Русия 1

• 1 116 433
  • 23 588
  •   2
Отговори
# 570
А вестникът, където е излязла "статията" е червеният парцал Сега.

# 571
# 572
интересни са коментарите под анализа. А в него пък се прави пряка връзка с интервюто на Калина с  д-р Николай Михайлов, цитирайки негови думи, но без кавички Wink

# 573
интересни са коментарите под анализа. А в него пък се прави пряка връзка с интервюто на Калина с  д-р Николай Михайлов, цитирайки негови думи, но без кавички Wink
Класическа пропагандна статия (сори, анализ!  Mr. Green), със стройна концепция, написана доста плоско.  ooooh!

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 07:41 от Анонимен

# 574
  • София
Да, по тази логика всяка статия може да се нарече пропагандна, защото пропагандира някакви идеи. В случая - възгледите на просветена и демократична Европа /аз по - добро място за живеене не познавам/.  По - лесно е да я определим като плоска, вместо да дискутираме по същество.

# 575
  • Под липата
И САЩ и Русия са са държави с мега властови амбиции. Огромни по територия и влияние - от години се бъркат в световния ред. Прочетох няколко поста в темата и честно казано се учудвам.
 Какво има да подкрепям коя да е политика, особено, ако е политика на единовластие и железен юмрук? САЩ и Русия притежават ресурси, с които държат за топките почти цял свят и това им дава огромна власт. Путин е диктатор. Трябва ли да се възхищавам на диктатор и на това, че бил накарал Обама да се чувства като ударен с мокър парцал?
 Путин държи ръчката на газта, Обама на петрола. Всички скачат според ръжЕна.
 Отвратена съм от това, което се случва в Украйна. Изумена съм, че има хора, които намират политиката на Путин, спрямо Украйна за правилна и съм ужасена, че в България са се заселили над 300 000 руснаци. Във Варна е пълно с тях и дори в ДГ на детето ми има русначета. По площадките се чува само руска реч. Детето ми реално общува само с деца на руснаци, които не разбира.
 Кога ли и ние ще станем като Крим?
 Почитател бях на руската литература, всъщност все още съм. Харесвам руската култура - няма как, по време на проклетия комунизъм бяхме облъчвани само с такава и съм се научила да я харесвам, но политиката на Русия - ненавиждам. Не искам и да живея сред руснаци. Не харесвам тяхната арогантност и това, че налагат начина си на живот и езика си, макар и да са гости в чужда държава ( макар, че май винаги са ни смятали за тяхна 16 република ). Познавам руско семейство, което вече пета година живее във Варна, а не знае и думичка на български. Не им говоря на руски, а на български, а те ме питат с недоумение ''Вы изучали русский язык в школе? Вы молоды, вы должны знать''.
 Работя с руснаци - по нагли и безпардонни клиенти няма.

# 576
Raffaella   bouquet
+1

# 577
Започвам поредицата "Кат Русия нема втора ..."  :   Laughing

Россия наконец то догнала Нигерию  superuu

Кликнете върху снимката.

Ама май няма да е за дълго време:

Oколо 90 % всех ВИЧ-инфекций в Восточной Европе и Центральной Азии приходится на Российскую Федерацию и Украину
http://www.unaids.org/en/
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%AD%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B … D1%86%D0%B8%D0%B8

Как СПИД убьет Россию
http://army.lv/ru/Kak-SPID-ubet-Rossiyu/1055/2178

# 578
Raffaella , ела в Германия да видиш колко руснаци и рускоговорящи има. И няма никакъв проблем.  Wink Съседка германка е женена за руско момче, имат си две слънчица , много сладко семейство са.
Времената се движат в други посоки.......това, което се пише, особено в пропагандните анализи - не зависимо в коя посока клонят, е само едно  връхче, често манипулативно изродено.
Не е така застращаваща Русия, както някои си мислят. Винаги в един спор има поне 2 страни. И не е едната да е само черна, а другата снежно бяла. Ако другата беше бяла , нямаше да има спор, нямаше да има и в днешните времена кръв.

# 579
Raffaella , ела в Германия да видиш колко руснаци и рускоговорящи има. И няма никакъв проблем.  Wink
Raffaella ела в Русия да видиш колко немци и немскоговорящи НЯМА. И ИМА всякакви проблеми.  Laughing

Кат Русия нема втора:
По ниво на корупция Русия заема 128 место в света.   superuu
Россия, набрав 28 баллов, заняла 127-е место. Точно такой же результат показали Пакистан, Никарагуа, Мали, Мадагаскар, Ливан, Гамбия, Коморские острова и Азербайджан.
Эстония (28-е место). Латвия заняла 49-е место, Грузия - 55-е
http://www.finmarket.ru/economics/article/3566809

А Германия е заела 12 място с 78 т.
http://gtmarket.ru/ratings/corruption-perceptions-index/info

# 580
  • Под липата

Да си има в Германия  Wink И в Бангладеш, и в Тамбукту.
 Със своето, вече под 7 милиона население, с масовото обедняване и културно обезличаване, с безработицата, само руснаци ни липсват. Да, ще харчат парите си тук ( донякъде), е и?
На руснаците тук им харесва - евтино, с хубав климат. Няма да останем само с тези 300 000. Ще цъфнат и други. Колко време ще е необходимо да станат 600 000, 100 000? А след колко време ще им щукне, че са някакво малцинство в държавата с преобладаващо мнозинство в определен район? Колко далеч ще сме от съдбата на Украйна?
Преди няколко дни детето ми не бе допуснато от група русначета в една оградена площадка, защото не говореше на руски и не ги разбираше. " Маленький, сказать пароль. Не понимаеш? Тогда я не отпущу тебя''
Въпрос на време е и ние да стоим извън ''площадката''. На Фичоза вече имат база, на която българи не се допускат, не са желани. Има и на други места.

Raffaella ела в Русия да видиш колко немци и немскоговорящи НЯМА. И ИМА всякакви проблеми.  Laughing

Sunglasses     
 Мммм, да...

# 581
plamenhk , понякога се чудя до каква безгранична мешаница може да се достигне, когато някой се фанатизира като теб.  Stop
Публикациите ти са великолепен изблик на хаос, тенденциозност, нелогичност. Важното е да се хвърлят камъни, кал, и всичко съпътстващо, ама така те олекват бая.  Wink
Само в последните ти 2 публикации, например,  има рязък контраст в посочените данни за корупция.  Crazy
Нужно ли е да споменавам , че едно бързо гугълване ще хвърли повече  светлина и по повод репликата на Брин.
Raffaella , това,което разказваш е много гадно. Вероломността на руснаците ми е позната, сърбала им съм им попарата. Дано се намери по- дипломатично решение и да не се допускат подобни дискриминативни ситуации. Че сме малко, малко сме, но пък и не сме заляти 'от куцо и сакато'.
Пак ще дам пример с Германия. Тук освен с руснаци е залято буквално с всякакви - турци, италианци, испанци, сърби, хървати, афганистаци, иранци, сирийци, американци.....всъщност няма смисъл да изброявам. Сигурна съм, че в такава мултикултурна среда и вероизповедания съвсем не е лесно да се балансира, това е голямо предизивкателство за политиката и управлението на съвременна Германия. Но за сега се справят.

# 582
  • Под липата
Тази мултикултурност вече разказва играта и на Великобритания, на Франция. Доказа се, че до нищо добро не води. Изтокът ще изяде Запада не с култура, не с икономически похвати, а с раждаемост. Докато Хелзингски и разни други комитети пищят на висока октава за толерантност и претопяване на всякакви граници, държавите ще се обезличават. Ще се получи една обща сива мешавица с преобладаващо тъмен цвят. На този фон, руснаците, може би ,са действително по-малкото зло.

# 583
  • Под липата
Да допълня - най-добрата политика за България е неутралитета.  Освен това, трябва да запазим максимално чистотата на нацията си - и без това имаме достатъчно цигани и определящи себе си с друга националност.

# 584

Пак ще дам пример с Германия. Тук освен с руснаци е залято буквално с всякакви - турци, италианци, испанци, сърби, хървати, афганистаци, иранци, сирийци, американци.....всъщност няма смисъл да изброявам. Сигурна съм, че в такава мултикултурна среда и вероизповедания съвсем не е лесно да се балансира, това е голямо предизивкателство за политиката и управлението на съвременна Германия. Но за сега се справят.
Засега да. Но нека напомня за един разказ на Чудомир за дозата конски мухи и пощръклялото магаре.
Всичко, ама всичко в този живот зависи от дозата...

За съжаление обаче, България не може да заеме неутрална позиция в нито един европейски или световен миш-маш. Имаме прекалено, ама прекалено много вересии...... Thinking

Последна редакция: пт, 01 авг 2014, 16:23 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт