Отговори
# 480
Ние сме купили количка, корито помпа за кърма съм си взела и две бодита. Планираме обаче тая събота и неделя да пазаруваме повече, че така както ту ми е ок ту не. Май предпочитам всичко да ми е готово, ако се наложи да полежавам повече по нататък  да не ги купува мъжа ми сам 

# 481
Аз съм купила количка, шишета, стерилизатор (електрически), комплекти за изписването, някои от другите неща ги имам от баткото, но имам още доста неща и аз да купувам.

С предишната бременност освен количката и кошарата, нищо друго не бях купила. Само ги бях набелязала и като влезнах в болница, ММ и майка ми знаеха кое от къде и по колко да купят. Ама сега както съм с близнаци, мисля всичко предварително да купя.

# 482
Wickedly, чудех се кой е това в нашата група Simple Smile И след като ми каза за гъбите и се сетих, че се беше включила и във фейс групата. И си викам, чакай да питам, да не бъркам все пак Simple Smile Ще пробвам и с алоето. Благодари   bouquet

# 483
  • София
Привет отново.
Седя и се чудя тоя форум ли е сложен, аз ли съм неориентирана... Кажете освен моите теми, които са в ляво на екрана, как мога да разгледам под групи, теми в тях и т.н., които не съм гледала никога?
Простете за тъпия въпрос.
А иначе да не празен пост- имам доста купени неща и доста вече подарени, така повече дрехи май няма да има нужда (наканила съм се да взема няколко камизолки, че помня че бяха удобни със закопчаването си отпред. Моя син много ревеше  първите месеци когато му слагах боди през главата и на консултация ми беше супер удобно да го преслушат без драми Simple Smile Количката, дървената и подвижната кошари и  коритото ми са предишния път, шишета 1-2 ще купя и нова помпа, 1-2 нови хавлийки за баня. Силно се надявам да мога да кърмя този път (предишния не можах) но сега и доста чета по въпроса и на Еspa  линковете са ми супер полезни. Ще е хубаво да имаме към групичката консултант по кърмене- защото и нашите запознати майчета ще са много ангажирани със бебчетата си и няма сигурно бързо да отреагират.

# 484
Момичета да се оплача и тук, днес пуснах кръв за тсх и фт4. И съм много натъжена и ядоса, и гневна вече  #Cussing out Писна ми вече, да пия хапчета и всеки месец да показва различни резултати. Ето ги и тях:
FT 4 ( свободен Т4 ) 14.68 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 2.410 mIU/l 0.27 - 4.20
Предния път бяха, тсх-0,495, а фт4-17,82. А по предния път бяха: тсх- 2,43, а фт4- 18,66.
Вече наистина ми писна  smile3511
Дозата изобщо не сме я пипали, същата и гадния хормон, не само че се е удвоил, ами се е вдигнал четворно ( че и повече) А и фт4 и то расте, абе направо....  #2gunfire  smile3511  newsm45

# 485
  • ул. "Мечтание"
Тоя път все още сме на никъде с покупките.  Rolling Eyes Все изниква нещо по-важно и/или по-спешно. Малко започвам да се ядосвам, ама каквото-такова.

Боса Нова, и аз още не мога да се оправя с новата подредба. Нищо не намирам.  Crazy

Иначе за проекта на Ла Лече Лига за консултациите по отчетните теми - консултанти се включват месец по-рано, тоест някъде в началото на Август. Peace Ще ни следят темата и ще отговарят на въпросите зададени към тях общо 4 месеца някъде.

Цвети   action032 Надявам се да се нормализират нещата.

# 486
  • София
Нощни ти също си ми надежда за адекватни отговори за кърменето- ей много го мисля да знаеш това кърмене  Blush  Секциото ще ми е за края на август- ама аз пак ще си питам тука де Simple Smile
А за форума дано го променят или да се науча да го ползвам правилно хихи

# 487
Цвети, разконспирира ме, признавам си без бой  Wink

Bossa Nova, много е неприятен новият облик на сайта, и аз се боря с него. Като влезнеш първоначално в http://www.bg-mamma.com/ и скролнеш малко надолу с мишката, ще видиш, че излизат не само следените от теб теми. И там над самите теми можеш да цъкнеш раздели "От моите групи", "От всички групи" и т.н., ако това питаш де...

# 488
Момичета, върнах се от прегледа при АГ ( аз писах и в групата след отчета от предния преглед ), всичко е наред с бебо. Сутринта ви се оплаках за схващанията в прасците. АГ ми каза, че е нормално, особено при бременните е често срещано, било от липса на магнезии. Предписа ми Магнерич 3х1, надявам се да има ефект, че много ме морят тези крампи..събуждат ме посред нощите или рано сутрин, ММ също се стряска с мен.

# 489
  • ул. "Мечтание"
Нощни ти също си ми надежда за адекватни отговори за кърменето- ей много го мисля да знаеш това кърмене  Blush  Секциото ще ми е за края на август- ама аз пак ще си питам тука де Simple Smile

О, ама разбира се, ще помагам колкото мога!  Hug Само не се знае кога ще ми щукне да се покрия тоя път.  hahaha Joy Забелязала съм, че като ми наближи раждането и предпочитам да се изолирам максимално от всичко и всички. Като и двата пъти периодите бяха различни - втория път по-дълго от първия. Та просто не смея да си правя планове.  Mr. Green

Ако имаш въпроси за кърменето от сега, давай ги, да не се налага в последния момент да нищим нещата.  Peace По добре от рано.  Grinning

# 490
Момичета, върнах се от прегледа при АГ ( аз писах и в групата след отчета от предния преглед ), всичко е наред с бебо. Сутринта ви се оплаках за схващанията в прасците. АГ ми каза, че е нормално, особено при бременните е често срещано, било от липса на магнезии. Предписа ми Магнерич 3х1, надявам се да има ефект, че много ме морят тези крампи..събуждат ме посред нощите или рано сутрин, ММ също се стряска с мен.

Аз също имам проблем със схващането на пръсците сутрин рано . Мойта лекарка ми предписа Биоелектра магнезий по едно на ден /разтрворимо е / . Препоръчвам ти го . Наистина е много добро  Hug  bouquet

# 491
  • София
Привет момичета,

За ужасните крампи на прасците посред нощ, много ми помага неколкодневен прием на Шуслерова сол N:7 /Магнезиум фосфорикум/+ масаж на прасеца с магнезиево олио.  Peace

За бебето още нищо не сме купили, освен количка. Имам набелязано креватче, имам обещани стерилизатор, помпа за кърма, шезлонг и столче за кола. Имам много неща от Лу като дрехи, а в началото на юли ще направя списък и ще поръчам останалото- бодита, пижамки, 2 хавлийки и ще избера нещо за изписването. Това ще да е. Simple Smile

Хубава вечер,

bouquet

# 492
Здравейте момичета, не съм писала защото точно се преместихме и беше голяма бъркотия. Иначе за бебка нищо не сме купили, ще износва от кака си само количка за близнаци взехме, защото малката точно проходи и няма да може да издържи. За самото раждане аз си родих първото нормално и колкото и да боли всичко минава, не сейм ползвала упоила,исках си но анестезиолог се забави толкова, че бях с 9см и не стана,не можело вече Simple Smile скоро и ние сме на преглед Simple Smile хубава вечер на всички

# 493
Добра вечер, мами!

ЕлчHug
Антония, Змия и Анита, добавила съм ви на първа страничка.
Цвети, много неприятно с тези резултати, кога си на лекар?
За покупките – остават ми дребни неща, един нов повивалник, бебефон, някоя и друг дрешка
Ната, как са ти болките?
Wickedly, за приликата на децата, Сами прилича от части на баща си, от части на мен, но повече на баща си – от мен има цвета на кожата, очите и косата, останалто е бащичко, включително буйния нрав Mr. Green. Аз съм по-голямата от две дъщери, почти точно копие на майка ми и баба ми съм, сестра ми е смес между черти на майка ми и на баща ми. А за яденето и пиенето преди раждането, като отидеш в болницата със 7 см разкритие, и си се наял и напил преди това, не знам какво те правят, ама едва ли те връщат Laughing. Мисля да пробвам сега дали ще ме върнат Mr. Green
Цвети, от лекарствата-мазила за гъби съм фен на нистатин маз, няма системна резорбация в органицма и е ефективен
За алоето – май съм единствената, която не се споразумя с него имах в саксийка на балкона, веднъж си наклепах лицето и такава алергия ми обарзува, че от тогава го заобикалям от 10 метра. Но не съм показател, аз се изривам от всичко, май съм алергична и към себе си Crazy
Lovebug, аз искам книжките ако може. Прати ми ги, ако не те затруднявам на dany_100@abv.bg

Радвам се, че линковете са ви били полезни. Да споделя отново една статия, която четох наскоро в NHS, за последните препоръки за приготвяне на  адаптирано мляко. Припоръчва се прахообразната смес да се смесва с преварена вода докато тя не е паднала под 70 градуса, за да гарантира, че никоя бактерия няма да оцелее, което се различава с някои от упътванията по опаковките, в които препоръчват водата да се превари, да се остави да се охлади и тогава да се смеси с АМ.
http://www.nhs.uk/Conditions/pregnancy-and-baby/pages/making-up- … ormula.aspx#close

Спокойна нощ   bouquet

# 494
Добро утро, момичета!

Тук при нас пак дъжд, а от днес започвало астрономическото лято...

Еспа, благодаря за вниманието, дала съм игнор, но мисля че бебето натискаше нещо и корема расте, защото като лежа продължително време и стана да се разходя навън, в началото  ме опъва, но не мисля че са контракции, а просто тъканите, вече си тежи, може да се замисля и аз за един колан... newsm78 Както казва една моя приятелка, последните месеци има постоянно нещо което те боли, опъва или просто създава дискомфорт, важното е да се внимава и да има спокойствие...
Относно алоето, това от саксия има една съставка, която може да предизвиква алергия. Аз ползвам едни продукти, в които е няма..Но, то си е до предпочитания  Hug
Друго, което помага приборбата с гъбите, може да ми се смеете, но аз залагам на сусамов тахан - много помага за поддържане баланс в организма, но мисля че важи повече ва вътрешните. А, и коластрата ми е помагала много - но това са имунностимуланти и е логично.  Simple Smile

Лек и спокоен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт