Русия 1

• 1 130 561
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 650
Погледнах в темата за новини, вместо тях пак дребнаво и безсмислено дъвкане на миналото.

Коментари за визитата на Макрон? Това, което на мен ми се хвърли в очи е колко Макрон беше сериозен, бих казала - демонстративно сериозен.
Днес щял да бъде в Киев. Да видим там какво ще се случи.

# 16 651
Много са интересни новините. Бих казала забавни. Украинците поискаха помощ от Германия във вид на оръжия и самолети. Да им подарят, разбира се. Германците им отказаха като споделиха, че евентуалните доставки на оръжия в Киев са "безполезни". От вчера, в Киев е Аналена Бербок - министър на външните работи на Германия. Зеленски отмени уговорена среща с нея, защото тя отказала ясно да заяви, че Германия ще се откаже от Северен поток, ако Русия нападне Украйна Joy.  (само да вметна, че Байдън вече обяви, че в случай на нападение -  СП2 се прекратява). В общи линии украинците се взеха за много силни нещо и бая смело настъпват мотиката.
А иначе в Москва - нищо ново. Блябля, Киев да спазва Минските споразумения, бляблябла, да не хрумва на Украйна да влиза в Нато, блялнлябля, Макрон е предложил нещо, което според Путин го устройва и може да намали напрежението, леко е вметнал, че Русия е ядрена държава, та днес Макрон е в Киев, и  след срещите му с украинците, лети обратно към Москва, за да докладва.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 10:02 от milalena

# 16 652
Хаха, украинците искали да им подарят оръжия и самолети. Тези знаят ли ако влязат в НАТО колко милиарди долари ще ги изръсват годишно, за да ги "пазят".

# 16 653
Германия нали им подари 5000 каски, или нещо греша? Стига им толкоз... 😂

# 16 654
  • Русия
Тъкмо погледнах новините.

Най-последното: евакуирали са 700 човека от Червения площад заради подозрителна чанта. Мерките срещу терактовете все още се спазват.

За разговора с Макрон руските източници нищо не пишат, официална информация няма. Но Financial Times най-знаели: руснаците обещали на Макрон да изведат от Беларус тези свои войски, които са отишли там за военни учения. Ще ги изведат, след като ученията свършат. Голяма новина, голяма отстъпка. Simple Smile Сенсация! Simple Smile

И пак се хилят на Байдън, поредната му изцепка е, че на Украйна щяла да напада... Германия.

# 16 655
Това е версията на Политико за срещата - с цялата условност на субективното отношение, а и мисля, че с елемент на разказ по картинка.

https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-russia-welcomes-e … -kremlin-ukraine/

По руските медии и аз нищо не видях освен "Нравится, не нравится" и троленето на Порошенко. Но изказването на Песков, че  засега не се виждат реални пътища за решение на въпроса за гаранциите за безопасност, според мен значи, че наистина нищо кой знае какво не е станало.

Политико намекват, че Макрон може непублично да даде едностранни гаранции, че ще блокира Украина за НАТО, но на мен ми звучи адски плитко и не ми се вярва някой да го предложи, а друг да му повярва.

ПП Да уточня, че това, което в Политико е определено като пренебрежително изказване на Путин, че Макрон го измъчил с прекалено много приказки, на руски звучи като "Мучил меня 6 часов подряд вопросами, гарантиями, вариантами решения. Я считаю, что это благородная миссия", което е доста по-различно от внушението в статията.

ППП И един руски анализ на малкото информация за срещата. https://vz.ru/politics/2022/2/8/1142583.html

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 17:54 от Vapor

# 16 656
Цитат
За разговора с Макрон руските източници нищо не пишат, официална информация няма.
Снощи е имало пресконференция,излъчвана по някоя от руските тв.Не се интересувах от подробности,защото .....трябва да си погледна себе си.Русия и Украина не искат война,но Байдън много държи да има такава.Путин казал,че ако има война,никой няма да е печеливш.Така е,но как да те разберат дебили?

# 16 657
  • СИ
Цитат
За разговора с Макрон руските източници нищо не пишат, официална информация няма.
Снощи е имало пресконференция,излъчвана по някоя от руските тв.Не се интересувах от подробности,защото .....трябва да си погледна себе си.Русия и Украина не искат война,но Байдън много държи да има такава.Путин казал,че ако има война,никой няма да е печеливш.Така е,но как да те разберат дебили?

Тц...! Русия не иска война по същия начин по който нямаше да влиза и в Крим. И по същия начин по който гарантира териториалната цялост на Украйна.
Вече почнах да се чудя...? НАТО и Байдън ли струпаха войска над 100 хиляди души около Украйна или Русия?!? Оф-ф-ф-ф... Да бе, забравих. Русия можела да прави на територията си каквото иска. Обаче другите не можели, защото това дразнело.
От ядрена война, печеливши няма. Всички го знаем. Това пръв го разбра Рейгън. И разпадна СССР с чисто икономически действия. Въпрос на време е Русия да бъде икономически и технологично блокирана. Тежко ще му бъде на руския олигархически елит. Трябва да се раздели с къщите и именията в прогнилия Запад и да се прибира по дачите в подмосковието. Ще ходят на море в Крим и Сочи, а децата им ще учат в МГУ. И всеки да си гледа в паницата.

# 16 658
Въпрос на време е Русия да бъде икономически и технологично блокирана. Тежко ще му бъде на руския олигархически елит...

На цяла Европа вероятно ще й бъде тежко. Макрон го разбира. Честно казано, мисля, че и Шолц го разбира, въпреки че, естествено, трябва да отиде да се поклони във Вашингтон.

# 16 659
  • СИ
Въпрос на време е Русия да бъде икономически и технологично блокирана. Тежко ще му бъде на руския олигархически елит...

На цяла Европа вероятно ще й бъде тежко. Макрон го разбира. Честно казано, мисля, че и Шолц го разбира, въпреки че, естествено, трябва да отиде да се поклони във Вашингтон.

Да, Европа се разглези доста. Европа е може би най-доброто място за живот в света. Но добрия живот не е даденост. Все някога идват и трудности. Европа и САЩ са съюзници. САЩ е военната суперсила и технологичен лидер. Русия си остава ресурсен източник с атомни бомби. Путин въздиша по Съветския съюз... Да го оставим да си въздиша. Европа ще търси решение и все пак може би са научили урока, че на Русия не може да се разчита. Да оставят болшевиките да си живеят в кочинката.

# 16 660
  • Варна
В какъв смисъл не може да се разчита на Русия?

# 16 661
... Европа ще търси решение...

Надявам се бавно, полека /и с големи гърчове от САЩ естествено/ ЕС постепенно да започне да се еманципира и да гледа собствените си интереси. Искрено се надявам единодушието във външната политика рано или късно да отпадне и мисля, че това доста ще помогне.

Няма да е лесно, но както СССР си пусна сателитите от разпределението след ВСВ, така и САЩ рано или късно /нека и да е много по-късно/ е редно да се отдръпне. Наистина Европа много се е разглезила, не може да си грухтиш доволно в спретнатата кочинка и да разчиташ за всичко на съюзник, който гледа собствения си интерес. Стъпка по стъпка - армия, отбрана, някой ден и еманципация.

# 16 662
Ох, кончето пак е презобило....

# 16 663
  • София
Путин е терорист. Знае, че е икономически и военно по-слаб от ЕС и САЩ, не му остана дррго освен да плаши, че ще взриви целия свят с ядрена бомба.

# 16 664
  • Най-красивата страна
Вече видяхме какво става там,където се намеси САЩ-например Сирия,Афганистан....

Общи условия

Активация на акаунт