СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 382
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 575
пресконференцията на МОН май няма да я отрази никоя медия, засенчена е от Местан - неговата, много ясно, е по-важна!

# 1 576
  • Пловдив
Аз имам статистиките за баловете от миналата и по-миналата година за 1-во и 2-ро класиране за Пловдив. Ако искаш ми дай мейл и ще ти ги изпратя. Но съм на линия още 10-15 минути.

# 1 577
А къде мога да намеря статистика за 2013 г за Варна. Не виждам из сайта на РИО, ако може няой да ме упъти, моля Simple Smile

# 1 578
  • София
Привет, майчета! Направо недоумявам как може да има хора, които не са наясно и питат ли питат защо има две оценки по предмет?! Това го обясняваха цяла година на род. срещи!
Ние имаме безгрешен първи модул по Мат. и 5.006 обща оценка, което ме навежда на мисълта, че почти няма вярна задача от втори модул. Странно ми е, защото детето каза, че е разписал две задачи, отговорите ми каза, не знам какво се е объркало, но адски ме е яд.
Балът ни е 32.74, момче и искам да питам за стаистиката за Пловдив на второ и трето класиране за миналата година, ЕГ-тата ме интересуват, НЕ.   newsm78

При безгрешен първи модул трябва да имате 65 точки на него и съответна оценка за това - 6.
Тогава при оценка 5,006 за кандидатсване следва, че общо на двата модула имате 73,5 точки или 8,5 точки само на втория модул

# 1 579
А къде мога да намеря статистика за 2013 г за Варна. Не виждам из сайта на РИО, ако може няой да ме упъти, моля Simple Smile

http://rio-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 14&Itemid=102

Скролни надолу до Архив за учебната 2013/2014 г.

# 1 580

http://rio-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 14&Itemid=102

07.06.2013 г. Статистика на успеваемостта по БЕЛ- съкратена и БЕЛ – подробна

07.06.2013 г. Статистика на успеваемостта по математика- съкратена и математика – подробна

07.06.2013 г. Статистика на успеваемостта по БЕЛ и математика – общо – съкратена и БЕЛ и математика – общо – подробна

# 1 581
Не знам от каква полза би била информацията, но знам, че за Пловдив резултатите по БЕЛ са не много добри. Много висок процент слаби оценки, много малко шестици и малко високи оценки. Балът се очаква да е по-нисък от миналата година. Казвам го, защото не знам кога би излезнала статистиката, ако някой мисли, че това му е от полза...

на мен ми е от полза, че двете ми силни ученички, на които разчитах да изкарат около 5.70-5.80, са далече от тези резултати. На преразказа трябва да са рязани жестоко, както и на тезата, защото иначе не разбирам откъде идват оценки от 5.30 някъде, които изобщо не слагах в сметката.... Crazy Отидоха да си гледат работите, а аз чакам статистиката със затаен дъх.

# 1 582
  • София
Джуди, това, че някой учи в чужбина на немски, далеч не е гаранция, че знае езика на ниво още с отиването си. След време да.. Или поне що се отнася до свободното говорене и разбиране не е на чак такова високо ниво. ДАФ като сертификатен изпит  е с не особено голяма сложност, така че  относително лесно се достигат заветните 4 резултата от 4 на всеки от елементите . Но проблемите идват после. На курсове  не си имал досег до германци в най-честия случай , не си свикнал с  говора им и гмуркайки  се моментално  в дълбокото на лекциите на този език, неминуемо срещаш трудности.  Те период на адаптация към езика имат дори децата от лайстунг, които 4 поредни години са  прекарали  в немскоговоряща сред, какво остава за децата от курсовете...Да не говорим, че и много от следващите са наистина там, но дори и след изкаран сертификат (с по-ниски резултати), поради упоменатите причини карат така наречения Щудиенколег (езикова година, завършваща с изпит). Така че  не е невъзможно да научиш немски и на курсове, но е много по-трудно отколкото  в езикова. Това не е английски, който е навсякъде около нас и човек има повече шансове да го тренира говоримо и да го разбира..А и за англииския има толкова школи, в които има и  часове с native speaker. Колко такива има за немски?

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 12:27 от пенсионирана русалка

# 1 583
Има ли възможност за разглеждане на работите от матурата и каква е процедурата? По точно да се запознаем как е оценен преразказа. Дъщеря ми много се учуди на точките от преразказа, не беше това което очакваше.

# 1 584
loveforever, много благодаря!  Hug

# 1 585
Не знам от каква полза би била информацията, но знам, че за Пловдив резултатите по БЕЛ са не много добри. Много висок процент слаби оценки, много малко шестици и малко високи оценки. Балът се очаква да е по-нисък от миналата година. Казвам го, защото не знам кога би излезнала статистиката, ако някой мисли, че това му е от полза...

на мен ми е от полза, че двете ми силни ученички, на които разчитах да изкарат около 5.70-5.80, са далече от тези резултати. На преразказа трябва да са рязани жестоко, както и на тезата, защото иначе не разбирам откъде идват оценки от 5.30 някъде, които изобщо не слагах в сметката.... Crazy Отидоха да си гледат работите, а аз чакам статистиката със затаен дъх.

Не се ли гледат утре работите в 60-класното? И моят син правеше "страхотни" преразкази за 6-ца по думите на г-жата в у-ще и частната, но са го резнали яко - 5.60/5.363 Явно е масово явление.

# 1 586
Джуди, това, че някой учи в чужбина на немски, далеч не е гаранция, че знае езика на ниво.
Нито че не е на ниво.
Отговорих по конкретен повод. Само ще маркирам еднократно, да не товаря темата с излишни постове:
Цитат на: link=topic=784223.msg28345782#msg28345782 date=1401955883
Цитат на:  link=topic=784223.msg28345257#msg28345257 date=1401952700
G..D.., стига с това на курсове език не се учи. Учи се и още как, само зависи дали ще си седнеш сериозно на Д-то. ...
това за немски ли става въпрос? Защото този език определено не е учи на курс. Не и ако искаш да имаш покритие за да продължиш обучението си навън.[/u] Или за да го ползваш активно.
За Дънди не знам, но за моите примери става въпрос точно за немски и за деца, учили в МГ с първи език английски, НЕ- втори, които в момента са студенти в Германия. Не едно дете- някакъв единичен случай, няколко са, в две поредни години. За тази още не се знае кой накъде ще ходи със сигурност към този момент.
Затова и заявявам, че всякакви подобни обобщения са погрешни.  Peace
Цитат на: link=topic=784223.msg28345811#msg28345811 date=1401956052
Та за горното, което е изрично посочено в мое изказване като цитат, твърдя от личен опит, че е възможно и се практикува. По темата кой колко, къде повече, къде- по- малко и т.н. не съм разисквала и не се и каня, поне не бих разводнила тук.
Не ми харесва заблудата, в която се вкарват хората, че видиш единствено училището Х ти дава горната възможност. Това е погрешно, невярно и поради това не мога да не го опровергая.  Peace
Никога не съм сравнявала къде било по- лесно и къде по- трудно. Не бих го и направила. По ред причини. Сред тях не е издигане в култ на което и да било училище.

# 1 587
Привет, майчета! Направо недоумявам как може да има хора, които не са наясно и питат ли питат защо има две оценки по предмет?! Това го обясняваха цяла година на род. срещи!
Ние имаме безгрешен първи модул по Мат. и 5.006 обща оценка, което ме навежда на мисълта, че почти няма вярна задача от втори модул. Странно ми е, защото детето каза, че е разписал две задачи, отговорите ми каза, не знам какво се е объркало, но адски ме е яд.
Балът ни е 32.74, момче и искам да питам за стаистиката за Пловдив на второ и трето класиране за миналата година, ЕГ-тата ме интересуват, НЕ.   newsm78

няма да те разочаровам с миналогодишни статистики, защото тази година баловете със сигурност ще паднат.
Изчакай да излезе тазгодишната статистика и тогава ще видиш кое под ред е детето в областта.
Ако искаш все пак инфо - пиши ми на лични

# 1 588
Да се отчета и аз - момче, София:

БЕЛ   5,900   5,55
Мат  6,000   6.00

ще ни стигне за американския колеж, където ще го запишем след ден-два. Simple Smile

# 1 589
а защо да паднат????? Кастрева преди време рече - по високи балове за 2014

Общи условия

Активация на акаунт