Русия 1

• 1 130 633
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 980
  • СИ
Днес, в някакво село до Мариупол, 3- ма военнослужещи в УА са застрелял 2- етнически гърци. На бандеровеца много малко му трябва, да ми лъсне расистката, мизантропска натура. За това ги мразят в Източна Украйна и за това ако влезнат руски войници с хляб и сол ще ги посрещнат. Бесарабските българи ще са първи на опашката, освен ако пак не получат повести и не ги сложат най-отпред, щото бандеровците са смели само като са повечко или зад гърба на някой друг.

Руски сепаратисти маскирани като етнически гърци. Сигурно са пиели узо и са играели сиртаки, нали...?!
Как така ще влизат руски войници? Защо? На разходка през отпуската ли? Щото тука едни хора си късат ризите, че Русия нямало да напада. Ти сега ни обясняваш, какво ще стане, ако влезели...! Вземете се разберете, че да не се бъркаме.
Не разбирам, защо Бандера е лош? Защото е помагал на нацистите? Добре. Какво да кажем за Сталин, който е бил официален съюзник в началото на войната? И въобще руснаците да обявяват всеки неудобен за тях за фашист, е най-малкото смешно.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:25 от SeaHorse

# 16 981
И ти направи всичките тия изводи за украинците въз основа на един случай, за който няма никакви детайли?
Какви изводи трябва да правим тогава ние за всички руснаци, като гледаме тази снимка от Грозни?

# 16 982

... Моли се Путин да не ви залангърка наистина, че само след 15 минути земята ви ще е радиоактивна пустиня.
Ние в Европа може и да оцелеем, тъй като при външна агресия към РФ, военната доктрина на руснаците включва изпреварващ ответен ядрен удар по територията на САЩ...

Пак се повтарям, но откъде се очаква външна агресия в посока РФ? Практиката показва, че обикновено агресията е откъм РФ. И не знам защо, русофилските мозъци как не можаха нищо друго да измислят освен заплахи? Все бомби, все ракети, все заплашват някой как щели да го сринат...! Все танкове и  учения им се въртят в главите. Как веднъж не заговориха за нещо красиво и смислено? Болни съветски мозъци...!

Практиката показва, че нямаш никакво понятие "каква е практиката". А историята показва, че такова пренебрежително отношение към Русия никога никого не е довело до нещо хубаво. Доста пристрастни думички от един неутрален, не смяташ ли?

# 16 983
  • СИ

Практиката показва, че нямаш никакво понятие "каква е практиката". А историята показва, че такова пренебрежително отношение към Русия никога никого не е довело до нещо хубаво. Доста пристрастни думички от един неутрален, не смяташ ли?

Не виждам да ми казваш нещо смислено. Тоест кой и кога за последно е нападал Русия?! Можеш ли да отговориш на този елементарен въпрос? Повтарям го пак: Кой и кога е нападал Русия за последно?
Стандартните локуми, как Русия се чувствала пренебрегвана и заплашена ги знаем. Не са интересни.
Пак повтарям простичкия въпрос: Кой и кога е нападал Русия за последно?!

# 16 984

Не виждам да ми казваш нещо смислено. Тоест кой и кога за последно е нападал Русия?! Можеш ли да отговориш на този елементарен въпрос? Повтарям го пак: Кой и кога е нападал Русия за последно?
Стандартните локуми, как Русия се чувствала пренебрегвана и заплашена ги знаем. Не са интересни.
Пак повтарям простичкия въпрос: Кой и кога е нападал Русия за последно?!

Военно? Надявам се, че знаеш отговора. Или "безпристрастните" мислите различно? А иначе - дори и ти трябва да виждаш, че в последните години се води целенасочена кампания спрямо Русия. Колко е оправдана - не знам и не съм аз този, който ще дава оценка. Води се с дезинформация и провокации. В миналото войни са започвали по много по-малки поводи. И ако вместо Путин беше някое сенилно старче - Байдънович, например... Знам обаче как ще завърши - лошо. И може би лошо за всички.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:44 от picasso__

# 16 985
  • Русия
Шолц каза, че Зеленский му обещал да представи законопроекти за особения статут и изборите в Донбас.
Най-накрая!

# 16 986
Wink
Ама горката Русия как все е жертва на попълзновения и провокациЙ!
Ей на - пред-пред-предпоследно, през 1939 опасната Финландия най-високомерно отказала да посреща руските обединители с хляб и сол, та се наложило към 150 хиляди освободители да умрат, за да включат най-миролюбиво Карелия в съюза на щастливите републики.
Пред-Предпоследно, пак през 1939,  Полша най-коварно е провокирала мирна Русия да заеме половината и територия, и също най-високомерно е отказала да посрещне присъединителите си с хляб и сол, и затова към 2000 мирни руски войни погинаха в присъединяването и.
Предпоследно, през 1940 миролюбивите руснаци поставят ултиматум на балтийските страни (някакси познато звучи, сякаш и наскоро е ставало въпрос за ултиматуми?), и след това ги окупират, като чудодейно в същото време здрави, проруски сили извършват преврати в във дяка една от тях.
Разбира се, петстотинте хиляди освободители били посрещнати с хляб и сол от признателните завоювани страни.
И последно, Хитлер извъртя номер на миролюбивия Сталин, и го удари малко преди Сталин да извърти номер на Хитлер и да го удари превантивно.
Пропуснах ли нещо в миролюбивата политика на Русия?

# 16 987
  • Варна
Що за глупости и кой твърди, че Русия е миролюбива?
Не е миролюбива, затова не бива да и се дърпа прекалено опашката.
Но когато си на океан разстояние, не ти пука как тези наоколо ще го отнесат.

П.П.
Пропуснал си, че Япония е обявявала война на Русия и даже  я е спечелила. Е и?

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 18:20 от Хексе

# 16 988
Е как кой твърди, че руските армии да най-миролпбивите завоеватели на света?
Ами буквално всеки втори пост тук е в този дух - Русия никога не напада, тя само се отбранява, никога не започва войни, народите по света само чакат да посрещат руските войни с хляб и сол!
Е, другата половина от постовете обещават атомни бомбандировки и танкови дивизии, но само ако Русия е провокирана, или превантивно, ако има нужда.

# 16 989
Сталин категорично не е вярвал, че Германия ще ги нападне, предвид сключения мирен договор. Точно затова неколкократно е неглижирал получените данни от разузнаването. Рихард Зорге дори е посочил вероятната дата на нападението. Така че твърдението на Tote, че Сталин щял да извърти номер и бля-бля-бля, са чисти измишльотини.

# 16 990
Е как кой твърди, че руските армии да най-миролпбивите завоеватели на света?
Ами буквално всеки втори пост тук е в този дух - Русия никога не напада, тя само се отбранява, никога не започва войни, народите по света само чакат да посрещат руските войни с хляб и сол!
Е, другата половина от постовете обещават атомни бомбандировки и танкови дивизии, но само ако Русия е провокирана, или превантивно, ако има нужда.

За подобни мнения е добре да Ви се плаща. И да сте на трудов договор дори. Първа или втора категория труд. Русия е световна сила и прави това, което правят световните сили. Ама да ми изкарвате само тази държава "черна", а останалите - прогресивни и демократични е меко казано дементно. Светът напоследък пати от американската "филантропия". Или бъркам?

# 16 991
  • София
Сталин категорично не е вярвал, че Германия ще ги нападне, предвид сключения мирен договор. Точно затова неколкократно е неглижирал получените данни от разузнаването. Рихард Зорге дори е посочил вероятната дата на нападението. Така че твърдението на Tote, че Сталин щял да извърти номер и бля-бля-бля, са чисти измишльотини.

Сталин и съветското разузнаване са наблюдавали поръчките за кожуси и маслата използвани от Вермахта. Затова е знаел, че германците нямат достатъчно топли дрехи за зимна война и нискотемпературни масла и горива които да работят при -10. И е бил прав защото при първият студ немската армия буквално замръзва.

# 16 992
И ти направи всичките тия изводи за украинците въз основа на един случай, за който няма никакви детайли?
Какви изводи трябва да правим тогава ние за всички руснаци, като гледаме тази снимка от Грозни?

https://korrespondent.net/ukraine/4447208-myd-hretsyy-sdelal-zai … rekov-na-donbasse
Ако този въпрос е насочен към мен - не, не съм направила този извод от един случай.
Започнах да пиша в тази тема, след Майдана. Би трябвало да имам запазено мнение оттогава, когато написах, че далечната ми леля (нещо като 4-та братовчедка на майка ми), директор на средно училище в Мелитопол, разказваше за изнасилени непълнолетни момичета от пияни въоръжени западноукраински военнослужещи; освен това - етническото прочистване на бесарабски българи, посредством призоваването им в УА и използването им като пушечно месо. Одеса - Партийният дом - изнасилената бременна жена, удушена с телефонния кабел - толкова горди бяха от себе си бандеровците, че публикуваха снимки. Националният им герой е фашист, предател и родоотстъпник. После - случая със сина на Петя (за който случай имаше наградени войници). Тогава работих във фирма, собственост на западноукраинци. От там си извадих изводи, че те просто живеят в някакво друго измерение, време и свят.
Не харесвам руснаците - никак.
Не смятам, че българите сме славяни.
Не смятам, че нещо сме им длъжни.
Смятам, че руснаците в  случая са онеправдани.
Нина и Bluelce бая ме хапеха, защото мненията ни по отношение на Русия не съвпада ха. Сега са идентични.
Мисля, че Путин е много по-умен от повечето световни лидери. Със сигурност  е по-умен от Байдън, от английската външна министърка, от президентката на ЕС и от шефа на Нато.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 19:13 от milalena

# 16 993
Разбира се, че Сталин не е очаквал атака! Смятал е, че само той може да върти мръсни номера, и затова не е подозирал, че и други са способни на такива.
Той затова е натрупал и толкова техника - и в танкове, и в самолети, и в артилерия многократно е превъзхождал мижавите шваби, защото не му е и минавало през акъла да ги подкара нанякъде.

# 16 994
Разбира се, че Сталин не е очаквал атака! Смятал е, че само той може да върти мръсни номера, и затова не е подозирал, че и други са способни на такива.
Той затова е натрупал и толкова техника - и в танкове, и в самолети, и в артилерия многократно е превъзхождал мижавите шваби, защото не му е и минавало през акъла да ги подкара нанякъде.

Извинявай, ама когнитивните ти способности ограничени ли са? Много ясно, че като заиграе мечката в двора на комшиите, ще дойде и при теб, и е добре да я посрещнеш подобаващо. Ама вие там отвъд океана сте облагодетелствани в това отношение. Или поне бяхте. А сега не трупате ли техника и хора насам - натам? Без дори мечката да е заиграла? Или поне да се е ограничила в собствената си бърлога?

Общи условия

Активация на акаунт