Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 075
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз не визирам ти какво имаш и как се справяш, а коментирам принципно твърдението ти. Ако родителите не са родом от София, но живеят тук, работят тук, децата им по-малко права ли имат за ДГ от "кореняк" софиянците?! Които живеят при мама и тати и имат "поне малко разум" да дават пари за разходите.  ooooh!

А за примера, който си дала, не мисля, че има много такива, които са склонни да пропътуват сутрин и вечер до София, само дадето им да е на ДГ тук, а те да си работят в близкия до София град.
Не знам защо реагираш така бурно, явно си от "ощетените"? Да имам дори няколко такива примера с родители, не един... абсурди много... те разсъждават, че понеже работят в София ще им е по - удобно да са по - близко през деня до него... Аз визирам хора, живеещи на 40 минути от София, а не от Бургас примерно и в тези случаи смятам, че не е редно,да. А какво лошо има да живееш при мама и тати? Има много хора, които не могат да са под наем или да си купят жилище... Вие сте първите, които скачат с "дискриминацията"... Кой ви дискриминира?

Аз бурно не реагирам, а реагирах на глупавото твърдение, което си написала. И не съм от ощетените, имам собственост и плащам данъци  Mr. Green А да живееш при мама и тати на 25+ годишщна възраст, че и с половинка и деца, не искам да коментирам, че е съвсем различна и обширна тема.
Не знам къде живеееш, че пред блока ти е пълно с "провинциални" коли. Пред нашия има само една с такъв номер. А и пакомястото ти пред блока не е твоя собственост, между другото.

И нали нямаш нищо против, че и ние имаме мнение, макар и несъвпадащо с твоето. Имаме ли праов да го изказваме или не? И зависи ли от това, от къде сме родом и имаме ли псотоянен адрес в София?  Mr. Green

# 676
  • София
Аз не визирам ти какво имаш и как се справяш, а коментирам принципно твърдението ти. Ако родителите не са родом от София, но живеят тук, работят тук, децата им по-малко права ли имат за ДГ от "кореняк" софиянците?! Които живеят при мама и тати и имат "поне малко разум" да дават пари за разходите.  ooooh!

А за примера, който си дала, не мисля, че има много такива, които са склонни да пропътуват сутрин и вечер до София, само дадето им да е на ДГ тук, а те да си работят в близкия до София град.
Не знам защо реагираш така бурно, явно си от "ощетените"? Да имам дори няколко такива примера с родители, не един... абсурди много... те разсъждават, че понеже работят в София ще им е по - удобно да са по - близко през деня до него... Аз визирам хора, живеещи на 40 минути от София, а не от Бургас примерно и в тези случаи смятам, че не е редно,да. А какво лошо има да живееш при мама и тати? Има много хора, които не могат да са под наем или да си купят жилище... Вие сте първите, които скачат с "дискриминацията"... Кой ви дискриминира?

Аз бурно не реагирам, а реагирах на глупавото твърдение, което си написала. И не съм от ощетените, имам собственост и плащам данъци  Mr. Green А да живееш при мама и тати на 25+ годишщна възраст, че и с половинка и деца, не искам да коментирам, че е съвсем различна и обширна тема.
Не знам къде живеееш, че пред блока ти е пълно с "провинциални" коли. Пред нашия има само една с такъв номер. А и пакомястото ти пред блока не е твоя собственост, между другото.

И нали нямаш нищо против, че и ние имаме мнение, макар и несъвпадащо с твоето. Имаме ли праов да го изказваме или не? И зависи ли от това, от къде сме родом и имаме ли псотоянен адрес в София?  Mr. Green

Кое е глупавото твърдение? Да се опитвам да натрапвам мнение - НЕ, в никакъв случай... чети малко... Защо на мое изказано мнение се реагира, като че ли съм казала не знам какво... Не карам никой да се съгласява с мен. Ами живея точно срещу мола на Цариградско и сутрин, след като моите съседи излязат за работа паркинга ми е пълен с регистрации от сорта на РК, Т, СЗ и т.н... Това са работещите хора в мола, на които не им се чака вечер в задръстването на излизане от там и са решили, че нашия паркинг е много подходящ (а паркинга е за поне 30 коли)... Да, местата не са наша собственост, но хайде моля съгласи се, че ако ти си в тази ситуация няма да ти е приятно, нали? Хайде да не се правим на светци и да се изкарваме безгрешни... Много е приятно, когато навън вали проливен дъжд ти да паркираш на огромно разстояние от собствения си блок и да мъкнеш дете, количка и сума ти други неща...

# 677
Никой не ограничава децата, независимо от къде са да кандидатстват в ДЗ, хайде сега... Няма нужда от такива коментари, става въпрос за една точка...

Една точка за повечето ДГ е от решаващо значение дали детето ще е прието или ще остане извън градината, така че точно за точката става въпрос.

Освен това общинският бюджет далеч не се формира единствено от твоите местни данъци и такси (изобщо не се формира само от местни данъци и такси), че да си смяташ кварталната ДГ за бащиния и да отсъждаш кой ще има достъп до нея и кой не.

# 678
  • София
Никой не ограничава децата, независимо от къде са да кандидатстват в ДЗ, хайде сега... Няма нужда от такива коментари, става въпрос за една точка...

Една точка за повечето ДГ е от решаващо значение дали детето ще е прието или ще остане извън градината, така че точно за точката става въпрос.

Освен това общинският бюджет далеч не се формира единствено от твоите местни данъци и такси (изобщо не се формира само от местни данъци и такси), че да си смяташ кварталната ДГ за бащиния и да отсъждаш кой ще има достъп до нея и кой не.

Кой отсъжда, да виждаш някъде да отсъждам нещо!?!?!? Ясно е, че бюджета не се формира само от това,не сме малоумни... Не смятам нищо за собственост или бащиния, но не смятам и за нередно това решение... Мое си мнение, не го налагам и не карам никой да се съгласява...

# 679
  • София
И ние не налагаме, чети малко повече с разбиране.

И не е нужно да се обясняваш след всеки пост.

# 680
Хайде почна пак старата песен на нов глас - софиянци срещу провинциалисти Laughing Определено нищо няма да реши една такава промяна, тази точка най-много да я оспорят за дискриминативна и до там. Просто не можеш да накараш реката да не тече - ясно е, че София вече е половин България и урбанизацията не може вече да се спре. След като в провинцията (софиянци много обичат този обобщаващ израз) няма работа и всичко живо се стича в столицата (така е навсякъде в Европа, не само при нас), ясно е, че проблемът с градините ще става все по-наболял. Решението го знаем - нови градини и места за децата Peace

За протокола - аз съм родена в София, мъжът ми също, децата и те, така че мнението ми не е защото "гроздето е кисело". Голямото ми дете ходи в общинска ясла, по-малкото вероятно и то ще бъде прието без проблем, така че коментирам принципно Wink

# 681
  • София
И ние не налагаме, чети малко повече с разбиране.

И не е нужно да се обясняваш след всеки пост.

Аз разбирам и се опитвам да поддържам добрия тон, но е малко трудно, когато хората се хвърлят така срещу различните мнения. Не съм се опитвала да убеждавам някого, а просто да споделя (извинявам се ако е прозвучало, като че ли натрапвам мнение). Обяснявам се, защото не обичам да говоря с недомлъвки и да оставям неизказани неща, от които после хората да си вадят грешни заключения. Ясно е, че спора няма край, в крайна сметка вината е в системата и държавата, но за съжаление надали скоро ще има решение на проблема...  Peace

# 682
Добре, че колата ми е със софийска регистрасия, че да не ми е недобно да паркирам пред жилището си, за което плащам данъци и такси. Извинявам се, че детето ми заема ваше място в ДГ. Аз на тази тема много се дразня, но няма как - нали съм от страната на натрапниците.

# 683
  • София
Хора, излагате се  Confused!
...
 Съжалявам за острият език, ама просто не се сдържах  Crossing Arms.
Много точно.

Ако СО не дремеше и не разписваше разрешителни за стоеж на кило, без да има визия какво ще се случва покрай новите сгради, нямаше да е така.

kriss_89 , не че нещо, ама пишеш, без да четеш...

# 684
Сериозно се излагате . Вече мислех , че подобна злобна простотия - "Столица - Провинция "  е отдавна забравена . Ми погледнете фактите , София вече наистина е представителна извадка на България .  Голяма тъпотия е да се спори на тая тема . Аз съм софиянка , а мъжът ми велинградчанин , и сега кво правиме . Вместо да се дърляте като някакви ощипани госпожици , вземете и дайте конструктивни идеи как да се справим с това положение . Ясно е , места няма , чудят се как да измислят някакво решение , ма не им се получава . В противен случай , усещам как ще въведат отново софийското жителство .

# 685
  • София
Сериозно се излагате . Вече мислех , че подобна злобна простотия - "Столица - Провинция "  е отдавна забравена . Ми погледнете фактите , София вече наистина е представителна извадка на България .  Голяма тъпотия е да се спори на тая тема . Аз съм софиянка , а мъжът ми велинградчанин , и сега кво правиме . Вместо да се дърляте като някакви ощипани госпожици , вземете и дайте конструктивни идеи как да се справим с това положение . Ясно е , места няма , чудят се как да измислят някакво решение , ма не им се получава . В противен случай , усещам как ще въведат отново софийското жителство .
Аз също си мислех, че отдавна такива спорове са останали в миналото, но когато заради подкрепа на едно правило и изказано абсолютно нормално мнение те изяждат се получава това... Мен не ме интересува новото правило, имаме си ДГ, но не виждам лошо да се подкрепя идея и не знам защо станаха такива бурни реакции... Вината за положението си е на СО, не на хората или децата... Аз няма да коментирам повече, не виждам смисъл.  Peace

# 686
kriss_89, макар че не малко хора си казаха мнението, което е в коренно противоположна посока от твоята гледна точка, ти продължаваш да си като магаре на мост и да не усещаш, че заради такива като теб сме на това положение. Ти чувала ли си думата "толерантност"? Знаеш ли какво означава? Защо си мислиш, че си единствената майка, която е принудена да мъкне количка и дете, заради спряната далеч кола? Всички сме в това положение. Какво значение има в тази ситуация от къде си? По твоята логика значи, че жените които не са родени в София са длъжни да мъкнат деца, колички и т.н и да паркират в покрайнините на София, само защото ти и останали ВИП софиянки да можете да си спирате пред блока ...?! По-голяма глупост не бях чувала от доста време. С какво си заслужила специално място и привилегии, че си от София?
Мислиш ли, че хората които са принудени да дойдат да живеят в София умират от кеф да се набутат тук?! Знаеш ли какво е да нямаш работа и да се чудиш с какво да храниш децата си? Да си квалифициран кадър, но заради сериозната икономическа обстановка да си принуден да работиш като продавачка или чистачка (нямам нищо против въпросните професии! Уважавам и тях.) .... Ти дали би издържала в това положение? Мисли малко и се постави на мястото на въпросните хора. Фактът че слагаш някакви ограничения и подкрепяш идеята за неравното поставяне на децата ни, говори много за теб ...
И не се опитвай да се изкарваш наклеветената и отритната от всички тук заради, видиш ли,  различното мнение. Уважавам мнението на другият, но зависи как е изразено и поднесено на останалите. Ти обаче не изразяваш мнение, което да е подкрепено с логично обяснение, а чисто и просто обясняваш как ти софиянката си по-висша от останалите несофиянци. Със смела ръка направи една класация в която отреди че твоето дете заслужава повече да е в ДГ от това, което живее от 5 год в София. Всъщност би ли ми обяснила какво ти е тълкуванието за софиянец  newsm78? Колко време трябва да си живял в София, че да имаш право да се поставиш на едно ниво със софиянците? И ако аз живея в София от 10 год и детето ми е родено тук, то имаме ли право да кандидастваме за заветните 8т, или все още не сме заслужили тази чест?!

# 687
  • София
Vili_R , недей, няма смисъл.  Hug

# 688
  • СОФИЯ
Много тра-ля ля. И според мен е безсмислен спорът м/у кореняк софиянци и тези от Долно Сусурлево, които плащат данъци за 15 имота и 17 МПС.
http://sofiacouncil.bg/content/docs/c_f33426.pdf това май са реалните нови предложения за помени в Правилата. Намирам ги през чичо Гугъл. Не са минали още през СОС и срокът за предложения не е изтекъл. Ако нещо съществено ви вълнува, е практично да насочите реални действия там.

# 689
  • София
kriss_89, макар че не малко хора си казаха мнението, което е в коренно противоположна посока от твоята гледна точка, ти продължаваш да си като магаре на мост и да не усещаш, че заради такива като теб сме на това положение. Ти чувала ли си думата "толерантност"? Знаеш ли какво означава? Защо си мислиш, че си единствената майка, която е принудена да мъкне количка и дете, заради спряната далеч кола? Всички сме в това положение. Какво значение има в тази ситуация от къде си? По твоята логика значи, че жените които не са родени в София са длъжни да мъкнат деца, колички и т.н и да паркират в покрайнините на София, само защото ти и останали ВИП софиянки да можете да си спирате пред блока ...?! По-голяма глупост не бях чувала от доста време. С какво си заслужила специално място и привилегии, че си от София?
Мислиш ли, че хората които са принудени да дойдат да живеят в София умират от кеф да се набутат тук?! Знаеш ли какво е да нямаш работа и да се чудиш с какво да храниш децата си? Да си квалифициран кадър, но заради сериозната икономическа обстановка да си принуден да работиш като продавачка или чистачка (нямам нищо против въпросните професии! Уважавам и тях.) .... Ти дали би издържала в това положение? Мисли малко и се постави на мястото на въпросните хора. Фактът че слагаш някакви ограничения и подкрепяш идеята за неравното поставяне на децата ни, говори много за теб ...
И не се опитвай да се изкарваш наклеветената и отритната от всички тук заради, видиш ли,  различното мнение. Уважавам мнението на другият, но зависи как е изразено и поднесено на останалите. Ти обаче не изразяваш мнение, което да е подкрепено с логично обяснение, а чисто и просто обясняваш как ти софиянката си по-висша от останалите несофиянци. Със смела ръка направи една класация в която отреди че твоето дете заслужава повече да е в ДГ от това, което живее от 5 год в София. Всъщност би ли ми обяснила какво ти е тълкуванието за софиянец  newsm78? Колко време трябва да си живял в София, че да имаш право да се поставиш на едно ниво със софиянците? И ако аз живея в София от 10 год и детето ми е родено тук, то имаме ли право да кандидастваме за заветните 8т, или все още не сме заслужили тази чест?!

Първо не мога да разбера с какво мнението ми ви накара да реагирате така, при положение, че не бях първия човек обявил се в подкрепа на новото правило? Защо точно на мен скочихте? Пак казвам - за мен е без значение тази една точка, но го подкрепям и това си е само мое решение и мнение. Заради какви като мен - работещи хора, плащащи сметките и данъците си, отглеждащи децата си, завършили образование, работещи на високи постове? Повярвай ми, не са много Софиянците, които симпатизират на хората от провинцията, а и да има такива - те се правят... По вечния спор София - Провинция започнахме със спора именно от твой коментар, в който се чудиш защо Софиянци реагират в подкрепа на правилото и аз се опитах абсолютно нормално да ти обясня защо повечето хора реагират така, но ти го взе май много навътре. За пореден път се убеждавам, че за да се осмели да пише човек тук трябва да е светец едва ли не... Аз нямам нищо против хората от провинцията, нека се развиват... Не знам какво е да си без работа и да се налага да напуснеш родното си място и да се бориш със живота. Работя от 18 годишна, така че не съм някоя лигла, която не знае какво е работа и всичко, което имам съм постигнала сама... Не се изкарвам някаква, нито обидена, това е просто един форум и мнението на хората не ме вълнува. Тълкуванието ми за Софиянец - ти си тук от едва 10 години и мислиш, че си такава ли? Съжалявам, но не е така... малко сме останали Софиянците, които сме 5-6-7-8мо поколение... Пак казвам, че имам много приятели, които не са от София и знам защо са тук и нямам нищо против тях или живота им тук, както и за всички останали... Наистина това е последния ми коментар по темата, ако искаш да продължим пиши на лични, няма проблем ще си спорим. Темата е за съвсем друго, така че вече е излишно да я задръстваме, няма да постигнем консенсус и съгласие...  Peace Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт