Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 534
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Милейди, интересна ми е твоята гледна точка, независимо от това, че мнението ми се припокрива изцяло с това на densi.  Wink  

*Biskvitka*, само съм тествала продукти на L'Erbolariо, не съм разносвала сериозно..., но специално Fiore del Onda не бих си взела... Мирише ми на плесенясали водорасли... Тествала ли си го?  Hug
А на мен този парфюм ми мирише на спирт. Освен Хедерата, никой парфюм от този бранд не можа да ме спечели за закупуване. Страшно се изненадах като прочетох, че на този етап са предпочитани от Куражчето. Куражче, променяш се нещо, не идваш на срещи с нас и виждаш ли?! Mr. Green Whistling
Само да не вземеш да забравиш как миришат уд, тамян и туберози, защото няма да го преживея! Whistling Mr. Green Heart Eyes Hug

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 14:33 от densi

# 76
HERMÈS coming soon... Simple Smile

# 77
Много отдавна не съм влизал във форума (избягвам и интернационалните форуми за парфюми) и напълно умишлено, но ето че не се получава. Преди две седмици си купих нов флакон Tobacco Vanille, уж бях решил, че парите въобще не си заслужават и е пълно безумие... Confused

Сега се колебая между M7 Oud Absolue и Versache Oud Noir. Извинявам се, ако имената не са точни, по спомени пиша. Носи ми се ауд, но в момента имам само Noir de Noir на ТФ и Leather Oud на Диор, които не искам да използвам в ежедневието. Mr. Green Отворен съм и за други предложение, благодаря! Simple Smile

# 78
какво значи това?

# 79
Цитат
HERMÈS coming soon... Smile
какво значи това?
Сигурно ще стъпват официално на БГ пазар Grinning.

# 80
Хубава тема, Атти. Привет и на останалите момичета   bouquet

Парфюмите деля на такива, които ми харесват, и такива, които не. Съобразявам се и с това как даден парфюм ще се развие според температурата, както и Калина спомена, но обичам да експериментирам. Моята кожа, например, “пие“ всичко сладко, и резултатът далеч не е така непоносим. Angel, например, се “шляе“ по неповторим начин на брега на морето. Heart Eyes

Разбира се, необходим е баланс и разумно пръскане, в противен случай ще ни пишат в списъка на “ритуалните самоубийци“ Laughing

Alchemist, аз лично гласувам за М7 Oud Absolu. Много е секси Flutter

# 81
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти, Аленка Hug знам  го този парфюм, но не съм го тествала, защото тук го няма Confused
Виолетките си ги обичам за прохладно време, в горещините ме задушават.... bouquet

ако решиш - ще ти пратя проба, пиши ми на ЛС  Peace

Деля парфюмите по сезони и  ползвам според настроението  Blush  В момента Innocent Thierry Mugler for women - много ми е свежарски  Heart Eyes

Толкова много го обичам във върл студ, а на топло време ми причинява гадене. Не съм го носила от януари. Явно до голяма степен е въпрос на възприятие.

Не ме задушава и ме освежава, може би за това  Blush Хладнее ми  Peace

# 82
Цитат
HERMÈS coming soon... Smile
какво значи това?
Сигурно ще стъпват официално на БГ пазар Grinning.

Много,  много скоро...

# 83
  • София
Атти - благодаря за новата лятна тема   bouquet

За съжаление, летните месеци са най-ограничаващи от към парфюмно разнообразие, но и свежите аромати си имат своя чар.

Аз съм от лагера на тези, които разделят парфюмите си по сезони...не мога иначе. Това е както с вината - едно е да отпиеш изстуден Совиньон Блан на 30 градуса, посред жегите на август и съвсем друго е в началото на януари   Mr. Green

Моите набелязани цели са около 4-5 - някои тествани, някои на сляпо, ето ги:

L`Erbolario - Neroli 

Masaki Matsushima - M;0°С Men

L`Occitane - Verdon 

Azzaro - Chrome Summer Edition 2013

L`Erbolario - Citrus 

Serge Lutens - L'Eau Froide

Допълнително съм заинтригуван от новата свежа версия на Terre d'Hermes - Hermes Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche

Голям фен съм на L`Erbolario и тяхното Нероли 100% ще го взема - много ми пасва. Съжалявам, че други мацки не възприемат ароматите им така добре, но пък за това има достатъчно разнообразие на пазара  Simple Smile Свежите аромати на L`Occitane също са особено добри за лято, поне за моят вкус.

Иначе от дамските летни, много интересен и любопитен ми е Blumarine - Jus No.1 Blugirl for women

Като нотки изглежда много приятен...но в действителност не съм го тествал...

alchemist - мисля, че сам се досещаш, ако ти се носи ууд коя е твоята марка Laughing
Montale  Sunglasses

# 84
Привет в новата тема!
От януари започнах да попълвам летния гардероб и съм готова да посрещна лятото, стига да  благоволи да дойде. За големите жеги имам приготвени Босилковата Мандарина, Памплелюн, втори Нинфео  Heart Eyes, Роз Сплендид, Розата на Пол Смит, The Beat EdT и Клое Л'о.
Иначе за стандартно лято около 20 градуса мога да си разхождам Амбровото извънземно, Сонж, Шалимар ЕдТ, Тиаре Мимоза, вечер май всичко, или почти всичко...Може и да отворя трета бутилка на Червения Чай, ще видим. Този чай ме смая с красота през зимата на снега, май минах през фаза на парфюмно пренасищане и носът ми имаше нужда от почивка.

Предполагам през летните вечери най-много внимание ще обърна на Метресата, Коромандел и Градската Кралица. Преди два дни разходих Каковият ангел- безумно красив в дъжда и студа, погали ми душата този аромат.  Heart Eyes

Много харесах миналогодишната лятна лимитка на Ангела и като нищо може да отнеса една.

Пипи, голяма си късметлийка с тази Aquawoman, никъде го няма от години...

# 85
  • Там, където ме обичат
75 мл, алегория Лимон струва точно 120 лв., а 125 мл. струва 155 лв. Толкова струват и другите парфюми Алегория.
Алегория 100 мл. бутилка няма. Сега в момента в Сефора Парадайз има и 20 процента намаление на всичко.
До кога е това намаление? И само в Сефора в Парадайз ли е?

# 86
  • Там, където ме обичат
Deetron, много е хубаво това сравнение с виното.  Peace
За мен лично правилата за избор на напитка не важат. Пия узо и бира дори и през зимата.
Същото се отнася и за ароматите. Изборът ми се опира на настроение, желание и предпочитание.
Ковачева го е написала много хубаво, точно така го усещам и аз и така правя своя избор.
Но много внимавам в количествата, особено когато ми предстои дълго време да бъда в близост с други хора - пътуване в кола, самолет, бизнес срещи и т.н.

alchemist, М7 го пробвах преди доста време и спомените ми са поизбледнели, но май съм писала за него. Много му е тежко началото, направо се задъхах.
После става уникален. Но това после е след 5-6 часа. Как се изтърпява толкова време, не знам.

То я чсно, че едни от най-добрите ауди са на Монтал,
но много харесвам и тези два парфюма:
http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Oud-Ispahan-15231.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Priv-Ro … Arabie-10886.html

И веднага добавям, че в средата на юни излиза нов Монтал:
http://www.fragrantica.com/news/Montale-Nepal-Aoud-5536.html

# 87
Пипи, голяма си късметлийка с тази Aquawoman, никъде го няма от години...

Знам. Имам го от размяна тук и си го кътам за лятото.  Simple Smile

# 88
  • Велико Търново
Петя Hug не съм пробвала парфюма на L`Erbolario , тук, в Търново, не се предлага марката, но се опасявам да купувам насляпо, особено след твоя коментар Wink забелязала съм, че имаме сходство по отношение на ароматите Hug затова може би ще се въздържа от покупка.
Алена  bouquet

# 89
  • София
Докладвам за новите ми придобивки за лятото:

Ужасно разочарована съм от Elie Saab EDT. Ама аз съм си виновна, харесах всъщност ЕДП, а взех този.
В началото не усещам абсолютно нищо, а после ме напада една мазна роза с гардения.

Приятно съм изненадана от Букет Абсолю на Живанши. Нося го почти всеки ден.
Най-после си намерих химичния аромат, който търсех - Кензо Индиго.
Почти на сляпо /душила съм я едно време/ си взех и Лакост Фам. Много е женствен и хубав.
Отнесох и Лайт Блу ДГ - ей така, да си имам.

И искам още, ох.

Общи условия

Активация на акаунт