Отговори
# 420
  • София
Честита пролет, момичета! 

# 421
Ехо  Hug

Момичета, къде ще продължат да учат децата ви през следващата учебна година?
Знаете ли в кои училища в София има прием на петгодишни на цял ден? Че ние ще се махаме от логопедичната градина, голяма мъка ни е на половин ден и толкова далече.

# 422
Привет момичета,

Мнооого отдавна няма писано тук. Като гледам, май и заглавието няма да има нужда да сменяме. Simple Smile

Облаче, ние подадохме молба-декларация, че ще си продължи в градината предучилищните групи. Аз лично предпочитам, т.к. е свикнал с обстановката, госпожите и децата. Не искам да го стресирам толкова малък да ходи в училище, а и си мисля, че там ще се държат с децата като ученици, а те са си мънички още (така мисля). Не успяхте ли да се вредите в друга логопедична градина? беше писала преди време, че очакваш да се преместите...  Hug

Много хубав ден на всички!

П.П. Ние сме си вкъщи с температура (вече 3ти ден)...  Confused

# 423
  • У дома
Здравейте на всички!
Дано не сте ме забравили напълно, не съм писала мноооого отдавна   Blush, но ви хвърлям по едно оче от време на време.  Hug

При нас всичко е наред, Лъчко много се разболява и доста често отсъстваме от градина. Поради тази причина и аз си стоя вкъщи. А и каката е в 5 клас и сме много разсеяни, та това е другия плюс от стоенето у дома. Трябва си контрол над нещата, за по-добри резултати  Twisted Evil

Иначе вече от година нашия татко си е при нас. Прекрати си гурбета в Англия и сме си четиримата. Преценихме, че така ще е по-добре, а и му предложиха добра работа тук, та това повлия много за окончателното му завръщане.  Heart Eyes

По отношение на предучилищната, аз също ще го оставя още 2 години в градината. Малки са още да сядат на чинове по цял ден, без всичките му игри и забави. Това си е мое мнение.

Сега да ви попитам нещо: понеже повечето сте от София, искам да ме ориентирате и да ми обясните подробно (като на сдухала се от стоене домакиня  Mr. Green)
как да стигна от Автогара София до Летище София? Ще имаме предостатъчно време. Не съм решила още дали с автобус или влак да пътуваме от Добрич. Клоня към влак със спален вагон, че поне цяла нощ ще си починем. А с автобус цяла нощ ми се вижда множко за Карина. Така или иначе пристигаме в София около 7 сутринта, а на летището трябва да сме около 12.30 - 13.00. Полета е 14.20.

Ще пътуваме с Карина до Лондон на гости на сестра ми. Сами ще сме двете и ми е малко притеснено. Имам време за подготовка. Полета ми е на 3 юли. Тази седмица ще пускаме документи за задграничен паспорт на детенце и ще изготвим декларация.
Тази година ми предстои много вълнуващ рожден ден, а това пътуване е първата изненада от сестра ми.  Heart Eyes

Спирам засега, че ви отегчих  Hug Hug Hug

Дано всички дечица да са здрави  Praynig и ви пожелавам едно страхотно лято   bouquet

# 424
Позитивче  Hug
Много се радвам, че сте се събрали заедно, много е трудно така по чужбина да е някой.  Hug

От Автогара София се качвате на метрото (станция Централна жп гара). Пътувате до станция Сердика. Там слизате и се прехвърляте на линия 1 Сердика. Оттам взимате влакчето в посока към Младост. И тук вече не съм на  100% сигурна, но от станция Младост 1 има готов лъч за към летището.

Това е, с метрото е бързо, иначе не се знае на какво задръстване ще попаднете с наземния транспорт.

Дано още някой да се включи , ако аз съм сгрешила.   bouquet

# 425
Привет момичета,

Позитив, много се радвам, че при вас са се наредили така добре нещата! Simple Smile Супер! А за придвижването от гарата (било то ж.п. или автогара - на едно и също място са) няма по-удобно с метрото в момента. Половината маршрут на наземния транспорт е блокиран поради много ремонти и не ти гарантирам, че ще стигнеш дори и до 14 часа. Wink С метрото е перфектно, защото ще те закара от гара до гара. Както ти е обяснила Облачето, хващаш метрото от гарата в посока център. Слизаш на Сердика и там се прекачвате на другата линия (но не излизайте навън - има топла връзка отдолу). На другата линия взимате метрото директно до летището и ще ви стовари пред входа му (без второ прекачване). Супер удобно, а и ще ви отнеме не повече от 20-25 мин.

Весело изкарване и много да се забавлявате! Simple Smile

Ние сме добре и си чакаме лятната почивка след месец някъде...  Mr. Green Вече нямам търпение, че ми идва в повече тая София вече.

Хубав ден на всички!

П.П. Вече няма смисъл да сменяме заглавието, че си дойде на място! Хахахахаха...  Laughing

# 426
  • У дома
Облаче, Аник  Hug Hug Hug

Много благодаря, момичета, за експресния отговор!

МИсля да се освежим на автогарата, кафенце, сандвичи и т.н. че ще си висим бая време на летището. Но по-добре така, отколкото да бързаме и да се притеснявам допълнително.

# 427
  • София
Позитив - Момичетата са го обяснили. Само когато на Сердика 1 се прехвърлиш да чакаш влака - качете се на  този с надпис "летище София", а не "Бизнес парк".

Не е фатално ако объркаш - те са по една и съща линия до метростанция Младост 1. А и винаги можете да питате - все ще Ви упътят.
 да предупредя - ако багажа Ви е над размери 60/40/40см по - добре му вземете едно билетче, че да не се заяждат контрольорите.

# 428
Иринополис, аз съм пътувала с багаж извън тези размери и не са ми правили проблеми. Ама знам ли ги какви ще се паднат. Simple Smile

# 429
  • У дома
Иринополис,  Hug

Ще си вземем билетчета и за багажа, понеже ще сме с 2 куфара. Да не ни правят проблеми.

# 430
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здрасти,

И аз не съм писала отдавна... Flutter

Така и не разбрах, кога трябваше да свикна с работата..Въобще не ми се получава.. Stop Често направо съм гроги и с жестоко главоболие, но ме крепи мисълта,че идва лято.
И ние сме в трескава подготовка за морето. Най-важното-мястото, вече е избрано и резервирано. Ако всичко е по план ще успеем да пътешестваме като миналата година.
Децата са ок. Растат и дивеят. Доста е забавно напоследък. Mr. Green

Pozitive,   Hug Hug Hug

# 431
  • На село (близо до Лондон)
Ехо толкова отдавна не съм писала. На есен моят най-малък Питър тръгва на училище (тук са рано на 4 г-5г ненавършени). Той ми се вижда готов и има желание да ходи! Най-голямият Филип завърши 4 ти клас, а Денис 1 клас. Изобщо въртележката е пълна. За мен много промени предстоят ще съм без "бебе" в къщи за първи път от 10години. Чета сте всички бебешоци са пораснали кога минаха 4-5 години

# 432
Ехоо, девойкиии  Sunglasses

Има, няма, не съм писала от 3-4 годинки вече... Срамна история!
Виждам, че сте добре, следя ви редовно във фейсбук...Снахата и на живо си я виждам, направо съм си се ориентирала чудесно още в "зародиш" Grinning

Ние сме добре, Нико расте и хубавее Simple Smile

Целувки на всички!

# 433
Здравейте, как сте?
Ние сме добре, децата бяха един месец при нашите. От др седмица започват градина. Никол ще бъде първа група с нови госпожи.

# 434
Здравейте и от нас Hug

От доста време не е писано тука,дойде си време за 5 ти те рожденни дни.
Ние сме добре,Ники цяло лято почива,а аз понеже не работя го гледам.Не ходихме на море за съжаление ,но карай другата година.От другата седмица живот и здраве тръгваме на градинка,честно казано нямаме търпение и двамата Mr. Green
Ники засега проявява интерес само към математиката.Пише числата до 100,а и нагоре.Интересно му е много и постоянно разпитва.За часа,за ,за събиране и изваждане на числа.Към друго ,освен голямата ни страст колите,не проявява интерес.Опитва се да се налага и на моменти е голям инат,но се надявам да преодолеем този период.

То пък тъкмо ще го преодолеем и ни предстои друго събитие

Скрит текст:
Живот и здраве след 2-3 месеца ще ставам мама Mr. Green
Малко ме е страх,не бях много подготвена,но дано се справя.Приемам всякакви съвети от мами с две дечица. Wink

Общи условия

Активация на акаунт