Русия 1

• 1 142 682
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 775
https://m.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA&feature=share
Това гледал ли го е някой,отвратително,цинично,специално за протестърите тук

Кое точно му е отвратителното и циничното? Един частен анализатор си продава книгите, а и едни платени руски подлоги си градят пропагандата на база на изрезки и откровено неверни преразкази.

# 8 776

Кое точно му е отвратителното и циничното? Един частен анализатор си продава книгите, а и едни платени руски подлоги си градят пропагандата на база на изрезки и откровено неверни преразкази.

+100

# 8 777
  • The QC to be!!!
Та слушайки, кой прати тук бежанците  Wink  "обединена Европа, ни заплашва" - чисто и ясно! Разединена Европа е на кого в най голям интерес?

Който не знае на кого точно си продава докладите и анализите Georg Friedman, да вземе да се просвети, а не да пише глупости.

# 8 778
Който не знае на кого точно си продава докладите и анализите Georg Friedman, да вземе да се просвети, а не да пише глупости.

На който плаща - включително и на медиите - защото "Леле, иде Трета Световна..." продава добре.

Разединена Европа е полезна както на САЩ, така и на Русия. Така че наливайки вода в мелницата на вторите, помагате също толкова и на първите.

Но предполагам, това не е проблем, нали? Важно е Матюшката да е добре.

# 8 779

На който плаща - включително и на медиите - защото "Леле, иде Трета Световна..." продава добре.

Разединена Европа е полезна както на САЩ, така и на Русия. Така че наливайки вода в мелницата на вторите, помагате също толкова и на първите.

Но предполагам, това не е проблем, нали? Важно е Матюшката да е добре.

Разединена Европа е съюзник на САЩ и не е много полезна да е в такова състояние. Единственото, което САЩ искат е Европа да е достатъчно силна за съюзник, но достатъчно слаба за да не е лидер в американско - европейското партньорство. От дуга страна пък разединена Европа е идеална за Русия, защото може и да откъсне някое парче, което си беше преди в руска власт. Прибалтика, Вишеградска четворка, а защо не и ние. САЩ искат да командват да, но слаба Европа не им е от полза.

А "трета световна", "САЩ нападат Русия" и т.н. глупости са супер заглавия за пресата.

# 8 780

Айде ся,неверни преразкази.Баш си казва истината.....
Я как подпалихте рязко протестърчета....

# 8 781
Айде ся,неверни преразкази.Баш си казва истината.....
Я как подпалихте рязко протестърчета....

Лоша работа е да не можеш да анализираш какво виждаш, но предполагам вече си свикнала с този недъг.

Между другото, ето анализа на същата агенция за Русия за периода 2015-2025:

It is unlikely that the Russian Federation will survive in its current form. Russia's failure to transform its energy revenue into a self-sustaining economy makes it vulnerable to price fluctuations. It has no defense against these market forces. Given the organization of the federation, with revenue flowing to Moscow before being distributed directly or via regional governments, the flow of resources will also vary dramatically. This will lead to a repeat of the Soviet Union's experience in the 1980s and Russia's in the 1990s, in which Moscow's ability to support the national infrastructure declined. In this case, it will cause regions to fend for themselves by forming informal and formal autonomous entities. The economic ties binding the Russian periphery to Moscow will fray.

Historically, the Russians solved such problems via the secret police — the KGB and its successor, the Federal Security Services (FSB). But just as in the 1980s, the secret police will not be able to contain the centrifugal forces pulling regions away from Moscow this decade. In this case, the FSB's power is weakened by its leadership's involvement in the national economy. As the economy falters, so does the FSB's strength. Without the FSB inspiring genuine terror, the fragmentation of the Russian Federation will not be preventable.

и още

Russia, the declining power, will increasingly lose the ability to protect its maritime interests. The Chinese and the Japanese will both be interested in acquiring these and in preventing each other from having them. We forecast this as the central, unsettled issue in the region as Russia declines and Sino-Japanese competition increases.

Това е без преразкази и монтажи. Ще се разпада Русия, вика същият човек.
https://www.stratfor.com/forecast/decade-forecast-2015-2025

Та това и то ли е "баш истината" или е само когато ни харесва?

ПС Аз бих се срамувала да напомням пламенната си защита за Станишев и сие, ама ти си знаеш.

# 8 782
Ти трябва да се срамуваш ,че пламенно защитаваш тоя дето ни набалбука със заеми.Но ти си си дала г...с под наем и ето те в цялата ти прелест (идат избори).Пльосваш цитати,правиш се на умна,изживяваш се като последна инстанция по всички въпроси😁

# 8 783
Ти трябва да се срамуваш ,че пламенно защитаваш тоя дето ни набалбука със заеми.Но ти си си дала г...с под наем и ето те в цялата ти прелест (идат избори).Пльосваш цитати,правиш се на умна,изживяваш се като последна инстанция по всички въпроси😁

Аз съм си умна, не ми се налага да се правя. И никого не съм защитавала пламенно. Проблеми с паметта?

Та - да си дойдем на думата за Стратфор и анализа им за Русия. Ако са прави за американската стратегия и Европа, значи Русия да я позачеркнем също, а? Щото нали ги приемаме за "баш истината"?

# 8 784

Стратфор и Джордж Фридман не са просто един анализатор и една агенция.
И прогнозите им се четат и следят главно заради силните им връзки с политическия елит в САЩ и се смята, че са много добре осведомени за целите на американската външна политика.
Иначе, да прогнозата им за Русия е точна такава - дестабилизация и разпад, което пък чудесно показва защо беше започната пропагандната война срещу Русия и държавите от Балтика до Черно море бяха определени като "фронтови". Това от Нюланд, не от Фридман Wink.
И ей ти го "санитарния кордон".

ПП Между другото този анализ, че целта на САЩ е да вбие клин между Русия и останалата част от Европа е правен от много анализатори (извини ме, че няма да ги търся сега, но информацията е стара и многократно обсъждана). Просто в този откъс е напълно откровено изложена, без заобикалки и опит за неутралност.

# 8 785
ПП Между другото този анализ, че целта на САЩ е да вбие клин между Русия и останалата част от Европа е правен от много анализатори (извини ме, че няма да ги търся сега, но информацията е стара и многократно обсъждана). Просто в този откъс е напълно откровено изложена, без заобикалки и опит за неутралност.

Аха. А как точно се връзва със заглавието на видеото "САЩ си признават, че ще нападнат Русия" - или нещо в тоя дух? Няма да го търся.

Мен това ме дразни всъщност - преразказите с елементи на внушения. Защото между това, че САЩ не искат Русия и ЕС да си играят заедно и "признават си, че ще нападнат Русия" има известни разлики.

Да не би Путин да се радва на близката дружба на Европа и САЩ? Да не би да откаже да й повлияе, ако има лостовете? Съмнявам се. Само дето не вярвам да излезе някоя руска компания да ни информира по въпроса.

Между другото, прогнозата за разпад на Русия изглежда базирана на икономическата й структура повече, отколкото на някакви враждебни действия на някого. Което обсъждахме достатъчно по-рано, но някои така и не се примириха с факта, че без природните ресурси Русия едва ли ще минава за развита държава.

ПС Аз не вярвам много в потенциала на стабилната дружба ЕС-Русия, между другото - със САЩ или без. Мисля, че ценностите са твърде различни, а и на Русия не може да се разчита - кой знае накъде ще тръгне след Путин.
Интересно е обаче как ще се развият отношенията между Русия и Турция - според мен, те имат много повече общо помежду си.

# 8 786
Фламбе,благодаря за  обяснението ,не ми се пишеше два дена ,защото не исках да си развалям морския уйкенд.

# 8 787
Мен това ме дразни всъщност - преразказите с елементи на внушения. Защото между това, че САЩ не искат Русия и ЕС да си играят заедно и "признават си, че ще нападнат Русия" има известни разлики.

Между другото, прогнозата за разпад на Русия изглежда базирана на икономическата й структура повече, отколкото на някакви враждебни действия на някого. Което обсъждахме достатъчно по-рано, но някои така и не се примириха с факта, че без природните ресурси Русия едва ли ще минава за развита държава.

ПС Аз не вярвам много в потенциала на стабилната дружба ЕС-Русия.

Извинявай не съм разбрала какво те е подразнило в клипа.

По въпроса за разпадането на Русия съм силно скептична по много причини. Знам, че още Бжежински 90-те предричаше по натъшен разпад, защото все още била "твърде голяма", но времената са други и е твърде близък оня разпад, за да сработи същата карта. Твърде скоро беше, твърде много руснаци помнят 90-те и ми се струва, че за с тези прогнози ще се случи това, което стана с прогнозите преди 2 год., че олигарсите ще свалят Путин.
Колкото повече ги натискат, толкова повече ще се консилидират.

Колкото за Русия след Путин, естествено че никой не знае какво ще се случи, но трябва да се отчита, че Путин е на власт заради консенсус на елита им.
В тази връзка Иван Кръстев имаше много добър анализ, въобще препоръчвам Иван Кръстев за Русия, определено има поглед и достатъчна обективност.

Накрая за ценостите. Аз бих използвала  Хънтингтън и вместо общото цености да го нарека друга цивилизация. И да руснаците са друга цивилизация, с други цености.
Само да вметна за ценостите - да не забравяме, че за една голяма част от самия ЕС прокламираните цености са малко под въпрос. И пиша за Унгария,  Полша и двойните стандарти какво би ни се случило на нас, или по-точно какво им се случи на румънците при опитите им да променят конституцията и какво се случва на Полша в момента. Еми олеква разговора за ценостите при подобни примери.

Но в случая става въпрос за бизнес, за Европа от Лисабон до Владивосток, за съчетание на европейските технологии с руските ресурси и човешки потенциал, а не за дружба и любов.
А такъв бизнес западната свят се е въртял и се върти независимо от ценостите от край време.

# 8 788
Само да вметна за ценостите - да не забравяме, че за една голяма част от самия ЕС прокламираните цености са малко под въпрос.

Аз не говоря за прокламирани ценности, а за чисто културно-обусловени схващания за нормалност, добро, лошо, комуникация, правене на бизнес и т.н.

Не знам дали сте чели разкази за Елън Мъск, който искал да купи руски ракетни двигатели -  за мен това е горе-долу история, която обобщава цивилизационния сблъсък.

Ето историята, за който не я е чел: http://www.bloomberg.com/graphics/2015-elon-musk-spacex/

Трудно ми е да си представя, че това би се случило в Полша или Унгария, честно казано.

# 8 789
Аз не говоря за прокламирани ценности, а за чисто културно-обусловени схващания за нормалност, добро, лошо, комуникация, правене на бизнес и т.н.

Не съм разбрала Peace
Така е, аз и затова използвах "цивилизация", но кой е казал, че не може да си взаимодействат резличните цивилизации дари и при различия в комуникацията и правенето на бизнес?
Да не би между, хайде да не е Китай, а Япония, Сингапур  и Запада да не е същото?

Между другото аз съм го писала, с руснаци съм работила много лесно точно н посока комуникация и разрешаване на проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт