Отговори
# 600
Здравейте,бъдещи и настоящи мами.Днес се включих в групата да ви следя и да участвам,тъй като и аз чакам нашето бебче,което ще е момченце за началото на септември,терминът мие за 10.Пожелавам на всички ви оставащите месеци да минат леко и леко раждане.
      Добре дошла и от мен.   newsm51 newsm51Пожелавам ти прекрасни финални месеци.

# 601
Елч, глюкозата до сега винаги е била в норма, последно беше 5,4, ама аз съм си правила изследването преди години, и ми казаха че имам инсулинова резистентност. И докторката при която го правих каза да се изследвам при бременност, тя ми каза, още щом забременя да отида, но аз не го направих. Но съм решила сега да го направя, прави се до 28 г.с. И се моля да нямам диабет, защото ако трябва да си бия и инсулин, и ще се побъркам вече. smile3511

# 602
  • ул. "Мечтание"
Цвети, тук вероятно ще става въпрос за гестационен диабет, доколкото разбирам от тия работи. При него се спазва хранителен режим, доколкото знам не се пие/слага инсулин.

# 603
Здравейте привет на всички нови момичета и добре дошли Simple Smile
Цвети надявам се да нямаш гестационен диабет и всичко да е ок на обременяването. За прегледите на шийката хубаво е да се следи... Аз знам, че не е хубаво да те бъркат отдолу много без причина, но това става въпрос за прегледите с ръка. За вагинален ехограф май не е проблем. А и с ръка да е май, ако е направен внимателно прегледа, не грубо пак не е толкова опасно. Поне това съм чувала не знам. Мен с ръка откакто съм бременна не са ме гледали.
Аз скучая тия дни в нас. ММ има рожден ден в събота. Няма да ми стигнат силите за торта, но мисля един сладкиш да забъркам поне Simple Smile
Иначе днес как стреснах. Корема ми вече доста порасна и не мога винаги да преценя разстоянията между него и околните мебели. И прозореца отворен, аз минах покрай него, но се оказа така, че си ударих леко корема в ръба на рамката. Заболя ме за една две минути и имаше малко зачервяване ,уплаших се, че съм му направила нещо на бебето, така се разсъних набързо....
Много ми се иска вече да наближа термина и да се ражда това бебе Simple Smile Не че пак няма притеснения сигурно са още по-големи, но поне тялото си е само твое Simple Smile

# 604
Здравейте,
бях на преглед и ми казаха 2ра степен на зрялост на плацентата( а съм в 30седмица) ...Док каза че е малко рано да е така и нищо повече. Сега прочетох, че това е нормално след 34седмица.... Притесни ме, че ме вика на преглед чак на 2 август. Някой има ли подобен проблем? Дали е опасно?
Мерси

# 605
Аз бях началото на 31 и ми казаха същото. Лекарката ми обаче не коментира нищо. И аз четох това за 34 та. Но тук момичетата ми казаха, че не е мн рано да е втора степен. Не знам, аз си мисля че щом лекарката нищо не ми каза, не е толкова фатално не се притеснявай. После се рових тука в форума и има доста момичета,при които даже става 3та степен доста по- рано от 37ма, а нищо им няма на бебчетата и са родили на термин.

# 606
Ната, при док не се видяха контракции, но все пак ми назначи 3 по 2 магнезий и но-шпа до края на седмицата, после спирам но-шпа и намалявам за малко магнезия. после го спирам и него, дай боже!

тони, 3 в 1 ми е количката. няма шанс летният кош да се окаже малък, екста ще е. той се нарича летен, но не се ползва само лятото. аз мисля, че след 5-6 м. на хлапетата им е много по-интересно да са в него, отколкото легнали и масово ще си понаизвадим "летните" кошово посред зима Simple Smile

нощни, да кажеш дали е удобен този тиган за палачинки. от мнооого отдавна му се чудя, че правя редовно палачинки, ама нещо ме съмнява да е много удобен, не знам и аз защо.

Lovebug, аз качих драстично и смятам, че  е точно заради това, че преди да забременея бях на диета, но пак го има и другото - ако не я бях направила щях да стартирам от сегашните си килограми и нещата да са още по-зле.

цвети, гестационният диабет е нещо друго. аз съм разпитала подробно и за него Simple Smile)) там е диета и много следене на бебето. и след раждането изчезва, така че споко!

искам бебче, и аз нещо не мога да свикна с новите габарити. непрестанно се удрям в столовете или не мога да се промуша отнякъде Simple Smile))

янче, аз с дара бях още от преди да вляза в 9 месец със застаряваща плацента. лекарката ме викаше малко по-често и това беше, родих седмица преди термин, т.е. съвсем нормално

# 607
Да се отчета и аз днес бях на преглед.Всичко с нас е ок малкият мъж вече 1640гр. беше седалищно обърнато,но има още време да се надяваме че господина ще реши да се обърне.Аз съм +9кг вече но това после ще го мислим дано всичко мине добре,докторката каза че върви голямо бебе и ако върви така може да се наложи секцио.Нека тези който вече са около 30 седмица споделят колко са големи бебетата им.
 Леко бременеене на всички до края ,че още малко остана Simple Smile

# 608
Здравейте, момичета  Hug

Елч, дано се чувстваш по-добре.  Heart Eyes Почивай си сега и си пий нещата, никакви повече такива... Всичко ще е наред  Hug

Жана, и моята мома все още отказва да се завърти, та ще стискаме палци заедно  Simple Smile В края на 29 седмица бяхме 1470 гр.

Нощни, честит тиган  newsm10 Аз си имам такъв на тефал и съмм много доволна, палачинките сами се правят...   chef

Цвети, дано мине леко  Praynig

Лек и приятен ден на всички  Hug

# 609
В началото на 31ва  моето момче беше 1510гр.
Елч наистина почивай. Като имах и аз някакви стягания по- чести. Лекарката беше казала, че нищо не помага така както почивката и лежането.

# 610
Здравейте,момичета!
Да споделя - вчера бяхме на ФМ при доц. Димитров във Фемина. Прегледът мина чудесно. Доц. каза,че всичко на бебето се вижда много добре. Разгледахме го подробно,много сладко човече   Kissing Heart 
Jana, ние сме 1550гр. в 30г.с.0д
Следващата седмица съм на ЖК и се надявам да са ми ОК и  моите изследвания.
След вчерашното пътуване и обиколката по магазините,днес съм в пълен покой!
Вашите крака подуват ли се? Едва успях да си купя сандали,много е гадно не стига,че не мога да се сгъна да се обуя,ами и повечето модели не ми стават на ширина!Но ММ беше упорит и ме обу   261uu

# 611
яна, моят пич го измерват с 3 г.с. напред в момента. ще видим на ФМ какво ще каже Марков.
но мисля, че още е рано да се мисли за секцио. нещата в края на 8 и началото на 9 месец се променят...

# 612
  • ул. "Мечтание"
нощни, да кажеш дали е удобен този тиган за палачинки. от мнооого отдавна му се чудя, че правя редовно палачинки, ама нещо ме съмнява да е много удобен, не знам и аз защо.

Днес планирам да го пробвам и ще споделя.  Peace

# 613
Ох момичета днеска явно ми е мн каръшки ден. Излязох навън и качих едно стъпало и какво стана залитнах и падна на на страна на коляно и на кълка, подпрях се с ръце. Корема ми дори не се допря до земята, но мн се паникьосах и още треперя. Сега незнам да ходя ли на лекар. Не си ударих корема, ама де да знам.... Охх ужасно какъв беше тоя ден днеска...

# 614
В 27 с и 4 дни, бебето го измериха 1140 гр.
По колко грама качват на седмица сега?
Док ми каза, че главата отговаря на 29 седмица, а коремчето и бедрата на 28 сед.

Общи условия

Активация на акаунт