СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Би трябвало да са мъъъничко по-високи, но зависи от желанията им. М.г. в този интервал е имало около 26 момичета повече (може малко да бъркам, вчера броих и не помня точно)
498 са девойките в този интервал (11.100 - 11.199) и с по-високи оценки.

# 226
Приемът по първо желание е лукс, а в общия случай става въпрос за докопване до възможно най-доброто. Важното е да се подреждат желанията така, че да се започва от най-желаното (макар и с вероятност, клоняща към 0) към относително по-малко желаните.

Напълно съм съгласна!
Внимателно четох упътването в сайта на РИО , ето извадка:
"КЛАСИРАНЕ
Класирането се извършва по низходящ ред и в зависимост от бала и реда на посочените желания в три етапа.всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране "
...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Мячик Simple Smile, дано! Отдала съм се на размисли и цифри, а и познавам дете, което иска да продължи след 7 клас във Варна

не, струва ми си, че това не е вярно.

ето как аз тълкувам правилото.

представете си че имате три деца, анчо (бал 33). банчо (бал 32) и ванчо (бал 32), анчо е писал фег като 20то желание и не е приет е първите си 19. банчо е писал фег като 2ро желание и не е приет по 1во желание. ванчо е писал фег като 1во желание. ако има едно свободно място във фег, то то ще отиде за анчо (наи-висок бал). ако има още едно свободно място във фег, то ще отиде за ванчо, защото е с еднакъв бал с банчо, но ванчо е избрал фег като по-горно (по-ранно) желание. за равен бал, виж коментар #231

между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал.

тази част маи не е вярна.

ако детето с по-високия бал не е вече прието по първо желание, то за училище X детето с по-високия бал е с предимство пред второто, с по-нисък бал. редът на желанията няма значение.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 15:36 от 1dnevka

# 227
Би трябвало да са мъъъничко по-високи, но зависи от желанията им. М.г. в този интервал е имало около 26 момичета повече (може малко да бъркам, вчера броих и не помня точно)
498 са девойките в този интервал (11.100 - 11.199) и с по-високи оценки.

е не звучи доообре, треперенето продължава. Дано момичетата в диапазона да се насочат към СМГ и Немската, че нас те не ни привличат Praynig

# 228
  • София - Рим и обратно
Може ли някой да ми припомни колко бяха общо бройките за шестте езикови гимназии в София?

# 229
  • София
Maми, не си измисляйте нови правила... Peace

# 230
  • Пловдив
1dnevka, не е така. Банчо и Ванчо са с еднакъв бал за последното място в паралелката. Тогава се гледа първо общия сбор от изпитите /дано не греша, русалката го беше описала подробно в предната тема/, ако и там са равни, следва сравнение на другите оценки от дипломата. И ако Ванчо има 6 по всичко , а Банчо има 5 по история например, ще приемат Ванчо, нищо че ФЕГ не му е първо желание. А Банчо отива на по-долно желание. Ако и двамата са с пълно 6, приемат и двамата, като вторият е надпланов прием.  Peace

# 231
  • Пловдив
In4i, целта е именно такава, да се учи нов език. Едно 95 % от децата учат английски до 7 клас в училище и/или на курсове. Никой не е казал, че немският е лесен. Но пък да обобщаваш, че няма научаване, не съм съгласна. Всичко е въпрос на мотивация и много труд.

Че да не мислиш, че френският е по-лесен за децата, учили досега английски? Или пък италианския или испанския.  Naughty

Трябва на децата да им е ясно, че в 7 клас наблягаха на МАТ и БЕЛ, ама в 8, ако искат да научат езика, без значение дали е нов или добре познатият им английски, трябва да учат здраво. 8 клас не е година за почивка.  Peace

Това за немския се базира на моя опит и на това което са ми споделяли хора учили този език като за изпит след 8 клас в езикова гимназия. Аз съм изучавала 4 езика общо като най-интензивно немски, но сега най-малко знания имам по немски, същото е положението и при други познати и близки. Дори си спомням навремето когато сме се готвили за изпити, на тези, които им предстоеше немски им беше по-тежко отколкото тези с англ. език, руски, френски, но пак казвам това е от моя опит, не се опитвам да убеждавам никого в нищо просто споделям  Rolling Eyes

# 232
  • Стара Загора
Аз съм с нагласата да се бъркам на детето което си е наумило на учи АЕ с втори ФЕ, но не съм сигурна дали трябва да тропна с краче за НЕ. АЕ й е на много прилично ниво, а тя за НЕ не иска да чуе неможела да го учи този език ...

# 233
  • Пловдив
Аз съм с нагласата да се бъркам на детето което си е наумило на учи АЕ с втори ФЕ, но не съм сигурна дали трябва да тропна с краче за НЕ. АЕ й е на много прилично ниво, а тя за НЕ не иска да чуе неможела да го учи този език ...

Ами не знам кое е правилно, ама имах пример с дъщеря на колега. Мама тропнала с крак и я записала във ФЕГ, а детето искало АЕ, ама не му стигнал балът за ЕГ, а мама не дала в СОУ от втори ешалон. В 8 клас - мъка, двойка след двойка, заплашена с поправителен, повтаряне на класа или смяна на училището. Оправиха 8 клас, в 9 - пак същата история. И защо са я накарали да ходи във ФЕГ, след като не иска. И съсипват средното й образование, понеже някой тропнал с крак и си наложил мнението. Обаче всеки си знае.

# 234
  • София
извинете но таз годишната статистика ми се струва по-постна от миналогодишната . Thinking
аз имам една която е доста по подробна за 2013.

# 235
Моят син с когото съм много горда за Варна според статистиката е на 75 така че няма никакви притеснения къде ще учи бала няма да му стигне единствено за МГ но той и не иска да чуе за там.Успех при кандидатстването и класиране от първи път на първо желание

# 236
на този етап, а и за напред немския е най-приложим език- университети в Германия,Австрия и др. , добри немски фирми в България за работа, ако щете и Германия, като стандарт и качество на живот, но нашите дечица дали ще ги убедим незнаммм

# 237
  • Стара Загора
 Грешно съм написала - мисля да не се бъркам, но така си пропилава шанса за добро ниво на втори език. ФЕ като втори едва ли ще го учат много.

# 238
  • Пловдив
Грешно съм написала - мисля да не се бъркам, но така си пропилава шанса за добро ниво на втори език. ФЕ като втори едва ли ще го учат много.

то, колкото НЕ като втори, толкова и ФЕ като втори ще учат ...

# 239
  • на вълнолома
Тежка седмица беше! Благодаря на всички момичета за написаното , беше ми много полезно! Изчетох ви с интерес !:bouquet: Детето си е личност все пак, способно е да избира само, а аз мога само да го посъветвам, ако пожелае.И понеже цели пет дни съм с адското главоболие, снощи затварям очи и едни цифри, статистики, балове ми се въртят, а сина...ех, сина -  спокойствие...Абдикирам, дано е за добро! Там, закъдето се е " запътил", ще " стигне", но като всяка майка исках най-доброто за детето си, пък и различни виждания имаме с него.
Успех на дечицата ви!
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 15:11 от peikovaaa

Общи условия

Активация на акаунт