Русия 1

• 1 130 164
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 800
Едни искат нова Лада, други се подиграват, че вече Русия не била №1 в космическата надпревара?!?, трети искат тостер и прахосмукачка, четвърти най-модерен изтребител, направо не знам коя е тази държава, която сама си произвежда абсолютно всичко и то е най-доброто в света.

# 16 801
  • СИ

Мужици, "гадни капиталисти"? Леле.... приемете най-сетне, че светът, в това число и Русия  се движи напред. Едно и също циклят всички русофоби.
Айде една снимка на новата Лада...  Grinning

Толкова дръпна напред Русия, че изкара нова Лада. Опс-с-с-с...! Пардон...! Ладата всъщност е Рено. А това на снимката е модифицирана Дачия Дъстър. Поредният безаналогов руский успех в мире...!        Smile

Не съм русофоб. Обикновен човек съм. Руснаците и Русия са ми безинтересни. Само се дразня, като почват да ми обясняват разни небивалици за социализма, комунизма и всякакви подобни съветски прелести.      Smile

# 16 802
  • Варна
Толкова дръпна напред Русия, че изкара нова Лада. Опс-с-с-с...! Пардон...! Ладата всъщност е Рено. А това на снимката е модифицирана Дачия Дъстър. Поредният безаналогов руский успех в мире...!        Smile
Не съм русофоб. Обикновен човек съм. Руснаците и Русия са ми безинтересни. Само се дразня, като почват да ми обясняват разни небивалици за социализма, комунизма и всякакви подобни съветски прелести.      Smile
Ами Лада е част групата Рено, какво чудно има.
Иначе ми звучиш като русофоб, затова явно съм те помислила. Има едни особени шегички и изрази дето са им по калъп, а и ти ги използваш.

П.П.  Съветския съюз приключи отдавна. Има планове за евразийски съюз, ама с това имперско мислене на Русия, трудно ще намери кандидати. Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 17:36 от Хексе

# 16 803
От средата на 1990 г. Русия активно предлага своя изтребител Су-30 на пазара.
Скрит текст:
До голяма степен той е усъвършенствана версия на дебютиралия по съветско време Су-27. Последният е разработен като отговор на американския F-15 Eagle. Оказва се, че през 2022 г. Су-30 има клиенти на 4 континента и изпреварва F-15 по продажби.

Руският самолет печели клиенти заради изключително доброто си съотношение цена/качество. Той е двудвигателен многоцелеви изтребител със свръхманевреност и модерна електроника. Освен за завоюване на въздушно превъзходство, Су-30 може да поразява цели на земята или във водата.

Индийската модификация, Су-30МКИ, стана основата на повечето бъдещи версии на Су-30, произвеждани както за износ, така и за самите ВВС и ВМС на Русия, които със закъснение започнаха да придобиват Су-30 през 2009 г.

F-15 Eagle има съпоставими способности със Су-30 в редица области, като американският самолет е малко по-бърз, но с много по-ниска маневреност. Макар със сходни възможности, разликата в цената е двойна и в полза на Су-30.

Експертите посочват, че Су-30 е по-евтин и от F-16, въпреки че последният е боен самолет от по-нисък клас.

Освен това Русия е готова да продаде изтребителя на почти всеки купувач - от Уганда и Ангола до Китай, Индонезия и Индия. За разлика от това F-15 е запазен само за най-близките партньори на САЩ.

САЩ налагат и редица ограничения за това как могат да бъдат използвани изтребителите и дори в кои бази могат да бъдат разположени те. Рестрикциите са особено строги за самолети от по-висок клас като F-15. За сравнения руския Су-30 може да се използва свободно.

Наличието на няколко варианта, които да отговарят на бюджетите и изискванията на различни клиенти също помага за популярността на Су-30.

Висококачествените варианти MKM, MKI и MKA са продадени в Малайзия, Индия и Алжир, а по-евтиния MK2 намира клиенти, като Венецуела, Ангола и Виетнам.

Докато Су-30 остава в масово производство като по-евтина алтернатива на по-модерния и способен Су-35, то цената на F-15 се е повишила значително и дори надвишава тази на "невидимия" F-35A, което го прави най-скъпият американски изтребител наличен за износ.

Вариантите F-15SG, F-15SA и F-15Q са разработени съответно за Сингапур, Саудитска Арабия и Катар и интегрират усъвършенствани радари AESA, които са по-способни от еквивалентните сензори в Су-30. Американските боеприпаси също са доста по-скъпи.

Крайната разбивка показва, че експлоатацията на F-15, заедно с цената му, надвишава 3-4 пъти тази на Су-30.

САЩ обаче имат ефективно оръжие срещу руския самолет. Съединените щати заплашват всички потенциални клиенти на руски самолети с налагането на икономически санкции срещу тях. Това е официална политика на Вашингтон от 2018 година насам.

Въпреки това Су-30 има със 100 продажби повече спрямо F-15.
Това цялото по какъв повод го изписа?

# 16 804
Малко и от мен оф топик. Не само газта,но и липсата на банани беше учудваща! Какво имам предвид? Че веднага след ноември 1989г. магазините се напълниха с банани и портокали. Можело значи...

Естествено, че може.
Кое му е трудното на кораб с мухлясала царевица да се качат 2-3 контейнера банани?

# 16 805

Да се чудиш защо САЩ не продава ф15 на който и да е, като е толкова калпав самальот?
А и като за 50-годишна машина, все още поддържа завидната си репутация да побеждава във всяка битка - над сто пъти досега.
Су30 от друга страна е на 25 години, и засега не е успял да свали един противник, тепърва има да си завоюва име и слава.
И няма да му е лесно, защото ф15 идва в комплект с Ауакс, което решава 9/10 от битката.

# 16 806
  • Русия
Не съм русофоб. Обикновен човек съм. Руснаците и Русия са ми безинтересни.

# 16 807

Да се чудиш защо САЩ не продава ф15 на който и да е, като е толкова калпав самальот?
А и като за 50-годишна машина, все още поддържа завидната си репутация да побеждава във всяка битка - над сто пъти досега.
Су30 от друга страна е на 25 години, и засега не е успял да свали един противник, тепърва има да си завоюва име и слава.
И няма да му е лесно, защото ф15 идва в комплект с Ауакс, което решава 9/10 от битката.

Ама това абсолютно всяка ли битка? И ако искаш да помислим защо има битки? Щот' сме миролюбиви? Или се бием за мир и правим секс в името на девствеността? Или любимото ми: "правим Света безопасен за демокрацията"? (това беше много модерно през 90-е години на миналия век, сега демокрацията умрЕ, 'ма те продължават да я подсигуряват, и то все далеч от тях. Слочаенос? Не мислА) И май някой е прекалил с Том Кланнси....

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 01:43 от picasso__

# 16 808
Wink
Абсолютно във всяка битка между ф15 и някой друг самолет (предишно руски), ф15 е побеждавал - този факт може лесно да се провери.

# 16 809
Wink
Абсолютно във всяка битка между ф15 и някой друг самолет (предишно руски), ф15 е побеждавал - този факт може лесно да се провери.
Приемам  този факт на доверие. Приемам дори, че не само в единични битки, ами и в противоборство с 2, 3 и повече руски самолети Ф15 е излизал винаги победител. Е, и?

# 16 810
Ми това е, какво повече искаш?
Някой спомена колко е калпав ф15, аз посочих как се справя с противниците, и така.
Ти какво очакваше?

# 16 811
Да разбирам  ли, че извода трябва да бъде нещо от сорта - Ф15 ще излезе победител във всяка битка с руски самолет? Или все пак ще запазим миналото време? Simple Smile

# 16 812
  • инфантилно и разглезено хлапе
Споделям фактите, изводите можеш сам да си ги правиш.

Какви факти?!
Американците сте едно крадливо и лъжливо племе.

Последните ви лъжи:
...британският всекидневник Guardian твърди, че Байдън е казал на лидерите от НАТО, че руският лидер Владимир Путин е взел решение да нападне Украйна
Откъде вашият изкукал дядка Джо-бидона знае, че Владимир Путин ще напада?!

------------------

По цял свят знаят, че от летящите ви американски бракми не става нищо.
Да си припомним издънката с американския "ултрамодерен", "невидим" стелт самолет, който наскоро беше бракуван безславно, след като се разбра, че и най най-старите радари го ловят без проблем.  Smiley

f 117 е един от най големите провали на американците. Потрошават стотици милиарди долари за разработване на проекта и за специално наземно оборудване, реално са го използвали само 1-2 пъти в реални бойни действия - в Сърбия, войната в Залива, и накрая го бракуват безславно, след като се разбрало, че дори най-старите съветски радари от 60-те могат да го засичат и прехващат.

Първоначално американците имат големи планове за производството и експлоатацията на самолетите F-117, но след унизителното им сваляне от ПВО-то на Югославската Освободителна Армия през 2008г. САЩ окончателно се отказа от тях и от плана допреди агресията срещу Сърбия до 2025г. той да бъде техния основен изтребител.

Подполковник Джордже Аничич разказа спомените си от операцията на НАТО „Милосърден Ангел“. Той разказва как сърбите успяват да свалят цели 3 официално признати от САЩ  F-117 и още 2, които НАТО отказва да признае.

Сърбите прихванали и свалили "невиждано модерните" "невидими" американски стелтове със стар съветски ракетен комплекс от 60-те години С-125 Нева / Печора Smiley
По времето на социализма и България е разполагала със същите ракетни установки.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 09:32 от BlueIce

# 16 813
Мислех да призова поне deaf да спре да се излага както всеки път, но пък има и находки в постовете, като например това описание на подхода на САЩ в изнудването, че някой питаше как ни принуждавали да им купуваме/подаряваме:
...американците са се съгласили с изграждането на АЕЦ"Белене" с руски реактори,в замяна на което българската армия да купи изтребители Ф-16.
Първо,договорът за изтребителите Ф-16 е подписан и сключен от премиера Станишев,а Народното събрание чак след десет години (!) го ратифицира! Защо толкова късно? И нямаше и да го ратифицира,ако Тръмп не беше ударил по масата...

Не САЩ,а Станишев е изнудвал американците... България е член на НАТО и ЕС,и е меко казано нелогично да строи атомна централа с руски реактори. Затова американците са настоявали пред Станишев да се откаже от руските реактори,но той - "Няма пък!" Yum В крайна сметка Щатите кандисват на щението станишево,но го накарват да обещае писмено да купи Ф-16.

# 16 814
Не само знае, че ще нападне. Знае и кога ще нападне - на 16.02. Атаката ще започне с двудневни бомбардировки над украински градове. След това ще наложат санкции. По последни данни - санкциите нямат да включат изключването на Русия от СУИФТ, защото   от ЕС се притеснява ли да не загубят много пари Grin
Както някой сполучливо се изрази - Байдън ще се бие с Русия до последния украинец 😂

Общи условия

Активация на акаунт