Отговори
# 720
  • ул. "Мечтание"
Кременка, възможно е. Реално на шийката са и нужни минути и часове за да се изглади и да направи разкритие. Rolling Eyes
Надявам се да задържите положението и бебчетата ти да си изчакат още където им е мястото!  Praynig Praynig Praynig

# 721
  • София
Уикедли и Лети Хр, благодаря за съветите. И вода пия и сол съм ограничила до минимум. Кисна си краката в морето, няма минаване.
Не знам как ще я карам две седмици така.
Кременка, стискам палци всичко да е наред Praynig Hug

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 18:10 от Yoanny

# 722
Кременка, дано се закрепи положението при теб и успееш да да изкараш още някоя и друга седмица. Praynig

# 723
Елч- според мен добре си решила първо да изчакаш мнението и на Марков и тогава решиш да правиш изследването за ГД. На прегледа, на който те изпуснах ,докато блеех  Wink , док ми се стори много надежден , както и да прозвучи това. А аз по принцип съм супер мнителна към всички доктори, но този човек ми направи страхотно впечатление на мен и на ММ. Не съм го коментирала до сега , но нали тогава правих две фетални - една при него и една във Фемина , заради лошите резултати на БХС 2. Какво да кажа- човекът провери и ми показа поне 10 показателя , за да изключи съмненията за Даун , а във Фемина гледаха например 5. Плюч това самото изследване за ГД не е супер приятно , но и до колкото четох за него се прави около 28 сед. Моят съвет е ако не ти го назначи доктор и при условие ,че кръвните резултати са ти добре, не се вкарвай в допълнителни филми. Достатъчно много ти мина през главата до тук  Hug
Йоани - на мен ми дадоха Lymphomyosot - хомеопатични таблетки. Не ги пия още ,но за всеки случай съм ги взела да се намират. Иначе мога да кажа, че за оттоци в краката много помагат ластичните чорапи. При бременни ги дават да се носят до 2 часа на ден. В комбинация с 2-3 литра вода на ден  имат страхотн ефект поне при мен - влизам си в нормалните обувки  Peace
Кременка стискам палци бебоците да изчакат още малко.  Praynig
И аз да докладвам. Изместих прегледа с няколко дни преди да влезна в 8 месец, че началото на другата седмица ми се налага пътуване. Резултатите са, че с бебето всичко е наред. Околоплодните води са както трябва.Плацентата ми казаха,че е добре , но не ми казаха коя степен на зрялост е.  Вече е 1500гр и според апарата се движи с 4 дни назад, което док каза, че не е проблем. Пак си беше сложил ръчичка пред лицет и си спеше , та пак не успяхме да го видих хубаво. Много срамежлив го раздава или по-скоро ще е голям сънчо. Най- хубавото е, че вече е заел правилната поза. Като замисля май вчера без да искам му помогнах да се обърне с два-три необмислени подскока  Embarassed За щастие не си създадох главоболия , а свърших нещо полезно без да искам . Само за справка до вчера следобед бебето си стоеше напречно и усещах ритниците странизно, от днес леко ме потупваше в средата на корема, но искам все пак док да потвърди.

# 724
Момичета, извинявайте, че нахлувам в темичката ви, но се поразрових из летния ми гардероб и видях, че имам чисто нова http://conti-bg.com/product/87/pola-sara-dankova-lyato.html такава дънкова пола Wink, ако някой си я познае, да пише ЛС /размер М е/

# 725
Здравейте
Аз бях на УНГ. Каза, че са ми леко зачервени дъгите на гърлото и фарингса. Но там ,където ви казах, че според мен се изгорих от много мазане( защото беше като раничка) сега се е образувало едно беличко отгоре. Тя го махна, защото искала да види какво точно е и каза- да налеп е. Изписа ми обаче да се мажа с грануфурин или трипафлавин. Не знам става ли според вас за бременни, тя все пак не е гинеколог. Освен да звъня утре и на гинеколожката да питам дали стават. Аз супер много се сдухах. Не знам защо, но следващата ми бременност живот и здраве, ако мога, ще си ходя на работа до края. Явно ми действа много зле - без социални контакти цял ден. И ми се събра и супер много време. Сега ми е супер гадно и зле и си мисля, че сигурно ще бъда ужасна майка. Дето се виках сама си го направих това с гърлото. Толкова не можех по-бавно да го ям тоя тъп сладолед. И сега се притеснявам, това с гърлото дали би могло да навреди на бебето... Този месец дето мина беше направо... контракции, после паднах, после това. Дет се вика емоции като за цялата бременност до тука. Наистина много съм се сдухала, направо към депресия вървя от едното нищо. Днеска само си мислех, че сигурно и на мъжа си грам не съм интересна, стоя тука и само пъшкам и охкам. Нямам сили да ходя на дълги разходки, измарям се супер лесно, само мрънкам ,че гърлото ме боли и плюс това съвсем не изгледам както преди... И няма и какво толкова да му кажа, защото какво да кажеш като стоиш по цял ден у дома. Притеснявам се и като се роди бебето- дали ще се караме много, че съм чувала някакви такива истории.
Не знам, съжалявам за депресарския пост. Имах нужда да си го излея. Надявам се следващия да е вече нормален.

# 726
олеле, Кременка, много неприятно. Дано удържите и ти и бебенцата.  Praynig Praynig Praynig

Искам бебче, хвани мъжа си и ако можете заминете някъде за ден-два. Или поне си направете една хубава вечеря навън или вкъщи организирай нещо специално, на свещи. Явно имаш нужда от малко презареждане  Hug. А на работа верно социални контакти има, ама има и стрес. Та то е малко хем сърби хем боли. Знам, че малко наизуст звучи и ти си знаеш най-добре, но дори и само да имаш нужда от слушатели, ние сме насреща.

# 727
искам бебче, направи си компрес с ракия или със извара за гърлото. може да ти помогне. за грануфорина незнам дали е безопасен за бременни. по принцип мисля че е забранен и се продава само във ветеринарните аптеки, ама не съм 100% сигурна,все пак УНГ докторът знае повече от мен. Направи си топъл чай, мляко, не се сдухвай. всичко ще е наред.
Аз с първата ми беременност много се бях изнервила вкъщи и все обикалях по градинки да си търся дружки с бебенца за да се разхождаме заедно. Предишното ми дете е пролетно бебе и цяло лято си бях навън. Сега имам планове да уча и да се явявам на конкурси по моята специалност, за да си намеря по-високо платена работа, ама ще видим дали бебето ще е кротко или ревливо.
ще пишем тук и ще си споделяме, не си мисли, че си скучна на мъжа ти. аз може би пиша така защото още ходя на работа имам много социални контакти, ама като си остана вкъщи може и друга песен да запея.
кременка дано успееш да устискаш още няколко седмици.

# 728
Добро утро   bowuu

Nata_31, има още време, ще се обърне малкото. Док ми обясни, че дори и да не се е обърнало досега, няма проблем да се обърне в следващите 7-8 седмици. Думите му бяха: "То детето си знае работата  Peace " Обясни, че веднъж обърнало се и заело хубава позиция след 30г.с., тогава вече шансът да се обърне седалищно, бил минимален, защото "човешкото тяло е перфектно програмирана машина, при която бъговете са сведени до минимум"  Peace . За черните мисли, и на мен ми минават през главата, но гледам бързо да ги прогоня и да не потъвам в тях, че лоша работа... Мисля, че трябва повече да мислим за момента, в който ще се срещнем с дребните и какво голямо щастие ще е това  Peace

emilia.st, и аз не си купувам дрехи вече, за да не си развалям настроението  hahaha Аз малко като щраусите го карам - скривам си главата в земята и си мисля, че никой не ме вижда  hahaha

Lovebug, а обясниха ли как се отразява на организма приемането на 6 вируса на веднъж? Казаха ли за страничните ефекти от ваксинацията. Странични реакции, различни от зачервено гърло и сънливост? Сори, че те разпитвам, ама при нас такива лекции не правят и ми е интересно.

christina1980 , много гадно ми стана като четох как гадно са се държали с теб в болницата и как са те навиквали  Sad . Не мисля, че ти правиш нещо грешно, по скоро явно миналият път така са те наплашили и са ти вменили някаква вина, което още ти тежи и те тормози. Сигурна съм, че и да беше пила магезий миналият път, пак щяха да протекат така нещата, няма място за самообвинения и самонавивания. Тялото си е твое, детенцето си е твое и е много желано, така че със сигурност, правиш най-доброто за него  Hug

pressii, най-късно в 36г.с. се спира, доколкото аз знам  Peace

kremenka78, оправяте се бързо с бебчетата. Къде са се разбързали и те? Да стискат още малко!  Hug

Kolibri86, супер новини от спящия красавец  Peace

iskambebche,  Hug . Ама и ти как хубаво си се сдухала .....  ooooh! . Както и да беше яла сладоледа, пак щеше да те боли гърло сега, ти може дори да си настинала преди да ядеш сладоледа. Не го приемай така тежко. Гърлото ще ти мине съвсем скоро, бебчето си е добре, не забравяй, че то си взима всички полезни вещества от теб, освен това плацентата го предпазва от разни инфекции и болести. Всичко ще бъде наред до броени дни  Peace За налепи на гърлото можеш да смесиш лъжичка сода бикарбонат с лъжичка мед и да си мажеш гърлото с това (гранофоринът върши същата работа). Ако решиш да маеш с гранофорин, за твое спокойствие попитай все пак твоята АГ. Ако това те успокоява, и аз се чувствам като развалина, все нещо ме боли, изморявам се много бързо, чувствам се като тюлен, все ми е жега, ама то май всички сме така - проблемът не е в твоя телевизор  Peace . Мъжа ти не го мисли, аз съм сигурна, че и на него му е ясно, че сега като си с бременната глава, си "леко" изтрещяла и сигурно не му прави и впечатление вече hahaha Както мм каза: "Аз вече свикнах с бременността" . Той свикна, представяш ли си  ooooh! . За седенето вкъщи, на мен всъщност добре ми се отрази. Деня ми минава адски бързо, не знам как, но е факт  Shocked . Винаги си намирам какво да правя, дори не ми остава време да си свърша всичко, което съм си наумила за деня. Все ходя, гледам детската стая и само омувам как да подредим мебелите, така че да остане най-много свободно място, чета си рани книжки, излизам на разходка (маршрутът ми винаги минава някъде, където сянката е супер дебела и дори един слънчев лъч не пробива и където видя пейка - сядам. Някой път минавам през офиса да видя колегите (и да ползвам тоалетната  Blush ) Абе неща за правене има хиляди, ама като седиш и се отдадеш на сдухване и много кофти става  Naughty . Присъединявам се към мнението на момичетата, отидете някъде с мъжа ти за 1-2 дни, малко да смениш обстановката  Hug

Вчера си купих нови сандали, с които все едно по облаците стъпвам  Crazy и сега направо не може да се говори с мен. То не бе надуване, то не бе чудо  ooooh! Обяснявах на мм, че толкова лека съм се чувствала, че още малко ще разперя криле и ще литна  Crazy Той само попита, дали не съм почнала пак да цъкам WOW, че съм толкова изперкала... Ама той пък какво разбира...

Хубав ден, момичета   bouquet

# 729
уики, не знам дали е задължителна ротарикс, но смятам, че тя е една страхотно полезна ваксина. (която междувпрочем се приема през устата и няма никакви очаквани странични ефекти). аз с дара я сложих и съм я благославяла на няколко пъти. сега изобщо няма да се колебая за нея. та, може би прекаленото демонизиране на ваксините също не е ок...
иначе за килата и мен мм се опитва да ме успокои с изказвания от типа "после ще ги свалиш, вече знаеш как става" и аз си мисля "ами да, знам какъв зор е" Mr. Green Mr. Green

лавбъг, мани! доникъде не сме, още почти цял месец до 8-мия...
аз съм значително по-добре, имам по 3-4 контракции на ден, което си е нормално за мен, дори от снощи пия по 1 магнезий и мисля да попия до края на седмицата и да го спирам, ако всичко е наред.

вв, аз не съм имала никакъв проблем с упойката - нито съм треперела, нито ме е болял гърбът или главата след това. предполагам си е до организъм, защото аз и усещането не го усетих много-много. а може и от шубе да е било:-))))

кременка, стискам всички палци да задържите положението! имам приятелка, която от 7 месец бше с 3 см. разкритие. роди 15-ина дни преди термин.

колибри, мерси за подкрепата, мила!

искамбебче, периодът след раждането е доста тестов за едно семейство, но добрата новина е, че ако имате хубаво семейство и разбирателство по принцип опасност няма, дори напротив - появяването на новото човече сплотява екипа Wink

# 730
Здравейте на всички  Hug Не съм писала от много време, че бях само на интернет през телефона 3 седмици и само попрочитах.
И мен са ме налегнали мисли за това как всичко ще се промени като влезе трети човек вкъщи. По-щастлива и по-уплашена надали някога съм била. Мъжът ми казва, че изобщо не се притеснява, само го било страх да не изтърве бебето.. Последно се реши, че ще раждам в Плевен и след около 3 седмици ще съм паркирана там до раждането и около седмица-две след това. В същото време мъжът ми ще си е в София и ще ходи на работа, защото от понеделник я сменя и няма как да отиграем схема с отпуска. Естествено, като тръгна да раждам, той ще дойде веднага и ще остане, но все не си го представях така. Иска ми се много преди да се прибера, да направим още една среща в София, ще ви пусна мухата в ФБ Simple Smile))
Кремена, стискам ти палци мъниците да си стоят на топло и да се държите колкото може повече вътре  Hug
За всички, които са на магнезий, и аз не съм го спирала, но вече съм 32 седмица и остава много малко до финала. Самосиндикално съм си го намалила на 2 по 1 магнерот или 1 магнерот и 1 диаспорал на ден. От известно време нямам никакви болки или аз просто нищо не усещам, покрай вълненията, които имах /кумувах за 3 път Simple Smile и изкарах цяло моминско парти, което организирахме със сестрата на булката и цяла сватба, ще пусна един снимчок във фейса/

# 731
Здравейте, коремчета!

Благодаря на всички за подкрепата, друго си е да знаеш че не си сам в черните мисли Hug Вярвам, че всички ще се добри майки и ще се оправим с всичко
kremenka78 , изтръпнах като прочетох какво се е случило Shocked. Как си днес? Много мацки с разкрития изкарват по моного седмици така. Като лежах за серклажа, имаше една мама с близнаци в 36 седмица, която лежеше там от 27 ма с заркритие от 2 см и смяташе да изкара поне още 2 седмици, преди да роди. Така че горе главата, бебета ще си стоят на топличко и всичко ще е наред. Кортикостероиди ще ти бият ли?
Елч, браво за контракциите! Това с рева, че съм дебела и аз го минах преди няколко седмици. И всичко от някаква абсолютно безобидна реплика на мъж ми, която аз реших че означава, че съм дебела и стана…рев, сополи, цупене, мъж ми не може да разебер какво става и къде и и с какво го е предизвикал, по-неодумяващ рядко съм го виждала Laughing. Та ми се извинява човека без да е виновен, не може да ме успокои 2 часа. Хаха, сега ми е смешно на мене си, като се сетя каква картинка бях. Mr. Green
Уики, ми май вярна тая работа с работата. Като забременях имаще няколко месеца по-нормален ритъм, ама сега върнах обичайното темпо за мен. Но това да е, важното е, че работа има и бизнеса върви. А за изненадата, аз го подготвям мъж ми по малко, пускам мухи, накрая ще си мисли, че сам е дал идеята Simple Smile. Вчера беше измислил да ни водел всички заедно до Мелниците – има аквапарк, за една седмица, че е на 20-30 км от София, аз да си лежа там, детето да беснее по басейните, и да сме близо до болницата, но не смея, пък и голямата почивка на вън хората ще пищят от кеф по пързалките, аз ще кротя в леглото Laughing.
Честити сандалки. Помниш ли в WOW имаше една магия, левитация, аз като свещеник много я ползвах, е ако знаеш как си мечтая за такава да си имам и наистина Wink
christina1980 , е как може такова отношение в болницата, пфуу. Ми ще си викаш разибра се, да дойдат те да раждат вместо теб, какво се пряват, все едно те не са викали ooooh!
Искам бебче, горе главата и аз подкрепям идеята за малко разнообразие, за да се разсееш. Може и шопинг Simple Smile

Хубам и усмихнат ден  bouquet

# 732
момичета, аз като раждах докторът и анастезиологът бяха мъже, та няма как да знаят какво е. Имаше една специализантка д-р Семра Акташ мисля че и беше името само тя се държа добре с мен. Сега я проверих работи в Тина Киркова /сега Св. София/ - та мисля ако не успея да се уредя с лекар от Майчин дом да я търся нея в Тина Киркова. Единственото което ме притеснява, че от Тина Киркова масово изписват бебета със стафилококова инфекция. като цяло хигиената там не е много на ниво. Ама ще видим. Аз заминавам малко на ваканция и като се върна започвам да проучвам при кои лекар ще се ражда.
Все си мисля, че първият път всичко беше заради проклетия избор на екип. Ако си бях избрала нямаша да е така. Може и да си внушавам. Сега живи и здрави ще видим какво е с избор.
Докато аз раждах имаше едно момиче с неплатени здравни осигуровки - с нея положението беше още по -ужасно, незнам какво стана накрая, но през цялото време я тормозиха да намери пари и да си ги внесе. Не беше от малцинствата, но явно нямаше пари. Абе ужас. Не искам да си спомням. Дано освен за раждането не ми се налага никога повече да влизам в болница. нито аз нито децата.

# 733
Здравейте днес съм малко по-добре с настроението Simple Smile Надявам се мацката с близначетата да е по-добре. Ако съм разбрала правилно - чака две бебета. И аз познавам едно момиче лежа от 6тия месец с разкритие. В осмия пак беше тръгнало раждане и пак успяха да го спрат, та си роди в 38ма седмица накраая Simple Smile Важното е, че сте хванали все пак нещата. Аз на Очен минах, на УНГ минах - мога да раждам нормално. Много съм доволна. Simple Smile Гърлото ми е малко по-добре. Грануфурин не съм намерила. Пръскам с едно спрейче- прополис, лайка и мащерка. Смуча прополки. Тая сутрин се събудих без ужасяваща болка в гърлото. Дано все така си върви Simple Smile Мисля да пия кафе с приятелки събота и неделя или да ходим да купим на бебето още малко дрешки, че нямам много. Иначе това за стоене вкъщи Wickedly на повечето хора им се отразява добре. Първия един два месец и на мен ми хареса, ама после вече почна да ми дотежава.Даже ходих в офиса на ММ да правя някакви неща подреждах папки, сканирах някакви неща. Ама вече бебето ми дотежава, така че това ми отпадна Simple Smile
Хубав ден на всички и благодаря за подкрепата за мрънкането Simple Smile

# 734
Кременка, как си? Овладяха ли ситуацията?

Еспа, утрепа ме с левитацията Wink Аз вече обмислям наем на тежка техника, хем със (силно казано) диетата съм ограничила качването - за 2 седмици и половина няма кило, вече ми е тежко и едвам се преобръщам в леглото. А и миналия уикенд разчиствах шкафовете да освободя място за бебешките работи. Разбирайте бях застанала на Ф и командорих ММ, обаче вече трети ден ме боли кръста и опашката. Мажа с едно менто-камфорово охлаждащо-загряващо билково гелче но няма ефект.

А за репликите, че съм дебела (аз нали вечно съм в категорията "по лесно е да ме прескочиш отколкото да ме заобиколиш") - не ми прави особено впечатление. Не че ММ не прави коментари колко ми е пораснал корема (повече от задоволство, че бебето расте) и не че аз не съскам в отговор.

Уики, за ваксините обясниха да. Според въпросната докторка, ако ваксината се постави на здраво и доносено дете страничните реакции, които се наблюдават са неспокойство, зачервяване на мястото и висока температура. А причина за ранните ваксинации е, че бебетата по-лесно понасят температурата. Иначе говори за това как само ваксината против паротит, морбили и рубеола е със живи организми. Затова се слага и толкова късно - на 13 месеца. Там е възможно да "изкараш" заболяването макар и в лека форма. Другата жива ваксина е ротарикса, но тя е с устен прием и може да се прилага при малки деца. По отношение на препоръчителните ваксини жената посъветва да слагаме онези ваксини, които предотвратяват влизане в болница (ротарикс и хепатит А преди влизане в ДГ), а не за заболявания, които се карат вкъщи (варицела или грип).

Пак казвам това според докторката, да не отключа някой спор за ваксините, доколкото виждам тук всеки вече е взел за себе си (и за детето си) решение, няма смисъл да спорим   bouquet  Peace.

Елч, верно изчакай Марков да погледне преди да си самоназначиш изследвания или да си спреш магнезия. Иначе много добре за контракциите. А да не говорим, че на последния преглед още не беше стигнала килограм буболечката, като чета 1,200 - 1,500 и съм  Shocked. Минава ми, но ставам все по-нетърпелива за преглед.

Елвиса, аз и тук да се запиша за евентуална среща следващите две седмици (до към 20-ти ще съм в София), после малко ще ида да подосаждам на мама (пък там и морето е близо).

Кристина, ти къде раждаше (ако не е тайна), направо страшно звучи. А аз не мисля да плащам екип - щом не е моята си докторка, просто не виждам смисъл.

Искам бебче, не ни благодари - нали виждаш, че тука всеки си кука на различна тема. И със сигурност не е лесно, дори и да не си забучен в леглото (това се надявам никога да не разбирам какво е, направо се възхищавам на Еспа как издържа) нито да си по цял ден вкъщи, нито да си на работа в тая жега. Нали сме си затова в тая тема. А после като се затворим с бонбоните у дома? Пак няма да ни е на 100% комфортно.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт