Русия 1

• 1 135 192
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 210
Крепостничеството е отменено през 1861-ва от Царя-Освободител Александър II.

В началото на ХХ век, Русия е най-бързо развиващата се страна, но това бива прекъснато от ПСВ и особено от ВОСР.

Прочети малко повече за Столыпин и Витте  Peace

# 211
Към авторката и който го интересува: Много хубаво е интервюто  за руската политика ( Путин)  на професора от Йейл в Капитал. Мисля, че е задължително да се прочете. Извинете, ако сте я споменали досега, но просто нивото на разговора е толкова посредствено и махленско, че нямам нерви да чета всичко, нито да влизам в дискусията ви.
Поздрави на Куркума от мен за неговия постинг ( както винаги) мисля еднакво с него.
Предполагам е това? Тимъти Снайдър: Русия вече не е държава, а проект
Разговора тук наистина е махленски, но ми е интересно какво точно те впечатли в това интервю.
Цитат
Путин иска да проникне в ЕС с помощта на крайнодесните партии, да го отслаби до степен на неузнаваемост и да го слее с този по-мащабен евразийски проект. Как точно ще се случи това, дори самият той не знае. Но това несъмнено е предизвикателство към ЕС, включително интелектуално.
Не знам за ЕС, но са мен определено е предизвикателство да намеря някакво логика в това твърдение. Явно и професора в Иейл изпитва същите затруднения.
Цитат
Всяка стъпка по пътя на европейския проект - от самото му начало до днес - включва това, хора, които са по-проспериращи да помагат на хора, които са по-малко проспериращи.
Това ако не е опорна точка, не знам кое е Rolling Eyes

# 212
Крепостничеството е отменено през 1861-ва от Царя-Освободител Александър II.

В началото на ХХ век, Русия е най-бързо развиващата се страна, но това бива прекъснато от ПСВ и особено от ВОСР.

Прочети малко повече за Столыпин и Витте  Peace

Виж, не ме интересува кое и как им било прекъснало, нито какви са им оправданията за нищетата и дивотията, нито колко години монархията им е била във феодалния и колко в абсолютисткия период, и кога точно плюс минус е била заменена със строй, в който се самоизяжа дотам, че жертвите на режима са повече, отколкото жертвите от войната. Всичко това е дълбоко потрисащо за мен и видно продължава по същия модел, следователно пак се връщам на пожеланието си от предния постинг. Нека се стараят, нека напредват. Но ако може, без да ни се натрапват, без се опитват да се настанят трайно тук и да импортират азиатската си дивотия.

# 213
  • Русе
Всяка стъпка по пътя на европейския проект - от самото му начало до днес - включва това, хора, които са по-проспериращи да помагат на хора, които са по-малко проспериращи.
[/quote]
  Обаче си работи. И се наливат всекидневно пари. Друг е въпросът на място как се оползотворявят или по-скоро крадат.

Докато в Русия се наблюдядава все по-голямо срастване на олигархия и власт. Когато чета руските сайтове, проверявам това за нас ли се отнася или не. Силно орязана и тенденциозна информация. Ограничена демокрация и на фона на "силната и отговорна" ръка, висока престъпност. Не съм сигурна кой командва в Русия, олигарси със съмнителни интереси или въпросният Путин.

# 214
Не съм сигурна кой командва в Русия, олигарси със съмнителни интереси или въпросният Путин.

Путин беше издигнат от Березовски, но както често става, от древногръцките митове насам протежетата изяждат покровителите...  Mr. Green
Ходорковски е много добър пример, той се мислеше за по-умен от Путин, сигурно е...
Но Путин имаше инструментите на властта и ги използва по предназначение.

# 215
Против Путия (т.е. "Русия на Путин") да се натрапва като модел за каквото и да е в Европа, част от която сме ние.
Не се справя, разбира се. Най-богатата на природни ресурси страна държи прекалено много мрачни първенства, а би трябвало да е поне Катар.
Най-богатата на природни ресурси страна трябваше да е желан и търсен партньор, нейните индустрия, лайфстайл, битова продукция и популярна култура щяха спонтанно да се разпространяват по Европа/света, а не както сега, по контролирана формула, срещу заплащане (напр. досадния, сълзлив и скучен филм "Ванга").
Путия се справя единствено с това да ни пречи да се концентрираме по пътя към посткомунистическа култивация, но и далеч не само на нас. И както се видя, с готовност и за война, и за инвазия, и за глобална дестабилизация (ама иначе уж били различни от американците).
Съюз с Таджикистан, Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и Киргизстан би бил огромна крачка назад за нас. Направо хилядолетна, защото ние там сме били преди 2000 години. На мен лично не ми се връща, още по-малко пък под крилото на една все още дива империя. Те не са видели и 10 години свободно съществуване през цялата си история. Дори ние под турско робство сме имали повече свободи от руския народ допреди стотина години. До 1917-та година крепостничество, т.е. феодализъм с роби, после комунизъм с канибализъм, лагери, военщина и пак колосална дивотия, сего отново реставрация на някакъв патерналистичен модел - цар Путин и олигарсите, цар Путин и патриарсите - все безбожно отживели, тягостни клишета, отново зле прикрита дивотия.
Впрочем, и украинците са на същото дередже, със същия манталитет.
И това изобщо не са нашите чаши чай. Нека си добруват, нека са върхът, но ако може - по-далеч от нас.
Много добър постинг!   bouquet

Ще допълня само, че  крепостничеството продължава на практика до смърта на Сталин. Чак след неговата смърт започва процес на издаване на документи за самоличност на селяните. Без такъв документ не е било разрешено да напускат селото в което живеят. Само с "бумажка" от председателя селянина е могъл да напусне селото.
Единна паспортна система за пръв път е заведена чак през 1974г.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 17:50 от plamenhk

# 216
Хах, ми че то крепостното право май никога не е било премахвано или ако е било, то ще си го възродят сега в 2014 год. на 21 век в Беларус:

http://www.gazeta.ru/politics/news/2014/05/28/n_6186953.shtml

Ако някой не е разбрал - Беларус заедно с Русия и Казахстан са страните-създателки на Евразийския Съюз. Това ли ще им са ценностите? Странно...
Аз си предпочитам все още Европейския такъв и европейските ценности  Grinning

# 217
Забавно е да четеш мненията на бг мамите за най-влиятелния човек на света.
Тук не става въпрос за харесване и одобряване, а за факти.

Laughing Laughing Laughing

# 218
Към авторката и който го интересува: Много хубаво е интервюто  за руската политика ( Путин)  на професора от Йейл в Капитал. Мисля, че е задължително да се прочете. Извинете, ако сте я споменали досега, но просто нивото на разговора е толкова посредствено и махленско, че нямам нерви да чета всичко, нито да влизам в дискусията ви.
Поздрави на Куркума от мен за неговия постинг ( както винаги) мисля еднакво с него.
Предполагам е това? Тимъти Снайдър: Русия вече не е държава, а проект
Разговора тук наистина е махленски, но ми е интересно какво точно те впечатли в това интервю.
Цитат
Путин иска да проникне в ЕС с помощта на крайнодесните партии, да го отслаби до степен на неузнаваемост и да го слее с този по-мащабен евразийски проект. Как точно ще се случи това, дори самият той не знае. Но това несъмнено е предизвикателство към ЕС, включително интелектуално.
Не знам за ЕС, но са мен определено е предизвикателство да намеря някакво логика в това твърдение. Явно и професора в Иейл изпитва същите затруднения.
Цитат
Ами той професора се опитва да ви каже, че в комунистическия начин на мислене няма логика. Просто ви обяснява, че няма да разберете откъде ще ви дойде шамара-той ще бъде твърде високотехнологичен за вашите разбирания..
А относно опорните точки-Сори, но досега гледахме как назадничавата мАгучая дърпа назаде всички останали в източна Европа. Нека сменим малко крачката а?

# 219
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Нека сменим малко крачката а?
Само не и към брадатата певица от Европедерастия  Sick

# 220
Че на теб какво ти пречи Кончита? Да не те е накарала да ходиш задължително на гей парад и да викаш Меркал-Обама-слава-слава!

# 221
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Победител/ката от Евро(педерастия)визия  - Европейските ценности.

# 222
За  Peace

Трябва да има равновесие в силите защото САЩ и Г8 се самозабравиха.
Peace Направо съм му фен на Путин

# 223

Че Русия редовно участва в това шоу. Защо не е отказала досега? Ами дори спечели с гея Дима Билан? Ами Филип Киркоров? Той да не би да не е една брадата нимфа? Ами Азис, с който взехме акъла на всички западни медии? Като сложим в сметката и Дана Интернешънъл, по-скоро западняците попиват от нашите източни... мурафети.
Пък и що за лицемерие да се използва шоубизнесът, който винаги е използвал травестити, за някаква идеология и пропаганда?
Никой не се интересува открай време особено от Евровизия, но сега русофилите надминаха себе си да ни натрапват навсякъде въпросната Кончита. И толкова развълнувано, че чак става съмнително какво се крие зад хомофобията.

# 224
шоубизнесът, който винаги е използвал травестити, за някаква идеология и пропаганда?
Никой не се интересува открай време особено от Евровизия, но сега русофилите надминаха себе си да ни натрапват навсякъде въпросната Кончита. И толкова развълнувано, че чак става съмнително какво се крие зад хомофобията.

Или другия коронен номер на русофилите е да ни обяснят как всички западняци на ръководни длъжности са евреи  . Което не им пречи после да ги обвинят че са фашисти.
Значи са хем либерални, хем  са евреи хем са гейове, хем са фашисти.
Да се чудиш и да се маеш.... newsm78

Друго си е в Сочи-където кмета лично бил проверил как никакви, ама никакви гейове в града няма.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт