Русия 1

• 1 130 164
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 815
Аз вече забравих защо Русия ще напада Украйна. В смисъл, тя ей така периодично напада някоя държава и сега е хвърлила око на Украйна? Нали Донецк и Луганск се отделиха, иска да ги анексира ли? Ако още малко се забави с нападението, нищо чудно да има някакви провокации оттам.

# 16 816
Какви факти?!
Американците сте едно крадливо и лъжливо племе.

Последните ви лъжи:
...британският всекидневник Guardian твърди, че Байдън е казал на лидерите от НАТО, че руският лидер Владимир Путин е взел решение да нападне Украйна
Откъде вашият изкукал дядка Джо-бидона знае, че Владимир Путин ще напада?!

------------------

По цял свят знаят, че от летящите ви американски бракми не става нищо.
Да си припомним издънката с американския "ултрамодерен", "невидим" стелт самолет, който наскоро беше бракуван безславно, след като се разбра, че и най най-старите радари го ловят без проблем.  Smiley
Скрит текст:
f 117 е един от най големите провали на американците. Потрошават стотици милиарди долари за разработване на проекта и за специално наземно оборудване, реално са го използвали само 1-2 пъти в реални бойни действия - в Сърбия, войната в Залива, и накрая го бракуват безславно, след като се разбрало, че дори най-старите съветски радари от 60-те могат да го засичат и прехващат.

Първоначално американците имат големи планове за производството и експлоатацията на самолетите F-117, но след унизителното им сваляне от ПВО-то на Югославската Освободителна Армия през 2008г. САЩ окончателно се отказа от тях и от плана допреди агресията срещу Сърбия до 2025г. той да бъде техния основен изтребител.

Подполковник Джордже Аничич разказа спомените си от операцията на НАТО „Милосърден Ангел“. Той разказва как сърбите успяват да свалят цели 3 официално признати от САЩ  F-117 и още 2, които НАТО отказва да признае.

Сърбите прихванали и свалили "невиждано модерните" "невидими" американски стелтове със стар съветски ракетен комплекс от 60-те години С-125 Нева / Печора Smiley
По времето на социализма и България е разполагала със същите ракетни установки.

Всъщност сърбите всичко на всичко свалиха един F-117 и един F-16, евентуално и някой хеликоптер. Това на фона на хилядите въздушни операции над Сърбия е абсолютно нищо. А за да успеят да го свалят има няколко фактора без които нямаше да успеят. Първо F-117 са летели по един и същи маршрут всеки ден. Второ е имало сърби край базата в Авиано, откъдето са излитали F-117 и те са съобщавали за излитанията и сръбската ПВО е знаела горе-долу къде и кога да ги очаква. Трето F-117 не е абсолютно невидим, може да бъде засечен когато е особено близо до радара и най-вече когато си отвори бомбените люкове. Четвърто, когато са го свалили не е имало поддръжка от самолет за електронна борба. Не знам САЩ да са признавали официално за други свалени F-117. Обаче то няма нужда да се чака официално признаване от САЩ, достатъчно е сърбите да покажат останките им както са показали тези от единственият свален. Струва ми се много проста задача. Ако не ги покажат тези 3 свалени остават единствено във фантазиите на сините ледове.

# 16 817
  • инфантилно и разглезено хлапе
Първо F-117 са летели по един и същи маршрут всеки ден. Второ е имало сърби край базата в Авиано, откъдето са излитали F-117 и те са съобщавали за излитанията и сръбската ПВО е знаела горе-долу къде и кога да ги очаква. Трето F-117 не е абсолютно невидим, може да бъде засечен...

Само погледнах картата - твоето Авиано е отдалечено на минимум 1000 км, и над час път по въздух от Сърбия.

Представям си как шпионите на братята сърби всяка нощ са чакали свряни в храстите до оградата около базата в Италия, да гледат кога ще излетят американските бракми,  след това моментално са бягали до местната поща, и с международен телефонен разговор до щаба на сръбските ВВС са им казвали кога и къде да се целят...
По-голяма небивалица не бях чувал
Американофилите направо "пращите от мозък".  Ха-ха-ха...  Smiley

--------------------

Американските ви бракми сами се разпадат във въздуха

# 16 818
Байдън казал, че в сряда почва войната🤣 Извинете ама звучи несериозно “В сряда ще има нападение, а после съм на тренировка по плуване”. Американците прекаляват, иначе писмено молили за телефонен разговор Путин.

# 16 819
Американските глупаци отдавна прекалиха.
Колко народ по света пострада и загина заради болният им империализъм, заради агресивната им външна политика, и заради маниакалното им желание да бъдат едноличен световен господар...
Сега са дошли да провокират и да разпалват военен конфликт в нашия регион.
Видимите ефекти на американския империализъм

Моето мнение е, че тия агресивни хамериканоси трябва час по-скоро да бъдат наритани обратно в тяхната територия. Нямат работа в Европа. Ина че ни заплашва опасност да потънем в руини или да не оцелеем заради техните милитаристични игрички...

# 16 820
Всъщност е точно обратното. Може би е парадоксално,но от всички Свръхсили в историята,само САЩ не са извършвали геноцид.

# 16 821
Само погледнах картата - твоето Авиано е отдалечено на минимум 1000 км, и над час път по въздух от Сърбия.
Представям си как шпионите на братята сърби всяка нощ са чакали свряни в храстите до оградата около базата в Италия, да гледат кога ще излетят американските бракми,  след това моментално са бягали до местната поща, и с международен телефонен разговор до щаба на сръбските ВВС са им казвали кога и къде да се целят...
По-голяма небивалица не бях чувал
Американофилите направо "пращите от мозък".  Ха-ха-ха...  Smiley

Ако четеше щеше да знаеш.

Цитат
Методът на Золтан
Под командването на сръбския полковник имаше около 200 военнослужещи. Познаваше всеки от тях и във всеки беше сто процента сигурен. Много преди началото на бомбардировките той редовно провеждаше обучение, като гарантираше, че всеки войник и офицер от батареята владее свободно повереното му оборудване.
Осъзнавайки, че при съществуващото ниво на електронно разузнаване на НАТО, радиокомуникациите ще го разкрият по-бързо, отколкото радарите на противника биха забелязали, Золтан организира кабелна комуникационна система. Понякога заповедите трябваше да се предават с помощта на пратеници. Тези методи обаче изиграха важна роля - членовете на НАТО не знаеха къде се намира батерията, тъй като "не я чуха".
Сръбските радари и пускови установки непрекъснато сменяха местата си на разполагане. Част от личния състав беше непрекъснато зает да търси места, където да бъде транспортирана бойна техника следващия път, както и да се подготвят за нейното прехвърляне. Само за 78 дни, които продължиха бомбардировките, батерията измина десетки хиляди километри.
Шпиони работеха за сърбите. Те бяха на дежурство близо до авиобаза в Италия и когато бомбардировачите излетяха от нея, съобщиха по телефона в Белград. Мрежа от наблюдатели съществуваше и в самата Сърбия. Те съобщиха и за маршрутите на полетите на самолетите на НАТО.
Много преди началото на бомбардировките на НАТО Золтан се опита да получи колкото се може повече информация за F-117. Той изучава всичко, което може да се намери - публикации във вестници и списания, слухове за характеристиките на този самолет. Тази информация му помогна да се уреди радари, за да могат да проследяват "невидимите". Как точно - полковникът не започна да разказва. Известно е, че той не е държал радарите постоянно включени, а е изстрелвал в точния момент за кратко, за да не могат самолетите на НАТО AWACS да не могат да ги засичат и насочват изтребители.
Прицелването и стрелбата се състояха в последния момент, когато самолетът прелетя близо до батерията. Това позволи на Золтан да атакува внезапно, не оставяйки на противника никакъв шанс за противоракетна маневра. Въпреки това F-117, с всичките си „невидими“ предимства, е доста тромав и бавен самолет. Той физически не можеше да направи рязка маневра и да се измъкне от изстреляна от близко разстояние зенитна ракета. Когато сърбите свалиха Stealth, той беше само на 13 километра от пусковата установка.
И накрая, Золтан, каза той, направи някои промени в дизайна на ракетата, които й позволиха да се насочи по-добре към самолет стелт. Кои - сърбинът не каза, като отбеляза, че все още остават държавна тайна.

Всъщност друг фактор, предопределил успеха на операцията, беше тактиката на командирите на НАТО. Изпратиха F-117 без прикритие и не промениха маршрута на полета. Сваленият самолет лети по този маршрут за четвърти пореден път и това позволи на сръбските зенитчици да се подготвят добре за „лова“.

Що се отнася до техническата страна, несъмненото предимство на сръбската батерия бяха радарите и ракетите на старата система. Както знаете, радарът проследява самолета, регистрирайки отразения радиосигнал от него. Съвременните радари използват високочестотен сигнал. При „стелт“ обаче късите вълни се разпръскват от насеченото тяло на самолета, така че да не се забелязва – именно причудливата форма е в основата на тази технология.

За дълговълновите (нискочестотни) радари обаче тази форма на самолета не е пречка. Такива локатори не са много точни, но "виждат" всеки голям обект във въздуха. Освен това, както беше споменато, F-117 се характеризира с ниска маневреност и ниска скорост, което го прави идеална цел за по-стари зенитно-ракетни системи с нискочестотни радари.

Золтан вече не можеше да свали нито един стелт. Веднага след като алиансът загуби този самолет, командването взе мерки за предотвратяване на подобни ситуации. F-117 вече не летяха сами - те бяха ескортирани от бойци, въоръжени с ракети HARM с радарно насочване. Самолетите започнаха да сменят маршрутите на полетите, а сърбите вече не можеха да ги „засадят”... Това обаче не омаловажи славата на пенсионирания полковник. Той вече е влязъл в историята като човекът, който успя да свали невидим самолет.

Между другото съм служил на П-18, точно същия дълговълнов радар за който се говори тук и който е използван за засичането в Сърбия.

# 16 822
Всъщност е точно обратното. Може би е парадоксално,но от всички Свръхсили в историята,само САЩ не са извършвали геноцид.
Може. Защото за хвърлянето на атомни бомби над спящи градове все още няма точно определение.

# 16 823
  • Русия
Аз вече забравих защо Русия ще напада Украйна.
Аз изобщо не съм чула да е посочена причина. Толкова демонизират Русия, че желанието й да нападне дори не се нуждае от обоснование, подразбира се априори. Просто е лоша, и толкова.

# 16 824
Аз вече забравих защо Русия ще напада Украйна.
Аз изобщо не съм чула да е посочена причина. Толкова демонизират Русия, че желанието й да нападне дори не се нуждае от обоснование, подразбира се априори. Просто е лоша, и толкова.

Ама разбира се... "злият демон" Путин защо ли помага на болни и нуждаещи се деца...

https://www.youtube.com/watch?v=AKuFCnETQkE

# 16 825
Тази пропаганда с децата не е от сега.

# 16 826
  • Варна
Защото победителите не ги съдят. Wink

# 16 827
Хайде да не публикуваме и Байдън с дечица...

# 16 828
Да бе, над индианците хич не е било геноцид!

# 16 829
Хайде да не публикуваме и Байдън с дечица...
И да го публикувате какво от това? Пак е пропаганда, ама аз не съм тръгнал да разпространявам така снимка и да я давам като пример за каквото и да било. А Путин чак и по телемост го дават как се грижил за децата. Като искаш да помагаш помагай, ама като тръгнеш да го афишираш вече е жалка история.

Общи условия

Активация на акаунт