Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 281
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Тук има мисля само 75 мл., чието шише управителката на Сефора мракира, за да ми каже цена на касата и 125 мл, на което имаше табелка с цена.
Вчера бях на представяне на парфюма и нищо не споменаха за 100 мл.

# 61
  • Germany
За мен няма такова нещо в нашите глави разделение на парфюмите.
 Ангел при 30-40 градуса, Адикт при същите, Отровите на Диор, Туберози при 35? Амбри, тамяни и уд при 40? Цитруси при -10 градуса? Цветя при -14, бели смръзнати цветя при -5, лимони, бергамот на минусови, а мед в жега?
Кое е в нашите глави?
Не мога да се съглася с това мнение, Дени. Разбира се, че всичко е в главите ни, това е нашия личен начин да изразим как се чувстваме, какво ни се иска, какви асоциации събужда в нас определен аромат. Слагам парфюм когато ми трябва увереност, или когато искам да съм аз, или когато имам нужда от покой, или от настроение, когато ме боли глава, когато съм ядосана, или когато искам да флиртувам, да съблазнявам или да кажа категорично - стой далеч от мен. Нося най-редовно цитруси през зимата и много ме радват. Ползвам си ги през зимата именно защото извикват в мен летни дни, плажни коктейли, разходки и безгрижие. Oyedo e най-жизнената и искряща мандарина например. За мен това е слънце в бутилка, оранжевото на деня. През зимата ме кара да ходя нелепо ухилена и да изпадам в нирвана. Нинфео мио не ме радва през лятото. Миналата година под терасата ми имаше огромна смокиня. Такъв аромат се носеше от нея, че Нинфео не ми трябваше. Именно под смокинята усетих сладостта на кокоса в Нинфео и разбрах какво ме дразни в него.  На студа в него изпъкват киселите цитруси и точно това ми харесва. Ескале а Портофино мога да нося по всяко време на годината. В студа при него доминира хвойната Heart Eyes, както и малките кисели плодчета по нея, обожавам аромат на стрити хвойнови иглички и разчупени пресни плодчета. Не се е оплакал никой, че съм му навлязла в пространството или да видя сбърчени носове, когато съм с тях, явно е до химия. Бронзовата богиня въобще не си я представям на плажа. За какво ми е да мириша на плажно масло и горещ пясък, когато съм на плажа, мириша горещия пясък и съм намазана с плажно масло? Но в мрачна есен или късна зима би ме пренесъл на плажа. Това разбира се е моята асоциация, моята представа.
Иначе съм напълно съгласна с правилната доза и химията. Няма ли баланс, и най-хубавия парфюм звучи пошло и евтино. И мен ме дразни ароматът на Ангелът в 5-цата Wink, пък това е един от любимите ми парфюми на всички времена. Аз обаче съм на мнение, че това са реплики, не може Ангелът да мирише така  Praynig Mr. Green

# 62
  • Отвъд алеята зад шкафа
За Богинята мога да поспоря къде й е мястото - за мен е нелепо да я сложа на сняг. Къде и кога да мириша на плажно масло, освен на плажа и това да е на място? Каква е логиката парфюмерийните къщи да пускат сезонни аромати - кокоси, цитруси и акватици през лятото, ако смисълът е да ги ползваме зимата?
Разбира се, че никъде не пише кога кой парфюм да използваме, но има общи нагласи. Бронзовата богиня целогодишно в Аляска и някоя хвойна за Малдивите на принципа на опозицията?

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 22:06 от gadamer

# 63
  • The Evergreen State
Привет и от мен в новата тема  Sunglasses

При нас все още не са настъпили големите жеги, аз засега карам със старите ми парфюми от миналата година но са ми поомръзнали, мисля скоро да се зарадвам с нещо ново.

Относно избора на парфюм аз като че ли нямам някакво установено правило, водя се от каквото ми се иска да нося за момента. В жегите не мога да нося много тежки или сладки парфюми, не се виждам например хубавия живот на ланком или извънземното, и в студа не мога да нося много неуютни парфюми като омния кристалин например.

Но пък понякога лятото ми се прищява нещо малко по-тежичко и силно и също ми харесва ако усетя на друга жена нещо по-с характер на фона на летните цитруси така че разбирам и гледната точка на Ковачева. В болниците или местата за спорт обаче намирам за неуместно да не се съобразяваш с околните. В градския транспорт или на работата не се разтройвам толкова от чуждите парфюми, всеки е свободен да си носи каквото си иска.

# 64
  • София
Моята теория е че някои парфюми си имат оптимални условия, в които се развиват най-красиво. Богинята е най-хубава на плаж не защото мирише на плажно масло. Просто като се нагрее на слънце и изплакне със солена вода все едно е току-що опечена курабийка, а иначе в хлад е като зърнесто тесто.

Отделно обаче си имаме и лични апетити и химии. Днес например ужасно хлътнах по парфюм, който ми мирише на лимонов пай. А всъщност е смирна. Бях на косъм да го купя, но може и просто да съм била прегладняла Wink

# 65
  • в 1001-та нощ
Aтти   bouquet благодаря за новата тема  Blush

Деля парфюмите по сезони и  ползвам според настроението  Blush  В момента Innocent Thierry Mugler for women - много ми е свежарски  Heart Eyes

*Biskvitka*, не знам какви точно виолетки търсиш, тези http://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/Pleats-Please-Ea … m-2013-18704.html не са така захаросани и нахални, като Insolence ...  и не са толкова трайни, като него, но аз ги обичам  Heart Eyes

# 66
  • Велико Търново
Благодаря ти, Аленка Hug знам  го този парфюм, но не съм го тествала, защото тук го няма Confused
Виолетките си ги обичам за прохладно време, в горещините ме задушават....Като цяло, в много топло време предпочитам да нося свежаци от типа на Аква алегориите, но те си искат подновяване....
Замислям се дали да не взема и Fiore dell Onda на L'Erbolario - моля, притежателките му за коментар  bouquet

# 67
  • Отвъд алеята зад шкафа
Обяснете ми къде е магазинът на L'Erbolario?

# 68
  • София
България мол, първи етаж до аптека Субра.

# 69
  • София
Милейди, интересна ми е твоята гледна точка, независимо от това, че мнението ми се припокрива изцяло с това на densi.  Wink  

*Biskvitka*, само съм тествала продукти на L'Erbolariо, не съм разносвала сериозно..., но специално Fiore del Onda не бих си взела... Мирише ми на плесенясали водорасли... Тествала ли си го?  Hug

# 70

Деля парфюмите по сезони и  ползвам според настроението  Blush  В момента Innocent Thierry Mugler for women - много ми е свежарски  Heart Eyes

Толкова много го обичам във върл студ, а на топло време ми причинява гадене. Не съм го носила от януари. Явно до голяма степен е въпрос на възприятие.

# 71
  • София
И аз го нося зимата, но понеже ми е много любим и си го пазя и само си го гледам hahaha

# 72
Някой може ли да ми даде телефон на Салон Олфактив, на ЛС?
НАМЕРЕН  bouquet

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:18 от _teddy_

# 73
До се включа и аз по новата лятна тема ,Атти  bouquet.
Аз си разделям парфюмите на летни ,зимни и всесезонни Grinning.Не мога да си представя в големите жеги да съм с Хабанита ,Хипнотичната Отрова и въобще ванилии ,гурмета и удове ,просто защото ще се самоудуша Laughing.Също и Еликсира на чудесата ми е строго зимен,никога не го нося лятото.
Последната ми придобивка е Jour d Hermes, като го бях предвидила за топло време ,но сега в жегите нещо взе да ме души и той .Иначе  през лятото ще нося Philosykos , Piment Brulant ,Park Avenue Bond 9, Sublime Balkis ,но за големите жеги ми трябва нещо  наистина разхлаждащо, дори горчиво,ще издирвам такъв аромат.
 Сега най -отпред в шкафа  съм извадила Виолетовата Блондинка ,Ирисовата Прада и John Galliano EDP , просто защото са ми останали съвсем малки количества и искам да ги свършвам по- бързо ,че да освободя място за нови попълнения Laughing.От John Galliano ,обаче чакам нова бутилка. Наскоро го коментирахте с лошо ,но аз много си го харесвам - тамян ,вишнево сладко ,ириси  Heart Eyesпросто приказка ,особено в дъждовно време.

# 74
  • София
От John Galliano ,обаче чакам нова бутилка. Наскоро го коментирахте с лошо ,но аз много си го харесвам - тамян ,вишнево сладко ,ириси  Heart Eyesпросто приказка ,особено в дъждовно време.

Още 1 глас + за него. Това е единственият парфюм с алдехиди в гардеробчето ми, който харесвам. Чак се чудя на себе си.

Относно Бронзовата Богиня явно ще си я взема за морето. На плажа си пръскам понякога парфюм и то само зад ушите, но обожавам след плаж, когато се изкъпя и изляза навън да се напръскам с нещо свежо обилно. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт