Русия 1

• 1 142 709
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 745
Пускам този превод защото първо има новини от Китай, които рядко стигат до нас и второ защото от началото на кризата ми в главата ми е останало недоволството на Кисинджър за американската политика спрямо Русия. С две думи - твърдеше, че е огромна грешка да притискат Русия, когато главния им враг е Китай и САЩ по този начин бутат двете страни към съюз, които би бил голям проблем.

За уточнение само - Китай и САЩ са в открито противопоставяне и най-общо казано американската стратегия е да ги обгради и блокира в  обръч.
http://a-specto.bg/kitay-predlozhi-na-rusiya-da-sazdadat-sayuz-protiv-nato/

П.П. И да добавя - въобще нямам идея дали точно са предадени думите на китаеца, в какъв контекст и т.н. Просто го правя само заради връзката с Кисинджър и неговата оценка за политиката спрямо Русия.

# 8 746
Според мен това са някакви надежди и блянове на Александър Ростовцев. Ще видим де, нищо не се знае. Всичко е възможно. Лично аз съм силно скептична, обаче.

# 8 747
И на мен ми звучи много бомбастично и невъзможно предложението за военен съюз, поразрових на бързо и не намерих нищо по въпроса, така че конкретната новина я слагам за сега в графата фейкове.

Но факт е, че китайците им трябват руските военни технологии и то възможно най-бързо, напрежението в южно-китайско море расте. Освен това Русия и нейните ресурси са вариант ако се стигне до блокирането им по море. Трето ясно им, че ако Русия рухне остават едно на едно с американците, а военно не са готови. Това направо си го признават открито.
Така, че китайците  и сега помагат дискретно, дали е толкова колкото им се иска на руснаците не мога да преценя. Моето мнение, че Путин предпочита съюз с Европа.

# 8 748
И на мен ми звучи много бомбастично и невъзможно предложението за военен съюз, поразрових на бързо и не намерих нищо по въпроса, така че конкретната новина я слагам за сега в графата фейкове.

Но факт е, че китайците им трябват руските военни технологии и то възможно най-бързо, напрежението в южно-китайско море расте. Освен това Русия и нейните ресурси са вариант ако се стигне до блокирането им по море. Трето ясно им, че ако Русия рухне остават едно на едно с американците, а военно не са готови. Това направо си го признават открито.
Така, че китайците  и сега помагат дискретно, дали е толкова колкото им се иска на руснаците не мога да преценя. Моето мнение, че Путин предпочита съюз с Европа.

Точно и аз мисля така.

# 8 749
Пускам този превод защото първо има новини от Китай, които рядко стигат до нас ...

Подписаният Ростовцев според мен е преводачът. В руските сайтове я намирам статията без автор, в китайската преса с  английски вариант е съвсем друго. Има заявка, че не са съгласни с еднополюсен свят, но без такава конкретика. Тук в последния абзац.

http://news.xinhuanet.com/english/2016-07/01/c_135482440.htm

ПП. Не, на едно място я има с автор Ростовцев, което не я прави по-вярна.

# 8 750
Пускам този превод защото първо има новини от Китай, които рядко стигат до нас ...

Подписаният Ростовцев според мен е преводачът. В руските сайтове я намирам статията без автор, в китайската преса с  английски вариант е съвсем друго. Има заявка, че не са съгласни с еднополюсен свят, но без такава конкретика. Тук в последния абзац.

Китайците никога не са толкова конкретни, така че е много малко вероятно казаното в статията на Ростовцев да е истина. От друга страна пък, ако щатите продължат да се държат като световен господар, както правят последните години, точно такъв съюз ще се състои.
Струва ми се, че още е рано за това, но кой знае. Представите ни за общата картина се градят върху мънички, внимателно подбрани и поднесени късчета информация, което е крайно недостатъчно за обективна преценка. 

# 8 751
Учение на НАТО силно ви възмути, обаче военен съюз Китай-Русия ( с каква цел точно !?) ви въодушевява и веднага радостно затракахте клавиатурите,
Щатите имат целия Запад зад гърба си, плюс японци и корейци, а китайците кого ли точно !? ...

От друга страна пък, ако щатите продължат да се държат като световен господар, както правят последните години, точно такъв съюз ще се състои.

Щатите никога не са били толкова меки, от десетилетия насам,
този съюз какъв ще бъде, военен ли, искате да нападнат Щатите или какво точно ..?!?

# 8 752
Аз не следя много-много развитието около Китай, но наскоро Сорос почна да залага на нова световна криза, почваща именно от там.

Интересното беше, че говореше за политически проблеми - което мен няма много да ме изненада. Китай мина през значителна икономическа трансформация, която размести социалните пластове - но все още не сме видели политическия ефект от това. Според мен, има логика и това да се случи.

# 8 753
този съюз какъв ще бъде, военен ли, искате да нападнат Щатите или какво точно ..?!?

Няма нужда. Ако им се сложат едни яки санкции те сами ще си увехнат. За разлика от Руснаците, които ще си намерят на4ин ...

# 8 754

Подписаният Ростовцев според мен е преводачът. В руските сайтове я намирам статията без автор, в китайската преса с  английски вариант е съвсем друго. Има заявка, че не са съгласни с еднополюсен свят, но без такава конкретика. Тук в последния абзац.

Ето това е нагледна форма на пропаганда. Направо все едно е взета от някой учебник по политически ПР. За статията говоря.

# 8 755
Понеже с тези военни съюзи ... пропускаме живота, реших да ви разоръжа с малко ХУМОР !

Ето ви един лъч на добро настроение - живия живот с усмивка.... Обид Асомов!!!   Hug

https://www.youtube.com/watch?v=dZ5EGlAYTaI&list=RDdZ5EGlAYTaI#t=0

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 12:32 от маманет

# 8 756
Сламка флотилията в Черно море и какво ще обсъждат на срещата във Варшава за нашия район.
http://www.segabg.com/article.php?id=812356.

Сдобряването с Турция определено помага на Русия в случая, по-трудно ще стане ротация на кораби.

# 8 757
Ето това е нагледна форма на пропаганда. Направо все едно е взета от някой учебник по политически ПР. За статията говоря.

Не знам дали е пропаганда или гонене на сензации -  ако е пропаганда,  никой не я подхвана. За учебниците по политически ПР и нагледната форма на пропаганда - вчера имахме повод да си ги припомним покрай доклада Чилкот. Ето това беше почти едногодишна пропагандна кампания, която накрая успя да наложи целите си. И имам чувството, че сега тече подобна.

# 8 758
Така е, тече.
Лично на мен ми светна лампата, че е започнала в началото на 2013.
Само, че болшинството от хората пак ще се усетят след доста години.

Хайде и още - Путин отново изчезнал.
https://www.24chasa.bg/novini/article/5629880.
Мое предположение - заради  Украйна. Тук не мина май като новина, но Лавров е звънял на Кери, а зам.министър е говорил с посланиците на Германия и Франция в Москва.

# 8 759
  • The QC to be!!!
а Путин си поприказва с Обама -- та не е като да е изчезнал нали?!

Общи условия

Активация на акаунт