Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 592
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Не все още го няма. Peace

# 391
  • София

Ох, така като чета май ще е за азиатския пазар, не за европейския. Sad

# 392
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам нова придобивка - http://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Agent-Provo … aitresse-760.html  - поредният ми парфюм с ...роза  Twisted Evil Не мога да избягам от това цвете, ей! Обаче парфюмът много ми хареса. Досега винаги съм пренебрегвала този бранд, дори за тест, защото шишетата ми изглеждат някак просташки, кичозни, очаквах и ароматите да са такива. Всъщност имат подобна нотка, но се опитах да ги преценявам без предубеждения.

Днес минах през Дъглас да видя какви Hermes-и предлагат, доста беден избор, но пак е нещо все пак. Пробвах Jour Absolu, много е хубав, повече от обикновения Jour. Също така за първи тествах и EAU DES MERVEILLES, харесва ми много повече от Елексира и Амбровото Мерве, така че....го купих  Mr. Green Харесах много и Градините на покрива и при първа възможност ще взема и тях. Изобщо очертавам се като фен на всичките градини. А за другата седмица на морето ще си взема двата нови парфюма, заедно с Бронзовата богиня и Средиземноморските градини. Мисля, че ще ми стигнат  Thinking

# 393
  • София
Имах си хас да не ти стигнат Laughing

Скрит текст:
За Hermes все се каня да пиша и аз....с такова огромно нетърпение ги чаках и рових, все едно не знам какво трябваше да стане, като дойдат в България, може би да спрат дъждовете. В уречения ден моментално се озовах в Beauty Zone на Мола на Хемус, пробвах и....... съм безкрайно разочарована Shocked Все едно мирисах аромати различни от тези, които познавам и съм носила, на съвсем отделна страна оставям факта, че ги няма селективите, а само масовката в портфолиото. Хайде, това ще го преживея,  но защо всички Градини ми се сториха еднакъв блудкав киселаж, само, мисля, Средиземноморската беше смокинена?!   Жур - остър неинтересен грейпфрут. Мерветата са ми сладникави отдавна и въобще не се мъчих с тях. Възможно ли е да са други, или просто ароматната атмосфера в Beauty Zone така ми действа, или активирах обичайното си предубеждение към парфюмите, които купуваме в България - не знам. При всички положения смятам, че няма как да не са оригинални и отдавам проблема на собствената си настройка и нос.

Въпреки всичко продължавам упорито да търся творенията на Ellena в размените, досега, обаче, близо година удрям на абсолютно дърво Cry Нито една сдобивка нямам оттам, наложен ми е, изглежда, неведом ban свише.

Goddess, колко добре те разбирам за Водата на Лалик. Преди години пак така, с преситено обоняние, след дълъг период,  в който не можех да понеса нищо, открих остатък от него в Продавалник и го купих на сляпо. Такава невероятна няколкомесечна свежест! И колко ти завиждам, ако чак сега си се запознала с него! Почти съм сигурна, че ще откриваш красотата му дълго време напред.

След седмични обиколки из Дъглас, Сефора, Beauty Zone - и нищо, освен Напудрения Шанел 19, който е ефирен, стилен и прекрасен, но не чак толкова любим, че да охарча бюджета за него, най-накрая си намерих съкровище в дрогерии Lily. Бях изпаднала във френетично търсене, довлякла тестери от Debenhams само и само да помириша всичко и да се уверя, че проблемът е у МЕН, защото  НИЩО не харесвам, и ГО открих  Grinning Beauty на Elizabeth Arden. За любопитните Фрагрантика ще разкаже повече, за уморените ми сетива е рядка пролетна пастелна ненатрапчива ефирна радост, която няма да ми омръзне поне две седмици. Постижение!

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 17:07 от Rafiqa

# 394
  • Belgium
Rafiqa изобщо не търси грешката в себе си за ароматите на Hermes.

Аз  съм тествала доста от тях и всички са ми като едно голямо нищо. Добре че никога не купувам на сляпо иначе от коментарите в темата щях да се обзаведа с няколко и после да се чудя какво да ги правя. Не е моят парфюмен бранд и туй то.

"Напудрения" Шанел ми хареса като наименование  hahaha

# 395
Аз имам нова придобивка - http://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Agent-Provo … aitresse-760.html  - поредният ми парфюм с ...роза  Twisted Evil Не мога да избягам от това цвете, ей! Обаче парфюмът много ми хареса. Досега винаги съм пренебрегвала този бранд, дори за тест, защото шишетата ми изглеждат някак просташки, кичозни, очаквах и ароматите да са такива. Всъщност имат подобна нотка, но се опитах да ги преценявам без предубеждения.
Честит!  bouquet Цяло щастие е за мен, че не усещам изразена роза в този парфюм, който обожавам. А пък "просташки" за него е нещото, което по никакъв повод не бих казала. Rolling Eyes

# 396
Rafiqa изобщо не търси грешката в себе си за ароматите на Hermes.

Аз  съм тествала доста от тях и всички са ми като едно голямо нищо. ....
  И аз съм от неуспелите да възприемат тези парфюми ....  Embarassed
   Може да не ми е достатъчно да изтънчен вкуса .... не знам ...   33uu

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 19:18 от Селма

# 397
Честит!  bouquet Цяло щастие е за мен, че не усещам изразена роза в този парфюм, който обожавам. А пък "просташки" за него е нещото, което по никакъв повод не бих казала. Rolling Eyes

И аз  Peace освен това, е доста траен. Да ти е честит, gadamer!

# 398
  • Пловдив
Момичета, имам нужда от помощ. Търся си парфюм с много продължителна трайност. Досега фаворити ми бяха Allur на Шанел, Manifesto YSL  и La Vie Est Belle. И трите са страшно трайни на моята кожа.
Днес ми пръснаха и тоалетната вода Hypnotic Poison и много ми хареса, но не мога да преценя, дали е толкова траен. Също си спомням, че съм пробвала и Flowerbomb, но нямам спомен за трайността.
Препоръчайте ми някой, който да издържа цял ден  Simple Smile Не мога да кажа какво нотки харесвам, сякаш клоня към по-сладникави. Знам само, че не харесвам роза и чиста ванилия.

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 20:37 от lili_78

# 399
  • София
Аз съм от тези, които харесват Ермес, имам Жур и Градините на покрива и ще намина скоро през БЗ или Дъглас да взема най-вероятно и Нилските градини или Средиземноморските градини.

Но пък не мога да харесам Черната орхидея на Том Форд, която е толкова харесвана.
Пробвах и на студено и на топло, определено не ми доставя удоволствие.
Вкусове разни.  Simple Smile

# 400
Момичета, имам нужда от помощ. Търся си парфюм с много продължителна трайност. Досега фаворити ми бяха Allur на Шанел, Manifesto YSL  и La Vie Est Belle. И трите са страшно трайни на моята кожа.
Днес ми пръснаха и тоалетната вода Hypnotic Poison и много ми хареса, но не мога да преценя, дали е толкова траен. Също си спомням, че съм пробвала и Flowerbomb, но нямам спомен за трайността.
Препоръчайте ми някой, който да издържа цял ден  Simple Smile Не мога да кажа какво нотки харесвам, сякаш клоня към по-сладникави. Знам само, че не харесвам роза и чиста ванилия.
И двата са страшно трайни. Пробвай Адикта и Мис Диор Шери на Диор, както и Елиън, Уоманити и Ангела на Тиери Мюглер.

Не харесвам повечето неща на Ермес, но не мога да отрека интересните и различни произведения на Елена. Да нарека Градините "блудкав киселаж" и да не мога да ги различа, хайде няма нужда! Stop И вярно ли някой очакваше в тъпия български Дъглас Ексклузиви на Ермес? Колко хора ще купят тук парфюми над 300 лв?!

Днес например носих Еликсира на Мервей, е отрови ме. Нося го много рядко и не е хич мой, но как да кажа че е кофти парфюм?

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 20:56 от densi

# 401
  • Пловдив
Densi,благодаря. Парфюмите на Тиери мюлер нещо не ми се нравят,затова ще пробвам тези на Диор и ще избера. А Chance на Шанел как е?

# 402
  • София
Мисля, че останах неразбрана. Смятам, че имам пълното право да ги нарека така, защото от години преследвам произведенията на Жан-Клод Елена, не просто Hermes, и съм имала всичко негово, до което с ограничените си възможности съм успяла да се докопам. На първо четене се сещам за Emporio Armani Night, Eau d`Orange Verte,  Hermessence Poivre Samarcande, Hermessence Santal Massoïa, Kelly Caleche, Eau de Lalique, Paul and Joe - Blanc, Градините. Боготворя почерка му.

Не харесвам това от него, което са докарали в България обаче. И подчертах, че може проблемът да е в мен. И нека тук не се делим на изтънчени/проумели Hermes, и неизтъчени/непроумели го, защото такава диференциация просто не може да съществува.

А ексклузивите може и да не намерят място в Дъглас, но има достатъчно бутикови ниши, в които преспокойно да се настанят.

# 403
Rafiga, Водата на Лалик ми е любов от 4 години поне, харесвам непретенциозността му, но често го забравям, посягайки към сложни аромати, които незнайно защо напоследък не ме радват толкова, но пък току откривам по някое добре забравено бутилче из кашончетата. Wink Laughing

Абсолютен фен съм на Hermes, май и на Елена и нямате представа колко се радвам, че не се харесват. Mr. Green
В Дъглас-ите на цяла източна Европа, мисля че не се предлагат ексклузивите на Ермес, та у нас ли Joy

# 404
Не не става, те се продават в цял свят само в техните бутици, а техен бутик в България според мен няма да видим следващите 10, че и повече години.

Аз обаче не разбрах харесват ли ти Градините или не? Защото на мен не ми харесват с изключение на Покривите.

Общи условия

Активация на акаунт