Русия 1

• 1 130 561
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 680
Във Виетнамската война е нямало директни сблъсъци между американци и руснаци. Това във филмите за Рамбо са художествени измислици. Ако имаше,щеше да се стигне до световна война...
Ако ти е интересно можеш да прочетеш:
1. Вадим Петрович Щербаков

2.Air-to-air combat losses between the Soviet Union and the United States
Линковете са на Английски.

# 16 681

Няма лошо. Французите произвеждат добри самолети и като цяло оръжейната им индустрия е на ниво
Тъй, тъй, само дето франсетата пробутаха на украинците 130 локомотива за 900 млн евро и 370 единици пожарогасителна техника за 300 млн евро. Всичко на кредит, разбира се.
Даже и самите украинци се усетиха, че май са ги прекарали - поне това личи от коментарите им.
https://ua.korrespondent.net/business/economics/4445330-ukraina- … trakty-na-12-mlrd

# 16 682
На практика обаче,има само една сфера на влияние - тази на Русия и Путин. В западната "сфера" всяка държава сама си решава каква политика да води.

Joy

# 16 683
  • София

Няма лошо. Французите произвеждат добри самолети и като цяло оръжейната им индустрия е на ниво
Тъй, тъй, само дето франсетата пробутаха на украинците 130 локомотива за 900 млн евро и 370 единици пожарогасителна техника за 300 млн евро. Всичко на кредит, разбира се.
Даже и самите украинци се усетиха, че май са ги прекарали - поне това личи от коментарите им.
https://ua.korrespondent.net/business/economics/4445330-ukraina- … trakty-na-12-mlrd
те англичаните им продадоха бракуван ледоразбивач за няколко милиона и вече украйнците могат да атакуват Русия откъм северният полюс

# 16 684
Докато нахлуват в Крим, яхнали локомотиви! Слава Украина!

# 16 685
  • СИ

Само да те питам... Във Франция ходила ли си? Добрите руски олигарси много ходят там, сигурно има защо?! Но, да не се отклонявам. Виждала ли си влак ТЖВ? Няма да те питам дали си се качвала, защото не си. Френските ЖП линии и влакове са най-малко 100 години пред съветските железни дороги. Да не говорим за самолети и камиони. И там съветските товаршчи са безнадеждно изостанали и не могат да сделать ничего без технологии от гадния Запад...!

# 16 686
Много готин пример това с Виетнам. Един от малкото конфликти (аз даже за други не знам) при които руски военни са в директни бойни действия срещу американски такива. Непризнат естествено официално за да не се ескалира. Интересно, но виетнамците към днешна дата са по-близки съюзници с щатите въпреки всичко, да не би да пропускате някои детайли и контекст при разделянето на държави между западните и източните сили? Може би украинския народ да обръща внимание на тези детайли и сам следва да прецени към чия сфера на влияние ще им е по-добре.
Пряк сблъсък има още при войната в Корея 1951-1953, като САЩ са под знамето на ООН, а СССР и КНР са си СССР и КНР. Във Виетнам има т.нар. съветници, каквито е имало и американци и руснаци и в Афганистан 79-89 и на много други места (Ангола, Никарагауа и др). Пряк сблъсък има на отделни моменти дори в Сирия, само че всяка от двете страни е наясно, че иска конвенционален, а не ядрен сблъсък, така че дори и сега да стане нещо, ще е конвенционално.

# 16 687
Ни мъ питъйти, щот' дан' съ изумити - живяла съм във Франция, по-специално в Лил, че и съм учила там- някои от нас сме френски възпитаници. ТЖВ по украинските релси - Хахахахха. Морско конче, Вие сигурно си изкарате парите като фантаст.

# 16 688
  • СИ
Ни мъ питъйти, щот' дан' съ изумити - живяла съм във Франция, по-специално в Лил, че и съм учила там- някои от нас сме френски възпитаници. ТЖВ по украинските релси - Хахахахха. Морско конче, Вие сигурно си изкарате парите като фантаст.

Хе-хе-е-е-е...! Айде сега сравни ТЖВ-то със съветските тренове и ела после да ни обЯсниш пак...! Що си купили украинците френски влакове, а? Защото руските баровци карат Волги, затова...! Или това май е към фантастиката, а?!       Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 16 689
Че защо му е на някой да измисля неща, които вече са измислени от друг, след като може да си ги купи? Само за да спечели признанието на едно морско конче?! Отнюдь. А което не се продава, може да се открадне. Simple Smile

Не се сещам и за известни марки канадски автомобили, нито пък норвежки,  фински, испански или португалски такива Ама това не им пречи на тези народи да си джиткат на всякакви чужди марки автомобили. Пък било то и под присмеха на някое морско конче. Wink

# 16 690
  • София

Хе-хе-е-е-е...! Айде сега сравни ТЖВ-то със съветските тренове и ела после да ни обЯсниш пак...! Що си купили украинците френски влакове, а? Защото руските баровци карат Волги, затова...! Или това май е към фантастиката, а?!       Stuck Out Tongue Closed Eyes

ТЖВ няма как да се движи по украйнската железопътна мрежа. просто не проектирана за такава скорост.

# 16 691
Предполагам се има предвид разликата във възможностите на производството, а не че точно бързи влакове ще се купят.
Както и като търсиш качествен самолет, отиваш при тия дето правят серийно ф-22 и ф-35, а не при тия, дето сглобяват в гараж двуплощници.

# 16 692
Никой не те пита какъв самолет търсиш, направо ти се заповядва от кого да си купиш. И до самолетите ще стигнат украинците, всичко по реда си.

# 16 693
Така е, помня го и аз онова време - няма не искам, купуваш ги тия мигове на двойно по-висока от ф-16 цена, и дори и ръка ще целуваш!

# 16 694
  • СИ
Че защо му е на някой да измисля неща, които вече са измислени от друг, след като може да си ги купи? Само за да спечели признанието на едно морско конче?! Отнюдь. А което не се продава, може да се открадне. Simple Smile

Не се сещам и за известни марки канадски автомобили, нито пък норвежки,  фински, испански или португалски такива Ама това не им пречи на тези народи да си джиткат на всякакви чужди марки автомобили. Пък било то и под присмеха на някое морско конче. Wink

Ами да, купуват си хората. Не чакат по 10-15 години, както ние чакахме по време на съветския разкош. Живеят си хората в нормални държави и се радват на живота. Нямат мании за величие и не искат да превземат някой или да му откраднат нещо. Схващаш ли разликата?!

Общи условия

Активация на акаунт