Русия 1

• 1 115 014
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 14 145
Какво от това, което написах е измислица?

# 14 146
Да знаете някой друг президент да прави "пряка линия" за да чуе проблемите на гражданите? Путин го прави. И съм почти сигурна, че проблемите озвучени  от Иркутск или друга област ще се вземат под внимание.

Това е добър въпрос. Аз наистина не знам другаде да се провежда "Пряка линия".

Знам обаче доста страни, в които учителите вземат доста повече от 200 и няколко евро на месец (в някои случаи 1 учител взема колкото цяло руско училище), макар че нямат "Пряка линия" с президента, нито имат огромните руски богатства. Ще ми обясните ли как става това?

----------

И като сме на темата - проверих статистиката за Преките линии в Русия. За 20 години Путин провежда 17 Преки линии. Средно се събират по 2 до 3 милиона въпроса за всяка линия. Средно президента отговаря на въпроси в течение на 2-3 часа.

Кажете ми - на какъв процент от 3 милиона въпроса може да се отговори за 3 часа време? И като се има предвид, че 99,9% от въпросите са на икономическа тематика, (както е случая от видеото с учителката от Иркутска област, която се жалва, че получава 230 евро заплата) - какъв процент от тях Президента е успял реално да разреши, как смятате?
А ако в повече държави се проведе подобна "пряка линия" колко ли проблеми ще изплуват? Без значение процента. Защо другите не искат или не смеят? Нека "чуят народа", няма да навреди.

# 14 147
Защо другите не искат или не смеят?
Защото е глупаво.

# 14 148
  • The QC to be!!!
Защото е глупаво.
така ли?! И защо да е глупаво?!!!!

# 14 149
Защото е глупаво.
Глупаво е да мислиш, че е глупаво.

# 14 150
Защото това не е нищо повече от президентски пиар.

# 14 151
Защото това не е нищо повече от президентски пиар.
Не те разбирам. Напиши повече от едно изречение. Пиар в какво? Да застанеш лице в лице с проблемите на гражданите и цял свят да превежда всяка твоя дума?

# 14 152
Не е работа на държавен глава да решава индивидуални проблеми. Ако обаче проблема е масов както в случая с тази учителка и той не знае за него това говори за лоша структура на властта. Само че е много съмнително той да не знае какво е положението и след като този проблем не е решен, той или не иска или не може да го реши съответно целият цирк е безсмислен. Единственият смисъл е, че простолюдието гледа цирка и си казва ето на нашия владетел мисли за нас и се допитва до нас, което си е чист пиар.

# 14 153
Не е работа на държавен глава да решава индивидуални проблеми. Ако обаче проблема е масов както в случая с тази учителка и той не знае за него това говори за лоша структура на властта. Само че е много съмнително той да не знае какво е положението и след като този проблем не е решен, той или не иска или не може да го реши съответно целият цирк е безсмислен. Единственият смисъл е, че простолюдието гледа цирка и си казва ето на нашия владетел мисли за нас и се допитва до нас, което си е чист пиар.
Не са индивидуални проблеми. Всяка държава си има своите. И много ми е интересно да ги чуя, точно така както се огласяват тези в Русия. Не ти ли е интересно какви въпроси например биха задали на българския президент? Или на други? По лесно е да си заровиш главата в пясъка. Поне минимална прозрачност бихме оценили мисля.

# 14 154
Тук на министрите, които са изпълнителната власт им задават въпроси всяка седмица в парламента.

# 14 155
Тук на министрите, които са изпълнителната власт им задават въпроси всяка седмица в парламента.

В Русия това мисля, че става 2 пъти месечно. Всяка страна си го решава по своему.

# 14 156

Кой им ги задава? Обикновен човек или депутат? Ти можеш ли да пуснеш питане?

# 14 157
Мога да пусна питане към конкретен министър в съответното министерство. Парламента обаче е този, който упражнява контрол върху министрите. Мога и да се обърна към депутата от моя район и той да отправи запитване за значим проблем.

# 14 158
Мога да пусна питане към конкретен министър в съответното министерство. Парламента обаче е този, който упражнява контрол върху министрите. Мога и да се обърна към депутата от моя район и той да отправи запитване за значим проблем.
Баш същото е! Simple Smile
Защо някой държавен глава не се постави "под пулями" пък да видим какво ще обсъждаме после.

# 14 159
Защото не е негова работа да се занимава с това. Иначе за сеира и за пиар става както казах.

Общи условия

Активация на акаунт