математика имат 12 деца.

# 1 499
G..D.., стига с това на курсове език не се учи. Учи се и още как, само зависи дали ще си седнеш сериозно на Д-то. То, ако не си седнеш на трибуквието и да дерзаеш и в ЕГ няма да научиш езика като хората. Език се учи и с 5 часа седмично, само да искаш.  Peace Аз съм учила по 5 часа седмично език, не съм била в ЕГ, но в университета бях по-добра от завършилите ЕГ, защото бях 10 пъти по-мотивирана от тях. И сега с езика си изкарвам хляба. И една камара хора познавам, които работят с език, който не са учили в ЕГ, а на курс. Е

Peace

На добри курсове всичко се учи! Зависи от курсовете и от детето.
Имам достатъчно живи примери и с НЕ и с АЕ на деца, които, основно с курсове, сега са студенти в чужбина.
След прекарана една езикова година в един и същи клас има деца на университеско ниво и такива, които сричат, когато четат.

Мишел, вас какво ви касае оценката по физика? С нея ли ще кандидатствате?

Общи условия

Активация на акаунт