Прием в МГ Варна след 4-ти клас

• 54 434
  • 194
  •   1
Отговори
# 60
А преизчисляваш ли точките от ЕК съгласно регламента? И какво значение има дали резултатите са сходни - ами ако са сходни към максимума? 68 т. на ВМС е идеална основа за бала - дори да формира половината от крайния сбор /което означава сравнително слабо представяне на ПМЗ с резултат около 60-65 т./, пак ще бъде достатъчно за прием.

да, точките на ЕК ги преизчислявам точно по регламент и това имам предвид като ги коментирам... колко ще е достатъчно като минимален бал за прием никой от нас засега не знае и това ще зависи от сложността на задачите на ПЗМ; по една или друга причина последните години следя нещата с приема в МГ Варна и мога да кажа, че 2015г. е рядко изключение със сравнително ниски като точки резултати на ПЗМ; това е и причината примерно 2015г. бала да е по-нисък от 2014г. и то при положение, че от 2015г. е въведен млад талант (преди това няма) и на теория децата могат да изкарат 20т. повече, т.е. бала трябва да скочи (126,50т. е бала 2015г. и 137,25т. е бала 2014г.)

по регламента за прием се гледат 2-та най-добри постигнати резултати и от тази гледна точка си мисля, че в момента класирането по 2-те състезания не толкова показателно, да речем от него е ясно, че децата с над 140т. със сигурност ще влязат (и то защото явно се представят добре и стабилно, не заради точките); всички останали обаче са под въпрос

а дете с два пъти по 68т. преди ПЗМ е след 80-то място по максимален резултат от 1-но състезание... и още малко факти:
- 2015г. - 28 деца с 70 или повече точки от ПЗМ;
- 2014г. - над 50 деца с 70 или повече точки от ПЗМ;
- 2013г. - 102 деца с 70 или повече точки от ПЗМ;

така, че ако ПЗМ е трудно и с малко точки разместванията ще са малко; обаче ако ПЗМ е лесно и много деца изкарат по 70 и повече точки не е много ясно какво ще стане;

но и в двата случая преди последното състезание и съгласно регламента с преднина са децата изкарали един висок резултат; и от ЕК/млад талант с повече от 75 точки (т.е. над максималния резултат от Великденското) са 45 деца, а с над 70 точки са точно 76 деца... и всички те влизат в последното състезание с преднина пред детето с 68т. от ЕК/млад талант и 68т. от Великденското...

иначе пожелавам успех на детето; но да сяда и да порешава задачи за ПЗМ защото може и да му трябва добър резултат и оттам...

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 12:10 от Rumen_s

# 61
А дали можете да ми помогнете с темите от ПЗМ за предишни години /4 клас/. Имам тези от 2009, 2011 и 2015 година, други не можах да изровя.
P.S. Румен, напълно съм съгласна с Вас, и аз се надявам ПЗМ да е по-трудно.

# 62
А дали можете да ми помогнете с темите от ПЗМ за предишни години /4 клас/. Имам тези от 2009, 2011 и 2015 година, други не можах да изровя.

интересите ни съвпадат, и аз искам трудно състезание и минимални промени, че и моя хубостник е горе-долу там в класирането Simple Smile ама ще видим какво ще стане Simple Smile

иначе за задачите - най-лесно е да отскочите и да ги купите от офиса в математическата, издават книжка която беше 2 лв. миналата година

# 63

интересите ни съвпадат, и аз искам трудно състезание и минимални промени, че и моя хубостник е горе-долу там в класирането Simple Smile ама ще видим какво ще стане Simple Smile

иначе за задачите - най-лесно е да отскочите и да ги купите от офиса в математическата, издават книжка която беше 2 лв. миналата година
Благодаря и успех на детето!

# 64
Знаете ли кога ще излязат резултатите от ПЗМ за 4 клас, заедно с класирането ли ще ги публикуват или преди това? newsm78

# 65
  • Варна
В един  и същи ден ги публикуват. След 26ти май ги чакайте.  Peace

# 66
  • Варна
Знаете ли кога ще излязат резултатите от ПЗМ за 4 клас, заедно с класирането ли ще ги публикуват или преди това? newsm78
Въоръжете се с търпение - миналата година ги публикуваха към 22-23.00 ч. на датата, която бяха обявили - предполагам, че и тази година ще е в късната петъчна вечер на 27.05 Laughing
Публикуват всичко едновременно - и резултатите, и класирането. Доста е изнервящо това чакане  Blush

# 67
Някой с прогноза за бала?

# 68
ами преди ПМЗ първите 50-60 деца се затварят с най-добър резултат от 1 състезание около 75т.; не знам как преценявате ПЗМ - според малкия е бил лесен, из форума пише друго Simple Smile

ако от ПЗМ около 50-60 деца имат 60 и повече точки бала ще е около 135;
ако от ПЗМ около 50-60 деца имат 65 и повече точки бала ще е около 140 и т.н.

ако повече хора пуснат отзиви колко точки очакват от ПМЗ ще може да се направят по-адекватни изводи

# 69
Синът ми каза, че задачите от 1 до 8 са били много лесни, а останалите - трудни, но не мога да се ангажирам с прогноза за точките му. Бил е в една стая с второкласници, които са си подсказвали. 

# 70
Синът ми каза, че задачите от 1 до 8 са били много лесни, а останалите - трудни, но не мога да се ангажирам с прогноза за точките му. Бил е в една стая с второкласници, които са си подсказвали. 

дано си е проверил внимателно 7-ма задача, предполагам на нея ще има много сбъркали деца Simple Smile верния отговор не е най-очевидното 546, а по-трудното за досещане 537; всъщност по-интересното е, че тази задача е 30-та задача от Кенгуруто на 6-класниците тази година Simple Smile и тези с по-голям брат/сестра от 6-ти клас имат леко предимство ако децата са си гледали заедно задачите Simple Smile

# 71
  • Варна

дано си е проверил внимателно 7-ма задача, предполагам на нея ще има много сбъркали деца Simple Smile верния отговор не е най-очевидното 546, а по-трудното за досещане 537; всъщност по-интересното е, че тази задача е 30-та задача от Кенгуруто на 6-класниците тази година Simple Smile и тези с по-голям брат/сестра от 6-ти клас имат леко предимство ако децата са си гледали заедно задачите Simple Smile
Ехеее, интересно колко ли четвъртокласници имат брат/сестра в 5-6 клас и колко ли пък от тях са си решавали задачите взаимно след състезанието Mr. Green

# 72
Почти съм сигурна, че е объркал 7-ма задача, но все пак да не го подценявам. Не си спомняше отговорите на всички задачи, ще го попитам като се върне от училище.

# 73
ми май има поне 3-4 деца от 4-ти клас с по-голям брат/сестра 5-6 клас в МГ... за другите училища не знам Simple Smile при нас каката след състезанието ни се похвали, че се е сетила да реши тази интересна задача вярно и обясни на малкия как и защо Simple Smile

# 74
  • Варна
Прогнози за 9-11 зад.хич не правете ,дори и да са всички решени и по описание на детето да си мислите ,че ги е описало както трябва.  Wink
Чакането е най-изнервящо ,здрави нерви ви пожелавам и на 27 ми да не ви държат до късно в напрежение!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт