Русия 1

• 1 142 784
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 940
  • София
Кучетата си лаят - и ако не прекаляват, керванът си върви.

Да, като навсякъде. Критиката си е критика, политиката си се провежда, както е преценено за добре от силните на деня.

Това не е вярно. Без да ровя, веднага се сещам за един германски президент, дето подаде оставка. За исландеца също - дето пострада от Панамските книжа. За блокиранатата администрация в САЩ, защото Сенатът не одобри бюджета на Обама. За разследването срещу Лагард. И т.н.

Клинтън също беше разследван, докато беше президент. Това на Путин никога не може да му се случи - както посочих и по-рано.

Дори турският съдия отмени много закони на Ердоган и като цяло беше силен коректив на държавата. За голяма разлика от руския. И Ердоган поиска и той така да може - и ей ти на - преврат.

Не вярвам, че не виждаш разликите. Когато се налага, си добре информирана.

Истинската журналистика, независимата, честната, трябва да прави разкрития ПРЕДИ да е "отишъл коня у ряката". Това не го виждам никъде.

Единственото обяснение е, че ползваш долнокачествени медии. Прегледай собствения си телевизор.

Смесваш ябълки с круши.
"Панамският скандал"....какво искаш да кажеш? Смяташ, че ако твоята приятелка си държи парите и върши незаконни работи, теб трябва да затворят ли? "Панамският скандал" очерни само някои...а други - не. Wink Твой си е проблемът, ако не си задаваш правилните въпроси и смяташ, че някоя медия ще напише нещо, каквото и да било, ако не й е дадена зелена светлина. Виждаме го всеки ден, навсякъде. Може да е било така някога, но не и сега.

Между другото, любимите ти американски медии вече започнаха да лобират за жената на Обама - и нея ще я правим президент. А с какво е известна жената на Обама? Същото, с което и жената на Клинтън. Да видим....известни са с това, че са жени на мъжете си - президенти, които след това ги тласкат в политиката напред и нагоре. Та така - и Обамова ще се пробва след някоя и друга година и току виж й се получило. С помощта на "независимите" медии...  Mr. Green

# 8 941
Та медиите са сведени до организации за забавление, отколкото да разкриват нещо.

Точно така е, даже "информират" вече не носи смисълът, който би трябвало - както се оказа миналата година с "обстреляният в Ирак" Браян Уилямс.

Иначе, jp, не се кахъри и в Русия си разследват, но това са си техни вътрешни проблеми. Ето виж какво става с главния им митничар.

ПП Между другото, сега се сетих - за упрека, че нямало сериозна критика, която да струва някому кариерата. Не знам какво е "сериозна критика", но предшественикът на Шойгу се прости с кариерата си.

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 19:39 от Vapor

# 8 942
Кучетата си лаят - и ако не прекаляват, керванът си върви.

Да, като навсякъде. Критиката си е критика, политиката си се провежда, както е преценено за добре от силните на деня.

Това не е вярно. Без да ровя, веднага се сещам за един германски президент, дето подаде оставка. За исландеца също - дето пострада от Панамските книжа. За блокиранатата администрация в САЩ, защото Сенатът не одобри бюджета на Обама. За разследването срещу Лагард. И т.н.

Клинтън също беше разследван, докато беше президент. Това на Путин никога не може да му се случи - както посочих и по-рано.

Дори турският съдия отмени много закони на Ердоган и като цяло беше силен коректив на държавата. За голяма разлика от руския. И Ердоган поиска и той така да може - и ей ти на - преврат.

Не вярвам, че не виждаш разликите. Когато се налага, си добре информирана.

Смесваш ябълки с круши.

Между другото, любимите ти американски медии вече започнаха да лобират за жената на Обама - и нея ще я правим президент. А с какво е известна жената на Обама? Същото, с което и жената на Клинтън. Да видим....известни са с това, че са жени на мъжете си - президенти, които след това ги тласкат в политиката напред и нагоре. Та така - и Обамова ще се пробва след някоя и друга година и току виж й се получило. С помощта на "независимите" медии...  Mr. Green

Ама това чудо не е ли мъж?
Тя е по яка от обама

# 8 943
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
….
С голи факти не можеш да спориш. Има нормални СВОБОДНИ медии- "про-путински" условно да ги наречем,  и ненормални- НЕСВОБОДНИ, "анти-путински". Всякакъв избор медии и за всеки вкус. Каквито си пожелаеш.

Това че анти-путинските са несвободни показва финансирането им от чужбина.  Представяте ли си България да вземе да плаща на пакистанските журналисти примерно....Колко трябва да си заинтересован и сигурен, че вложенията ще ти донесат доход! Sick #Crazy

Ето ти и доказателствата за финансирането:

http://novorossia.wmsite.ru/news/telekanal-dozhd-priznal-poluchenie-inostrannogo

Четем ясно- в списъка финансирани от чужбина медии са ШЕЙСЕТ И ШЕСТ (66) !!!!! бройки.

И на Собчак и плащат МНОГО, и на Навальный, и на Немцов му плащаха и точно за тези пари го убиха...но това е друга тема.

п.с. И ако си мислите, че в България медиите не са платени от Вашингтон да агитират и промиват мозъци, дълбоко се лъжете. Нищо чудно и тази тема да съществува точно със същата цел.  
Е тези 66 са за които се знае. А колко други има за които не се знае… Хубаво даваш тази информация, но щраусите със зелева чорба в главата нито ги интересува, нито пък ще се опитат да филтрират чорбата си, та дано нещо по солидно се намери из тиквите им.  Mr. Green

А медиите в цял свят, са все платени от някого. Няма такова животно като независима медия! Ако някой е заблуден, и си мисли обратното, да вземе да си филтрира зелевата чорба в главата…

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 19:47 от Baby*

# 8 944
Просто със САЩ е по-забележимо, защото какво прави Путин в Русия не ни засяга толкова пряко, докато това, което прави САЩ често засяга целия свят.
Да, там където се намесят САЩ разрухата ги следва неминуемо.
Та в тази връзка се чудя що за същество трябва да си, за да изпитваш симпатии към тази държава и открито да плюеш единствената страна, която се опитва да ограничи "благородните" им намеси из целия свят?
Всъщност знам какви са тези същества...

# 8 945
А медиите в цял свят, са все платени от някого. Няма такова животно като независима медия! Ако някой е заблуден, и си мисли обратното, да вземе да си филтрира зелевата чорба в главата…

Това е то съветската заблуда на някой, невидял качествена журналистика през живота си. Затова и на руснаците не им липсва - просто не схващат концепцията. Както и ти, явно. Как се обяснява "прасковен цвят" на слепец...

И лекарите са платени, можеш да поразсъждаваш върху това. Както и съдиите, полицаите и пожарникарите.

# 8 946
А, и в подкрепа на предвиждането ми за сближаване между Турция и Русия от днес: Анкара: Пилотът лично е решил да свали руския Су-24М:

"Турция няма никакви враждебни чувства към Русия и никога няма да има".

# 8 947
А, и в подкрепа на предвиждането ми за сближаване между Турция и Русия от днес: Анкара: Пилотът лично е решил да свали руския Су-24М:

Не мисля, че някой е отричал, че Турция и Русия ще се опитват да възстановят отношенията си отпреди кризата. Тази готина находка кметът на Анкара я озвучи веднага след преврата - подъл гюленист и превратаджия се оказа пилотът, сега им е паднало, няма как да не се възползват. В руската преса изявленията остроумно бяха окачествени като "Нашли крайнего".

Качествена журналистика и независима за мен са две различни понятия. Независим може да е максимум собственикът на една друга или медия - доколкото може да си го позволи, което пак е условно. Няма пълна независимост в журналистиката - все едно дали става дума за политическа или парична. Просто няма как да съществува иначе.

# 8 948

Това е едната ми теза. Другата е, че идеологически Ердоган и Путин си приличат. И че накъдето отива Ердоган с чистките в момента, Путин от там се връща. Цивилизационно (както някой го беше нарекъл по-напред), ще им е много по-лесно да се разберат, защото имат подобно схващане за света и мястото на страните си в него.

Всъщност, както споменах, това ми го разказа един приятел, който живее от няколко години в Русия. Че Путин практически няма никакъв коректив или контрол. Също, че корупцията сред висшите чиновници е потресаваща, но никой не се впечатлява. И разни други интересни работи, които не ми се разказват.

В интерес на истината аз не смятам, че авторитарното управление е лошо за Русия. Те така или иначе нямат други традиции, нямат някакво гражданско общество и опитите за демокрация от западен тип ще завършат с разграбване и хаос към момента. Тъй че Путин не е образец за следване, но за Русия може и да е най-доброто в момента.

Виж, за турците ми е жал, защото те бяха по-напред като общество.

Всяка дума е вярна в това. Превъзходен анализ. Не знам що за слепец трябва да е човек, за да не вижда и да оспорва това. Тролове в темата са точно тези, които на такива разсъждения от високо качество отговарят с полуграмотни и невъзпитани изявляния и определения като "тролове".
Трол не може да напише това, което е написала jp. За да пишеш като jp и като Попеа, се иска акъл, умение да се мисли, обща култура, познания и аналитични способности. Тролът може да напише това, което пишат MG18, Педерал, еmokey  и компания. Способностите на един трол стигат дотам. Умения като тези на jp и Попеа и Белла Анна на троловете просто не са им дадени.

# 8 949
Няма пълна независимост в журналистиката - независимо дали става дума за политическа или парична. Просто няма как да съществува иначе.

Горното не означава нищо обаче. Няма и перфектни майки, нито перфектни гении, нито перфектна политическа система. Някои майки обаче са по-добри от други, а някои хора са по-умни от други.

Това, че няма пълна независимост не значи, че между Нигерия и Финландия няма разлики. Мисля, че тях обсъждаме в момента - а не може ли да има стопроцентова независимост на медиите. Което обсъждане би било чиста загуба на време.

Просто на едни места не е опасно за журналистите да ровят в определени теми, а в същото време има механизми за възнаграждаване на ровенето. Ако добавиш към смеската традиции, добро образование и определен талант, в крайна сметка получаваш една обща картина, която в Нигерия не можеш да получиш.

Русия няма традиции в добрата журналистика, публиката не цени интелигентния сблъсък на мнения, а за журналистите е опасно (често физически) да са опоненти на властта.

И на Путин му е лесно. Още чакам за примери някой да го е притеснил сериозно - било медии, разследващие, съд, законодателите. Ми не са. Просто отдавна се е разправил с тези, които имат потенциал да го направят. Не виждам защо трябва да обсъждаме очевидни неща. Сега, ако ще опонирате със "ама защо бият негрите" - това е доста изтъркано вече.

ПС Сетих се как се казваше този опонент на Путин, за когото си мислех - Навални. Гледам, че са успели добре да го подредят през годините. Преди няколко месеца и са го пребили - ей така, за разкош.

# 8 950

"Турция няма никакви враждебни чувства към Русия и никога няма да има".
Предвиждала тя,ти докато предвиждаш Е и П ще се срещнат през август.Срещата ще е относно възтановяване на двете империи,понеже и двамата диктатори  вече го заявиха.Това е инфо от независимата българска нова телевизия,която се издържа съвсем сама  JoyКажи сега твоите хора какво предвиждат като отговор.Някоя демократична революция,те са щедри на износ на демокрации.Да побързат щото Путя вече ни праща самолетите и Ненчев не е успял и тениската да си облече този път.Последния път беше по една много яка тениска на пресконференцията,ама този......

# 8 951
  • Galaxy 13197853088
...
Та в тази връзка се чудя що за същество трябва да си, за да изпитваш симпатии към тази държава и открито да плюеш единствената страна, която се опитва да ограничи "благородните" им намеси из целия свят?
Тъпичко. Или там как беше по Достоевски ...

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 09:43 от Labrador

# 8 952
Няма пълна независимост в журналистиката - независимо дали става дума за политическа или парична. Просто няма как да съществува иначе.

Горното не означава нищо обаче. Няма и перфектни майки, нито перфектни гении, нито перфектна политическа система. Някои майки обаче са по-добри от други, а някои хора са по-умни от други.

Това, че няма пълна независимост не значи, че между Нигерия и Финландия няма разлики. Мисля, че тях обсъждаме в момента - а не може ли да има стопроцентова независимост на медиите. Което обсъждане би било чиста загуба на време.

Просто на едни места не е опасно за журналистите да ровят в определени теми, а в същото време има механизми за възнаграждаване на ровенето. Ако добавиш към смеската традиции, добро образование и определен талант, в крайна сметка получаваш една обща картина, която в Нигерия не можеш да получиш.

Русия няма традиции в добрата журналистика, публиката не цени интелигентния сблъсък на мнения, а за журналистите е опасно (често физически) да са опоненти на властта.

И на Путин му е лесно. Още чакам за примери някой да го е притеснил сериозно - било медии, разследващие, съд, законодателите. Ми не са. Просто отдавна се е разправил с тези, които имат потенциал да го направят. Не виждам защо трябва да обсъждаме очевидни неща. Сега, ако ще опонирате със "ама защо бият негрите" - това е доста изтъркано вече.

ПС Сетих се как се казваше този опонент на Путин, за когото си мислех - Навални. Гледам, че са успели добре да го подредят през годините. Преди няколко месеца и са го пребили - ей така, за разкош.

Точно. Това е все едно да кажем "навсякъде има корупция". Разбира се, че има. Ама съвсем различно е 1-3% и съвсем различно е 18-20, че и над 30% корупция. Ако руснаците подкрепят Путин в над 70% не знам коя медия би си позволила да "забавлява" аудиторията" с тъмните дела на вожда. Та за него нищо не се знае. Нищо. Само слухове и спекулации от западни медии. Мнозинството от руснаците толкова са свикнали с корупцията, с правото на силния, а не със силата на правото, че нито им прави впечатление, нито ги трогва. Обаче....някъде в големите градове се заражда и има наченки на гражданско общество, нека не се заблуждаваме. То обаче за сега е твърде слабо за да притесни олигархията. Но нито Путин, нито който и да било ще спре разрастването на това общество. Просто руснаците трябва да си изживеят еволюцията на обществата, етап по етап.

# 8 953

Сравнението е хубаво, но не е състоятелно, когато в "Нигерия"-та има и традиции, и добро образование и талант - тогава общата картина става по-различна.
Колкото до опасността да ровиш "в определени теми" и възнаграждаването - Асанж неслучайно не е номиниран за Пулицър /разбира се, не съм сигурна и че е допустимо по правилата на конкурса/, а седи в еквадорското посолство.
В крайна сметка благодарение на него разбрахме и защо изборът за американски президент /който влияе не само на САЩ, а на целия свят/ е сведен до един републиканец, подкрепен с половин уста от партията си /защото не се вписва в утвърдената линия, защото е луд, и т.н/ и една демократка, която вероятно няма да бъде съдена за престъпления срещу човечеството - както всъщност и Буш. /Това по повод, че критиките са си критики, а керванът си върви. Мен лично малко ме засяга проблемът с руската корупция, гледам си нашата. Но действията за защита на американските интереси и ценности в глобален план малко или повече ми се отразяват/

Разбирам, че в името на  демокрацията е хубаво Путин едновременно да си подаде оставка, да го сполети импичмънт и да му блокират бюджета, но ето че за момента е нямал този късмет, което всъщност е масовият случай сред държавните глави. При това си го харесват, колкото и да е странно. Или поне не виждат по-добри опции. Не ги виждат дори в "американските ценности". И това си е тяхно право.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 17:08 от Vapor

# 8 954
Колкото до опасността да ровиш "в определени теми" и възнаграждаването - Асанж неслучайно не е номиниран за Пулицър /разбира се, не съм сигурна и че е допустимо по правилата на конкурса/, а седи в еквадорското посолство.
...
Разбирам, че в името на  демокрацията е хубаво Путин едновременно да си подаде оставка, да го сполети импичмънт и да му блокират бюджета, но ето че за момента е нямал този късмет, което всъщност е масовият случай сред държавните глави. При това си го харесват, колкото и да е странно. Или поне не виждат по-добри опции. Не ги виждат дори в "американските ценности". И това си е тяхно право.

Аз силно се съмнявам, че Асанж щеше въобще да е жив, в което и да е посолство, ако беше руснак. Примерно Немцов не е много жив, а беше далеч от ранга на Асанж. Литвиненко също.

Също така, Асанж не е журналист и не мисля, че се квалифицира за Пулицър. Сега, ако твърдиш, че ако някой руснак беше сторил нещо подобно с руски секретни документи, щяха да му вдигнат паметник в центъра на Москва и да му дадат медал - бих поспорила с теб.

По отношение на традициите в независимата разследваща журналистика - вероятно не съм те разбрала правилно, че твърдиш, че в Русия има такива. Така че няма и да го коментирам.

Всъщност явно не четеш какво пиша по случайност този път. Не, не е хубаво Путин да си тръгва. Русия може да се управлява само по този начин към момента. Просто не е имала време да узрее за нещо друго. Но да се твърди, че е демократична държава, с жизнена опозиция, съдебна система или гражданско общество е много силно преувеличено.

Както няколко пъти вече споменах, даже Турция преди "преврата" беше по-демократична държава от Русия.

Така че нека просто наричаме нещата такива, каквито са. Путин си е добре за Русия, но тя е далеч от всякакви прилични образци за демокрация. Не виждам защо някой трябва да се обижда от това. Путин няма коректив, нито контрол върху действията си към момента. Думата гласува, каквото й се каже. Съдебната система съди, който й се посочи. Журналистите не ровят много-много кой къде и как си е натрупал богатството. И всички са щастливи. Аз проблем с това нямам - стига да не се опитваме да го представяме за нещо друго.

В крайна сметка много диктатори са били искрено обичани. Даже обикновено са по-обичани от регулярните типове, дето ходят на предизборни дебати и първични избори, пък им се врат в данъчните декларации, разпитват ги за жените и третите им братовчеди и т.н.

Може да се каже, че народната любов е пряко свързана с невъзможността на народа да знае твърде много за любимците си. Не си ли съгласна?

Ето, в Северна Корея искрено плачат като великият вожд се спъне. То си е тяхно право, разбира се. Simple Smile

Само дето дресировката в любов почва от прохождането. Ама иначе имат право да си обичат смахнатия параноичен дебелак и предполагам, че според теб сме длъжни да уважаваме правото им - все едно са имали избор..

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 00:37 от jp

Общи условия

Активация на акаунт