Русия 1

• 1 143 074
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 685
Германия, Великобритания, Франция не са по-напред от Русия по всички показатели. Единствено САЩ, но както казваш, от тяхна страна предприемчивост, риск, фирми, умът - привлечен от други страни. Това е малко като приказката "Като си толкова умен, къде са ти парите?". Не всеки е с нюх на търговец, безскрупулен и привлечен от парите.

Съгласна съм.

# 8 686
Това неведнъж сме го обсъждали тук. Не знам защо се очаква от Русия да е по-добра във всичко от целия запад накуп. Все пак тя е само една страна. ци.

Русия не е по-добра от никой в нищо, вие още това не може да стоплите,
в какво е по-добра от другите тази допотопна изостанала страна, сринала половин Европа !?!?
Била първа сила и пак искала да стане такава, смях, смях ....

# 8 687
Ма кога е била първа сила, бе, привижда им се само на някои и затуй все се въоръжават и превъоръжават да се вардят от тази допотопна страна...

# 8 688
трябва да има закон за хора с такива състояния/заболявания = да бъдат лишени от достъп да пишат глупости по интернет! Те си само-създават паника, и не се знае до какво може да доведе такова поведение в публичното пространство.

Нощните вълци не са допуснати в  Полша и миналата, и тази година- тази измет не е допусната там, за да прави намеци и демонстрации, сега не е 44 година и няма как да влезете, трябва да искате разрешение и като не го получите- обратно, не е ли чудесно, макар че сигурно ви е яд !?!?
Сега иди в някой полски форум и им обясни какви са, хаха ...

# 8 689
Ма кога е била първа сила, бе, привижда им се само на някои и затуй все се въоръжават и превъоръжават да се вардят от тази допотопна страна...
Само като ядрена заплаха е първа сила- едни талибани са тези, заплашващи всички, Русия в нищо друго не е била първа сила, няма и да стане ...

# 8 690
И кого и как заплашват?

# 8 691
Едно цветущо обяснение но проблемите в руската икономика от министъра на икономическото развитие  Алексей Улюкаев. Нещо като "постната пица", която  Дянков измисли за разясняване на ситуацията..  Laughing . Обаче с някои негови изводи за глобалната икономика съм съгласна.

Российская экономика попала в другую реальность, где и будет искать себя, считает министр экономического развития и по совместительству поэт Алексей Улюкаев. По его словам, спад в реальной экономике в течение года не прекратился, однако термин «кризис» неуместен: мы просто спустились на этаж ниже.

«Не существует никакого дна, от которого можно оттолкнуться. Просто мы попадаем в другую ситуацию, другую реальность. Это касается и глобальной экономики, и российской. Одна модель роста себя исчерпала, другая еще не заработала»

http://newdaynews.ru/moskow/571743.html

# 8 692
И кого и как заплашват?

Не знам кого и как, но не ми харесва това, което пак става в Русия.
Възроди се отново някаква великоруска мания и отново хората се противопоставят на Европа. Защо? Нормално ли е и тук да обсъждаме колко е велика Русия и отново да се метаме между два лагера? Путин  противопостави Русия на западния свят и на много хора и там това не им харесва, но гласът на разума се дави точно във възхищението от такива паради и парадирания, походи и провокации.
До голяма степен се шегувам за тия вълци, на мен не ми пречат, по принцип обичам и рокери и идиоти. Но за разлика от много хора тук аз не съм преставала да следя нито културния поток в Русия, нито да общувам с хора там. И не ми харесва връщането към старото, липсата на осъзнаване какво причини тяхната система на тях най вече и на Европа, някакъв реваншизъм, които отново ги отделя от света. Това е политиката на лидерите им, защото като не можеш да предложиш на гражданите си друго, обикновено им предлагаш враг.

# 8 693
  • София - Рим и обратно
Видяхме до какво довежда мулти-култи и насаждането на толерастия и либерастия.  "Горките" араби знасилват бели момичета, а те се страхуват да подадат оплакване срещу тях, защото видите ли, щели да се възбудят расистки страсти. В тоя смисъл, предпочитам православен парад и възраждане на някои "стари" ценности, като семейните и културните например Rolling Eyes.
Никой не противопоставя европа на Русия. Това е насадена омраза, идваща от...някъде, където има изгода тая омраза и противопоставяне да съществува. Защото, съгласете се, една силна православна общност на Балканите е малко притеснителна за някои хора.

# 8 694
Колективното им чувство на превъзходство, основаващо се на имперски народ с вековни традиции, с богато минало, най-голямата страна по територия, богата на какви ли не природни ресурси - всичко това ако не е подплатено с реална сила и самочувствие на горд, силен и велик народ и държане здраво и изкъсо от управляващите - отдавна да са заминали като държава, лапнати от западните или каквито и да било други апетити.

Русия е сила, винаги е била сила. Покорявала е народи, и нея искат да покорят. Това е. Борба за надмощие между големите, които си приличат, но и се различават по мислене, действия, методика. Защото без противопоставяне и равноправие на сили, нещата в нашия свят биха били по-лоши. При опонирането има някакво равновесие и съобразяване с останалите.

# 8 695
Колективното им чувство на превъзходство, основаващо се на имперски народ с вековни традиции, с богато минало, най-голямата страна по територия, богата на какви ли не природни ресурси - всичко това ако не е подплатено с реална сила и самочувствие на горд, силен и велик народ и държане здраво и изкъсо от управляващите - отдавна да са заминали като държава, лапнати от западните или каквито и да било други апетити.

Русия е сила, винаги е била сила. Покорявала е народи, и нея искат да покорят. Това е. Борба за надмощие между големите, които си приличат, но и се различават по мислене, действия, методика. Защото без противопоставяне и равноправие на сили, нещата в нашия свят биха били по-лоши. При опонирането има някакво равновесие и съобразяване с останалите.

# 8 696
И кого и как заплашват?

Това е политиката на лидерите им, защото като не можеш да предложиш на гражданите си друго, обикновено им предлагаш враг.

Това е направо като сентенция, много вярна при това.

# 8 697
И кого и как заплашват?

Това е политиката на лидерите им, защото като не можеш да предложиш на гражданите си друго, обикновено им предлагаш враг.

Това е направо като сентенция, много вярна при това.
Taka e, така е!
Нека да им честитим светлия празник днес- Деня на независимостта!

Ето ти още една сентенция:

"Да бъдем независими, като правим другите народи зависими!"

# 8 698
Аз искам да дойде Нощния патрул.

# 8 699
... защото като не можеш да предложиш на гражданите си друго, обикновено им предлагаш враг.

Абсолютно вярно твърдение. За жалост, имам чувството, че повечето световни лидери са се докарали до това положение.

Общи условия

Активация на акаунт