Русия 1

• 1 134 897
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Против.
Против съм всяка страна, която не позволява на друга самостоятелна да взема решения. Освен ако не става дума за намеса при защита (ако народът е принуждаван насила да прави нещо, което не иска).

Значи си и против Бг, която се меси във вътрешните работи на съседна Македония, не признава правото на самоопределяне на населението ѝ и поставя под въпрос националнта му идентичност. Освен това, в исторически план, неколкократно я е окупирала, за да я присъедини към себе си.

# 121
как точно България  се меси във вътрешните работи на Македония ?
България е първата държава , признала независимостта на  Македония ,
ти, ако си историк ...  Stop

# 122
  • София
И Русия е признала независимостта на Украйна.

# 123
Не съм историк и избягвам историческите теми,но една пубрикация в безплатен вестник ("Животът днес") ме провокира. Още повече че пред името на автора стои и титлата - академик. А заглавието направо ме стъписа: Всички войни на Руската империя са завоевателни Shocked
Питам се как може и Руско-турската война на която дължим свободата си, да е завоевателна?!
Пак казвам, че не съм историк, ама да приема,че всички войни на Русия с Турция на територията на река Днепър, Крим и т.н., са завоевателни - никога! Naughty А какво правят турците там?
Ако всички войни на Руската империя, както постоянно я нарича акад. Григор Велев, са завоевателни, това означава,че и войната с Наполеонова Франция е завоевателна, да не говорим и за тази с Хитлерова Германия.
Подобни публикации са повече от възмутителни. Българин ли е наистина въпросният академик?! И турски историк не би написал подобен пасквил!

# 124
Не съм историк и избягвам историческите теми,но една пубрикация в безплатен вестник ("Животът днес") ме провокира. Още повече че пред името на автора стои и титлата - академик. А заглавието направо ме стъписа: Всички войни на Руската империя са завоевателни Shocked
Питам се как може и Руско-турската война на която дължим свободата си, да е завоевателна?!
Пак казвам, че не съм историк, ама да приема,че всички войни на Русия с Турция на територията на река Днепър, Крим и т.н., са завоевателни - никога! Naughty А какво правят турците там?
Ако всички войни на Руската империя, както постоянно я нарича акад. Григор Велев, са завоевателни, това означава,че и войната с Наполеонова Франция е завоевателна, да не говорим и за тази с Хитлерова Германия.
Подобни публикации са повече от възмутителни. Българин ли е наистина въпросният академик?! И турски историк не би написал подобен пасквил!
През Руско турската завоюват нас-Задунайская-защо не се е получило питай Александрия-тя има претенции за историк. През Берлинския конгрес им поставят срок за изтегляне на войските-руснаците не са смятали изобщо да се изтеглят от тук.
Крим го завоюват от турците и е бил населен не с руснаци по онуй време. Сталин изселва татарите.
Преди да почне Великата отечествена завоюват земи от Финландия, Полша и Прибалтика. А след 9-ти май забравят да си тръгнат от  Германия..и половин Европа-та така.
Та да-българин си е академика. Просто е историк, не е мурзилка...
И още неща ще излязат на светло от историята, но ще мине време и ще го смелите.

# 125
  • Пазете Гор
Не си обяснявам как човек може да обича едновременно хем Русия, хем и бандата, пречупила гръбнака й и обитаваща Кремъл от близо век. Тая плесен паразитира върху тялото и духа на един велик народ, осмуква и последните му възможности да се развие. Всъщност значителна част от хората, които напоследък се размърдаха и твърдят, че са русофили, са по-точно съветофили, но най-често не са дори и това, а най-обикновени жертви на пропагандната офанзива. Такива едни твърде особени русофили, които не обичат Бунин, Копелев, Солженицин или Сахаров, но пък душа дават за Дугин, Озеров, Говорухин, Невзоров или Шолохов.

Умните руснаци за това си имат разговорен термин - совок. Совките не са русофили.

# 126
  • София

Въпросният "академик" не е академик на БАН, а на някаква измислена, от никого непризната "академия". Нагъл самозванец. Не си струва човек да чете подобни кретенизми и да се ядосва.

# 127
През Руско турската завоюват нас-Задунайская-защо не се е получило питай Александрия-тя има претенции за историк. През Берлинския конгрес им поставят срок за изтегляне на войските-руснаците не са смятали изобщо да се изтеглят от тук.
Крим го завоюват от турците и е бил населен не с руснаци по онуй време. Сталин изселва татарите.
Преди да почне Великата отечествена завоюват земи от Финландия, Полша и Прибалтика. А след 9-ти май забравят да си тръгнат от  Германия..и половин Европа-та така.
Та да-българин си е академика. Просто е историк, не е мурзилка...
И още неща ще излязат на светло от историята, но ще мине време и ще го смелите.

Явно е от онези "българи", мразещи Русия и криещи се зад прословутите интереси на Pусия към Босфора.
Като чета и слушам нечии коментари по повод украинската криза, имам чувството, че не след дълго време ще обявят, че Америка и ЕС са ни освободили от руска зависимост и за наша сигурност са настанили американски бази на наша територия, за да ни пазят от руска окупация. Обидно е!

# 128
  • София
Никакъв историк не е Григор, завършил е медицина. Кандидатирал се е за президент на изборите през 2006 г.  Laughing Пише долнопробни пасквили по разни жълти сайтове и вестници и брошури, които се разпространяват безплатно в метрото.

# 129
Значи си и против Бг, която се меси във вътрешните работи на съседна Македония, не признава правото на самоопределяне на населението ѝ и поставя под въпрос националнта му идентичност. Освен това, в исторически план, неколкократно я е окупирала, за да я присъедини към себе си.

В исторически план си е в исторически план. Радвам се, че е минало това време и не ми се налага да го мисля, защото въобще не ми харесват всички окупирания и подобни.

Нямам нищо против Русия да си има мирно мнение, както България към Македония. Против съм физическата намеса, ако Македония тръгне да се присъединява един ден към някакъв съюз, България да каже - ние не разрешаваме, и да я сбори, както Русия Украйна с военни действия.

# 130
Явно е от онези "българи", мразещи Русия и криещи се зад прословутите интереси на Pусия към Босфора.
Странно твърдение.
Първо защо някой да мрази Русия понеже тя имала апетити към Босфора.
Имала е апетити-факт. Била се е за тях-факт. Не е успяла и то защото другите велики сили са и се опънали.
Хората не обичат Русия заради агресивната и политика и терора, който тя е провеждала в окупираните от нея територии. Питай финландци, поляци, унгарци, чехи, словаци, латвийци, литовци, естонци, германци, казахи, чеченци, грузинци, българи, татари, украинци и други.
Питай руснаци  имали щастието да бъдат освободени от немски плен.
За тези грехове нещо да кажеш?
Народния съд помниш ли го?
Е-нормално е да не обичат Русия. Но това не значи, че мразят руския народ. Народ не може да бъде мразен-мразени са управниците му.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 11:08 от Герри

# 131
  • София
Герри, мразещият мрази преди всичко себе си.  Wink

# 132
Алекс-говориш за себе си.
Само комплексарите се кефят на тъмничаря си-нали Алекс.
Има и един такъв синдром в психологията-описан е подробно...Стокхолмски се казва. Laughing

# 133
  • София

Ми не, аз никого не мразя. Никой не е достоен за омразата ми. Да мразиш някого значи да признаваш превъзходството му и да не можеш да понесеш собственото си нищожество.  Wink

# 134
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Само комплексарите се кефят на тъмничаря си-нали Алекс.
Има и един такъв синдром в психологията-описан е подробно...Стокхолмски се казва. Laughing
Къде я таиш тази злоба?

Общи условия

Активация на акаунт