Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 670
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Сдобих се с градската кралица в петък. Бях набелязала за тест нея и още 3 неща, но си знаех, че ще взема нея, откакто я душих преди месец, акълът ми беше все в нея  Heart Eyes Разликата в цената между 50 мл. и 100 мл. беше нищожна, затова взех 100. Може и след време да ми се откъсне от сърцето някоя отливка в темата за размените.  Laughing
Дадоха ми и няколко мостри.  http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Good-Girl-Gone-Bad-15924.html не съм впечатлена, не си падам много по плодови аромати, а пък момичето ми даде цели 3 от него, незнайно защо.
http://www.fragrantica.com/perfume/M-Micallef/Mon-Parfum-Cristal-21976.html  В описанието на парфюма не присъства тютюн, а аз го усещам от начало до край.  Crazy Но съм впечатлена в положителен смисъл.
http://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Black-Saffron-16220.html Да. Но ми трябва малко време, за да съм сигурна в това.
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Sweet-Oriental-Dream-3768.html Тая ванилия... предпочитам я на сладкиш, но не и в парфюм.

# 316
  • някъде под слънцето...
На какво мирише тази лимитка?
Сега прочетох - на иланг-иланг  Thinking Не ме блазни. Ако се появи обаче нов Метеорити ще съм много щастлива.
На бели цветя мирише, на парфюма Лис Солея.
Приятен аромат, но нищо повече, трайност 0.Ако някой се окаже извън списъка, да каже, тук го има свободно без записване.
Получих си Омбре Меркюр,  красив е, но май ми идва малко лайт.

# 317
Мили дамиии, имам нужда от помощ при избор на парфюм. Харесвам D&G Pour Femme (и Intense версията...), Armani Code, Gucci by Gucci for Women... Знам ,че е индивидуално ,но не ми е приятно да обикалям по парфюмерии ,затова бих искала мнение за няколко парфюма ,които си набелязах от ревюта във фрагнатика: Calvin Klein Euphoria, CK Forbidden Euphotia, CK Eternity Moment, Lolita Lempicka и Lolita Lempicka Le Premier...ще се ползва през лятото, също през деня... Та, имате ли наблюдения за някои от тях, какво мислите, какво бихте препоръчали да взема? Някакви други предложения? Благодаря предварително. Simple Smile

# 318
  • София
На какво мирише тази лимитка?
Сега прочетох - на иланг-иланг  Thinking Не ме блазни. Ако се появи обаче нов Метеорити ще съм много щастлива.
На бели цветя мирише, на парфюма Лис Солея.
Приятен аромат, но нищо повече, трайност 0.Ако някой се окаже извън списъка, да каже, тук го има свободно без записване.
Получих си Омбре Меркюр,  красив е, но май ми идва малко лайт.
Кога ще го има в България този парфюм?

# 319
Мили дамиии, имам нужда от помощ при избор на парфюм. Харесвам D&G Pour Femme (и Intense версията...), Armani Code, Gucci by Gucci for Women... Знам ,че е индивидуално ,но не ми е приятно да обикалям по парфюмерии ,затова бих искала мнение за няколко парфюма ,които си набелязах от ревюта във фрагнатика: Calvin Klein Euphoria, CK Forbidden Euphotia, CK Eternity Moment, Lolita Lempicka и Lolita Lempicka Le Premier...ще се ползва през лятото, също през деня... Та, имате ли наблюдения за някои от тях, какво мислите, какво бихте препоръчали да взема? Някакви други предложения? Благодаря предварително. Simple Smile
Лолитите, особено Лолита, е виолеткова и хич не става за лято. Мен и зимата ми е пудрено-виолеткова, та нагарча Sad От теи посочени, пробвай Еуфорията, старата, според мен ще ти хареса, щом харесваш Армани Код

# 320
ElManana,  с две ръце съм за CK Eternity Moment. При мен през лятото се развива чудесно. Но, вкусове разни.

# 321
  • София
Момичета, отново съм с питане към вас... Искам да си взема подходящ да пролетта и лятото парфюм на Serge Lutens, който да е дълготраен (знам, че това е относително, но все пак при вас, който е такъв Simple Smile)... Искам да е нещо с хубав шлейф, осезаемо за околните Simple Smile) благодаря предварително!

# 322
  • някъде под слънцето...
Парфюмите ма този бранш като цяло са дискретни и стоят близо до кожата.Има и изключения, но е трудно да бъдат наречени летни парфюми.
Ако искаш нещо шлейфово Серж Лютен не е твоят човек

# 323
  • София
Тогава друго предложение, което да отговаря на описанието?

# 324
  • някъде под слънцето...
Ако харесваш рози, пробвай Kлое.Трайно е влачи дълъг шлейф, който не остава незабелязан
Лично аз не деля парфюмите си на зимни и летни, а на хард и лайт.Вторите са много оскъдно представени в колекцията ми.Използвам ги само,  когато ще бъда в малко затворено помещение с други хора, като зъболекарски кабинет например.А през останалото време, карам с атомните бомби.

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 17:30 от sl

# 325
  • София
И аз по принцип, но има хора, които са по-чувствителни към миризми и се опитвам да не ги задуша Grinning а Клое, не знам... Нещо все ме спира да го взема ( този с розите) .. Бях се спряла на Une fille de Berlin, но и тук се колебая...

# 326
Дения, ти и аз очакваме различни неща от парфюм, но палитрата на Серж Лютенс е богата, а и не е ясно какво разбираш под "летен" аромат.  Може би само Водната Серия е определено по-лятна, но за пролет има много, които ще са подходящи на СЛ.  Зависи какво харесваш.

А и е вярно, че парфюмите на СЛ имат тенденция да са близо до кожата, но това не означава, че не няма да са усещани от околните. Берличанката със сигурност не е срамежлив аромат, но трябва да харесваш определен тип роза, а и не е летен, поне за мен. Ако се интересуваш от СЛ, най-дборе да намериш къде го продават и тестваш, тестваш (на кожа също)....

Аз моите летни любимци съм ги писала по-рано, но има толкова опции!

Ако искаш траен, летен аромат и имаш толерантност към цитруси, поне в началото, пробвай The Different Company Sublime Balkiss. Върху мене трае цял ден.

Шанс на Шанел (оригиналът) става за лета в умерен климат като България и отговаря на критерии за трайност и шлейф. За другите му версии не съм сигурна.

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 20:48 от Pixie

# 327
  • София
Цитат
Водната Серия е определено по-лятна

Да, ако имаш възможност пробвай L’Eau Serge Lutens и Laine de Verre. Не съм ги носила, но от проба ми се сториха трайни и забележими.
Nuit de Cellophane според мен е очарователен и летен, но си е прибран.

# 328
  • Belgium
И от мен един глас за Sublime Balkiss - много добре се държи при високи температури.

Можеш да пробваш и Зеления Шанс - не е тежък, но е летен и много траен за такъв тип парфюм  Peace

# 329
И от мен един глас за Sublime Balkiss - много добре се държи при високи температури.

Можеш да пробваш и Зеления Шанс - не е тежък, но е летен и много траен за такъв тип парфюм  Peace
Както и Зеления Кристла на Шанел, а и Шанс ЕДТ.

Общи условия

Активация на акаунт