Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 585

Той сега си мисли, че като е записан на школа, значи вече едва ли не е влязъл където иска.

Чудя се още дали да го запиша на преговорният курс по математика. Ще му е полезно със сигурност, но честно казано се чудя заслужава ли си хем да наливам пари за школи, хем да се тормозя после научил ли, написал ли е.

И ние имаме същата нагласа. Имам чувството, че все още не осъзнават, че резултатът, който искат да постигнат зависи най-вече от усилията, които ще положат. Мислят, че това, към което се стремят ще им бъде поднесено наготово. Ако са достатъчно отговорни няма да има нужда да се тормозим и ние. Аз непрекъснато им обяснявам, че в школата няма да им налеят знанията с фуния, но не искат да ме разберат и това е. Никой там няма да ги кара насила да учат и да си пишат домашните. Ние ще ходим на преговорните, въпреки, че единият е със счупена ръка и няма да може да пише до към края на Септември. Ще седи и ще слуша - все ще му е от полза.

# 586
  • София
Ще го разберат Simple Smile Само не е зле да е по-рано, ако може още в началото Simple Smile То затова моята политика в момента е да не давам никакъв зор.

# 587
  • София
Ще го разберат Simple Smile Само не е зле да е по-рано, ако може още в началото Simple Smile То затова моята политика в момента е да не давам никакъв зор.

Аз пък не пропускам да отбележа,че всичко зависи единствено и само от него Mr. Green Уж е наясно, уж е мотивиран, но.. времето ще покаже.
Реши сборника на Архимед от миналата година,без грешки и затруднения ,сега е на тестовете-пак не го затрудняват, та се надявам, че преговора е направен.
Днес е на първият си урок по БЕЛ , чакам да видя как ще му оцени работата по помагалото, което му беше дала да решава.
В момента учи" Опълченците на Шипка" .Остават му за четене разказите и другите стихотворения,но все ще ги приключи до края на Септември.

# 588
Отдавна не съм писала. Свърши ми отпуската.
Август го оставих да почине, а сега започваме да влизаме бавно, но славно в  ритъм.
По математика е добре, но БЕЛ ни куца. Започва с уроците по БЕЛ от неделя. Тренировките по футбол ще се наложи да пропуска по някоя от време на време. Пубертета го тресе с пълна сила.

# 589
Здравейте,мили дами!Аз съм майка на бъдещ седмокласник.Скоро открих темата и се учудих,че вече доста деца са тъгнали по школите!Сина ми миналата година ходеше на един курс по математика в квартала.По БЕЛ не е ходил,а там май е по-зле.Мислих,четох и сега търся учителка за частни уроци по БЕЛ,въобще не може да пише!!!Вие какво ще ме посъветвате?Чудя се и за школа по Математика.Живеем в кв Надежда в София и за мен е важно, и  да има удобен траспорт до там.Благодаря за съдействието!!!

# 590
  • Варна
Здравейте и от мен.  bouquet
Моята щерка се завърна от последния за лятото лагер. Беше на междунaроден лaгер зa промените в климaтa, спонсорирaн от прогрaмaтa Ерaзъм+ нa ЕС. Толкова е щастлива и ентусиазирана, че лети.Simple Smile) Въобще изкара една страхотна ваканция с пътувания и приятели. Никакви математики и задължителни литератури не е отворила. Говорихме по въпроса ... каза ми да не се тревожа. Crazy Всичко е под контрол, имала цел и нямала намерение да си проваля бъдещето. Ще видим какво ще излезе от тази и самоувереност Simple Smile От 1-2 години периодично се чуди с какво да се занимава и към каква професия да се насочи. След като се отказа от патологията Mr. Green /3-4 години твърдеше, че това ще учи и работи/ нищо не припознаваше за себе си. Сега отсече - ще става нотариус. Ама не в България ... .
Тези дни ще звъня на учителките по БЕЛ и математика да уговорим допълнителните занимания. Все още ми се ще да ги почне втория срок но тя иска да почне още сега и не можем да се разберем.
Едно по едно ... и нов гардероб и трябва, много порасна за няколко месеца, нищо не и става. И униформа трябва да търся. Нещо не ми се почва на мен май новата учебна година  Simple Smile

# 591
Ето ме и мен.
От понеделник тръгва на БЕЛ в школата, по математика се отказах да го пращам на преговорните. Все мисля, че папката със задачи, които му даде Андрревска са му достатъчни за преговор. Но колкото и да решава, стига до вниманието, което му куца...
Стяга се за училище, уж е наясно че ще му е по - трудно, но е толкова разсеян милия...
И на мен нещо не ми се започва новата учебна година, че и малката трябва да стегна  ooooh!

# 592
  • София
Мъдро решение Simple Smile Преговорът ще е върху задачи от папката. Аз накрая го записах, защото се видя, че няма да реши задачите от папката.

Flash*, ей това е хубаво лято Simple Smile Браво, че си я уредила с толкова лагери Simple Smile

# 593
  • София
Здравейте,

Дъщеря ми на 14.9 започва курса по български в 'Софроний'.
Тя си прави преговори лятото по БЕЛ и математика, сега прави входни нива по различните предмети.

Каза, че иска да започват вече училище. Омръзнало и да е във ваканция Simple Smile

# 594
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Да се включа и аз, дочитаме "Немили -недраги", т.е. успя да прочете всичко от списъка с голям зор, не съм го карала да учи стихотворенията наизуст, разчитам,че има добра памет. Аз не съм взела решение кога да тръгне на уроци по БЕЛ, ще видя в началото как се справя, смятам, че ще му е нужно само за преразказите допълнителна подготовка, по математика има достатъчна подготовка за матурата в училище, все пак учи в ПМГ-имат СИП, ЗИП математика, ако видя ,че има проблем тогава ще ходи, все пак не сме София и конкуренцията е значително по-малка...
Успех на всички деца по трудния път към мечтите им особено на тези от София, Пловдив и Варна, където е трудно влизането ,поради голямата конкуренция, но всички вие познати и непознати  съфорумки помнете, че в края на ученето-т.е. 12 клас няма да има дете, което  да не е влязло да учи висше образование, независимо дали в България или в чужбина. Университетите не могат да попълнят местата си, няма дете, което да не е поискало да учи в чужбина , ако родителите могат да го издържат да не е отишло, намират се хиляди начини...... Така, че аз вместо да се притеснявам все повече се успокоявам... Още веднъж успех!!!!

# 595
  • София
Права си Помакова, ама зорът за средата. Мен ме е страх да не попадне сред деца без амбиции. Това е.

# 596
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Права си Помакова, ама зорът за средата. Мен ме е страх да не попадне сред деца без амбиции. Това е.
Средата е важно нещо, но в елитен клас може атмосферата също да не е много добра и детето да не се чувства добре, всичко е въпрос на късмет

# 597
  • София
Мммм така е. Това с елитната паралелка го изживяхме вече. Не се целим в елитни класове, а в обиконвена паралелка със средно амбициозни деца. А средата в паралелките без изпит е кошмарна, виждала съм ги в нашето училище. Пият, пушат, слушат чалга и супер яко да не ходиш на училище и да тормозиш малките.

# 598
  • в зоната на здрача
Здравейте..
Отдавна не съм се мяркала, но ви чета чат пат.
Готови сме и ние с младежа да атакуваме 7 клас, та да видим.
Записах го и на математика и на БЕЛ, в Милениум.
Прицелил се е високо и е наясно, че си иска труд тая година..
Хубав ден на всички..

# 599
  • гр.София
Здравейте и от мен  Hug
записвам се и аз с моя бъдещ седмокласник  Grinning да видим какво ще направи, иска да учи в спортно у-ще, той е лекоатлет, но нам мен хич не ми се иска  Mr. Green
Записала съм го на уроци по МАТ, Бел и англ. език, време за тренировки не знам дали ще има  Whistling
Остава ни още една книга от задължителните, стихотворенията за сега само са прочетени, да видим кога ще ги научи на изуст, домашни има само по Бел, да направи резюме на "Немили-недраги".
Хубав ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт