Представяне на новата версия на BG-Mamma

• 48 820
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 150
Отворих, видях, отвратих се за пореден път.  Sick
БГ-Мамма беше приятен за окото и душата форум преди да решите в края на миналата година, че новите функционалности вървят с нова визия. Ако до тогава БГ-Мамма приличаше на чаровна и неустоима мама, сега прилича на травестит. Новата визия е нетърпимо грозна, ръбата и дразнеща възприятията. На всичко отгоре крива наляво. Нито очите, нито душата ми могат да свикнат с нея.

Създаването на бутон, който отваря и препраща потребителя към нова страница, съдържаща всички форуми и подфоруми, е затруднение, а не улеснение спрямо падащата лента. Тя не ме праща на нова страница, а ми дава възможност да скоча, където искам, директно. Трябва да си много тъп за да не схващаш разликата между двете. И понеже и Гугъл има такъв бутон, както правилно отбеляза потребител, като го натиснете не ви отваря нова страница, а ви дава падащо меню. Ама Гугъл знаят кое е удобно за потребителите. Peace

Намалете поне малко цветовия контраст на заглавия, бутони и т.н., че на фона на другата шарения изглеждат направо като погребални!

Много добре казано!

За съжаление прочетох в друга тема, че новата версия ще заработи в понеделник и старата окончателно отпада  Cry

Интересно ми е как е възможно на самата Мамма да й харесва този вид на форума? Приятно ли й е да си криви очите наляво и да си ги избожда с това ярко бяло?

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 11:09 от penelopy

# 151
  • Ямбол
Може би при Мамма, както и при мен, няма вляво. Целият блок, заедно със страничната лента Интересното днес си стои идеално в средата.

# 152
Може би при Мамма, както и при мен, няма вляво. Целият блок, заедно със страничната лента Интересното днес си стои идеално в средата.

И при мен. Пускала съм скрийншотове в няколко теми, идеално си ми е  Peace

# 153
Може ли да кажете с какви монитори сте - големина и резолюция?

Аз имам достъп до 3 различни монитора и на 3те всичко ми стои вляво. Гледам, че и повечето потребители се оплакват от това.

# 154
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз съм с наистна огромен на работа и ми е на център. Вкъщи е ужас, не само вляво, но и безумно тясно.

# 155
  • КиТ
Решение от понеделник с нови големи монитори и няма да има вляво  Peace Joy

# 156
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Решение от понеделник с нови големи монитори и няма да има вляво  Peace Joy

Заблуждаваш се. Аз съм с нов голям монитор и въпреки това всичко ми е вляво. ooooh!

# 157
  • КиТ
Колко инча е  Thinking по-горе хората с големи монитори твърдят,че е добре  newsm78
Явно не е достатъчно голям твоя  Crazy

# 158
Колко инча е  Thinking по-горе хората с големи монитори твърдят,че е добре  newsm78
Квадратните големи не става. Там е вляво.
Правоъгълните са ок - центрирано е.

# 159
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Квадратните големи не става. Там е вляво.
Правоъгълните са ок - центрирано е.

Правоъгълен 24 инча. Вляво е. Peace

# 160
  • Варна
Наистина е неприятно това обаче. Сега правя сравнение, ами в новата версия полето за писане е вляво, вдясно има реклами. При старата полето за писане си е в средата. Категорично сравнението е в полза на старата визия, просто няма място за спор.

# 161
В понеделник се очаква изцяло преминаване към новата версия на сайта.

Що се касае до спекулациите за изместване в ляво
Ето на възможно най-малката резолюция - 1024 пиксела, сравнение 1:1

Форум

Тема във възможно най-тесния вариант

Видно е разположението на съдържанието - заглавията на темите и текстът на публикациите.
Драстичното ЛЯВО е изместване с 20 пиксела.

Доколкото можех да се съглася, че при първия вариант на новата визия с две колони отдясно имаше по-чувствително стеснение, то в сегашния вариант въобще не мога да се съглася.

Отново подчертавам, че визията на тема се ползва от март месец, след цялостна преработка и промени на цветове, шрифтове, подредба и т.н., а настоящата тема и дискусия въобще не е за дизайна на тема, а за изцяло нови функционалности на сайта.

# 162
  • КиТ
Ето така е при мен на служебния компютър,който със сигурност има по-голям монитор от моя лаптоп вкъщи  Peace

Ако тази дясна лента имам възможност да се прибира би било добре,но както се знае,няма начин Rolling Eyes Просто е много прилепнало в ляво,вярно има разлика с предната нова визия,но състава усещане за не центрираност и ляво разположение,което си е така  Crazy

# 163
В понеделник се очаква изцяло преминаване към новата версия на сайта.

Тема във възможно най-тесния вариант

Видно е разположението на съдържанието - заглавията на темите и текстът на публикациите.
Драстичното ЛЯВО е изместване с 20 пиксела.

Мамма, извинявай, обаче си избрала много неподходящ текст за сравнение. Самото изречение е много късо - "9-месечно бебе - 4 часа в 2 минути" и съответно и в двата изгледа разположението е едно и също.

Но ако текстът беше по-дълъг (например "9-месечно бебе - 4 часа в 2 минути, гледайте видеоклип как става това и моля, коментирайте") в първия изглед на тема той щеше да запълни цялото поле до края и щеше да се чете на целия екран.

А във втория изглед това изречение ще излезе на 2 реда. Първи ред -  "9-месечно бебе - 4 часа в 2 минути", а останалата част от изречението - "гледайте видеоклип как става това и моля, коментирайте" ще слезе на долния ред и всичко ще се сбута ВЛЯВО.

# 164
  • КиТ
Отново подчертавам, че визията на тема се ползва от март месец, след цялостна преработка и промени на цветове, шрифтове, подредба и т.н., а настоящата тема и дискусия въобще не е за дизайна на тема, а за изцяло нови функционалности на сайта.

Да,но имаше възможност да ползваш стария изглед в темите и за това има много недоволни,който са ползвали този изглед,сега щат,не щат,всичко е,по новия начин  Peace

Не мога да разбера толкова ли е трудно в тази нова платформа,да се вкара един код,да има възможност и да виждаш вътре в темите по-широко  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт