Започна вече ЮНСКИЯ бебевалеж и всички мами тръпнат от вълнение и копнеж - 18

• 31 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Честито на всички мамчета,а бебоците да са живи и здрави..и много да ги слушатее Laughing

# 91
emeka, значи правилно съм си мислела за тебе, много се радвам, че всичко е минало добре, разкажи и ти като имаш възможност как беше, а сега тъкмо и с katrin77 ще се засечете по едно време в Девата. Гледах днес в сайта им за родените бебчета, на 29 май са се родили цели 10 беборанчета, ударен ден е бил  Hug Имате ли препоръки за някоя от акушерките там, аз още се чудя дали да не направя избор на акушерка, много добро впечатление като ходех на отворените врати ми направи старшата акушерка Янка Ченешева, а и чух много добри отзиви за нея ...

Четейки отговори за кърменето, всичко ми се струва много сложно, не знам защо така, чак се плаша ще успявам ли да се справям. На моя много близка приятелка, която роди преди няколко месеца, от всичкия стрес покрай раждането така и не й дойде кърмата, а аз наистина се надявам да успявам да кърмя...  Peace

# 92
И аз съм зациклила на праха за пране  newsm78
А вчера ходих до педиатърката и ме посъветва като родя бебка и ми тръгне кърмата да я кърма под час с +- 10 мин. , но аз не мисля ,че е права.ами ако ревне гладна след 1 час-какво да я оставя 2 часа да реве или...и накрая да заспи от умора ,гладна при това.Мисля да не я слушам и да я храня на поискване.Според вас как е по-правилно  newsm78

Колкото и инфо да изчетох за кърменето, на всякъде пишеше, че бебето се кърми на поискване в началото, а то после си правело режим! Не знам, но аз мисля така да кърмя, пък каквото стане, вярно е , че е по удобно за майката да е през три часа, но ако бебето плаче и е гладно какво да правя, да го тъпча с водичка ли, че вече и нея я отхвърлят почти

За праха , купихме течен Бочко, и вече четвърто пране пера с него  bouquet
при баткото прах със Сано, сега с Бочко, пък да видим Heart Eyes

За козметиката, свекито е купила душ_ гел за коса и тяло на Hipp, и олио, пак на тази марка, но вече се убедих че олио през лятото няма да ползвам, ще си купя мляко на Мустела, ползвала съм го и съм доволна  bouquet

# 93
Мдааа, Гаги я няма, май ще има ново бебче Simple Smile

Магдалена, по отношение на цеденето след всяко хранене - лично моят опит показва, че не е необходимо. Когато бебето има нужда от повече кърма, то огладнява по-често, като се храни по-често, респективно се стимулира и увеличаването на кърмата. Това е общият принцип.

Разгледах вчера и поразпитах за бебешката козметика в Ремедиум, най-добре ми се стори Weleda, изцяло природна. Мисля да купя гел за баня без сапун в него (а не шампоан), овлажнителен лосион за след баня (не олио, лято иде) и крем за подсичане. Но ще прочета и из форума какво казват по въпроса.

Лучар, по отношение на препаратите дерматолозите препоръчват течен, без омекотител, двойно изплакване накрая.
Ползвала съм различни, доволна съм от Персил сензитив и Baby planet. Назад по темите сме обсъждали доста.
По отношение на кърменето, правилно си се нагласила - на поискване. Как иначе ще компенсираме растежа на бебето, как ще стимулираме увеличаването на кърмата?

Обтягането на корема поради местенето на бебето и надупването му няма нищо общо с родилните контракции. Имам подобни неразположения отдавна, въобще не ги броя. Просто бебето се мести и матката реагира на опъването според мен. И да се получава контрахиране, не е родилно.
Когато дойдат родилните контракции, матката така се стяга, че коремът се опъва гладко. Стягането идва от ниско долу, под корема и обхваща целия корем. Няма как да се обърка.

# 94
Мдааа, Гаги я няма, май ще има ново бебче Simple Smile

Стискаме палци и чакаме новини Grinning

# 95
Здравейте!
Страхотна нова тема!  newsm51
Честито на Тайра и Емека за бебоците.
Моя корем всяка вечер се втвърдява за около 15-20 минути, като някой път е еднократно, друг път по 2-3 пъти на вечер. Аз до сега си мислех, че бебка нещо се "опъва"  Laughing , но от днес започвам да следя откъде започва самото пристягане.  Rolling Eyes
За прах - използвам Сано - такъв използвах с баткото и бях много доволна. Дано е със същите качества. За козметика - Бочко - по същата причина.
Относно цеденето при всяко хранене - при мен беше двукратно - преди и след кърмене. Причината - за преди кърмене - страшно много кърма, която ми втвърдяваше гърдите и малкия не можеше да засучи, а за след кърмене - да се почувствам и аз човек преди пак да се напълнят и втвърдят (след около 2 часа).  Simple Smile

# 96
Обтягането на корема поради местенето на бебето и надупването му няма нищо общо с родилните контракции. Имам подобни неразположения отдавна, въобще не ги броя. Просто бебето се мести и матката реагира на опъването според мен. И да се получава контрахиране, не е родилно.
Когато дойдат родилните контракции, матката така се стяга, че коремът се опъва гладко. Стягането идва от ниско долу, под корема и обхваща целия корем. Няма как да се обърка.

Amilia, съгласна съм, че са различни неща. Но аз преди си мислех, че всичко е местенето на бебето, но сестрата нагледно ми показа кое е контракция и вече долу горе ги различавам (не винаги обаче  Rolling Eyes). Те са безболезнени и подготвителни, както тя ми обясни., каза да не се притеснявам за тях. Не е само изпъване, а силно стягане на мускула и втърдяване за доста по-дълго време в сравнение с дупенето не бебо  Laughing
Примерно в момента доста ме опъва, но си се разбира, че се движи и дупи  hahaha

Ние имам на Веледа cremebad. T.e. крем за баня. Може ли да покажеш кое е гелът. дали е различно  newsm78

# 97
Таня Димитрова, моето в понеделник го измериха 2960 и отбелязаха, че върви голямо. Обаче аз не вярвам много на това мерене. Баткото два дни преди да родя го измериха 4100, а се роди 3350. Не знам как е при теб случая, но сестра ми роди 3700 бебе вярно с епизиотомия, но е вейка и половина. При нея не се очакваше толкова голямо бебе. Заради големината на бебето не бих се замисляла за секцио. Виж ако има и други здравословни причини няма да се поколебая.

При мен и днес си има болезнени, но много нерегулярни контракции. Ще си чакам Simple Smile

# 98
Изписаха ме Grinning
От вълнение имах малко контракции,но понамаляха.Доволна съм че съм вкъщи точно днес-баща ми има РД,зарадвах го.
Стискам палци на Гаги  Hug

# 99
Little afternoon, не си спомням какво точно беше, може и мляко да е било, знам само че не беше шампоана. Четох сега, че наистина новородените няма нужда от  този шампоан, най-добре само с товя мляко, което се разтваря във водата.

А за контракциите - сигурно има контрахиране на матката, да, но усещането при родилните е съвсем различно, това имах предвид.

# 100
Таня Димитрова и моят бебок го измериха в понеделник 3200 но нямам никакви колебания относно естествено раждане, освен ако нещо входа на събитията не наложи секцио.

# 101
Аз козметика взех на Хип,а прах на Сано.Незнам дали да взимам спрей против комари и лосин за слънце.Искам да попитам мамите в 36 Г.С. колко им тежът бебоците защото мойто е 2.670 и АГ-то ми каза,че е голямо и ако остискам до термина ще ми е трудно естесвено раждане

Мила аз съм в 36г.с. и вчера доки премери моя бебок и каза,че бил 3кг което било нормално за тази седмица.И на мен ми се видя доста,но той е доктора,та нз какво да ти кажа Simple Smile
Нека и другите мамчета да кажат.Само още нещо да вмъкна относно меренето на бебчетата,една приятелка която роди миналия месец ден преди да роди на прегледа и казали,че бебето тежи около 3,300 3,400,а на другия ден роди 3,950 ххохоох.Голям мъж излезе.
Аз имам едно въпросче,относно козметиката на Бочко,вие кое шампоанче взехте?Аз се чудя дали да взема  newsm78

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 14:59 от edinstvena1912

# 102
Запис в новата тема.
Честито на новите майчета   bouquet

# 103
  • Пловдив
само запис от мен, че не съм смогнала да ви чета момичета, надявам се да наваксам  Wink
Честито на новите мами, да са здравички всички бебоци   bouquet

# 104
Лелееееее нас ни изкарват гиганти в 35+4 г.-3 200 почвам да се плаша Shocked.Сега съм 36+4 а до края ще станем над 4кг сигурно а аз за сега съм нормално раждане ама май,май.................

Общи условия

Активация на акаунт