Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 591
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • Germany
За Богинята мога да поспоря къде й е мястото - за мен е нелепо да я сложа на сняг. Къде и кога да мириша на плажно масло, освен на плажа и това да е на място? Каква е логиката парфюмерийните къщи да пускат сезонни аромати - кокоси, цитруси и акватици през лятото, ако смисълът е да ги ползваме зимата?
Разбира се, че никъде не пише кога кой парфюм да използваме, но има общи нагласи. Бронзовата богиня целогодишно в Аляска и някоя хвойна за Малдивите на принципа на опозицията?

Ако ми се наложи да изкарам шест месеца в Аляска, като нищо ще сложа Бронзовата богиня в куфара, защо не Wink. И това не е принцип на опозицията, а лично мой избор Peace. Това, че масата хора предпочитат да го носят през лятото не означава, че ми е забранено да го нося през зимата, нали? Ако ми допада тогава и ми носи настроение какво, календара ли да гледам? Освен това да не забравяме, че повечето хора ползват 1-2 парфюма и ги ползват целогодишно, не се съобразяват с настроения и сезони, а с наличностите. Интересно ми е какво време е подходящо за La vie est belle, Poison, Womanity?! Защото ме дразнят по всяко време на годината Thinking
alchemist, отново имаме допирни точки в избора на уд Peace И на мен ми допадат невероятно и двата, именно защото са нетипични, бягат от формулата уд+роза Sick, меки са и предимно дървесни. Признавам, че Версаче ме изненадаха с този аромат, не очаквах такъв парфюм от тях. И все пак залагам на М7, като по-качествен, по-изискан и по-шлейфов и по-траен и не на последно място - с повече история зад гърба си.

# 91
Аз идвам да споделя какъв автогол си вкарах  Crazy Поръчах си сета с виали на Juliette Has A Gun и започнах с тестването.Досега съм пробвала Citizen Queen,Mad Madame и Midnight Oud.Искам ги всичките,по най-бързия начин. Влюбена съм и не знам как съм живяла без тях.Особено без Citizen Queen. Направо ме е страх да продължа с тестването  Laughing Отдавна не ми беше горял така пламъка за парфюми,и то за 3 по едно и също време.  ooooh!

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
За Богинята мога да поспоря къде й е мястото - за мен е нелепо да я сложа на сняг. Къде и кога да мириша на плажно масло, освен на плажа и това да е на място? Каква е логиката парфюмерийните къщи да пускат сезонни аромати - кокоси, цитруси и акватици през лятото, ако смисълът е да ги ползваме зимата?
Разбира се, че никъде не пише кога кой парфюм да използваме, но има общи нагласи. Бронзовата богиня целогодишно в Аляска и някоя хвойна за Малдивите на принципа на опозицията?

Ако ми се наложи да изкарам шест месеца в Аляска, като нищо ще сложа Бронзовата богиня в куфара, защо не Wink. И това не е принцип на опозицията, а лично мой избор Peace. Това, че масата хора предпочитат да го носят през лятото не означава, че ми е забранено да го нося през зимата, нали? Ако ми допада тогава и ми носи настроение какво, календара ли да гледам? Освен това да не забравяме, че повечето хора ползват 1-2 парфюма и ги ползват целогодишно, не се съобразяват с настроения и сезони, а с наличностите. Интересно ми е какво време е подходящо за La vie est belle, Poison, Womanity?! Защото ме дразнят по всяко време на годината Thinking
alchemist, отново имаме допирни точки в избора на уд Peace И на мен ми допадат невероятно и двата, именно защото са нетипични, бягат от формулата уд+роза Sick, меки са и предимно дървесни. Признавам, че Версаче ме изненадаха с този аромат, не очаквах такъв парфюм от тях. И все пак залагам на М7, като по-качествен, по-изискан и по-шлейфов и по-траен и не на последно място - с повече история зад гърба си.

Точно затова написах, че "никъде не пише кога кой парфюм да използваме, но има общи нагласи".  А това, че хората карат с 1-2 парфюма целогодишно много лесно се обяснява с това, че има много парфюми, които са сезонно неутрални и наистина могат да се носят постоянно, в тази графа влизат всякакви нежни аромати, офисните парфюми и т.н. Например 2 от новите 3 парфюма на М. Kors влизат много точно в графата офисни аромати за всеки сезон. Аз самата имам такива парфюми и си ги ползвам целогодишно. Но характерните и чувствително сезонни парфюми рядко бих носила извън времето им. Такива парфюми за мен са Богинята, Аква Алегория Памплелюн, Средиземноморските градини, La vie est belle...а колкото до последния твърдя, че не е еднакво задушлив на -3 и на 35 градуса. Не би ми хрумнало изобщо да го сложа в лепкава жега и прижурящо слънце. Ама всъщност що пък не, за безкрайна сладост всеки сезон е подходящ.

# 93
  • София
А МЧР през лятото?

# 94
75 мл, алегория Лимон струва точно 120 лв., а 125 мл. струва 155 лв. Толкова струват и другите парфюми Алегория.
Алегория 100 мл. бутилка няма. Сега в момента в Сефора Парадайз има и 20 процента намаление на всичко.
До кога е това намаление? И само в Сефора в Парадайз ли е?
Само вчера беше в Сефора Парадайз. Peace

Абсурд! Изкарва на дама близо до мен потна жилка и мирише кофти, а е много красива жена. Добре че и свърши.

# 95
  • Там, където ме обичат
На тази дама и в студено време МЧР ще й изкара потна жилка.
Знам от личен опит.  Mr. Green
Тюю, как съм изпуснала Сефорското намаление.

# 96
А не в студено и изкарваше вишните. Whistling

Пробвам сега новия Адикт Диор ЕДТ слаба работа. Много слаба. С нищо не отличим, леко главоболен и дори досаден. Няма нищо от красотата на обожаемия ЕДП вариант. Добре че е базата за да се сетя, кой точно парфюм е това. Отначалото има наблъскан толкова жасмин, че отравя ванилията и го прави като много други парфюми.

# 97
  • София
Страхотна новина, Мимчо  Hug Редовната линия вероятно ще я има, за ексклузиви да мечтаем ли?

# 98
А да Ексклузиви друг път.

# 99
  • София
*Biskvitka*, само съм тествала продукти на L'Erbolariо, не съм разносвала сериозно..., но специално Fiore del Onda не бих си взела... Мирише ми на плесенясали водорасли... Тествала ли си го?  Hug
А на мен този парфюм ми мирише на спирт. Освен Хедерата, никой парфюм от този бранд не можа да ме спечели за закупуване. Страшно се изненадах като прочетох, че на този етап са предпочитани от Куражчето. Куражче, променяш се нещо, не идваш на срещи с нас и виждаш ли?! Mr. Green Whistling

Simple Smile За съжаление разбирам за срещите твърде късно. Липсвате ми много. Hug

А относно горе описания феномен ... нямам обяснение. Цветето от Вълните не ми мирише нито на спирт, нито на превтасали водорасли, нито на блато. Мирише ми на топла , поела слънцето солена кожа, намазана с белоцветен крем за тяло. Ако цветята, бяха една идея по малко , а солта една идея в повече , щеше да е перфектен.
Истината е, че откакто ги нося постоянно получавам комплименти. Само Свежият и Розовият Шанс са получавали повече, а те леко са ми омръзнали.
Тествах Иглолистната Смокиня. Много е хубава наистина, цената обаче е трудна за преглъщане. От същият бранд , страшно харесах Rosae Mundi - класен, женствен, модерен шипър.

Само да не вземеш да забравиш как миришат уд, тамян и туберози, защото няма да го преживея! Whistling Mr. Green Heart Eyes Hug

Последната ми се ще да я забравя, но едвали е възможно. Оставила е дълбок отпечатък в съзнанието .Дори споменът за нея предизвиква спазми в стомахът ми.  Joy

# 100
Докато забележа, че има нова тема, тя отива към 10 страница. Blush

# 101
Някой знае ли дали в София може да се купи спрей на Виктория Сикретс - Love Spell и цена??

# 102
Искам да си взема на Thierry Mugler A*Men. Но прочетох, че в последните години парфюмът е реформулиран, и е с доста по-лошо качество (откъм трайност, аромат и т.н.). Ама се питах, ако поръчам тестер от ензо, дали има по-голяма вероятност да попадна на парфюм от старата партида.
А да, също съм си заплюл и Black XS на Paco Rabanne. Изкажете мнение за Thierry Mygler A*Men и Paco Rabanne Black XS. Simple Smile

# 103
Алкемист, аз бих предложила да включиш и удовете на Килиън. Не са за лятото, но от всички на мене лично най-много ми допадат. За Pure Oud от араби съм чувала, че е добър. Но и нищо не било като истинският. Това лично за мен не е проблем, защото уд е трудна нота. Като предмет на изкуството е понякога, който бих искала да видя в музей, но не в къщата ми. Тези на Килиън са добре премерени за западния нос. (Нито  един от двата, които си посочил, не ми харесват, и не харесаха на ММ, но това е лично....)  Удовете на Диор са остри за моя нос.

Бегло тествах _Oud_ на Kurkdjian скоро. Не е лош--има характерния уд и е присъствен, без да е остър или "медицински" като Монталите. Струва си да се пробва ако човек търси уд точно.

Няма съмнение, че един и същи парфюм се развива и усеща по различен начин в различни климати. Не е само температура, а и влага, и височина. Влагите на българското море не може да се сравнят с влагата на други континенти, особено през лятото.  Моят пример е Нежният Шанс на Шанел. В тукашните лета се развива по-плодов, по-сладък, и издържа цял ден. За половин час изчезва от мен в София, и там е по-зелен и по-малко плодов. Имам и други примери. Това беше усетено и от ММ, с който носим заедно Untitled Margiela.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 21:24 от Pixie

# 104
Искам да си взема на Thierry Mugler A*Men. Но прочетох, че в последните години парфюмът е реформулиран, и е с доста по-лошо качество (откъм трайност, аромат и т.н.). Ама се питах, ако поръчам тестер от ензо, дали има по-голяма вероятност да попадна на парфюм от старата партида.
А да, също съм си заплюл и Black XS на Paco Rabanne. Изкажете мнение за Thierry Mygler A*Men и Paco Rabanne Black XS. Simple Smile
A*Men е страхотен парфюм! Направо съм луда по него и всеки мъж, който ухае на A*Men също е страхотен! Crazy Не купувай от enzo, е съветът ми. Не съм чула да е реформулиран, но знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт