Възможно ли е...

• 7 124
  • 58
  •   1
Отговори
... според вас, човек да сънува места и хора, които абсолютно никога не е виждал никъде? Случва ми се да сънувам хора, които съм абсолютно убеден, че не познавам и никога не съм виждал. Съществува твърдение, че не може човек да сънува хора, които не е виждал някога. Ще ми е интересно да прочета вашите мнения по темата.

# 1
  • Sofia
    Shocked Как така да не може да сънуваш непознати?! Че аз почти не сънувам хора, които познавам, а само такива, които никога не съм виждала.

# 2
  • Ямбол
Да, възможно е. Не съм чувала за такова твърдение и предвид факта, че сънят все още е загадка, то и на мен ще ми е интересно да разбера кой твърди такава глупост.

# 3
Не мога да се сетя дали някъде съм чел... статия или нещо друго... или пък някой ми е казвал, че не можело да се сънуват непознати хора. Лицата, които се явявали в съня не можело да бъдат тотално непознати. Е, аз обаче сънувам тотално непознати. Или имам амнезия и не си ги спомням.

# 4
За първи път ли ти се случва Shocked

Това вече ми се струва невероятно. Мислех, че всички хора сънуват хора, които не познават, и даже най-вероятно не съществуват.

# 5
Добре де, а защо си мислиш, че са тотално непознати? Може например да си ги видял в някой филм (примерно някой статист или някой, който се появява за кратко), образът да се е запечатал в ума ти на подсъзнателно ниво (да не си обърнал внимание), и после да го възпроизвежда в съня ти. Може да си ги видял на снимка в някой сайт, вестник, да не си им обърнал внимание, но подсъзнанието да работи.......примери бол. Знам ли  newsm78

# 6
  • Ямбол
Няма такова подсъзнателно ниво, щом съзнателно си спомняш съня. Тези подсъзнания са от комерсиалните книжки.

# 7
  • Най-сетне у дома
Не мога да се сетя дали някъде съм чел... статия или нещо друго... или пък някой ми е казвал, че не можело да се сънуват непознати хора. Лицата, които се явявали в съня не можело да бъдат тотално непознати. Е, аз обаче сънувам тотално непознати. Или имам амнезия и не си ги спомням.

Laughing
Този някой е предал много погрешно, вероятно недоразбирайки, една психологическа теория, че всички хора, които сънуваме, са такива, които познаваме и са важна част от психичния ни живот. Следователно никога не сънуваме истински непознати хора, които не са свързани по някакъв начин с черти от познати.
Т.е. - непознатите хора, които не сънуваме, са познати, просто са "изкривени" от цензурата на несъзнаваното. Така, че ако сънуваме, че убиваме непознат (който обаче подозрително копира поведението на определен важен за нас човек), ще се чувстваме по-спокойни, отколкото ако сънуваме, че убиваме родител, на когото сме много гневни.

Звучи дървено, но цялата концепция никак не е проста и не е възможно да обхванеш томове в няколко изречения.

# 8
Темата според мен наистина се очертава интересна, затова ще се радвам който има някаква ясна информация, като например Saule, да се включи.

Добре де, а защо си мислиш, че са тотално непознати? Може например да си ги видял в някой филм (примерно някой статист или някой, който се появява за кратко), образът да се е запечатал в ума ти на подсъзнателно ниво (да не си обърнал внимание), и после да го възпроизвежда в съня ти. Може да си ги видял на снимка в някой сайт, вестник, да не си им обърнал внимание, но подсъзнанието да работи.......примери бол. Знам ли  newsm78

Ами ако това са образи от филм, снимка, предаване или нещо подобно, явно изобщо не си ги спомням. Не че се случва непрекъснато, но понякога сънувам напълно непознати за мен лица. Например, сънувах, че влизам в някакъв вход. Първо един човек ме покани на стълбите да си изтегля някакво късметче. Подаде ми една табла, върху която имаше листчета с късмети и аз си изтеглих. Не помня какво пишеше на листчето. После се качих нагоре и влязох в някакъв апартамент, където пихме кафе с една жена и дъщеря й. Всички хора, които си спомням от този сън, не съм ги виждал никъде другаде, освен в съня си.

# 9
Може да си ги виждал, но да не си спомняш.
Нима помниш всички лица, с които се разминаваш през дена?

# 10
Ами знам ли... Добре де, ако се размина на улицата с някой, на когото не обръщам никакво внимание, какъв значим отпечатък ще остави това в съзнанието ми, че да се появи в съня ми?

# 11
Може да си много добър физиономист, но да не го знаеш  Peace

# 12
Преди да родя още не си бях избрала лекар за раждането. Бях чувала добри отзиви за един доктор и все се канех да отида на преглед, но отлагах. Една вечер сънувах, че отивам на преглед. Помня ясно съня и самия лекар. След два дни наистина отидох и се оказа, че той изглежда точно както в съня ми. А никога не го бях виждала преди това. Само името му знаех.

А и повечето непознати хора които сънувам, в последствие ги срещам. Често в ситуацията, в която съм ги сънувала. С места, които не познавам е същото.  

# 13
Аз почти не сънувам или по-скоро мноооооого рядко си спомням сънищата си, слава Богу и не знам дори как да отговоря на този въпрос. Не помня от кога не съм сънувала.

# 14
  • София
За подсъзнателното много се съмнявам, но паметта по време на сън си прави всякакви шеги с нас, докато си пренарежда файловете. Всичко е възможно да сънува човек, но после, на съвсем съзнателно ниво го анализира и си прави някакви изводи, най-често грешни.

Общи условия

Активация на акаунт