Януарско сърчице,вече тупка и расте 2

• 27 673
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Viva Nova и при мен така се изчезна първо после ми изписаха едни хапчета за бъбреците и пак текна след това по мъничко имаше и сега го няма и изобщо не искам да го виждам вече  Hug

А относно Биохимичния скрининг мисля да ходя на втория или третия първия ми е безсмислен само кръв взимат и ти казват каква е вероятността за даун.
Странно мнение по въпроса. И на по-късният БХС, ако е с лош резултат,  как мислиш, че се решава подобен проблем.  На никой не пожелавам.  пожелавам ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД,  всички тук и по света.  Но за това е скрийнинг, за превенция и спокойствие.  Издледването е 60лв не бих си спестила,  никое от тях.

# 76
В 14 седмица, когато ми правиха фетална морфология - казаха пола.
Мери, а познаха ли?
Познаха да, каза ми пола е женски. И аз питам със сигурност ли и тя: даааа  Simple Smile

# 77
Благодаря ти trust  Hug
Гаргарата със сода разредена с вода ли да я правя  newsm78

Да, в една чаша вода супена лъжица сода, може да добавиш и толкова сол и няколко пъти на ден да си правиш гаргара... ooooh!

БХС е безплатен, преди се извършваше само в Майчин дом и струваше, ако не се лъжа 25 лв., но миналата година, когато си правих заради малкия ми син го направих във Фемина, не ми взеха пари казаха, че съм първата безплатна Simple Smile .
Но ми се струва, че по нагоре го бъркат момичетата. Това изследване е кръвно и е едно, докато феталната морфология (скрининг) е ехографско изследване и там вече са 3 + ехокардиография Simple Smile и са си цифра, ако не си допълнително осигурен

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 00:10 от trust

# 78
Здравейте на всички в новата тема Simple Smile При мен все още няма емоционални изблици, ама се стискам. Вчера ми правиха кръвни и TSH тироидният хормон ми излезе 4,55, като при бременни трябвало да е 2,5, сега ще пия лекарство и за това, а другия понеделник ще ходя на още изследвания и ще ми правят снимка на врата, за да открием първопричината за повишаването му, а и хормонът играел роля в развитието на мозъка на плода и се притесних малко Sad

# 79
Здравейте, бъдещи майчета!

Отдавна не съм писала във форума, но от скоро ви наглеждам Simple Smile С гордост се включвам във вашите редици с малка точица и термин 15 Януари Simple Smile

Втора бременност ми е, имам син на 8 г, молещ се всеки ден за братче, но живот и здраве, каквото дойде. Нямах никакви проблеми с първата бременност, сега също започва добре, дано да остане така.

Лека бременност на всички и дано споделяме само хубави моменти!

# 80
nataliqna аз преди седмица бях така - болно гърло, хрема и съответно кашлица. Бая го разтресох бебчо. Пих едно хомеопатично Хомеожен 9 за гърлото и Тавипек за отхрачване. И двете стават при бременност. Прегрешението ми е само 2-3 вечери, в които не издържах запушения нос и си пръснах Олинт. Тавипека е жесток, за няма и 2 дни кашлицата спря и понеже е от лавандулово масло, постоянно имах един приятен привкус на лавандула в устата  Wink
Ние вече се похвалихме на най-близките роднини - беше голямо изумление за всички, защото никой не очакваше №3, но пък ги просълзихме от сърце... Още не съм казала в офиса, но искам да изчакам втория преглед, макар че дотогава коремчето съвсем ще изпъкне. Аз съм слаба като цяло, но явно от разтягането вече два пъти и този път адски бързо ми пролича...
Хайде много усмивки на всички!

# 81
Здравейте мили момичета   bouquet Записвам се при вас в тази прекрасна тема за да споделяме емоции и мисли за бъдещите ни бебчета  Heart Eyes Имам дъщеричка която утре става на 1 годинка и съм страшно развълнувана. Утре ще отида и на лекар да видим за първи път бебчо  Heart Eyes Пожелавам на всички ви леко бременеене и здрави и силни бебчета на финала. Сигурно няма да съм от най редовните в темата защото Любов изисква цялото ми внимание но ще се старая да ви чета и да споделям с вас. Като скоро  минала през бременност и раждане ще се радвам ако мога да ви бъда полезна   bouquet

# 82
  • Варна
Здравей, Адаш!  wavey

# 83
nataliqna
Ние вече се похвалихме на най-близките роднини - беше голямо изумление за всички, защото никой не очакваше №3, но пък ги просълзихме от сърце...
Хайде много усмивки на всички!

Супер, забелязвам, че това се превръща в тенденция последните години Grinning Все повече хора добиват смелост за поне три деца, което е прекрасно. Ние все още не сме казали на всички, само на родителите, те по -скоро бяха шокирани от №3 Laughing но важното е , че ние сме много щастливи. Молим се да е момиче, но и трети мъж да е, жив и здрав да е  Hug

# 84
Здравей Кали   bouquet
Момичета виждам че говорите за БХС и феталната морфология. Първия скрининг между 11 и 14 г.с е много важен защото тогава се измерва нухалната транслуценция която е пряко свързана със Синдрома на Даун. След този период тя изчезва и няма как да се измери в по късните седмици. Когато отидете на БХС се взима предвид именно и този показател. Точно затова първо се прави фетална морфология и след това на БХС  Grinning Аз не бих пропуснала да отида и този път.

Забравих да допълня  Simple Smile Симптоми нямам освен че се чувствам ужасно подута. Още кърмя Любов и болка в гърдите нямам за сега. Иначе сърчицето го чухме в 6 г.с с вагинален ехограф и пола го познаха в 12 г.с на феталната морфология  Grinning

# 85
Здравей Кали   bouquet
Момичета виждам че говорите за БХС и феталната морфология. Първия скрининг между 11 и 14 г.с е много важен защото тогава се измерва нухалната транслуценция която е пряко свързана със Синдрома на Даун. След този период тя изчезва и няма как да се измери в по късните седмици. Когато отидете на БХС се взима предвид именно и този показател. Точно затова първо се прави фетална морфология и след това на БХС  Grinning Аз не бих пропуснала да отида и този път.

Забравих да допълня  Simple Smile Симптоми нямам освен че се чувствам ужасно подута. Още кърмя Любов и болка в гърдите нямам за сега. Иначе сърчицето го чухме в 6 г.с с вагинален ехограф и пола го познаха в 12 г.с на феталната морфология  Grinning

Благодаря за инфото.Много полезно. Hug друго си е някой да има,който е раждал в близките месеци  Heart Eyes
Ти къде ходи на ФМ?

# 86
Следях се в Майчин дом при д-р Клисурски на първите 2 фетални ходих във Фемина на третата при Марков. Паралелно с това и д-р Клисурски ми правеше фетални морфологии. Казваха едно и също. Затова сега съм решила само при д-р Клисурски да ходя че финансово няма да издържа  Grinning Иначе БХС се прави в Майчин дом. Като ходих във Фемина директно там ми взеха кръв и не съм се разкарвала до Майчин дом. Резултатите пак във Фемина си ги взех и ги обсъдихме с лекар. Доволна съм от тях.

# 87
Така да отговоря първо на въпроса какви картинка съм желала за началната страница Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781828.0 Ето виж началото на февруарките, за такива говорех !  Peace
Честито на новите момичета Simple Smile))

ФМ няма да правя, тя е както казаха по-рано за жените над 35 г.  Peace Другите сами си решават...
На мен полът на първото ми го казаха в 5-ти месец, до тогава се криеше..  Grinning
Понеже сте изписали адски много Simple Smile)) По-рано не помня коя мама каза, че само нош-па може да се пие за болки и е единственото лекарство, което може да се приема от бременни и без рецепта.. Не е само то и парацетамол може да се приема от бременни без рецепта и то е за болки също !  Peace

Ние иначе сме добре, утре ще ми взимат кръв и урина, а в четвъртък съм на час при следящия ми бременността... За ехо чакам да ми се обадят да кажат за кога имам час Simple Smile

Това е от нас, тези дни би трябвало да съм влязла вече в 3-ти месец  Heart Eyes С килограмите както преди ту нагоре, ту на долу...  Whistling

# 88
  • Варна
По-рано не помня коя мама каза, че само нош-па може да се пие за болки и е единственото лекарство, което може да се приема от бременни и без рецепта.. Не е само то и парацетамол може да се приема от бременни без рецепта и то е за болки също !  Peace

Да, всъщност нош па е  за болки в корема, гладката мускулатура, а парацетамола за болки в главата... казано най-просто...

# 89
здравейте и от мен,

пак сте изписали света! отнема ми по половина час самод а ви изчета  Party

за изследванята, аз мисляд а ги направя, моят доки каза, че не са задължителни, но за успокоение и че са силно препоръчителни . във Фемина имам допълнително здравно, така че явно там ще ходя.

аз съм на преглед чак на 12/06, и нямам търпение, бях на преден на 22/05, когато чухме сърчицето.

днес съм малко болна - имам газове, разстройство, ностъ ми не тее, но пък като духна, не е чист. мисля да не пия нищо засега, но ще гледам да устискам да не се разболя повече.

според мои данни, след като на 22.05 бях в 6 седница и 5 дни, значи сега съм 8 седмица, което е трети месец. нямам търпение да мине, за да мога да кажа и на работа. все още съм казала само на колежката, с която работя, за да не се чуди защо ходя толкова по лекари. аз също имам проблеми със щитовидната - хубаво е да се отиде на ендокринолог, защото по време не бременност TSH хормона се покачва. изписа се лекасрвто - л-ториксин или еуторикос и като се пие, вси1ко е в границите на нормалното. аз бях с резултат 6, след един месец прием, съм забременяла, на 10/05 си пуснах изследване - 5.36 беше, но като си пия лекарството и дам кръв беше 2.55.  не знам кой беше писал за тзи проблем, но споделям, за да има инфо.

ходих при Начев, тъй като той е найд-добрия лекар в София и той ми каза да си пускам всеки месец TSH и FT4 и ако има проблеми, да хдоя при него. увеличи ми дозата и засега е това. на 10/06 ще си пусна новите изследвания и да видим.

по принцип шом хормона е в граници, няма проблем, само за инвитро искат да е под 2, за да се застраховат, че няма да направиш спонтанен, защото тироида влияе и е причина за спонтанните аборти.  това е инфото, което аз имам по въпроса - не знам дали е 100% истинно, но съм го събирала от добри лекари - така че няма нищо страшно, когато това се следи и се вземат нужните мерки.   Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт