Представяне на новата версия на BG-Mamma

• 48 829
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 165
Абсолютно съм съгласна с мнението на penelopy Peace

ето реален пример с дълги изречения

добре за 20-те пиксела в ляво да кажем толкова са, а колко пиксела е отрязано в дясно в новата 40-60 поне  Rolling Eyes, както и да е давам го примера не да се заяждам и най-вече с ясната мисъл, че това няма да се промени  Tired

# 166
За изместване говорехме в ляво, а не за ширина на реда!

Ето и ширината при резолюция 1280 (също една от най-малките) на тема с много текст.
(отгоре е скрийншот от новата визия, отдолу - от старата)

С тази подробност, която услужливо се забравя, че върху съдържанието няма нищо, което да го закрива.
Мога да дам скрийншот и от преди година с реклами отдолу, отгоре и отстрани, които изскачаха и закриваха половината екран.

Убедена съм, че не е нужно да обяснявам на интелигентни хора, че приходите на този сайт са единствено и само от реклами и че без приходи е невъзможна поддръжката и развитието.
Това дали ни се харесва или не (включвам и себе си в това число), е необходимо за съществуването на сайта и или рекламите трябва да са върху съдържанието, или да има точно определени позиции за това.
Надявам се не е необходимо да напомням откога не е имало спускащ се/изскачащ и закриващ съдържанието банер.

# 167
mibobo, благодаря, че си го показала нагледно. Ясно е, че всичко е заради пари. Докато си четем вътре в темите трябва да има и реклами. Ок, съгласна съм, този форум трябва да се издържа по някакъв начин.

Обаче защо е нужно картинките да са толкова големи и да "изяждат" от пространството в дясно? Тази девойка, дето се държи за главата и пита струва ли си да чака още, преспокойно може да се намали и така да се увеличи полето с мненията. И погледнете колко празно място остава най-вдясно след изреченията.
Това е абсолютно безсмислено, мненията се сбутват вляво, а най-вдясно стои празно място, вместо да се оползотвори.

п.п. Мамма, сега прочетох, твоя пост. Разбирам те и спирам да повтарям едно и също Simple Smile Единствено искам да помоля, ако е възможно, както и доста други потребители поискаха, да се намали контраста между отделните цветове - бялото да не е толкова бяло и синьото да не е толкова тъмно.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 14:29 от penelopy

# 168
.....

С тази подробност, която услужливо се забравя, че върху съдържанието няма нищо, което да го закрива.
Мога да дам скрийншот и от преди година с реклами отдолу, отгоре и отстрани, които изскачаха и закриваха половината екран.

Убедена съм, че не е нужно да обяснявам на интелигентни хора, че приходите на този сайт са единствено и само от реклами и че без приходи е невъзможна поддръжката и развитието.
Това дали ни се харесва или не (включвам и себе си в това число), е необходимо за съществуването на сайта и или рекламите трябва да са върху съдържанието, или да има точно определени позиции за това.
Надявам се не е необходимо да напомням откога не е имало спускащ се/изскачащ и закриващ съдържанието банер.

Mamma абсолютно съм наясно с това Peace, ясно е как се издържа един сайт и да рекламите трябва са стоят някъде. Просто както една потребителка беше казала преди време ако бяха направени и от двете страни да има колонки с реклами ако трябва, но текста да си е центриран по средата. Няма значение, нещата вече са факт. Въпреки всичко аз отчитам факта, че много от исканията на потребителите бяха изпълнени, просто ми се струва, че това беше едно от основните.

# 169
Страхотна е новата визия напълно я подкрепям, на мен лично не ми пречи че текста ще е ляво,чак толкова няма да ми се изкривят очите.А сайта можеше директно да си пусне новата визия,без да иска мнения и коментари по нея,тогава какво щеше да стане нямаше да влизате в сайта..... съмнявам се.

# 170
  • КиТ
Ясно е,че сайта се издържа от реклами,но преди рекламата верно си изскачаше /тези който имаха АД блок и не им изскачаше  Whistling/,но пък като натиснеш х -са се затваряше,а сега си седи позиционира в дясно и дори да не искаш да я гледаш няма х  Mr. Green А да не говорим наскоро излезлите раклами със звук  Crazy #Crazy Crazy

Ако ме питате и аз искам да има една колона в ляво с реклами,колкото искате наблъскайте и отдясно да има и текста настина да е центриран  Peace

# 171
ако бяха направени и от двете страни да има колонки с реклами ако трябва, но текста да си е центриран по средата. Няма значение, нещата вече са факт. Въпреки всичко аз отчитам факта, че много от исканията на потребителите бяха изпълнени, просто ми се струва, че това беше едно от основните.

И то е факт. Единственото по-чувствително стесняване има за резолюции 1024 пиксела ширина, които са изключително рядко ползвани вече.
И не говоря наизуст, а на база статистики (не само наши).

Ето я световната статистика http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp
При нас резолюция 1024 и по-малка се ползва под 5%, като в това число са и мобилните устройства.

От резолюция 1280 ширина (също от най-малките) нагоре, разликата и като изместване в ляво, и като стесняване на полето е минимална, но затова пък ползите и от новите функции, и от липсата на закриващи съдържанието реклами, са факт.
Да не говоря за основата за развитие и добавяне на много полезни и от години нужни функционалности, преминаването на изцяло нов софтуер, код и нови сървъри, които значително ще облекчат ползването на сайта и ще гарантират стабилност и бързина и т.н., и т.н.

# 172
Цитат
Ако ме питате и аз искам да има една колона в ляво с реклами,колкото искате наблъскайте и отдясно да има и текста настина да е центриран  Peace

Да, това е добро решение, отляво реклами, отдясно "Най-новото" или "Най-интересното", а текста да е центриран.

Това нито ще е трудно за програмистите, нито ще пречи на функционалността на сайта, нито е невъзможно заради новата платформа, нито ще  попречи на издръжката на сайта.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 15:25 от penelopy

# 173
Mamma новите функции в никакъв случай не ги отричам Peace, аз още в началото на тази тема казах, че мен в основни линии тази визия ми допада, да има леки неща които не са ми по вкуса, но то е нормално вкусове различни и да ще свикна с тях. За мен лично основния ми проблем винаги е бил разположението на текстовото поле в темата и за това главно него коментирам, с резолюция съм в момента на работа 1680х1050 , не знам при нея колко е стеснено, но от понеделник ще се пробвам да свикна, а сега до последно ще си ползвам старата  Simple Smile.

П.П. и падащата лента ще ми липсва  Wink

# 174
Обаче защо е нужно картинките да са толкова големи и да "изяждат" от пространството в дясно? Тази девойка, дето се държи за главата и пита струва ли си да чака още, преспокойно може да се намали и така да се увеличи полето с мненията. И погледнете колко празно място остава най-вдясно след изреченията.
Това е абсолютно безсмислено, мненията се сбутват вляво, а най-вдясно стои празно място, вместо да се оползотвори.

Аз нямам празно място вдясно - никакво. Поиграх си малко с настройките на изгледа на форума (големина на аватари, големина на шрифта и т.н) и на браузъра и сега всичко ми е удобно и приятно. Например празното място отстрани може да се премахне с ctrl + скрол нагоре. Даже вече не помня и къде какво пипнах точно. Но новият изглед на тема така, както съм си я нагласила, вече ми харесва много повече и ми е по-удобно да чета и пиша, отколкото старата, където текстът се разливаше по цялата широчина на екрана. В новата всичко е по-компактно и смисълът на текста се възприема по-бързо и лесно. Толкова свикнах с нея, че старата, която показвате сега, ме дразни. А преди ми харесваше уж.  Laughing
Изгледът на форум е добре така, както е замислен, поне аз забележки нямам.
Имах такива към някои неща на заглавната страница и ги пратих на екипа. Очаквам с нетърпение да видя дали ще бъдат взети под внимание и как точно.
Пък ако не - здраве да е.  Simple Smile

# 175
  • Варна
Ctrl + скрол увеличава шрифта и изобщо изгледа, обаче при мен например емотиконите започват да се виждат размазани, което дразни. И изобщо не мисля, че това е приемлив вариант да се оправят нещата.

# 176
А при мен нищо не се размазва. Въпрос на монитор, резолюция и т.н.
Затова е добре всеки да пробва различни начини и сам да си нагласи изгледа така, както му е удобно и приятно. Не виждам как някой може да угоди на вкусовете и възможностите на всички хора.

# 177

Аз нямам празно място вдясно - никакво. Поиграх си малко с настройките на изгледа на форума (големина на аватари, големина на шрифта и т.н) и на браузъра и сега всичко ми е удобно и приятно. Например празното място отстрани може да се премахне с ctrl + скрол нагоре.

Мисля, че не си ме разбрала за кое празно място говоря. Върни се най-горе на страницата и виж първото мнение с картинките. Говоря за празното място, което остава например след изречението - "Имате въпрос към HIPP България?" Имам предвид, че тази колона може да се стесни, защото остава празно място най-вдясно на самата нея, а не че на самия екран остава празно място, че да го увеличавам с Ctrl и +. И като се стесни тази колона, полето за мнения ще стане по-голямо.

Не говоря за разните му аватари и картини на потребителите, а за колоната вдясно. По нея никакви настройки не мога да си правя.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 15:38 от penelopy

# 178
  • КиТ

Аз нямам празно място вдясно - никакво. Поиграх си малко с настройките на изгледа на форума (големина на аватари, големина на шрифта и т.н) и на браузъра и сега всичко ми е удобно и приятно. Например празното място отстрани може да се премахне с ctrl + скрол нагоре.

Мисля, че не си ме разбрала за кое празно място говоря. Върни се най-горе на страницата и виж първото мнение с картинките. Говоря за празното място, което остава например след изречението - "Имате въпрос към HIPP България?" Имам предвид, че тази колона може да се стесни, защото остава празно място най-вдясно на самата нея, а не че на самия екран остава празно място, че да го увеличавам с Ctrl и +. И като се стесни тази колона, полето за мнения ще стане по-голямо.

Не говоря за разните му аватари и картини на потребителите, а за колоната вдясно. По нея никакви настройки не мога да си правя.

Да но до надписа примерно:Коя школа ще ни препоръчате за кандидатстване след 7-ми клас,няма празно поле Peace
А ако слезеш надолу където е рекламата тя е предвидена да е широка колкото дясната колонка  Mr. Green тъй,че няма как да се смали Crazy

# 179
Pelenė ме изпревари, тъкмо се засилих да обяснявам същото.
Мисля, че проблемът идва оттам, че думите не се пренасят на нов ред и ако мястото не стига за цялата дума, тя слиза на долен ред. Затова някъде се получават "дупки", а другаде - не.
Но пак е по-добре така, отколкото накъсани думи, защото е много по-неприятно и неугледно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт