Представяне на новата версия на BG-Mamma

• 48 822
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Харесва ми новата версия.От кога стартира?

# 121
  • Ямбол
Лиляна,...Мое право пък е да те игнорирам, смятам да си го ползвам отсега нататък Laughing.
Да не забравиш! Ще ти припомня какво си се зарекла.

# 122
В този ред на мисли - ще има ли в новата версия функция игнор на потребител, черен списък или нещо подобно, така че мненията на този потребител да не можем да ги виждаме?
Отдавна си мечтая за такова нещо....

# 123
Харесва ми новата версия.От кога стартира?

Много пъти се задава този въпрос, включително и от мен, и не само в тази тема, интересно защо никой не отговаря. Даже и да няма конкретна дата.

# 124
  • Ямбол
Какъв е този ранг в групата?
Да не би да е на база харесани мнения?
Аз да си повторя въпросчето, понеже когато става дума за рангове, някои започват да се напъват излишно и настава голямо писане за ранг.

# 125
Какъв е този ранг в групата?
Да не би да е на база харесани мнения?
Аз да си повторя въпросчето, понеже когато става дума за рангове, някои започват да се напъват излишно и настава голямо писане за ранг.

Цитат на Мамма от една подобна тема:

Напр. аз мога да пиша само в Красива мама. Досега това означаваше, че ще си стоя с ранг Регистриран или Новак во веки.

Или друг казус - пиша в Бъдещи майки, там съм натрупала 10000 мнения, но това въобще не ме прави Ветеран в Красива мама, защото може въобще не съм писала там. И ако отида да пиша нещо в Красива мама - там съм абсолютен новак, а не Ветеран.

Има много такива случаи и от години оплаквания в тази връзка.

Сега ще има ранг както локално за дадения форум, така и за сайта като цяло.

Напр. имам 5 мнения в Красива мама и там съм новак, имам 5000 в Бебета и там съм пристрастен, имам 3000 в Хоби и там съм Редовен потребител, имам 9000 в Клюкарник, там съм Почетен потребител, а като цяло имам над 12000 мнения и съм Ветеран в сайта.

Hug

# 126
  • Ямбол
BirdsFlu, много благодаря за отговора  bouquet
Обаче още май не функционират ранговете, понеже навсякъде съм си с ранг регистриран.

# 127
BirdsFlu, много благодаря за отговора  bouquet
Обаче още май не функционират ранговете, понеже навсякъде съм си с ранг регистриран.

Те доста неща не функционират още както трябва, все пак е тестова версия, виждаш, че не може и мнения да се пускат оттам.
А и може би първо трябва да се разпределят темите по подфоруми, повечето от тях все още са "в движение". Ето например, аз пишех в "Нашите деца" и "Деца в училищна възраст", а сега част от мненията ми ще отидат в "Деца от 1 до 6", друга - в "Деца от 7-18", трета - в "Основно образование", четвърта - в "Извънкласни занимания", пета - в "Училища" и т.н...

Не съм сигурна дали е така, просто си разсъждавам.

# 128
  • Once there was a Hushpuppy...
Marry Djane, Много благодаря за експертното мнение. То е много важно за нас. За пореден път моля, да репликирате и си изяснявате отношенията с потребители от тук на ЛС или извънфорумно.
Нека оставим мястото тук на потребителите, които има какво да кажат по темата!

Вероятно с ирония се използва експертно мнение, защото аз освен - отвратително и тн.т. определения не видях друго "експертно" в нейното мнение на 7 страница. И окачествяване на тези, които са направили сайта.

На не харесващите новата визия искам да кажа -
Скрит текст:
дайте малко по-леко, бе хора....отморете, починете си, разходете се на слънце, пийте едно питие, правете повечко секс и всичко ще ви харесва Wink и ще ви се вижда розово Peace Много драма, много нещо за уж приятното прекарване някъде във виртуала. Нали вече стана ясно, че има и мноооого по-приятни места Wink от бг мама - така, че само спокойно, всичко ще се нареди Peace

# 129
  • София, България
Всъщност новата версия реално не става за ползване, а само за разглеждане. Така изчезват постовете, че нищо не може да се прочете. Аз също все още чакам отговор дали официално ще стартира тази версия или ще останат и двете за ползване, но явно не отразяват дори и тези, на които ни харесва Wink Ще чакаме...

# 130
  • София
Всъщност новата версия реално не става за ползване, а само за разглеждане. Така изчезват постовете, че нищо не може да се прочете. Аз също все още чакам отговор дали официално ще стартира тази версия или ще останат и двете за ползване, но явно не отразяват дори и тези, на които ни харесва Wink Ще чакаме...

Не мисля, че тази версия ще остане. Съдейки по:

Защо нова версия?

Форумите на БГ-Мамма работят върху програмна платформа, която е изключително остаряла, не е проектирана да поема толкова голям обем потребители, теми, публикации и натоварвания, не позволява добавяне на нови полезни и нужни функционалности, както и не е съвместима с по-новия хардуер и сървърни системи.
Именно заради това проблемите със забавяне на работоспособността, претоварване на системата, грешки и невъзможност за отваряне на сайта, зачестяват все повече през последната една година.
С цел осигуряване на бърза, качествена и стабилна работа на сайта, добавяне на нови полезни функции, както и възможности за персонализация спрямо личните предпочитания, се наложи подмяната на основата на сайта, като, разбира се, се запазват ползваните досега функционалности на форумите.

# 131
Ами версията е пусната за разглеждане и коментиране а не за ползване до колкото аз разбрах от първия пост. Също така не веднъж е казвано, че като се пусне официално новата версия, старата няма да може да се ползва и окончателно ще бъде спряна....

# 132
  • София, България
Добре, благодаря ви за отговорите.

Също така не веднъж е казвано, че като се пусне официално новата версия,....

Това много добре го помня, но то беше за тази версия, която е в момента. Под стара версия, може би ти разбираш най-старата (тя вече няма поддръжка, а само се използва от недоволните), която аз не ползвам, откакто има новата версия (онази заради която стана големия скандал, аз съм с нея в момента). Преди когато я пуснаха, не ставаше и дума да има втора нова версия след време Simple Smile Говореха, че ще я преправят, докато се хареса на всички. Но сега пускат още една. И по тази причина взех да се обърквам коя версия ще остане и ще има ли крайна версия, която да се използва окончателно...  Peace

Другото, което е, че аз въобще не се оплаквам, че не става за ползване, а само констатирам.Един вид като уточнение, че не се знае кога ще бъде пусната в действие. Всъщност тя може да се използва, просто има бая бъгове, което те са го споменали в първия пост. Ясно е, че има какво още да се работи по нея.  Wink

Цитатът, който е дала Geraldine отговаря най-добре на въпроса ми   bouquet

# 133
Да под стара имам в предвид най-старата, аз ползвам все още нея защото изгледа на теми в новата не ми допада. И да окончателна версия ще има и тя ще е тази която в момента обсъждаме т.е. преправената предна нова, просто имат някои неща за доизпипване до колкото аз разбирам и в най-скоро време ще я пуснат. В някоя тема четох (може и в тази за въпроси към модератораторите да е било), че ще се опитат да я пуснат още през идващата нова седмица.

# 134
Аз доколкото разбирам версиите са 2 - старата от миналата година и тази, която започнахме да ползваме тази година. Сега просто предстоят промени по новата визия, а не пускане на трета версия  Peace

Общи условия

Активация на акаунт