Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Моят е в "трета съботна група" при Сугарев по математика. И аз ще се радвам да се запознаем в събота сутрин тези, които сме в Софроний. Пишете на лични да обменим координати.

# 691
И моят син от другата седмица започва с уроците.За сега мисля да спрем за малко с английският , да видя как ще смогне с уроците и спорта. Иска му се на детето от 6клас да отиде направо в 8 клас.Тези матури са го притеснили много.Доста е притеснен от тях. Всяка вечер говориме, успокояваме се и се окуражаваме, че ще се оправи.
Дано не прегреят децата.

# 692
  • На черешата
 Моето пък не е притеснено, какво толкова съм се била ошашкала. Всичко щяло да е наред, да съм и имала малко доверие.  Embarassed Избрахме школа близо до нас, доста познати деца ходиха там и постигнаха невероятни резултати. Учителките успяха още от началото да ги "спечелят за каузата", дъщеря ми ги харесва и ходи с желание. До сега преговаряха и в събота са им тестовете, ще видим как ще се справи. Има някаки идеи къде иска да кандидатства, но съм сигурна, че ще има някакви промнеи. В училище ги държат относително строго и подготовката е на относително добро ниво. От английски няма да я спирам, така че тази година ще и е малко натоварено. Надявам се да се амбицира, понеже нещо я мързи напоследък, но като цяло е отговорно дете.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 12:03 от Торнадо

# 693
Моето пък не е притеснено, какво толкова съм се била ошашкала. Всичко щяло да е наред, да съм и имала малко доверие. 

И моята е спокойна, а аз гледам да не я пришпорвам много, защото спокойствието на изпита е изключително важно. Обаче на мен ми е страшно притеснено и не знам защо, след като детето от втория срок на 5 клас се готви по математика, а целия 6-ти ходи и на уроци по БЕЛ.  Confused

# 694
И моята ще е в групата в събота на Андреевска, но не знам още коя. Не е правила още теста- мисля че като свърши преговорното ще го прави.
Тя беше много неспокойна преди курса, но сега е много спокойна и с добри впечатления и аз лично съм доволна от това. И дори обратното- тя ми каза че смяната на началния час е по настояване на деца/родители, и са се съобразили с това, и даже Андреевска двеста пъти е попитала така добре ли е. Моята специално не й беше рано 8,30, та ни е все тая, а за междучасието - тя почти не ползва такова, само до тоалетна и толкоз.

Мен никой не ме е питал. Децата ми са във втората група и казаха, че просто са ги уведомили, че часът се променя по желание на другата група. Междучасието е кратко, поне за моите деца, като се има впредвид, че учат без почивка два астрономически часа. Отделно не закусват преди да тръгнат от вкъщи, защото им е много рано, а в тези 15 минути не им остава време да излязат и да си купят нещо. До училището има само една дюнерджийница, а времето не е достатъчно да отидат до Subway, който е на "Дондуков". Вчера са закъснели за втория час.

# 695
  • На черешата
 Като ходи на уроци си взема храна и вода от вкъщи, почивката и при тях е много кратка и си я използва да поговори с другите или да си слуша музика. На уроци тръгна от тази година, до миналата и помагахме ние. Преподавателката по матматика каза, че детето е добре, но е ужасно разсеяно и ще имаме проблеми с това. Решава задачите без проблем, но пропускаме по някой "+" и "-" и всичко отива по дявлоите. Верен принцип, грешен резултат. Та ще и се наложи да е малко по-съсредоточена, което не знам как ще постигнем. Тресе я някакъв пубертет, реве като за световно и все е нразбрана.  ooooh! Thinking

# 696
  • Пловдив
Това със закусването сутрин вкъщи съм го въвела още от първи клас като задължително. Без значение дали ще ходи на училище, на репетиция, на екскурзия и т.н. По този начин избягвам премаляването от глад до голямото междучасие / почивка и т.н. А и щом наблизо няма място, откъдето да си купят нещо за хапване, да си носят от вкъщи. Така няма да се налага да тичат, а и ще си починат на въздух и ще хапнат.
Оставила съм я последната седмица да си поеме дъх преди началото на учебната година. Ходи на репетиции на хора, вчера имаха участи, а утре имат самостоятелен концерт - традиционно хорът участва в пловдивското издание на "Нощ на музеите и галериите" през септември. Тази година са даже 2 нощи, на 12 и 13 септември. Та за пловдивчани това е удобен случай да се поразходят по музеи и галерии преди началото на учебната година.

# 697
  • На черешата
 И моите закусват удома, може 3 залъка да сложи в устата, но съм казала с празен стомах от вкъщи да не излизат.  Peace Имаше опити за протест, но после разбраха, че е по-добре така и сега много често ядът в движение, докато си опарвят леглата или оправят нщо друго, но ядът.

# 698
  • София
И моята ще е в групата в събота на Андреевска, но не знам още коя. Не е правила още теста- мисля че като свърши преговорното ще го прави.
Тя беше много неспокойна преди курса, но сега е много спокойна и с добри впечатления и аз лично съм доволна от това. И дори обратното- тя ми каза че смяната на началния час е по настояване на деца/родители, и са се съобразили с това, и даже Андреевска двеста пъти е попитала така добре ли е. Моята специално не й беше рано 8,30, та ни е все тая, а за междучасието - тя почти не ползва такова, само до тоалетна и толкоз.

Мен никой не ме е питал. Децата ми са във втората група и казаха, че просто са ги уведомили, че часът се променя по желание на другата група. Междучасието е кратко, поне за моите деца, като се има впредвид, че учат без почивка два астрономически часа. Отделно не закусват преди да тръгнат от вкъщи, защото им е много рано, а в тези 15 минути не им остава време да излязат и да си купят нещо. До училището има само една дюнерджийница, а времето не е достатъчно да отидат до Subway, който е на "Дондуков". Вчера са закъснели за втория час.

И мен никой не ме е питал, детето е в първата група. Уведомили са ги без обяснения доколкото знам, но не съм го разпитвала. Не знаех, че междучасието е толкова кратко и не съм чула оплаквания за това.

В колко часа им свършват часовете?

# 699
Не знам,споделям какво ми е казала дъщеря ми, аз не съм и стъпвала там, но тя едва ли ще си измисли точно това
За мен времето от 8,30/9 до към 13 часа спокойно може да се изкара и без почивка и без ядене, но това си е лично мнение де
Аз не съм я пратила там да яде, а да учи и не виждам нужда да обикаля центъра по времето за учене
И без това изместиха часа с по-късен, всеки би могъл да си закуси вкъщи или да си закупи сандвич предварително за междучасието

# 700
Моят седмокласник закусва по един банан и тръгва на училище в 7 часа.На блокова система са,хапва това-онова в междучасията и така я кара до обяд.
Започна с уроците по БЕЛ,преразказите му куцат,на тестовете е по-добре.С английския категорично продължаваме,учителката спомена,че тази година завършват B1.Временно ще оставим програмирането на заден план,но от 8 клас щял да си продължи.Хубаво е,че има желание и изказва някакви предпочитания.Засега никакви езикови гимназии не го вълнуват,или продължава в СМГ или НПМГ.Аз ще гледам да се съобразявам с намеренията му!

# 701
  • Пловдив
И синът ми и дъщеря ми закусват всяка сутрин в къщи.
Diamondlady на вас какво ви казаха от ОДК-Пловдив. Ние искахме курсовете да са през почивните дни, защото през седмицата е доста ангажиран с тренировки, но когато го записвахме нямаха все още яснота кога ще се провеждат занятията. Но ако не може през уикенда ще намалим спорта и така ще я караме.

# 702
Младежът също ми каза, че часът е сменен по искане на ученици, защото бил много ранен.
За междучасието не се е оплаквал, у дома, както и при Дунди, не се излиза без да се хапне.
За край на часовете - той е само по БЕЛ, свършва към 11.
Ние сме във втора неделна - при Андреевска и Томов, други има ли там?

Утре щели да имат тест?

# 703
  • София
И аз така чух - ще имат тестове и по двата предмета.

# 704
Съгласна съм с това, че е добре да се закуси сутрин, но колкото и да им обяснявам за ползите от това, те казват, че не могат да ядат толкова рано. Не искат домашни сандвичи и принцеси и за това си купуват нещо навън.
Независимо от коментарите, които си правим тук, смятам, че условията за преговорните уроци бяха изнесени предварително и след като сме ги записали,  сме се съгласили с тях, такива каквито са. Последващите промени без знанието и съгласието на всички е некоректно. Надявам се, че това няма да се повтори, когато започне същинското обучение.
Дали междучасието от 15 мин. е достатъчно или не, отговорът може да е субективен. Моето лично мнение е, че обучението е доста натоварващо, когато е в един ден и след 120-минутно решаване на задачи или писане на преразкази, мозъците ще блокират. Не случайно в училище почивките им са на всеки 45 минути.
Относно групите, единият ми е в първа неделна, а другият във втора неделна. Разделих ги по собстено желание, защото често си пречат.

Общи условия

Активация на акаунт