Русия 1

• 1 130 637
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 16 995
  • Варна
Сталин и съветското разузнаване са наблюдавали поръчките за кожуси и маслата използвани от Вермахта. Затова е знаел, че германците нямат достатъчно топли дрехи за зимна война и нискотемпературни масла и горива които да работят при -10. И е бил прав защото при първият студ немската армия буквално замръзва.
Той Хитлер се е надявал да приключи преди зимата.

Разбира се, че Сталин не е очаквал атака! Смятал е, че само той може да върти мръсни номера, и затова не е подозирал, че и други са способни на такива.
Той затова е натрупал и толкова техника - и в танкове, и в самолети, и в артилерия многократно е превъзхождал мижавите шваби, защото не му е и минавало през акъла да ги подкара нанякъде.
Нищо не е бил натрупал Сталин. В хода на действията се е въоръжавал и организирал.

# 16 996
Шолц заплашил Русия с икономически санкции и призовал за диалог. На Украйна обещал още пари. Оръжие няма да им дадат.

# 16 997
Сталин и съветското разузнаване са наблюдавали поръчките за кожуси и маслата използвани от Вермахта. Затова е знаел, че германците нямат достатъчно топли дрехи за зимна война и нискотемпературни масла и горива които да работят при -10. И е бил прав защото при първият студ немската армия буквално замръзва.
Той Хитлер се е надявал да приключи преди зимата.
Харесал му е "Блиц крига" в Западна Европа, ама Дядо Иван е друга работа.

# 16 998

Извинявай, ама когнитивните ти способности ограничени ли са? Много ясно, че като заиграе мечката в двора на комшиите, ще дойде и при теб, и е добре да я посрещнеш подобаващо. Ама вие там отвъд океана сте облагодетелствани в това отношение. Или поне бяхте. А сега не трупате ли техника и хора насам - натам? Без дори мечката да е заиграла? Или поне да се е ограничила в собствената си бърлога?
Wink
Мойто момче, мойте когнитивности са си много добре, за сметка на това някой друг пропуска да забележи факта, че Сталин е тоя, който е разкарвал мечката си из комшиите, както изброих преди няколко поста.
Кое в действията му до 1941 кара когнитивностите ти да смятат, че вече е смятал да си седне на задника и да гради светлото бъдеще?

След фиаското във Финландия ли да не си седне на четирибуквието? Без свестни офицери? Хайде ако обичаш....

# 16 999
Сталин е в небитието от 1953 г. и му е все едно какъв ще го изкарвате. Днес е важно ще нахлува ли утре Путин в Украйна т.е. вярвате ли на Джо Байдън, или не?

Аз не вярвам. И не защото претендирам, както всеки един русофоб тука, че знам какви са мислите, желанията и плановете на Путин. Не. Просто доводите, които огласява Байдън са смехотворни. Аз,  като военен специалист по образование и професия, а не като наборник в казармата, уверено заявявам, че техниката от публикуваните снимки няма да нахлува никъде. Нейното предназначение е да бъде видяна, снимана и т.н., с което да предизвика смут в схематично мислещите умове на западните политици и военни стратези.
Групировката за нахлуване се изнася и развръща нощем и в условия на ограничена видимост. А районите за бойно и ползване при настъпление ще  са отдалечени от границата не на 80, 100, 200 и т.н. километра,  а на 20-30 км. Да покажеш на врага си с какви ночно сили и средста ще го атакуваш, означава да си подпишеш сам смъртната присъда. Военната наука има своите правила, писани с кръв, дами и господа.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 00:29 от Nomadski

# 17 000
  • Варна
Когато има противник от който се притесняваш помагаш на съседите да го отблъснат или поне бойните действия да се развиват на тяхна територия, а не нападаш съседа, че да създадеш обща граница с този противник. Поне това е разумната стратегия, освен ако не ти е необходимо да разчистиш буфера между теб и този противник.
Така е. Малко е по-сложно ако си буфер... както ни нарече Путин.

# 17 001
Сталин е в небитието от 1953 г. и му е все едно какъв ще го изкарвате. Днес е важно ще нахлува ли утре Путин в Украйна т.е. вярвате ли на Джо Байдън, или не?

Аз не вярвам. И не защото претендирам, както всеки един русофоб тука, че знам какви са мислите, желанията и плановете на Путин. Не. Просто доводите, които огласява са смехотворни. Аз,  като военен специалист по образование и професия, а не като наборник в казармата, уверено заявявам, че техниката от публикуваните снимки няма да нахлува никъде. Нейното предназначение е да бъде видяна, снимана и т.н., с което да предизвика смут в схематично мислещите умове на западните политици и военни стратези.
Групировката за нахлуване се изнася и развръща нощем и в условия на ограничена видимост. А районите за бойно и ползване при настъпление ще  са отдалечени от границата не на 80, 100, 200 и т.н. километра,  а на 20-30 км. Да покажеш на врага си с какви ночно сили и средста ще го атакуваш, означава да си подпишеш сам смъртната присъда. Военната наука има своите правила, писани с кръв, дами и господа.
Wink
Освен ако не са ти казали в прав текст, че НАТО няма да се намесва военно в конфликта, и трябва единствено да се безпокоиш от украинската армия, която вече десет години не може да пребори няколко хиляди сепаратиста в Донбас.
Тогава вече не само няма от какво да се боиш, но дори можеш да публикуваш график на нашествието, без какъвто и да е риск.

# 17 002
Особено ако зад гърба ти стои НАТО става съвсем сложно за Путин. Не знам защо русофилите толкова се притеснявате Русия да не ни направи нещо, това си е направо русофобия, бива ли така?

# 17 003
Особено ако зад гърба ти стои НАТО става съвсем сложно за Путин. Не знам защо русофилите толкова се притеснявате Русия да не ни направи нещо, това си е направо русофобия, бива ли така?

Да разбирам, че Вие не се притеснявате? Ама нормално, я гледай японците как дръпнаха напред след две демократични бомби....

# 17 004
Как точно НАТО стои зад гърба ти? С някоя декларацийка, призив за преговори и прочие глупости?

# 17 005

Да разбирам, че Вие не се притеснявате? Ама нормално, я гледай японците как дръпнаха напред след две демократични бомби....
Нещо почна да ме притеснява когнитивността на това изявление.
Дето казваше Сталин - къде го чукаш, къде се пука!
Как края на втората световна война има някакво отношение с българското членство в НАТО???

Как точно НАТО стои зад гърба ти? С някоя декларацийка, призив за преговори и прочие глупости?
Аз съм чувал, че НАТО било съюз, задължаващ членовете му да помагат на нападнати от друга страна, но може и да бъркам.
Имаш ли някаква информация, която да сочи нещо различно?

# 17 006

Нещо почна да ме притеснява когнитивността на това изявление.
Дето казваше Сталин - къде го чукаш, къде се пука!
Как края на втората световна война има някакво отношение с българското членство в НАТО???

Втората световна война няма никакво отношение към историята на България, така си е. И към историята на света няма. Научил си нова думичка... Респект! Харесва ти, виждам...

А Украйна в НАТО ли е? О, май не е....

# 17 007
А от какво да се притеснявам? Би ме притеснявало ако Русия е в състояние да ни окупира, а тя не е.

# 17 008
А от какво да се притеснявам? Би ме притеснявало ако Русия е в състояние да ни окупира, а тя не е.

Абе тя че може, може... Въпросът е да не се стига до това. Аз лично смятам (без да претендирам, че съм анализатор или нещо такова), че НАТО ще го бъде до първия ден на сериозни бойни действия на европейска територия. Надявам се да не се случва това.

# 17 009
Няма да се случи, защото Русия изостава в конвенционално въоръжение от НАТО. А ядреното хич не ме притеснява. Живея в центъра на София и няма и да разбера какво се случва. Виж загубата на свобода е нещо за което си струва да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт